Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #9734 Sindicaliştii de la Oltchim anunţă noi proteste

2013-10-09 09:51

http://media.tvrnews.ro/image/201307/w220/oltchim-rafinaria-laszlo-raduly_124292...

http://stiri.tvr.ro/sindicalistii-de-la-oltchim-anunta-noi-proteste_35791.html

Sindicalistii combinatului Oltchim din Vâlcea anunţă că vor relua protestele de săptămâna viitoare. Oamenii se plâng de tergiversarea plăţii restanţelor salariale şi de scoaterea la vânzare a singurei secţii profitabile a combinatului, cea de PVC, pentru care licitaţia a avut loc marţi.

Sindicaliştii se opun deciziei administratorilor judiciari de vânzare a secţiei de PVC, pe motiv că nu este o soluţie care să ducă la redresarea societăţii, aşa cum li s-a promis.

Sindicaliştii de la Oltchim sunt hotărâţi că de săptămâna viitoare să reia protestele în faţa combinatului

Ministerul Economiei va demara joi, 10 octombrie, negocierile cu cele patru companii interesate să cumpere combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat, marţi, ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, în august, Oltchim a avut pierderi de 700.000 de euro, iar în septembrie combinatul este aproape de echilibru.

Vosganian a afirmat că a discutat luni cu administratorii societăţii, care l-au asigurat că negocierile vor începe pe data de 10 octombrie.

'Ieri (luni - n. r.), după ce mi-am anunţat demisia de onoare, am avut o discuţie cu administratorii judiciari de la Oltchim, cu care am convenit să înceapă deja negocierile. Sunt câteva companii importante, din spaţiul ex-sovietic, din Turcia, din Israel şi din România, cu care vor începe negocierile pentru privatizarea Oltchim', a punctat ministrul demisionar.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/sindicalistii-de-la-oltchim-anunta-noi-proteste_35791.html#sthash.R9UPrFYA.dpuf