Referendum limitare privilegii parlamentari
Romanii nu mai cred in Dumnezeu :se fura si se insala , se fac lucruri urite si asta numai pt bani !
Am semnat aceasta petitie,ptr ca doresc si sper sa se poata schimba ceva in bine ,ca totul in tara noastra merge spre ruina .Ma regasesc in aproape toate sub punctele mentionate in legatura cu sistemul medical.Despre parlamentari si legile lor absurde raman muta de uimire ce nesimtire au in ei cand totul se duce de rapa eli se gandesc doar la ei.Sincer via spun ca mi-am pierdut increderea si pe viitor nu am sa votez cu nimeni.Nadajduiesc ca multi oameni sa semneze petitia si sa putem sa indreptam ceva pana nu se mai poate face
Mult prea nemulțumit de atitudinea noastra a romanilor care ne lasam supuși de mai bine de 25 de ani in fata a "1000" de "șmecherași" ce conduc sistemul tării.
Este momentul in care trebuie sa conștientizam ca un popor unit are putere, noi le dam putere celor care ne conduc.
Am speranța ca vom putea schimba spre bine aceasta tara.
Felicitări pentru petiție! :)
Da, sunt deacord cu aceasta petitie. Nu am inteles de ce niste romani de toate varstele si din toate colturile tarii acesteia se omoara sa ajunga in parlamentul tarii din 4 in 4 ani. De ce o fac ? Daca acestia o fac doar ptr. privilegii personale, de grup etc. ar trebui ca parlamentul ales sa fie "curatat" la zi de astfel de personaje iar ptr. inactivitate in parlament acesta sa fie "eliminat" prin Lege. De aceea nu trebuie sa existe imunitate sau alte privilegii materiale (vezi indemnizatii speciale majorate la pensie) ptr. parlamentari.
Alegerea lor ar trebui facuta foarte atent ca la orice interviu ptr. un job: studii, experienta profesionala intr-un domeniu, referinte etc. Nimeni nu ar trebui pus pe o lisita de partid fara ca partidul respectiv sa nu poata dovedi ulterior pe ce criterii cetateanul "X" a fost ales pe locul "45" ptr. camera deputatilor sau senat.
Listele ar trebui puse "la vedere" din timp ptr. ca populatia sa-l cunoasaca cat mai bine pe cel "ales". Nimeni nu trebuie sa ajunga in parlament sau primar, consilier in consiliile locale fara sa "merite" pe deplin acest lucru...
Lumea trebuie sa inteleaga ca orice "loc ales" nu este destinat capatuirii de orice fel ci este doar in folosul comunitatii adica munca patriotica adevarata, nu ca pe vremea comunistilor.
,, Muncesc '' doar pentru ei !!!...
Mi-ar fi placut ca in aceasta petitie sa fie si o propunere prin care TOATE veniturile,cumulate, ale acestor...demnitari sa fie raportate la salarul minim pe economie. Sa se ia media europeana si ...de exemplu: 1.presedintele-5 salarii;2.prim-ministru - 4 salarii...si aplicat acest sistem.Nu se poate sa ai venituri egale sau mai mari ca si demnitarii germani,francezi,americani in timp ce aproape 75% din populatie traieste in saracie sau la limita saraciei.Vor venituri mai mari sa faca legi care sa provoace cresterea salariului minim
Atunci si ei să o ducă bine
Nu ca cei 48 de trădători au sfidat o țară intreaga
Ne merităm soarta
sa se faca comparatii cu parlamentarii din tarile ue si raportarea la legislatia europeana
Referendum pentru maxim 300 de trantori in parlament a fost facut iar poporul a votat 300 de trantori. Rezultatul a fost 600 de trantori care traiesc din banii romanilor iar in 6 luni de zile au lucrat cumulat doar 2 luni adica 39 de zile in total. Ce roman merge la munca 2 luni si patronul il plateste 6 luni? Astia fac ce vor ca doar ei taie si spanzura cum vor si pe cine vor, au ajuns stat in stat si sunt protejati de legi facute tot de ei. Slabe sperante ca poporul sa ii poata controla, poate printr-o lege care sa specifice ca salariul de parlamentar sa fie stabilit de popor, dar si aceasta lege trebuie mai intai votata de ei si doar nu sunt prosti sa o voteze, stiu ei ce sa voteze si ce nu, in sertarele lor stau peste 800 de legi care ar duce la o viata mai buna a romanilor dar ei nu se sinchisesc sa le voteze pentru ca nu ii privesc pe ei.
| This discussion has been closed. |