Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12310 În Vâlcea și Argeș s-ar putea vorbi chinezește

2013-11-25 18:52

http://epitesti.ro/valcea-si-arges-s-ar-putea-vorbi-chinezeste/#

http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2011/08/oltchim.jpg...



Vizita în România a delegației chineze condusă de primul-ministru al acestei țări are rezultate imediate și pentru economia județelor Vâlcea și Argeș.

Două companii din China și-au arătat interesul pentru privatizarea Oltchimului. Prin reprezentanții lor, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, au semnat astăzi o scrisoare de intenție în acest sens cu administratorii judiciari ai combinatului vâlcean.

„Prin această scrisoare de intenţie le garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Oltchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte”, a declarat într-o conferință de presă ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Amintim că autoritățile guvernamentale din România, inclusiv ministrul Gerea, au declarat în repetate rânduri că privatizarea Oltchimului va fi făcută doar la pachet cu Arpechim Pitești.