Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#34901 Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-03-02 23:28

#34395: Conducerea societatii OLTCHIM astia sunt cei de sunt publici si pe site-ul oltchim: - Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 

#34395 Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-02-22 01:02

 

#34356: CREANTELE OLTCHIM. - Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

 


Musafir

#34902 Râmnicenii au ajuns să le plătească popilor facturile la apă şi căldură

2015-03-03 00:37

Râmnicenii au ajuns să le plătească popilor facturile la apă şi căldură

În ciuda criticilor din plen, CL Râmnicu Vâlcea a aprobat ca 80.000 de lei din bugetul primăriei să fie alocaţi numai pentru plata utilităţilor bisericilor

În timp ce mii de râmniceni trăiesc de azi pe mâine şi nu mai ştiu cum să facă rost de bani pentru a-şi achita facturile, una din cele mai bogate instituţii din judeţ - Arhiepiscopia Râmnicului - îşi plăteşte apa şi căldura cu fonduri de la bugetul local. Într-un gest de bunăvoinţă extremă, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a alocat Bisericii aproape 80.000 de lei, pentru plata utilităţilor.
În motivarea proiectului de hotărâre care a ajuns pe masa consilierilor locali în şedinţa ordinară de la sfârşitul lui februarie, se arată că Arhiepiscopia Râmnicului solicită bani pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile înregistrate în sezonul rece 2014-2015, la sediul din Strada Episcopiei. Biserica a cerut să i se aloce din bugetul primăriei, de la Capitolul “Cultură, recreere şi religie”, suma de 78.405 lei. Solicitarea a stârnit comentarii ironice din partea unor consilieri municipali, care au apreciat că suma e mult prea mare pentru a fi acoperită din bugetul local pe 2015.
“Pentru bugetul primăriei e o sumă importantă, dar pentru Arhiepiscopia Râmnicului e o sumă insignifiantă. Mă gândesc să nu se supere. Eu ştiu că foarte mulţi gândiţi ca şi mine, însă nu vă lasă doctrina partidului să spuneţi, pentru că toţi gândiţi că vă ajută Dumnezeu la alegeri. Cu aceşti bani se putea susţine un act de cultură, care ar fi lăsat ceva în urmă, că nu stă Arhiepiscopia în banii ăştia, sunt sigur de asta”, a spus consilierul Dumitru Ţârdea, în timpul şedinţei.
Cu toate acestea, de frică să nu-l mânie pe Dumnezeu, mai ales că se apropie campania electorală, aleşii municipali au votat proiectul de hotărâre.

200 de mii de lei pentru reparaţii la biserici, în 2014

Anul trecut, CL Râmnicu Vâlcea a aprobat nu mai puţin de 200.000 de lei pentru reparaţii la bisericile din oraş şi praznice, în timp ce pentru organizarea unor concursuri şcolare s-au alocat cu greu câteva mii de lei.
De exemplu, doar în şedinţa din luna octombrie 2014 s-au alocat aproape 30.000 de lei mai multor lăcaşe sfinte de pe raza municipiului. Parohia “Toţi Sfinţii” a primit atunci 10.000 de lei pentru decontarea unor lucrări la acoperiş, în timp ce parohiei din Colonie Nuci i s-au alocat 15.000 de lei în vederea achitării unor facturi restante. Consilierii municipali au aprobat în aceeaşi şedinţă o sponsorizare de 2.000 de lei pentru sărbătorirea hramului bisericii din incinta Centrului de Instruire “Panait Donici”.
Cea mai mare investiţie a municipalităţii din ultimii ani a fost cu siguranţă cea din ograda Parohiei “Toţi Sfinţii”. După dărâmarea vechii grădiniţe din curtea bisericii cu acelaşi nume, edilii din Râmnicu Vâlcea au fost forţaţi să investească 2.536.746 lei în reconstrucţia unei noi unităţi de învăţământ preuniversitar, întrucât Biserica nu a putut aloca mai mult de 300.000 de lei.

“Pentru bugetul primăriei e o sumă importantă, dar pentru Arhiepiscopia Râmnicului e o sumă insignifiantă. Mă gândesc să nu se supere. Eu ştiu că foarte mulţi gândiţi ca şi mine, însă nu vă lasă doctrina partidului să spuneţi, pentru că toţi gândiţi că vă ajută Dumnezeu la alegeri”, Dumitru Ţârdea, consilier municipal UNPR.

După faptă, nu-i răsplată: ÎPS Varsanufie vrea sediul liceului “Mircea cel Bătrân”

Şi, în timp ce Consiliul Local Râmnicu Vâlcea exagerează dând prea multe semne de bunăvoinţă faţă de Arhiepiscopia Râmnicului, ÎPS Varsanufie Gogescu se pregăteşte să lase în stradă peste 1.300 de elevi. Mai marii Bisericii din judeţul Vâlcea intenţionează să revendice clădirea în care funcţionează, din 1954, liceul “Mircea cel Bătrân”.
“În Consiliul Local am aprobat bani pentru construirea de biserici, pentru editarea de cărţi, dar n-am primit nimic la schimb. Să-şi plătească cheltuielile, pentru că au fonduri proprii şi nu au dat niciun semn de bunăvoinţă ba, mai mult, acum revendică şi clădirea liceului Mircea cel Bătrân”, a declarat consilierul municipal Iulian Voicu.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Vâlcea, reprezentanţii Arhiepiscopiei Râmnicului au contactat deja o firmă de avocatură în vederea introducerii acţiunii de revendicare în instanţă.


Musafir

#34903 Arhiepiscopia Râmnicului cu o mână cerşeşte bani de la buget, cu cealaltă plăteşte avocaţi împotriva

2015-03-03 00:40

Arhiepiscopia Râmnicului cu o mână cerşeşte bani de la buget, cu cealaltă plăteşte avocaţi împotriva Primăriei

Arhiepiscopul Varsanufie Gogescu se pregăteşte să revendice în instanţă clădirea în care învaţă elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”…pe banii Primăriei Râmnicului. Arhiepiscopul a cerut Executivului Primăriei Râmnicului aproximativ 800 milioane lei vechi, pentru plata… utilităţilor, dar nimeni nu a luat în calcul faptul că banii ar putea fi folosiţi pentru plata…avocaţilor.

Primarul interimar Ion Gigi Matei vrea să se pună bine cu Dumnezeu prin slujitorii Bisericii. Astfel, în hotărârea aprobată de Consiliul Local, în şedinţa ordinară din luna februarie, a alocat Arhiepiscopiei Râmnicului, la solicitarea arhiepiscopului Varsanufie, aproximativ 800 milioane lei vechi pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile înregistrate în sezonul rece 2014-2015, la sediul din Strada Episcopiei.
Cum alegerile bat la uşă, doar doi dintre consilierii locali s-au împotrivit acestui proiect: generalul Dumitru Ţârdea şi avocatul Iulian Voicu.
Generalul a atras atenţia primarului că suma cerută e mărunţiş şi s-ar putea ca rugăciunea să fie făcută doar pe jumătate.
“Pentru bugetul primăriei e o sumă importantă, dar pentru Arhiepiscopia Râmnicului e o sumă insignifiantă. Mă gândesc să nu se supere. Eu ştiu că foarte mulţi gândiţi ca şi mine, însă nu vă lasă doctrina partidului să spuneţi, pentru că toţi gândiţi că vă ajută Dumnezeu la alegeri. Cu aceşti bani se putea susţine un act de cultură, care ar fi lăsat ceva în urmă, că nu stă Arhiepiscopia în banii ăştia, sunt sigur de asta”, a spus consilierul independent Dumitru Ţârdea.
Consilierul local independent Iulian Voicu a fost ceva mai dur şi a cerut Executivului să nu-şi mai facă pomană cu BOR deoarece capii au suficienţi bani pentru luxul afişat ostentativ.
„Cred că Biserica îşi poate plăti aceste utilităţi, dacă capii îşi permit să se plimbe cu Porche Cayenne, au bani să-şi plătească căldura şi celelalte utilităţi. Nu ceri bani la primărie când afişezi ostentativ un lux de prost gust . În Consiliul Local am aprobat bani pentru construirea de biserici, pentru editarea de cărţi, dar n-am primit nimic la schimb. Să-şi plătească cheltuielile pentru că au fonduri proprii şi nu au dat niciun semn de bunăvoinţă ba, mai mult, acum revendică şi clădirea liceului Mircea cel Bătrân. Eu votez împotrivă.”, a precizat consilierul Iulian Voicu, singurul consilier local care a votat împotriva proiectului de hotărâre.

Supărarea celor doi consilieri este perfect justificată, Arhiepiscopia Râmnicului vrea clădirea în care funcţionează Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” dacă municiplaitatea nu-i va transfera mai rapid Seminarul Teologic cu tot ce se află pe terenul din vecinătatea lui. Inspectorul general şcolar Ion Gherghinaru a afirmat că reprezentanţii Bisericii au apelat deja la serviciile unei firme de avocatură în vederea introducerii în instanţă a acţiunii de revendicare. Cu toate acestea, anul acesta, ca şi anul trecut, Arhiepiscopia a cerut Executivului Primăriei nu mai puţin de 200.000 lei, adică două miliarde de lei vechi….şi i s-a dat, doar că aeriepiscopul a luat gestul ca pe un bun cuvenit şi nu vrea să dea nimic la schimb.

 


Musafir

#34904 MERGE TI LA BUCURESTI SI ARATA TI TRADATORILOR DE PONTA,VOSGANIAN SI CHITOIU

2015-03-03 03:32

#34900: mateita -  

 CA UN TRADAT OAMENII OLTCHIMULUI SI PITESTIULUI,IN FRUNTE CU ESCROCI DE PIPEREA,CERNEV,TALPASANU SI LINGAII MAI MICI GEN GHIOCA,CORNESCU,RADU,BIDIN,MARCELA,CAP DE CAL,ETC,VOI PITESTENILOR NU AVETI CITIVA TRADATORI CA NOI?


Musafir

#34905 Re: MERGE TI LA BUCURESTI SI ARATA TI TRADATORILOR DE PONTA,VOSGANIAN SI CHITOIU

2015-03-03 03:36

#34904: - MERGE TI LA BUCURESTI SI ARATA TI TRADATORILOR DE PONTA,VOSGANIAN SI CHITOIU 

 CA AU TRADAT OAMENII OLTCHIMULUI SI PITESTIULUI,IN FRUNTE CU ESCROCI DE PIPEREA,CERNEV,TALPASANU SI LINGAII MAI MICI GEN GHIOCA,CORNESCU,RADU,BIDIN,MARCELA,CAP DE CAL,ETC,VOI PITESTENILOR NU AVETI CITIVA TRADATORI CA NOI?


Musafir

#34906

2015-03-03 05:49

 Mare bucurie la pitesti a revenit CELENTANO.

 


Marius Pârvu, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea nu mai este în funcție. Directorul a fost numit pentru o perioadă de timp și mandatul în fruntea instituției i-a expirat pe data de 25 ianuarie. Atunci acesta a reușit o prelungire de încă o lună, până pe data de 25 februarie când i-a expirat mandatul. Pârvu nu a reușit să mai prelungească perioada în fruntea Administrației. Acesta mai încearcă la București să rămână șeful Administrației Apelor din Argeș. În acest moment atribuțiile au fost preluate de către Tatiana Diaconu, director tehnic resurse de apă și planuri de management, până când conducerea de la București va numi un nou interimar. Marius Pârvu s-a întors în funcția de director la Arpechim. 


Musafir

#34907

2015-03-03 06:57

Tradatorii de la pitesti sunt dumitru si radu .planul de semnaturi a fost indeplinit chiar si depasit .promisiunile curg la pitesti  ,vremurile bune sunt pe drum si urmeaza noi reconfirmari in functii ptr sindicat .surpriza candideaza oameni noi ,dar la cererea prostilor sunt numiti vechi lideri .

multtii musafiri

#34908 bai

2015-03-03 07:13

#34886: -  

 Bai prapaditule ca fota gandesc multi voi credeti ca prin sindicacatul vostru  o sa ramaneti mult prin Oltchim ...ai de grija ca va duceti dupa Cernev mare grija ca fota nu e singur..


Musafir

#34909 Fostul prefect Petre Ungureanu i-ar putea lăsa pe râmniceni fără Dealul Capela

2015-03-03 07:31

Fostul prefect Petre Ungureanu i-ar putea lăsa pe râmniceni fără Dealul Capela

Avocatul cere în numele moştenitorilor boierului Pleşoianu sute de hectare de pădure. IPJ Vâlcea a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

Dealul Capela ar putea ajunge în proprietatea moştenitorilor familiei Pleşoianu, care cer Direcţiei Silvice Vâlcea nu mai puţin de 574 de hectare de pădure. O parte din moştenitori sunt reprezentaţi în instanţă de avocatul Petre Ungureanu, fost prefect şi preşedinte al Comisiei Judeţene pentru Fond Funciar între 2009-2012.
În 2007, Comisia Judeţeană le valida moştenitorilor boierilor Pleşoianu, la propunerea Comisiei Locale de Fond Funciar Livezi, dreptul de proprietate pentru suprafaţa de 113 hectare de pădure. Reprezentanţii Direcţiei Silvice au considerat atunci că solicitarea este lipsită de temei întrucât moştenitorii aveau dreptul la 45 de hectare de pădure, suprafaţă pe care au şi fost puşi în posesie în 2006, prin procesele verbale de punere în posesie înregistrate la Ocolul Silvic Horezu sub nr. 6630/09.11.2006.
Dată fiind situaţia, juriştii Direcţiei Silvice au atacat în instanţă Hotărârea nr. 8/18.01.2007, hotărârea Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Aceştia au motivat în faţa magistraţilor, printre altele, că membrii Comisiei Locale Livezi nu au ataşat la dosar documentaţia care să menţioneze amplasamentul celor 113 hectare de pădure solicitate de moştenitorii lui Pleşoianu, respectiv planul parcelar. De asemenea, juriştii au arătat că nici Comisia Judeţeană nu şi-a îndeplinit obligaţia de a verifica legalitatea propunerii înaintate de Comisia Locală şi nici existenţa actelor doveditoare sau autenticitatea acestora.
Magistraţii le-au dat atunci dreptate juriştilor Direcţiei Silvice Vâlcea şi au menţionat în sentinţa civilă nr. 470/2008 mai multe aspecte, printre care: “Comisia Locală Livezi nu a fost în măsură să probeze faptul că a efectuat aceste verificări, nu a identificat vechiul amplasament solicitat şi, ca urmare, nu a fost în stare să probeze nici dacă titlurile de proprietate pentru acest amplasament au fost emise cu respectarea dispoziţiilor legii fondului funciar”. Astfel, sentinţa civilă dată în 2008 de Judecătoria Bălceşti a anulat hotărârea nr.8/18.01.2007 a Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Sentinţa judecătorilor din Bălceşti a fost menţinută şi de Tribunalul Vâlcea, care a respins recursul formulat de cele două comisii de aplicare a Legii Fondului Funciar.

Prefectura a ignorat decizia instanţei

Decizia instanţei nu i-a descurajat pe moştenitorii lui Aurel Pleşoianu, respectiv Grigore Pleşoianu. În 2008, aceştia au cerut validarea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 461 de hectare de teren forestier. Solicitarea a fost aprobată de Comisia Locală şi validată de Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Suprafeţele menţionate au fost înscrise în Anexa nr. 42, pentru a fi puse în posesie pe teritoriul administrativ al altor localităţi, întrucât în Livezi nu mai există suprafeţe disponibile. Ca şi în cazul celor 113 hectare, Comisa Locală nu a stabilit vechiul amplasament şi nici nu a întocmit planul de delimitare şi parcelare. Juriştii Direcţiei Silvice susţin că documentul în baza căruia s-a făcut solicitarea pentru 258 de hectare din totalul de 461, respectiv Fişa moşiei Pârâieni, proprietatea boierului Gr. V. Pleşoianu, care a fost întocmită în 1935, probează dreptul de proprietate doar pentru 149,9 hectare de pădure.
În februarie 2009, Comisia Judeţeană de Fond Funciar, în fruntea căreia se afla prefectul Radu Renga, a validat înscrierea în Anexa nr. 42 a suprafeţei de 574 de hectare de teren forestier.
Prefectura a ignorat decizia Tribunalului Vâlcea şi a trecut în anexă şi suprafaţa de 113 hectare de pădure care a făcut, în 2007, obiectul litigiului dintre Direcţia Silvică şi cele două comisii de fond funciar. În urma validărilor făcute în 2009, Direcţia Silvică Vâlcea încearcă de câţiva ani să anuleze în instanţă hotărârea Prefecturii prin care li se recunoştea moştenitorilor dreptul la 574 de hectare de pădure.

Dealul Capela ar putea ajunge la moştenitorii lui Pleşoianu

Unii din moştenitorii boierilor Pleşoianu sunt reprezentanţi în instanţă, în procesul cu Direcţia Silvică Vâlcea, de avocatul Petre Ungureanu. Fost prefect al judeţului Vâlcea între 2009-2012, Petre Ungureanu a devenit avocatul tuturor moştenitorilor la scurt timp după ce a fost schimbat din funcţie. Ulterior, unii dintre moştenitori au apelat la ajutorul unui alt avocat. În urmă cu un an, avocatul Petre Ungureanu a transmis o notificare Direcţiei Silvice în care solicita punerea la dispoziţie a 113 hectare de pădure. De asemenea, o altă notificare a ajuns la sediul instituţiei, dar din partea unei avocate, pentru suprafaţa de aproape 300 de hectare de pădure. Pentru că pe teritoriul comunei Livezi nu mai sunt suprafeţe disponibile pentru împroprietărirea clienţilor avocatului Petre Ungureanu, Direcţia Silvică Vâlcea ar trebui să pună la dispoziţia moştenitorilor, dacă va pierde procesul, pădure în alte localităţi.
Fostul prefect de Vâlcea ar vrea pentru clienţii săi pădure pe Dealul Capela, în localitatea Băbeni sau în staţiunea Băile Olăneşti. Dată fiind notorietatea de care se bucură, nu ar fi exclus ca avocatul să câştige şi acest proces, iar persoanele care au cerut pădure în Livezi, localitate situată la circa 100 de kilometri distanţă de Râmnicu Vâlcea, să primească pădure pe Dealul Capela.

Direcţia Silvică solicită Primăriei Livezi anularea actelor de reconstituire

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vâlcea, în acest caz a fost deschis şi un dosar penal, poliţiştii efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Direcţia Silvică Vâlcea a depus în luna noiembrie a anului trecut o plângere împotriva Comisiei Locale de Fond Funciar Livezi pentru atribuiri ilegale, iar dosarul penal este în lucru la Poliţia oraşului Bălceşti.
Totodată, Direcţia Silvică solicită primarului comunei Livezi, printr-o adresă oficială, constatarea nulităţii actelor de reconstituire a suprafeţei de 574 de hectare de teren cu vegetaţie forestieră.


Musafir

#34910 Proprietarii restaurantelor OK vor defrişa 1000 mp de pădure de pe Dealul Capela

2015-03-03 07:32

Proprietarii restaurantelor OK vor defrişa 1000 mp de pădure de pe Dealul Capela

În aceste zile, la Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea se află în dezbatere publică o documentaţie în vederea acordării avizului de mediu pentru proiectul „Construire complex pentru recreere şi agrement”, propus a fi amplasat pe Dealul Capela din municipiul Râmnicu Vâlcea. Titularii proiectului sunt chiar patronii restaurantelor OK, Doru şi Roxana Paraschiv. Terenul propus pentru realizarea investiţiei este situat în intravilanul municipiului Râmnicu Vâlcea, pe Aleea Castanilor, în parcela silvică 98B% (locul numit Capela). Destinaţia actuală a terenului este forestieră, categoria de folosinţă – pădure. Terenul forestier solicitat pentru scoatere definitiva din fondul forestier national proprietate privata, cu compensare echivalenta, este proprietatea lui Doru şi Roxana Paraschiv, conform contractului de vânzare-cumparare nr. 2647/22.10.2010, autentificat de catre Biroul Notarilor Publici Asociati Banu Claudia Mihaela si Pescaru Miruna-Lavinia, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Din punct de vedere cadastral terenul este amplasat în unitatea administrativ teritoriala Râmnicu Vâlcea are urmatorele vecinatati: la nord – drum în indiviziune; la est – teren forestier proprietatea doamnei Popescu Ecaterina; la sud – drum acces si padure administrata de catre Ocolul silvic Râmnicu Vâlcea; la vest – Aleea Castanilor. Din punct de vedere al cadastrului forestier, terenul este situat în parcela silvica 98B% (retrocedata partial), din U.P.I. Vladesti, Ocolul silvic Râmnicu Vâlcea din cadrul Directiei Silvice Vâlcea. Conform PUG, regimul economic al zonei este zona de locuinte si dotari ,,Parc Zavoi”, subzona – spatii verzi naturale. Obiectivul de investitii ,,Complex pentru recreere si agrement” se va realiza într-o arhitectura adecvata amplasamentului, conform cerintelor PUG/PUZ precum si destinatiei constructiilor. Principalele lucrari necesare pentru edificarea constructiilor sunt: scoaterea din circuitul silvic a terenului în suprafata de 953 mp strict necesar executarii constructiilor; autorizarea construirii in conditiile legii; defrisarea vegetatiei forestiere, inclusiv scosul cioatelor; recuperarea solului fertil, nivelarea terenului destinat constructiilor; trasarea constructiilor; executarea fundatiilor si platformelor din BA; amenajarea sumara a unui spatiu pentru organizarea de santier pe platformele de beton; elevatii din piatra bruta, zidarie portanta, etc; sarpanta din lemn cu invelitoare din tigla culoare maron; binale, instalatii, finisaje; amenajari exterioare, împrejmuire, etc; receptie, punere in functiune. Astfel, în prima faza, pentru realizarea obiectivului de investitii, este necesara scoaterea definitiva din fondul forestier national proprietate privata, cu defrisarea vegetatiei forestiere, a terenului în suprafata de circa 1000 mp. Potrivit memoriului tehnic, nu exista alte solutii de construire a terenului proprietate privata a titularului investitiei care sa nu necesite defrisarea vegetatiei forestiere. „Suprafata detinuta a fost astfel parcelata încât suprafata de defrisat sa fie minima;vegetatia forestiera de pe restul suprafetei se va ameliora sub aspectul compozitiei pentru a mentine caracterul recreativ al zonei. Scoaterea definitiva a terenurilor din fondul forestier national pentru acest gen de obiective este reglementata de Codul Silvic si nu este posibila decât cu conditia compensarii acestuia. Conform art. 37, compensarea terenului silvic care urmeaza a fii scos definitiv din fondul forestier national se realizeaza fizic cu un teren care are de cinci ori valoarea terenului care se scoate definitiv din fondul forestier, iar suprafata terenului dat în compensare nu poate fi mai mica decât de trei ori suprafata terenului care face obiectul scoaterii din fondul forestier. Stabilirea echivalentei valorice a terenurilor se face conform metodologiei aprobate prin Ordinul nr. 924/17 februarie 2011 al Ministerului Mediului si Padurilor, dupa întocmirea studiului pedostational al terenului destinat împaduririi în compensare. Terenul propus pentru împadurire trebuie sa aiba alta destinatie decât forestiera si sa fie în proprietatea solicitantului scoaterii. Scoaterea definitiva a terenului din circuitul silvic, cu defrisarea suprafetei de 0,0953 ha padure si construirea obiectivului propus nu sunt posibile fara acordul de mediu. Dupa obtinerea acordului si a aprobarilor necesare, inclusiv a autorizatiei de exploatarea masei lemnoase din perimetrul afectat, pe amplasament se vor desfasura urmatoarele lucrari: pregatirea parchetului prin extragerea arborilor aninati/deperisanti, amenajarea sumara a drumului actual (curata de resturi menajere, sticle, etc) unei piste pentru adunatul lemnului, astfel încât sa se evite degradarea zonelor învecinate amplasamentului si a vegetatiei existente; recoltarea lemnului (pregatirea locului de cadere a arborilor, doborârea propriu-zisa, curatarea de craci si fasonarea trunchiurilor utilizându-se motoferestraie si unelte manuale); sortarea si încarcarea în autovehicule speciale de transport, cu macara, a materialului lemnos; curatirea suprafetei de craci si resturi de exploatare si transportul acestora în afara amplasamentului (la consumatori casnici sau alti utilizatori); scoaterea cioatelor arborilor taiati cu mijloace mecanice (buldozer, buldoexcavator sau excavator), depozitarea acestora în afara amplasamentului, în locuri ferite de incendii, pentru a reintra în circuitul biologic prin descompunere; recoltarea solului vegetal si depozitarea acestuia in halda, nivelarea terenului cu utilaje terasiere. Vegetatia forestiera din perimetrul solicitat pentru defrisare este instalata artificial (plantatie) având compozitia actuala 4Pi 3Ca 1Go 1Sc 1Dt1. Suprafata este puternic antropizata. Specii arbustive în perimetrul propus pentru defrisare nu sunt, iar flora erbacee este de tipul Carex pilosa, foarte slab reprezentata. Vârsta medie a arboretului este 110 ani si consistenta 0,80. Pentru elaborarea documentatiei tehnice de scoatere definitiva a terenului din circuitul silvic sunt necesare urmatoarele etape: au fost culese la teren elementele taxatorice ale arboretului care trebuie defrisat precum si ale statiunii forestiere si tipului de padure, care au fost confruntate cu datele din amenajamentul silvic al U.P.I. Vladesti, Ocolul silvic Râmnicu Vâlcea; datele prelucrate împreuna cu elementele stabilite prin studiul pedostational vor fi folosite la stabilirea suprafetei care trebuie împadurita în compensarea celei scoase din fondul forestier; dupa obtinerea acordului de mediu, documentatia tehnica de scoatere definitiva a terenului din fondul forestier national se va supune verificarii si aprobarii autoritatii competente (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Râmnicu Vâlcea). Decizia de scoatere definitiva se elibereaza dupa verificarea prealabila la teren si birou a documentatiei si fiselor, planurilor de situatie, calculelor si continutului documentatiei, numai dupa achitarea obligatiilor banesti la bugetul de stat. Defrisarea vegetatiei forestiere, estimata dupa amenajamentul silvic, cu un volum de circa 32 mc, se face numai dupa aprobarea documentatiei, evaluarea cantitativa si calitativa a masei lemnoase pe picior, aprobarea actului de punere în valoare si emiterea autorizatiei de exploatare”, se mai arată în memoriul tehnic depus la APM Vâlcea.


Musafir

#34911 misto

2015-03-03 07:50

E misto. Din petitia SALVATI OLTCHIM SI ARPECHIM a devenit o sursa de stiri locale. Astept si informatii nationale.

Asa e ba cand nu ai de lucru.

Sa nu ma iei cu faze d-alea ca nu afecteaza si pe noi direct, ca macane. 

Asta e O PETITIE DEDICATA UNEI IDEI: de salvare a combinatului.

Si ca o paranteza, rahatul ala cu ochi de BIDIN se baga ca musca in curul calului. Umbla prin toate sectiile si face osanale actualei conduceri.

Cu ceva timp in urma ii pupa pwla lui diculoiu, acum s-a reorientat.

Un jeg de om. Asta ar fi primul pe care l-as da afara.


Musafir

#34912

2015-03-03 08:43

#34911: - misto

 Nu ba panarama, e vorba de Ramnicu Valcea judetul Valcea, pierdem tot si cu demolarea Oltchim, INCHIDERE peste tot,..., numai ilegalitati si decizii condamnabile, in municipiu au aparut alte defrisari si demolari, revendicari ilegale..., ori tu,  esti un cretin si casmaua prostiei de o porti, nu ai nicio scapare si asa ramai pana vei muri, un retard si obosit de prostia pe care o detii. Injuri si spurci, asta e treaba ta. Nu te vezi pe tine in oglinda cat de mizerabil esti.Te crezi tu mare harnic si muncitor, sigur si dovedit  esti cel mai  imbarligator imputit,  o putoare raioasa de scons  a caracterului de-l etalezi si aici.


Musafir

#34913 Dezindustrializarea, un subiect la modă. Se discută superficial nu riguros

2015-03-03 09:35

Dezindustrializarea, un subiect la modă. Se discută superficial nu riguros


Radu Crăciun, BCR: Economia românească în momentul de faţă şi în perspectivă va opera într-o cu totul altă paradigmă decât cea cu care am fost obişnuiţi înainte de 1990

“România nu se mai întoarce la epoca în care industria grea va avea din nou o pondere semnificativă”


Este un subiect foarte la modă să se discute despre dezindustrializarea României, despre faptul că trebuie să o industrializăm, spune Radu Crăciun, economist-şef al BCR. “Mie mi se pare că este un subiect discutat cu destul de multă superficialitate, în care fiecare înţelege altceva din acest subiect şi cred că orice discuţie ar trebui să fie ceva mai riguroasă. La ce mă refer când spun acest lucru, în primul rând ar trebui să definim ce înseamnă industrializare, ce înseamnă dezindustrializare. Şi temerea mea este că de multe ori când discutăm despre acest subiect ne referim în termenii consacraţi în perioada regimului comunist, câte tone de oţel pe cap de locuitor, cât petrol rafinat pe cap de locuitor. Vreau să atrag atenţia asupra faptului că economia românească în momentul de faţă şi în perspectivă va opera într-o cu totul altă paradigmă decât cea cu care am fost obişnuiţi înainte de 1990. În nici un caz nu se mai pune problema la modul în care se punea atunci”, a declarat, într-o confe­rin­ţă de presă, Radu Crăciun. 

El a afirmat că în structura PIB-ului ponderea serviciilor se află pe un trend ascendent şi că se urmăreşte creşterea ponderii serviciilor în detrimentul industriei. El a mai spus că dacă ne vom uita la comparaţia dintre ponderea industriei în România anului 2000 şi cât este în momentul de faţă vom vedea că aceasta a crescut, precizând că din punctul său de vedere teoria dezindustrializării este în sine cu un semn de întrebare. “Chiar şi aşa, România nu se mai întoarce la epoca în care industria grea, aşa cum era ea denumită, va avea din nou o pondere semnificativă. Mai mult decât atât, în momentul de faţă România cred că a depăşit un prag deosebit de interesant în care zona de IT aduce o valoare adăugată ca pondere similară cu cea din agricultură. Asta este direcţia către care ne îndreptăm şi este un lucru pe care trebuie să-l conştientizăm. Plecând de la aceste premise trebuie să ne facem şi planificarea în ceea ce priveşte consumul energetic în perspectivă al României”, a explicat economistul-şef al BCR.

El crede că orice discuţie legată de piaţa energetică din România ar trebui să plece de la evoluţiile economiei româneşti. „În mod clar evoluţiile economi­ce şi perspectivele economiei României ar trebui să fie cele care să dicteze în ultimă instanţă care ar trebui să fie strategia energeti­că a României, ce ar trebui să ne dorim şi ce ar trebui să evităm”, a conchis Radu Crăciun. 


Are nevoie România de reindustrializare?


Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, spune că nu este de acord cu teza reindustrializării, arătând că România este o ţară care are printre cele mai mari procente din PIB generate în industrie din Uniunea Europeană. "Noi nu suntem o ţară aşa cum afirmă unii, dezindustrializată. Problema care se pune în România este moderni­zarea şi dezvoltarea industriei, cu accent pe ramurile generatoare şi purtătoare de progres tehnic, cu accent pe ramurile generatoare de valoare adăugată. Nu se pune problema că nu suntem industrializaţi, aşa cum spun unii, şi se pune problema creşterii calităţii industrializării şi mai ales noi trebuie să mergem pe industria bazată pe cunoştinţe şi ramurile acestea care creează valoare adăugată unde se folosesc cunoştinţe cum sunt industria informatică, optică fină, eco-agricultura, deci chestiuni de genul acesta, asta este foarte important. Nu ne face niciun serviciu când avem cele mai mari procente din PIB genera­te în industrie să spunem că România este dezindustrializată, este o teză falsă după opinia mea, alta este problema, calitatea industrializării", a declarat, recent, pentru Curierul Naţional, preşedin­tele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Blidar: Forţa de muncă din industrie este 
îmbătrânită. Tinerii, foarte slab pregătiţi şi cu pretenţii


Forţa de muncă din industrie este îmbătrânită, circa 80% având vârste de peste 50 ani, iar cei tineri sunt foarte slab pregătiţi şi cu pretenţii salariale mari, a declarat, recent, preşedintele grupului Astra, Valer Blidar, acţionar majoritar şi al Băncii Comerciale Feroviara.


Isărescu: Jumătate din industria din 1990 trebuia 

restructurată sau închisă


Mai mult de jumătate din industria românească din 1990 trebuia restructurată sau închisă, afirma, în urmă cu un an, guvernatorul BNR Mugur Isărescu. "După schimbarea spre rău din '81-'82 se vorbea despre faptul că 30% din industria românească trebuia restructurată sau închisă. Din '87- '88 insitutele de cercetare căutau soluţii (...) A trenat ideea că în ţara românească nu s-a gândit. Nu-i adevărat. Poate n-am avut suficientă putere să răzbatem, poate n-am avut suficient curaj, dar faptul că nu gândeam deloc este o nedreptate şi e bine că s-au găsit câţiva care au luat din ce s-a scris, timid înainte de ianuarie 1990, după care s-a dat drumul, a fost chiar o avalanşă", a spus Isărescu. El a arătat că dacă în 1987 se estima că o treime din economia românească trebuia restructurată, după 1989 nu a mai făcut nimeni un calcul riguros. "Partea necompetitivă a economiei româneşti a devenit şi mai mare. (...) Teza că ne industrializăm cu tehnologie românească, de altfel foarte frumoasă, a fost foarte păguboasă. (...) Capacitatea depăşită tehnologic se ducea spre jumătate din industrie. O bună parte din industria românească era depăşită şi trebuia restructurată masiv", a explicat Isărescu.


didponibilizat

#34914

2015-03-03 09:46

 

mateita

#34900

2015-03-02 22:19

Flamand, batjocorit, umlit, satul

E noapte tarziu, e trecut de miezul noptii.Incerc sa dorm , imi impun sa dorm dar nu pot. Intrebari ma chinuie, de ce nu pot sa dorm? sunt prea satul? Nu, nu am de unde. Sunt prea flamand? Da, dar nu de foame. Oare ce se intampla cu mine? Imi revin , creierul incepe sa functioneze. Asta era, rata la banca neplatita , chiria pentru copii studenti neplatita, facturile neplatite si scadenta a trecut demult, sotul/sotia bolnav(a), copilul/copila bolnav(a), parinti batrani si bolnavi (lucru mai putin interesant pentru timpurile noastre) , boli profesionale netratate, servici nu deci venituri nu. Oare ce ma fac? Ma ridic si ies sa iau aer, aprind o tigara si incep sa meditez. Nu pot , in mintea mea se perpetueaza , se succed zeci , sute de intrebari. Oare cum platesc rata la banca? Cum platesc chiria ? Daca vine executorul si imi ia casa? Daca imi scot proprietarii copii in strada? De unde fac rost de bani pentru medicamentele copiilor? Eu? Alta data , parintii alta data. Dar oare cum am ajuns in situatia asta? Daca nu as fi fost pacalit si aveam salariile compensatorii? Daca colegii mei care au murit ar fi avut acesti bani la timp , oare mai traiau? Daca voi ajunge si eu in situatia lor?

Imi mai aprind o tigara si incet, incet incep sa imi revin la viata. Acum stiu, satul de minciuni, satul de umilinta, furat, batjocorit de catre un administrator judiciar si de catre institutiile abilitate ale statului roman, ajung la concluzia ca trebuie sa incerc sa imi gasesc singur dreptatea prin orisice mijloace. De aceea consider ca cu ajutorul unora dintre dvs. putem face acest lucru. Vreau sa demonstram acestui nemernic de adm. judiciar ca s-a inselat in privinta noastra si ca nu suntem atat de prosti pe cat ne crede.

De aceea dragi colegi, Joi 05.03.2015 cand ne vom intalnii la sediul OLTCHIM va rog sa fiti pregatiti pentru pribegie, pregatiti pentru plecarea chiar Vineri la Bucuresti , pregatiti de nopti de somn pe scarile guvernului cel care a fost partas si sub obladuirea caruia hotul de Piperea ne-a furat si ne-a batjocorit. Pregatiti pentru nopti de somn pe scarile DNA pana cand cineva se va sesiza ca existam si noi in aceasta tara, pregatiti sa dormim pe trotuarul din fata palatului Cotroceni pana cand CINEVA ne va baga si pe noi in seama, pregatiti pentru emisiuni in direct in care sa aratam unei tari intregi cum o mizerie de om numit Piperea ne-a furat si escrocat, un om care de altfel la cursurile  studentilor sai mai preda uneori si lectii de moralitate.

Oare ce mai aveti de piedut colegi? Sevici nu, sperante in acest sens nu, venituri nu.

Haideti sa demonstram ca s-au inselat in privinta noastra.

O Joie buna


Musafir

#34915 Re:

2015-03-03 13:41

#34912: -  

 Ba dar dobitoc esti. Esti istericat rau de tot. Boule, bine macar ca ai renuntat cu creanta ta obosita.

Inca o data iti spun: ia dobitocule diazepanul ala, ca faci spume la bot.

Handicapatule!


Musafir

#34916 Re:

2015-03-03 13:43

#34912: -  

 Si apropo, esti un ca.cat cu ochi cu ifose de inteligent, dar iti curg balele prostiei si invidiei din gura.


Anonymous

#34917 Re: Re:

2015-03-03 14:08

#34915: - Re:  

 Retardel, creante salariale tot sunt asa cum am spus si repet iar scoaterea ta din context si mizeriile cu care te ocupi denota SILA SI MILA CU CARE TE TRATAM. Esti  un imbarligator imputit si numai injuraturile tale crezi tu ca au loc pe aici si peste tot, marsss imputitule si spurcatule....


Musafir

#34918 Re: Re:

2015-03-03 14:12

#34916: - Re:  

 Sconsule, mori in duhoarea si putoarea ta, esti un nimic. Paparuda..., confuzatule si confuzule., paranoia scrie pe tine.


Musafir

#34919 Re: bai

2015-03-03 14:14

#34908: multtii musafiri - bai 

 STAI FRATE LINISTIT CA LA FOTA NU AI E FRICA DE NISTE MAIDANEZI CERNEVISTII,DE NISTE TRADATORI SI LINGAI DE FUNDURI SLINOASE.


Musafir

#34920 Re: Re: bai

2015-03-03 14:17

#34919: - Re: bai 

 SA VA ASTEPTATI LA CE E MAI RAU SOBOLANILOR CERNEVISTI SI JEGOSI,MULT NU MAI AVETI LINGAILOR,VA SPUNE FOTA.


Musafir

#34921 Re: Re: Re:

2015-03-03 14:30

#34917: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re:  

 Handicapatule, in afara de tine, tu si persoana ta NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA! DOAR sa iti mai dea ceva m.uie peste bot. De aia si fac astia misto de tine. 

Bolnavule, ai inceput iar cu SCODUL DIN CONTEXT.

BAAAAA, ai probleme grave la mansarda.


Musafir

#34922 CONTINUI SA DENIGREZI,NU TI A AJUNS CIT AI DEZBINAT OAMENII,TU CU cernev.

2015-03-03 14:38

#34921: - Re: Re: Re:  

 ESTI O MIZERIE CERNEVISTULE CARE TE STI SI O SA PLATESTI PT.TOATE,D ZEU NU UITA SI NU IARTA MAI TRADATORULE,O SA PLATESTI TI O SPUNE FOTA.

ppp

#34923

2015-03-03 14:40

esti tare bai fota tu pui intrebari si tot tu si raspunzi vezi ca marcu sorin isi dadu azi demisia de la diculoiu si ramase locul liber dute tu ca va asemanati (aveti acelasi caracter) futuva-n gurite pe amindoi


Musafir

#34924 Re: CONTINUI SA DENIGREZI,NU TI A AJUNS CIT AI DEZBINAT OAMENII,TU CU cernev.

2015-03-03 14:41

#34922: - CONTINUI SA DENIGREZI,NU TI A AJUNS CIT AI DEZBINAT OAMENII,TU CU cernev. 

 ITI PROMIT CA MA VOI DUCE IN AUDIENTA LA D NUL AVRAM SI SA VEDEM SI NOI CINE ATI PERMITE SA TE PLIMBI CU MASINA 24CCH SI PE BANI CUI?


Musafir

#34925

2015-03-03 14:45

MAINE TE CAUT SA STAU DE VORBA CU TINE MAGARULE CA MA LUASI LA SENTIMENTE FOTA  SA VEZI TU ADEVARATA FATA A LUI BIDINU