Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12930 Mişcarea sindicală şi politica

2013-12-01 22:37

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/21776-micarea-sindical-i-politica.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/gabriela-bercea.jpg...


Mişcarea sindicală din România nu mai are forţă, nu mai are lipici la public, nu mai este, să zicem aşa, un ghimpe în coasta guvernanţilor, indiferent de coloratura politică a acestora. Ies în stradă, scandează lozinci, protestează, dar nu se mai întâmplă nimic. Adică, acei oameni care îşi spun guvernanţi, nu mai au frică de sindicate. De ce? Păi este foarte simplu, mişcarea sindicală este înregimentată politic. De câţiva ani încoace, lideri de sindicat au devenit în acelaşi timp şi membri de partid, unii au primit şi funcţii atât politice, cât şi administrative. Păi şi atunci cum să le mai fie frică guvernanţilor de mişcarea sindicală, când lideri de sindicat sunt la ei în ogradă?

Exemplul cel mai elocvent de la Vâlcea este Constantin Pârvu, liderul CNSLR Frăţia. A devenit membru al PSD în urmă cu câţiva ani, chipurile colaborare între sindicate şi partide, iar apoi a primit funcţie în organizaţia judeţeană şi funcţie de consilier judeţean. Pe lângă toate acestea, Constantin Pârvu are o serie de beneficii personale. A înjurat ziarişti, a vrut să-i bată, s-a infiltrat pe la toate primăriile din judeţ pentru contracte de publicitate (că este şi patron de ziar), rade tot ce înseamnă contracte de publicitate pe fonduri europene, mai ales de la consiliul Judeţean Vâlcea. Iar PSD-ul nu-i reproşează nimic, nu-l trage de mânecă, nu-l ia la întrebări.

Recent, la sfârşitul săptămânii trecute, liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, s-a înregimentat politic. La PDL. A primit funcţie în partid, este vicepreşedinte. Poate va urma să fie pus şi pe listă la viitoarele alegeri. Deci, încă un lider de sindicat a intrat în politică. Nu avem nimic cu Mihai Diculoiu, cum nu am avea nici cu Constantin Pârvu dacă n-ar sări calul în beneficii personale, însă, ideea de mişcarea sindicală nu trebuie să aibă de-a face cu politicul. Cu prietenie şi respect îi transmitem şi deputatului PSD Constantin Rădulescu că, înainte de a critica intrarea lui Mihai Diculoiu în politică, ar trebui să se uite în propria ogradă, acolo unde un lider de sindicat îşi face de cap de ani de zile. Nu poţi să arunci cu piatra, atunci când eşti şi tu vinovat că ai girat astfel de oameni. Însă, suntem de acord cu deputatul că Mihai Diculoiu n-ar fi trebuit să facă pasul pe care l-a făcut. Sindicatul trebuie să reprezinte masa mare de salariaţi şi să o ferească de abuzurile politicienilor aflaţi vremelnic pe funcţii, nu să se pună cu aceştia la masa bucatelor. Gabriela Bercea