Opriti uciderea ursilor din Carpati

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Opriti uciderea ursilor din Carpati

Snoop

#1

2012-09-21 18:40

Chiar ursii au devenit noul inamic public in Romania?
6

#2

2012-09-24 11:39

Sper sa se inteleaga gravitatea situatiei si sa evitam sa ne facem de ras ca in alte cazuri mai mult sau mai putin similare tip caii din Delta, animalele salbatice din "gradinile zoologice", cainii vagabonzi, etc, etc... :(

Musafir

#3

2012-09-24 12:32

Uciderea ursilor: inca un exemple de absurditate made in Romania.
6

#4

2012-09-24 17:16

Ursii nu trebuie ucisi! Populatia de ursi trebuie corect gestionata. Managementul populatiei de ursi inseamna altceva decat uciderea lor. Ei pot fi hraniti in spatii tot mai indepartate de zonele de impact cu oamenii...A fost gresita dislocarea ursilor din Valea Prahovei-Brasov in Zona Arges (cel putin noua asa nui s-a spus cand intrebam unde vor fi usi ursii capturati la noi(eu sunt din Predeal). Sau poate asta este o stratagema a vanatorilor insetati de sange, dornici oricand sa ucida:deci transfera ursii dintr-o zona sursa intr-o zona destinatie, zona destinatie devine brusc supraaglomerata, inevitabil se intampla un incient, astfel ei au motiv sa obtina aprobari pentru asa numitele "recoltari", deci legea vanatorii permite aceste subterfugii... Legea vanatorii trebuie schimbata. Pentru ca Legea vanatorii este facuta in interesul exclusiv al vanatorilor si total impotriva amarului de "VANAT"; Sa nu uitam ca "vanatul" este o parte importanta din mediul in care traim, mediu pe care trebuie sa-l protejam prin toate parghiile, impotriva unor interesre meschine de grup, cum este grupul vanatorilor....Ce Placere? ce divertisment? Ce satisfactie poate sa existe in ucidertea cu arme sofisticate a aunor vietati fara aparare??? Asta nu este SPORT, este CRIMA. Eu urasc Criminalii...
Bambi

#5

2012-09-24 17:40

In Romania inca se mai fac mirlanii pt ca Ro nu a adoptat si nu vrea sa adopte o lege in privinta vinatului ( printre multe altele subiecte maiastru ocolite de guvern)prin care sa faca un "recensamint" al ursilor din toate regiunile cit se poate de exacta si sa stabileasca pt fiecare regiune maximul de exemplare de ursi. Evident ca nr lor creste si la un an sau 2 ar trebui sa se vineze anumite exemplare dupa anumite criterii. Astfel se are o contabilitate exacta a nr de exemplare si in acest mod se pot face anumite statistici si cercatari cu specific stiintific. Dar se apre ca numai la noi acest lucru e utopic...si sintem in anul 2012 dChr...

Musafir

#6 pétition pour les ours des Carpates

2012-09-24 18:02

j'aime les animaux, dans tous les pays du monde il faut les défendre- bonjour la Roumanie- je vous aime-
robydoc

#7 Stop uciderea ursilor!

2012-09-25 17:39

Romania inca este tara tuturor posibilitatilor!Si daca tot se poate orice de ce sa nu omoram si ursii din tara asta???Nu ca ar fi facut ceva rau,bietii de ai cauta mancare prin gunoaie,se apara de pericole si in special de braconieri,insa CIUMA acestei tari( adica mass media si in special televiziunile) cauta audienta si ce audienta mai mare poti avea daca nu dai zilnic pe post ca:un urs a mancat un porc(vitel),un urs a tras un part si a auzit Antena 3,Realitatea,RTV,etc,un urs a omorat un braconier care il prinsese in capcana ptr.al omori si bineanteles ursul cum este si firesc datorita faptului ca nu are discernamant s-a aparat de un pericol iminent ptr.el,s.a.m.d!Rusineeeee tuturor acestor jigodii ordinare care cauta senzational si audienta pe suferinta unor biete animale,ptr.care strainii ar da orice ca se le aiba in padurile lor!!!
joey

#8

2012-09-25 17:47

Ar trebui sa le asigure hrana, sa nu coboare in locurile locuite de oameni. MAi demult erau locuri amenajate cu hrana pentru animale pentru timpul iernii. Ar trebui pazite mai bine padurile, ca in urma defrisarilor isi pierd habitatul foarte multe animale, mici si mari, inclusiv cele care deservesc ca hrana ursilor.
De cativa ani am fost la Sinaia, la intrare la castel era un urs legat, sper ca azi nu mai e la moda astfel de mod de a cersi.
Omoram prea multe animale pentru ca ne simtim indreptatiti s-o facem. Ma gandesc si la animale pe care le consumam, in rafturi stau produsele si se strica, nu ne gandim ca pentru asta a murit un animal. Ar trebui ca oamenii de stiinta sau politicenii sa inventeze ceva, sa omoram cat mai putine animale pentru a ne hrani. Animalele oamoara doar sa se hraneasca, strictul necesar, nu din placere.
CARMENMOL

#9

2012-09-28 16:18

NU SUNT DE ACORD CU UCIDEREA URSILOR DIN CARPATI.
SUSTIN ACEASTA PETITIE!

Musafir

#10

2012-09-28 17:49

Daca este adevarat ca zilnic se fura padurile pe o suprafata de 3 ha in Romania si astfel incetul cu incetul va dispare si habitatul animalelor salbatice,haideti cei care raspundeti de aceasta tragedie a mediului si lasati sa fie ucisi si ursii !!!!
Ilinca

#11 Nu uciderii ursilor

2012-09-29 00:11

Romanii trebuie sa inceapa sa devina responsabili pentru mediul in care traiesc si sa se poarte ca un popor civilizat, sa inceteze cu obiceiuri barbare, prin care nu fac decat sa sporeasca renumele negativ pe care deja il avem. Daca pe cat merg la biserica ar putea si exersa compasiunea pentru toate fiintele, am fi castigati.
Luisita

#12

2012-09-29 00:15

Joey nici nu ar trebuii sa omoram animale sa le mancam , cu ce drept le luam viata? Doar pt ca nu pot vorbii? Si ele au un suflet si ele simt durerea la fel ca noi, trebuie sa devenim vegetarieni si usor ,usor chiar vegani, eu de 6 luni numai mananc carne si ma simt perfect, ai multe de mancat fara a omora un animal

Musafir

#13

2012-09-29 09:13

:(stop stop

Musafir

#14 SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM!

2012-10-02 09:55

Atentie, se inchid uzine! Urmeaza OLTCHIM - ARPECHIM.
Atentie, vin alegerile parlamentare! Noi cu cine votam?

SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM!

SEMNATI APELUL PENTRU SALVAREA OLTCHIM:
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

TRANSMITETI ACEASTA PETITIE RUDELOR, PRIETENILOR, CUNOSTINTELOR SI COLABORATORILOR DUMNEACOASTRA PENTRU A STRANGE CAT MAI MULTE SEMNATURI SI PENTRU A DA FORTA ACESTEI PETITII!

Musafir

#15

2012-10-04 08:14

..trist!..f. trist!
Ralu

#16

2014-04-16 00:06

Ati vazut site-ul vanatorul.ro?Sunt vanatori din toata Europa care omoara ursi,capre negre si mistreti.Unde e legea de protectia animalelor?