Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13449

2013-12-05 10:39

http://www.romaniamama.ro/poza.php?src=/img/1460protest-oltchim-arpechim.jpg&...

Le-a ajuns cuțitul la os. Nu mai suportă umilința de a munci fără a fi remunerați, de a aduna datorii imense de la o lună la alta, de a aștepta Sărbătorile fără a avea măcar un leu de-o pâine. Este vorba despre angajații de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care protestează de la începutul acestei săptămâni din cauză că nu și-au primit salariile pe ultimele trei luni.
Opt dintre ei au recurs la forma extremă de protest: greva foamei. Aceștia vor încerca să vorbească și cu actualii guvernanți care se bat în piept cu cât de bine merge economia țării.
"Principalul nostru mesaj este că la Oltchim lucrurile nu s-au schimbat radical, combiantul e pe marginea prăpastiei şi există oricând riscul ca acest combinat să se oprească, iar atunci nu ar pierde numai salariaţii, ar pierde şi statul, pentru cã una e să vinzi un combinat în stare de funcţionare şi alta e să vinzi unul oprit", a declarat pentru Mediafax liderul sindicatului Victoria Oltchim, Corneliu Cernev.
Liderul sindical Corneliu Cernev susține că principala nemulţumire este că oamenii, care nu şi-au luat salariile de peste două luni şi jumătate, nu ştiu când vor fi plătiţi, în condiţiile în care activitatea unor secţii este oprită.
Cernev a declarat că salariaţii combinatului acuză şi faptul că după intrarea în insolvenţă la Oltchim s-au făcut angajări, fiind aduse "persoane care habar nu au despre activitatea acestui combinat chimic". Angajaţii reclamă, de asemenea, "salariile mari, de 8.000-9.000 de lei", pe care le-ar lua membrii conducerii combinatului şi spun că în unitate se fac cheltuieli semnificative pentru maşinile de serviciu şi pentru protocol, conform sursei citate.

http://www.romaniamama.ro/stiri/salariatii-de-la-oltchim-care-au-intrat-in-greva-foamei-prot_7482.html