Sustin Platforma Romania100
Re: Re:
Doar prin faptul ca PSD,PNL,ALDE etc nu mai pot face ce vor ma bucur.
Dezvoltare accelerata
Sustin acest plan al Premierului.
Totusi nu am regasit in textul petitiei, in mod explicit, faptul ca Romania trebuie sa se adopte o strategie de dezvoltare menita sa acceseze ultimele tehnologii ale momentului si sa priveasca deja la ceea ce fac tarile dezvoltate pentru viitorul lor.
Exemplu: noi ne zbatem sa construim 'astazi',asa zise autostrazi care in Franta sunt la nivelul unor sosele nationale pe alocuri, cand Franta trece la autostrazi solare ' de astazi'.
Exemplu: unele tari nordice, si-au propus sa aiba un parc auto 100% electric pana in 2030, noi abia descoperim autovehiculul electric si inca vedem pe strazi afumatori de masini
Sper ca Premierul sa aiba acest aspect in vedere, in ideea de a incerca (pe bani europeni) sa ajungem din urma tarile dezvoltate si nu doar sa continuam a avea ecartul considerabil de astazi
Am semnat Petiția pentru că D-l Cioloș a pus pe hârtie ceea ce gândesc și eu ( la fel cu milioane de români). Am însă și o mare dilemă. Petiția se vrea un program de guvernare, care transcede chiar legislaturile. Măcar pentru patru ani ar trebui să-i acordăm încrederea și să-i oferim posibilitatea să continuie ceea ce în acest prim an a inceput. Semnând Petiția ar trebui să ne considerăm parte contractuală cu inițiatorul ei. Legea electorală însă ne obligă să acordăm posibilitatea guvernării partidului (sau coaliției) care obține majoritatea sufragiilor. Își asumă vreun partid (sau coaliție) acest Program de guvernare în așa fel încât noi, cei ce susținem Petiția, să le putem acorda voturile? Își asumă cineva (partid, coaliție) răspunderea contractuală că Decalogul domnului Cioloș va fi urmat și dus la îndeplinire atât timp cât românii (minoritățile incluse) îi vor acorda încrederea și voturile? Abia atunci am avea acoperire legală. Abia atunci subscierile la Petiția domnului Cioloș ar avea un rost. Altfel doar ne jucăm de-a Petiția și ... batem apa-n piuă.
Avem nevoie de principii sanatoase pentru Romania intr-o perioada cruciala pentru tara si Europa. Trebuie sa invatam din istorie.
| This discussion has been closed. |