Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11170 Privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a fost discutată cu FMI deoarece combinatul este îninsolvenţa

2013-11-06 08:48

http://www.gds.ro/Economie/2013-11-05/Privatizarea+Oltchim+Ramnicu+Valcea+nu+a+fost+discutata+cu+FMI+deoarece+combinatul+este+in+insolventa

Economie

Marți, 05 Noiembrie 2013 - 16:23

Versiunea pentru tiparire
Marimea textului:

Situaţia combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a mai intrat în discuţiile de privatizare cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) deoarece se află în procedură de insolvenţă şi nu că "ar fi scos la fiare vechi", a declarat pentru Agerpres.ro liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev. La finalul discuţiilor cu reprezentanţii FMI, ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu a declarat că Oltchim nu a mai făcut parte din pachetul de negociere şi subiectul nu a fost abordat.

"Având în vedere că Oltchim se află în procedură de insolvenţă, o procedură legală din care nu poate ieşi decât fie privatizat, fie în faliment, reprezentanţii FMI nu au mai inclus în planul de discuţii cu Guvernul României subiectul Oltchim. Deci în niciun caz, asta nu înseamnă că Oltchim ar fi scos deja la fiare vechi cum se acreditează ideea. Subiectul este deja clar, Oltchim este în linie dreaptă de reorganizare şi implicit de privatizare. În acest sens, luni, ministrul Andrei Gerea va fi prezent la Râmnicu Vâlcea, la platformă pentru a prezenta planul de măsuri care urmează să se aplice", a precizat Cernev.

El a mai menţionat că discuţiile despre Oltchim se vor purta la nivel ministerial în cursul acestei săptămâni. "Domnul Gerea şi administratorii judiciari vor prezenta planul de reorganizare, tabloul creditorilor, etapele de parcurs pentru înfiinţarea societăţii Oltchim II, ofertele de angajare pentru privatizarea combinatului şi altele", a mai adăugat liderul de sindicat.