Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13305 Gheorghe Piperea

2013-12-04 08:00

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/14406_421158261283138_834...

Gheorghe Piperea
23 minutes ago
O disputa un pic bizara se deruleaza pe internet, intre doua publicatii juridice specializate, sub denumirea "Ce fac avocatii pentru Romania?". Desi sunt flatat pentru includerea mea in categoria "marilor avocati", trebuie sa le reaminitesc celor implicati in disputa ca eu nu fac afaceri cu statul (nu ca nu mi-as dori, dar nu prea sunt luat in calcul la marile afaceri legale si de consultanta unde se "ruleaza" bani publici). Faptul ca sunt unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, societate din portofoliul statului roman, nu schimba datele, intrucit administratorul judiciar nu e avocat, ci organ al procedurii, si, deci, nu-i reprezinta conventional pe niciunul dintre creditori si nici pe debitor. Administratorul judiciar este desemnat de judecator si confirmat de colectivitatea creditorilor, in timp ce avocatul este ales sau "ales" de client.
In legatura cu intrebarea care din titlul acestei dispute, ma limitez la a enumera citeva tag-uri : procese colective, class action, clauze abuzive, faliment personal, taxa auto, ridicari de masini, rovinieta, insolventa, stakeholders, 100 de avocati pro bono pentru Romania. Oricare din aceste cuvinte puse pe un browser de internet deschide sute de pagini de relatari privind lucruri facute de cineva anume pentru Romania. Si raspunsuri la intrebare vor curge.

PS Avocatul este un om al cetatii. El e principalul instrument al realizarii drepturilor. Asta e partea pozitiva a fortei. Tot avocatul, insa, apara si corporatiile si autoritatile care abuzeaza de puterea lor. Si tot el consuma, uneori, inutil, banii publici alocati de putere pentru diverse nimicuri si inutilitati. Asta e partea negativa a fortei. Eu sunt in partea cealalta.