Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12939 Protest spontan la Oltchim. Angajaţii îşi cer salariile restante de 3 luni

2013-12-02 08:50

http://www.realitatea.net/protest-spontan-la-oltchim-angajatii-isi-cer-salariile-restante-de-3-luni_1329798.html

Protest spontan la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Angajaţii au ieşit în curtea combinatului pentru a-şi cere salariile restante de trei luni, informează Realitatea TV. Doi angajaţi au intrat în greva foamei.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201310/w728/15_oltchim_lin_05_ae7f24...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Protest spontan la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Angajaţii au ieşit în curtea combinatului pentru a-şi cere salariile restante de trei luni.

Doi dintre angajaţi au intrat deja în greva foamei. Oamenii spun că vor protesta până când salariilor de pe luna septembrie le vor fi plătite. Angajaţii spun că salariile le vor fi diminuate din ianuarie cu 20%.

Combinatul Oltchim va fi scos din nou la privatizare anul viitor, în luna ianuarie. Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a mers la mijlocul lunii noiembrie la Râmnicu Vâlcea pentru a le spune oamenilor care sunt paşii negocierii cu eventualii investitori.

Autorităţile vor să vândă la pachet cu Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu din Argeş.

Data depunerii ofertelor pentru privatizarea Oltchim este 17 ianuarie 2014, iar cea a dechiderii ofertelor este 20 ianuarie, a anunţat ministrul Economiei.

Pe 23 ianuarie va fi supraofertarea, selectarea investitorului şi a ofertei sale în baza căreia va fi întocmit planul de reorganizare şi programul de plată a creanţelor.

Andrei Gerea a promis că nu se vor mai face concedieri în combinat până în ianuarie. Sindicaliştii nu par însă convinşi de optimismul ministrului, transmite Realitatea TV.



Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/protest-spontan-la-oltchim-angajatii-isi-cer-salariile-restante-de-3-luni_1329798.html#ixzz2mJ0qV6pP
Follow us: @realitatea on Twitter