S.O.S. familia!


Musafir

/ #2216 Ce invatam de la asociatia Accept

2013-09-03 20:31

Invatam cum se face sexul anal, prin instructiuni detaliate. Astia au si parteneriate cu unele scoli, nu?

Profesorii au si ei ce invata din ghidul elaborat de Accept pentru a ii ajuta sa le faca educatie sexuala elevilor. Pe langa numeroase paragrafe cu titluri diferite dar care in fond spun acelasi lucru - homosexualii sunt victime ce trebuie protejate  - gasim ''solutiile'' urmatoarelor probleme:

''3. Cum sa reactionez, daca unul din parintii elevilor mei vine la mine indignat ca se discuta subiectul orientarii sexuale la orele de educatie pentru sanatate?

Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania a introdus orele de educatie despre sex in scoli, precum si materiale referitoare la sexualitate si dezvoltarea sexuala pentru a se asigura ca adolescentii romani sunt bine informati si responsabili in ce priveste sanatatea lor si a partenerilor, in momentul in care isi incep viata sexuala. Pentru unii adolescenti, viata sexuala poate implica dileme referitoare la orientarea lor sexuala – dileme pe care trebuie sa si le rezolve in cunostinta de cauza, pe baza unor informatii corecte si obiective. Din acest motiv, precum si din cauza ca orientarea sexuala este o parte integranta a sexualitatii umane, subiectul acesta este inclus in programa de educatie pentru sanatate. Responsabilitatea dumneavoastra ca profesor de educatie pentru sanatate este sa respectati programa si sa tratati cu profesionalism toate subiectele incluse in aceasta. In plus, puteti invita eventual un parinte al unui tanar gay sa le vorbeasca parintilor, poate in cadul unei sedinte cu parintii, despre dificultatile intampinate de el sau ea. Puteti incerca sa contactati organizatiile negurvernamentale locale care reprezinta persoanele gay si lesbiene pentru a va pune in legatura cu parintele unui tanar gay dispus sa participe la o sedinta cu parintii.''

Mai pe scurt ... parintii nu au voie sa obiecteze; chiar daca o fac opozitia lor nu va avea niciun rezultat, dumneata ca profesor ai obligatia sa le incalci dorinta cu privire la educarea propriilor copii, pentru ca asa iti dicteaza tatal nostru, Statul. Poti in schimb sa dai dovada de bunavointa si sa inviti alti oameni sa le vorbeasca, pentru a ii convinge (nu exista varianta ca opinia lor sa fie respectata pur si simplu).

 

''4. Ce sa fac, daca mie, personal, homosexualii imi provoaca dezgust si, prin urmare, imi vine sa omit cu totul subiectul orientarii sexuale, la orele de educatie despre sex?

Orele de educatie despre sex sunt destinate elevilor dumneavoastra, iar felul in care dumneavoastra va raportati la subiectul homosexualitatii si la persoanele gay reprezinta doar unul dintre punctele de vedere posibile si rezonabile. Puteti respecta cerinta obiectivitatii expunand mai multe puncte diferite de vedere, pe langa cele specificate de programa disciplinei educatie despre sex sau recomandate aici, punand in acelasi timp la indemana elevilor aparatul argumentativ necesar pentru ca ei sa isi formeze in mod critic o parere proprie asupra acestor subiecte. Este absolut rezonabil ca nimeni nu va poate impune dumneavoastra, ca persoana, sa simpatizati persoanele de orientare homo/bisexuala. Dar este la fel de rezonabil ca dumneavoastra, in calitate de profesor de educatie pentru sanatate, sa aveti o conduita profesionista si sa abordati subiectul orientarii sexuale in mod obiectiv. Pe baza experientelor similare semnalate de colegi din alte sisteme de invatamant (olandez, italian, american), va putem sugera sa invitati unul sau mai multi specialisti in domeniu (fie sexologi, fie profesionisti din domeniul neguvernamental – drepturile omului, drepturile minoritatilor, etc. – fie chiar persoane de orientare homo/bisexuala), ori un profesor coleg, pentru a va asista/sprijini in predarea acestui subiect la clasa.''

Cu alte cuvinte, cand  nu esti de acord si ti-e scarba, invita pe altii sa vorbeasca in locul tau, ca sa ne asiguram ca acei copii sunt indoctrinati cum trebuie. Perspectiva ta, ca om si profesor, nu conteaza.





Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...