Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

as vrea sa intelegeti ceva

/ #2300 ma incapatanez sa intelegi ceva...... simpaticule ALAIN

2013-03-26 13:41

Referitor la chemarea in judecata a Conducerii Oltchim - administratorii judiciari - :
In cazul procedurii de insolventa realizata in baza legii 85/2006 ( lege generala), CCM isi produce efecte atata vreme cat el nu este denuntat de catre parti - adica de SLO si administratorii judiciari-
In art.86 alin(5) din aceeasi lege, prevede ca un contract de munca,inclusiv contractul CCM asadar,poate sa fie denuntat numai cu respectarea termenelor legale.
Concret in situatia in care se afla OLTCHIM - procedura de insolventa prin reorganizare si ajutor financiar (o sa revin asupra acestei proceduri)- CCM nu este denuntat si isi produce efecte in continuare, iar raporturile de munca se deruleaza in continuare astfel incat in cazul nerespectarii CCM, pot fi indruduse actiuni judecatoresti in temeiul Legii62/2011 (lege speciala) si ale Codului Muncii.
In aceeasi ordine de idei in baza art.152 din Legea 62/2011 (lege speciala), nu se pot denunta unilateral CCM,astfel incat orice prevederi ale Legii 85/2006 care este generala in materia insolventei, se supun principiului juridic prin care LEGEA SPECIALA POATE SA DEROGE O LEGE GENERALA.

In concluzie nu exista niciun fel de motive temeinice care sa ne indreptateasca sa nu introducem actiuni judecatoresti pentru apararea drepturilor existente in CCM.
Pe intelesul tau , Mai ALAIN, daca Piperea avea o portita sa il denunte UNILATERAL,este important cuvantul UNILATERAL, adica dintr-o singura parte, AR FI FACUT-O.
El are urmatoarele variante:
1. Sa plateasca salariile
2. Sa SUSPENDE PROCESUL PINA LA PLANUL DE REOGANIZARE (care nu-l are nici pana acum)
3. Sa plece si sa lase locul unuia mai competent -nu sluga a guvernului
INTELEGI CEVA? ASTEPT SEMNUL TAU!