Concediu de îngrijire copil- 3 ani.
Pentru un copil in varsta de 2 ani este foarte necesar inca un an in care sa se mai acomodeze cu cei care vor avea grije de el. In plus dupa doi ani, o mama care se intoarce la servici, mai mult ca sigur ca nu va mai fii tinuta la serviciu mai mult de 6 luni, asta in cazul in care mai gaseste locul de munca. Legea este una iar legile dupa care se ghideaza angajatorii sunt altele, toate in defavoarea angajatilor.
La 3 ani il duci la gradinita si nu esti nevoit sa platesti bona sau sa l duci la cresa. Plus copilul are confort psihic si fizic alaturi de mama/tata.
(
Re:
Solutii se gasesc daca vrei.Si eu am alaptat 1an si 10 luni si am inceput serviciul cand avea 11 luni baiatul meu.Si m-am descurcat.
Eu sunt mama a 3 băieți cel mic are doar 8 luni mă gindesc cu groaza la momentul în care ar trebui sa încep lucru în orașul meu nu avem creșă mama nu mai trăiește . Am 2 posibilități stau fără servici eu sau soțiu
Re:
Nu sunt de acord.Copii care au fost la cresa sunt mult mai descurcareti decat cei care au stat acasa.Vorbesc din proprie experienta.Si al meu s-a adaptat destul de usor la cresa.La gradinita se duce de placere acum.Poate am si nimerit la cresa si gradinita care trebuie.Si bona tot platesti sa-l ia de la gradinita daca ai un program de 8 ore zilnic la serviciu ca nu ajungi la 5 sa-l iei de lao gradinita de stat.
Re:
Depinde ce muncești, crezi ca pe acolo umbla câini cu covrigi în coadă?
| This discussion has been closed. |
gradinita
Daca la gradinita se primesc copiii care implinesc 3 ani pana la 30 august iar ceilalti nascuti dupa suntsupusi unui criteriu suplimentar de departajare existand sanse mari sa isi piarda locul pentru doar o luna, e firesc sa putem si noi sa putem opta pt a avea solutii pt perioada 2-3,5 ani. Crese nu sunt peste tot. Clar e ca sunt aglomerate....iar camerele si mijloacele de evaluare continua si obiectiva a personalului din gradinite si crese sunt inexistente la stat. De ce sa ii lasam la traumatizat si scrijelit cand nu pot spune si nu se pot apara???