Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #14285 Protestatari Oltchim, pasibili de puşcărie

2013-12-11 21:22

http://www.indiscret.ro/articol-protestatari-oltchim-pasibili-de-puscarie


http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_cover_2660.jpg...


http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_2660.jpg...

Vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, filiala Vâlcea, Ionel Vâncea, şi un angajat al Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt urmăriţi penal sub învinuirea că, în timpul mitingurilor din primăvara acestui an, s-au aflat în fruntea protestelor care au avut loc pe o trecere de pietoni a DN 64 Râmnicu Vâlcea-Drăgăşani, blocând astfel temporar traficul.
de Marielena Popa

Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a început urmărirea penală faţă de patru persoane, sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de articolul 92, alin.4, din OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicat şi modificat. Potrivit acestui articol, blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Două au fost însă scoase din culpă, prin urmare ţapi ispăşitori rămân Ionel Vâncea şi un angajat al Combinatului Oltchim.



Vâncea: „Voi contesta sentinţa la Curtea Europeană”

Ionel Vâncea a declarat că situaţia i se pare absurdă, întrucât deţine dovezi potrivit cărora organizatorii mitingului au înştiinţat şi poliţia şi autorităţile judeţului despre această formă de protest, care nu a provocat pagube: „Există probe din care reiese că noi am adus la cunoştinţa Poliţiei şi a Prefecturii Vâlcea faptul că vom protesta, traversând dintr-o parte în cealaltă, în mod repetat, trecerea de pietoni. Ca atare, au fost luate măsuri şi, timp de circa o jumătate de oră, cât a durat protestul nostru, circulaţia a fost deviată, fără probleme mari şi fără să fie generată vreo pagubă”. Acesta susţine că va contesta sentinţa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Indiferent cât va fi de mică sau mare această pedeapsă, o voi contesta la Curtea Europeană, pentru că nu vreau să se creeze în România un precedent periculos“.



În luna martie, aproximativ 1.500 de angajaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, care protestau faţă de restanţele salariale şi de faptul că au fost anunţaţi că urma să fie disponibilizaţi, au părăsit incinta combinatului şi au blocat traficul pe DN 64, traversând trecerea de pietoni, în ambele sensuri. Poliţia a deviat circulaţia pe rute secundare, în zonă fiind instituite mai multe filtre pentru dirijarea traficului.