Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-13 20:58



Musafir

#32002 O SA NE INTILNIM SI SA VAD IN FATA MEA CE AI DE SPUS MAI BULETENE.

2015-01-13 21:33

SA DEA D ZEU SA NU MA CAC EUUUU,,,,pe fata ta.

#32003 Re: O SA NE INTILNIM SI SA VAD IN FATA MEA CE AI DE SPUS MAI BULETENE.

2015-01-13 21:36

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-13 22:19


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-13 23:58


BREAKING NEWS: la Oltchim.Cu insolvenţa nu-i de glumit!
Musafir

#32006 Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Informaţi

2015-01-14 05:20

Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor


Cele mai mari datorii sunt la bănci, la Electrica şi la AAAS. Creditorii care vor fi despăgubiţi cu prioritate sunt cei cu creanţe garantate, statul şi salariaţii. Circa 270 de milioane de euro reprezintă creanţe chirografare, care au şanse foarte mici să mai fie recuperate.
 

Oltchim Râmnicu Vâlcea, societate de stat aflată în insolvenţă, are datorii totale de 3,45 miliarde de lei(800 de milioane de euro), din care garantate sunt 900 de milioane de lei, bugetare 1,28 miliarde de lei şi chirografare 1,25 miliarde de lei, potrivit tabelului creanţelor publicat săptămâna trecută de administratorii judiciari Oltchim, Rominsolv şi BDO Restructuring, în Buletinul Insolvenţei.


Creditorii chirografari, cel mai probabil, nu vor mai recupera nimic din ce li se cuvine, potrivit procedurilor de insolvenţă. Statul beneficiază şi el de prioritate la recuperarea creanţelor, ca şi foştii sau actualii salariaţi.

Dintre creditorii cu creanţe garantate, cei mai mari sunt băncile, cu BCR pe primul loc cu 230 de milioane de lei, un sfert din totalul creanţelor garantate, şi cu Banca Transilvania pe locul doi, cu 160 de milioane de lei, 18% din totalul creanţelor garantate. Între alţi creditori din această categorie se numără Electrica, cu 227 de milioane de lei, Petrom, cu 55 de milioane de lei sau Societatea Naţională a Sării Salrom, cu 17 milioane de lei.

Datoriile salariale ale Oltchim se ridică la 9 milioane de lei.

Compania vâlceană datorează statului 1,2 miliarde de lei, din care 50% sunt la AAAS şi 6%(60 de milioane de lei) la Mediu.

Creditorii chirografari sunt în număr de 268, firme şi persoane fizice, pentru care este aproape o misiune mposibilă să-şi recupereze creanţe de 1,26 miliarde de lei.

Vezi în ataşament lista compeltă a datoriilor  http://media.rtv.net/


Oltchim este în insolvenţă de doi ani. Statul ar fi dorit să privatizeze Oltchim, însă niciun investitor nu a depus vreo ofertă pentru preluarea fabricii. Declaraţii de intenţie ale unor firme chineze, turceşti sau româneşti au fost, ca şi mai multe termene până la care s-a aşteptat o ofertă fermă, ultimul fiind în 12 decembrie, dar nimic nu s-a concretizat.

În acest moment, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare. "Nu s-a prezent nimeni, nici chinezi, nici turci, nici români, nici SIF 3. S-au dovedit nişte investitori neserioşi. Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înfiinţeze şi SPV-ul Oltchim", spune Piperea.
Acest SPV reprezintă un Oltchim 2, care va reuni activele viabile ale fabricii, inclusiv petrochimia de la Arpechim. Datoriile negarantate vor rămâne pe vechiul Oltchim şi, cel mai probabil, recuperarea lor se va face doar într-o măsură foarte mică.


Până la data aprobării planului de reorganizare, activitatea Oltchim va continua în forma actuală, necesarul de cash al societăţii urmând să fie asigurat din credite-furnizor, precum şi din eliminarea unor costuri actuale cum ar fi plata energiei şi a aburului prin terţi. Conducerea societăţii urmăreşte să ajungă direct la producător pentru plata acestor utilităţi.


Disponibilizările, dacă vor mai exista, se vor face cu plata salarilor compensatorii conform contractului de muncă. De altfel, aceasta este una din marile probleme ale societăţii. "Am moştenit de la fosta conducere (Constantin Roibu, director timp de 20 de ani la Oltchim - n.r.) un contract defectuos de muncă, care prevede plăţi compensatorii uriaşe, între 15 şi 36 de salarii. Noi vom plăti toate aceste compensatorii, începând cu 2015, chiar dacă acest lucru înseamnă o povară de 8 milioane de euro, doar la anul", arată administratorul judiciar.


Între timp, combinatul a intrat, din ultimul trimestru al anului trecut, pe profit operaţional, 336.000 de euro, în octombrie, şi 400.000 de euro, în noiembrie, şi a ajuns la un grad de încărcare de 27%.
"Personal, mă declar dezamăgit de neseriozitatea potenţialilor investitori, în special de cea a chinezilor Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, la a căror solicitare s-a decalat de două ori termenul limită de privatizare a Oltchim. Iniţial, aceştia s-au declarat interesaţi să cumpere Oltchim la pachet cu rafinăria rpechim, apoi, recent, ar mai fi dorit să cumpere doar o secţie din combinat. În aceste condiţii, nu ne mai interesează. De restul candidaţilor, nici nu mai vorbesc. Neseriozitate", arată Piperea.
De combinatul vâlcean s-au declarat interesaţi consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, SIF Transilvania, grupul Chimcomplex al omului de afaceri Ştefan Vuza, precum şi o companie din Turcia al cărei numei nu a fost dezvăluit de Piperea.

Chinezii şi SIF Transilvania ar fi fost interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat. Petrom ar fi fost dispusă să cedeze rafinăria fără niciun ban, cu preluarea de către stat a obligaţiilor de mediu de circa 200 de milioane de euro. La rândul său, Ministerul Economiei ar fi vândut la pachet Oltchim cu Arpechim unui investitor potent financiar, capabil să investească sute de milioane de euro în aducerea la capacitate a celor două unităţi. Însă, în ciuda mesajelor încurajatoare venite din partea Guvernului şi a Petrom, transferul de proprietate nu s-a realizat.

Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să mai investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.


Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/
BREAKING NEWS: la Oltchim.Cu insolvenţa nu-i de glumit!
Musafir

#32007 Administratorul judiciar al Oltchim, plătit la greu să distrugă societatea

2015-01-14 05:27

Administratorul judiciar al Oltchim, plătit la greu să distrugă societatea

Administratorul judiciar al Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea, şi cei 21 de directori care au condus combinatul Oltchim după plecarea lui Constantin Roibu au făcut praf societatea.

Managementul noii echipe de conducere a fost atât de bun, încât societatea înregistrează pierderi mai mari decât în momentul insolvenţei, deşi s-au dat afară aproximativ 100 de angajaţi. Au crescut, în schimb, anual, salariile celor 21 de directori, actualmente doar 11, ajungâng la 15.000 lei/lună, restul fiind trecuţi pe funcţii mai puţin vizibile, dar foarte bine plătite. Veniturile membrilor conducerii cresc, dar salariile disponibilizaţilor au ajuns la masa credală, în condiţiile în care societatea a înregistrat prin disponibilizarea lor o economie de 18 mil de euro la fondul de salarii. Piperea mimează reorganizarea, Guvernul... privatizarea... vâlcenii mimează optimismul.

Disponibilizaţii de la Oltchim îşi aşteaptă în continuare salariile compensatorii, ministrul Economiei face ce-au făcut şi ceilalţi miniştri... promisiuni. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre administratorul judiciar al Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea, bilanţul activităţii sale este departe de a merita chiar şi un strop de invidie, banii obţinuţi sunt altă poveste, o poveste pusă foarte bine la punct cu complicitatea Guvernului. După aproximativ doi ani de la declanşarea insolvenţei, liderul Sindicatului Liber Oltchim, pedelistul Mihai Diculoiu a catadicsit şi a prezentat o analiză succintă a situaţiei societăţii din momentul declanşării insolvenţei, analiză pe care a trimis-o şi ministrului Mihai Tudose.
Astfel, din data de 30 ianuarie 2013, data declarării insolvenţei, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan tot mimează, dar fără succes că încearcă să facă o strategie de funcţionare sau de redresare a combinatului. În cele 23 de luni de insolvenţă, cei doi au folosit combinatul în interesul clientelei politice prin acordarea unor salarii nejustificat de mari comparativ cu declinul societăţii, dar niciun plan de reorganizare al combinatului.
„1. În procedura de insolvenţă, combinatul avea în anul 2013  o cifră de afaceri de 120 de milioane euro şi o pierdere de 230 mil euro, din care 170 mil euro prin reevaluare. La data de 30.10. 2014, combinatul  înregistra o cifră de afaceri de 120 mil euro şi o pierdere de 40 mil euro.
  2. În 14.06.2013 au fost disponibilizaţi 969 angajaţi fără acordarea salariilor compensatorii prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă, oamenii îşi aşteaptă în continuare banii, deşi s-a făcut o economie de 1 milion euro/lună.
  3. Instalaţiile funcţionează la max. 20% din capacitate. În septembrie 2014 s-a pus în funcţiune secţia OXO şi în 12.12.2014 a fost oprită datorită stocului de produs finit (octanol) de 2000t.
  4. Au crescut nejustificat costurile cu menţinerea celor 21 de directori, în prezent 11, care au la dispoziţie, fiecare, autoturisme proprietate SC Oltchim şi salarii exagerate.
  5. Nu s-a  promovat dialogul social cu sindicatul reprezentativ şi autorităţile locale şi au luat decizii unilaterale împotriva salariaţilor şi a SC Oltchim.
 6. Nu s-a prezentat nici până în prezent  planul de reorganizare şi nu s-a constituit o comisie de specialişti pentru realizarea lui conform Legii nr 85/2006.
 7. În loc să realizeze un management performant, noua conducere a preferat să închirieze active profitabile Ramplast la SC DINAMIC GRUP SRL.
 8. Nu au reuşit să acceseze capital de lucru de minim 45 mil euro.
 9. Salariaţii societăţii au 3 luni restanţe în acordarea drepturilor salariale din 2014 şi avansul lunii ianuarie 2013 este la masa credală.
 10. În instalaţiile tehnologice nu s-au mai făcut revizii curente, existând în orice moment riscul incidentelor tehnologice şi a accidentelor de muncă.
 11. S-a stabilit o strategie ineficientă pentru revigorarea Oltchim şi drept consecinţă nu s-a prezentat niciun investitor pentru cumpărarea lui, deşi s-au ţinut 5 licitaţii.
 12. Până în prezent, administratorii judiciari au fost ctreditaţi cu o sumă de 29,2 mil euro, astfel: 4 mil euro de către AJOFM pentru plata salariilor pe lunile decembrie 2012, martie şi aprilie 2013, conform Legii nr. 200...2006; cu 18 mil euro economie la fondul de salarii după disponibilizările din 2013 şi până în prezent, şi cu 7,2 mil euro restanţe la salariile neacordate.”, se specifică în adresa trimisă Ministerului Economiei în data de 18 decembrie 2014.

 ITM Vâlcea, făcut vinovat pentru ţepuirea disponibilizaţilor

 După aproximativ doi ani de la disponibilizarea celor 969 de angajaţi, timp în care societatea le-a furat banii de la CAR şi  le-a impozitat salariile compensatorii neacordate, Diculoiu s-a gândit să ceară ITM Vâlcea rezolvarea unor  probleme care nu ţin de instituţia în cauză, şi de Ministerul Economiei şi al Muncii. Sindicalistul l-a ameninţat pe inspectorul şef, Ion Tănăsoiu, că-l va pârî  atât Ministerului Muncii, cât şi premierului Victor Ponta, dacă nu se implică direct în rezolvarea situaţiei. În adresa trimisă ITM Vâlcea, Diculoiu a atras atenţia că administratorul judiciar jefuieşte, practic, Oltchim prin acordarea unor salarii nesimţit de mari celor 21 directori, respectiv 11 mai mari, restul mai micuţi, dar şi salariile unor persoane detaşate în alte societăţi.

,,Sindicatul Liber Oltchim (SLO) în calitate  de sindicat reprezentativ în SC Oltchim SA nu poate fi indiferent la măsurile antisociale promovate de administratorii judiciari, administratorul special şi directorul general adjunct, care încalcă grav legislaţia muncii şi vă solicităm o analiză în societate pentru soluţionarea neregulilor existente la data de 06.01.2015, astfel:

Neacordarea drepturilor salariale aferente lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie 2014; a plăţilor compensatorii celor 969 salariaţi disponibilizaţi în 14.06.2013; reducerea salariilor exagerat de mari ale celor 11 directori de la peste 15.000/lună la maxim 5.000 lei/lună, deoarece sunt mult peste salariul mediu brut lunar de 2.900 lei; achitarea de către SC Oltchim către ANAF Vâlcea a impozitului aferent plăţilor compensatorii, înainte de plata efectivă a acestora către salariaţii disponibilizaţi şi ultima, dar şi cea mai interesantă... detaşarea în 2014 a salariatului Pîrvu Marius de la SC Oltchim la Direcţia Apelor Vedea Argeş cu menţinerea salariului de 18.000/lună, fără ca SC Oltchim să aibă un avantaj în acest sens. Menţionăm că aceste nereguli încalcă prevederile Legii nr.62/2011 privind dialogul social, Legii nr.53 privind Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă la nivelul SC Oltchim. Precizăm că de-a lungul insolvenţei societăţii, 30.01.2013, am sesizat o parte din aceste nereguli şi deciziile dumneavoastră nu au fost respectate de conducerea SC Oltchim. Avem convingerea că la această sesizare vă veţi implica pentru soluţionarea efectivă a neregulilor, apelând inclusiv la Ministerul Muncii, doamna Rovana Plumb. În caz contrar, Sindicatul Liber Oltchim va apela la toate instituţiile guvernamentale, inclusiv la premierul Victor Ponta, pentru eliminarea acestor nereguli şi sancţionarea persoanelor vinovate.”, se specifică în adresa trimisă ITM.

BREAKING NEWS: la Oltchim.Cu insolvenţa nu-i de glumit!
Musafir

#32008 Gabriel Dumitraşcu pleacă de la Ministerul Economiei, răpus de cazul Rompetrol

2015-01-14 06:10

Gabriel Dumitraşcu pleacă de la Ministerul Economiei, răpus de cazul Rompetrol

Gabriel Dumitraşcu, 50 de ani, a demisionat din funcţia de director responsabil cu privatizările la Ministerul Economiei.

El a condus din iulie 2013 Direcţia de Privatizare din fostul Departament pentru Energie (actualul Minister pentru Energie, IMM-uri şi Mediul de Afaceri), după ce anterior condusese Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Din fruntea OPSPI, Dumitraşcu a semnat în numele statului memorandumul pe tema Rompetrol, un acord care prevedea ca statul să cedeze 26% din acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) către compania petrolieră kazahă KazMunaiGaz. În schimb, statul ar fi primit 200 mil. dolari şi o participaţie de 20% într-un fond de investiţii alimentat de compania kazahă. Memorandumul a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern în ianuarie 2014. Un an mai târziu, însă actul tot nu şi-a produs efectele. Statul este în continuare acţionar la Rompetrol Rafinare, care se află pe pierdere, iar kazahii nu au constituit niciun fond de investiţii.

WikiZF: Profilul companiei Rompetrol

El ar putea fi înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al combinatului chimic Oltchim.

„Am considerat că e mai bine aşa. Acum nu comentez (motivele demisiei - n.red.)“, a afirmat Dumitraşcu pentru ZF.

Pe de altă parte, în timpul mandatului lui Dumitraşcu au avut loc cele mai mari listări ale companiilor de stat pe bursa de la Bucureşti, Electrica şi Romgaz, care au strâns de la investitori peste 800 milioane de euro.

Demisia lui Dumitraşcu vine la mai puţin de o lună de la remanierea guvernamentală care a adus la putere Partidul Liberal Reformator (PLR). Ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu, neafiliat politic, a fost înlocuit cu Andrei Gerea (PLR), care a preluat conducerea unui nou-creat Minister pentru Energie, IMM-uri şi Mediul de Afaceri.

WikiZF: Profilul companiei Oltchim

Gabriel Dumitraşcu a mai spus că a înţeles că va fi înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al combinatului chimic Oltchim (OLT), aflat în insolvenţă. Anterior, Stănescu a fost consilierul viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.01.2015

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#32009 BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2015-01-14 06:30

#31929: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit! 

 

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30922 (TOATE INCLUS SI VINCEA DE LA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN #31641 SUNT IN CULPA.

 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. www. oltchim.ro

OLTCHIM si ARPECHIM, INCHIS!!!!!!!!

CU MANA, DECIZILE  SI PRICEPEREA LOR LA ALTE FAPTE ILEGALE... COROBORAT SINDICATELE SI STATUL ROMAN IN CULPA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.

SUDORAS,BARAGLAGINA SI GLOABA

#32010 INCA MAI AVETI TUPEU SA VA DATI LA FONTA AL VOSTRU?PIPICASSO MARCELO.

2015-01-14 08:45

VA VOM MINCA,SOARTA NOASTRA VA FI FOARTE GREA

#32011 Re: INCA MAI AVETI TUPEU SA VA DATI LA FONTA AL VOSTRU?PIPICASSO MARCELO.

2015-01-14 10:22

#32010: SUDORAS,BARAGLAGINA SI GLOABA - INCA MAI AVETI TUPEU SA VA DATI LA FONTA AL VOSTRU?PIPICASSO MARCELO. 

 PT. CA MI AM ADUS AMINTE;BIN LA DENEEE[CERMEVEEEE],CUM E MA CU INYILNIRE DE TAINA CU PIPEREA[CIOCHISTUL],VOSGANIAN,CHITOIU[VAR, CEVA DE MEMUL LUI SI AL MEU  PRIN GURITAAA DACA MINT?],ZAREMBA,ETC,PE CARE PRETENASUL TAU VOICULESCU ,VA CHEMAT IN TRIVALE LA RESTAURANTUL LUI?    CUM E TALPASEANULE CIND TE AM INTREBAT INTR O NOAPTE DACA STI SI MAI MINTIT?             CUM E TRADATORILOR DE COLEGII;GHIOCA,CAP DE GLOABA[HOTUL DIN PROPEN],BURDOAZA,MARCELA,ETC?

SCZ. LA SCRIS,SUNT PREA NERVOS FARA OCHELARII

#32012 Re: Re: INCA MAI AVETI TUPEU SA VA DATI LA FONTA AL VOSTRU?PIPICASSO MARCELO.

2015-01-14 10:24


Musafir

#32013 DACA NU MA CREDE NIMENI,SA SUNE LA C FINAL,LA COLEGI,I AM UITAT IN TABLOU GHIOCA,BURDOAZA,ETC,DA PUT

2015-01-14 10:29


Musafir

#32014 SUNATI TRADATORILOR,SUNATI SI VA INFORMAT CA PICASSO NU MINTE.

2015-01-14 10:31

OARE DE CE INCERC SA SCRIU CU LITERE MARI?

#32015 Re: SUNATI TRADATORILOR,SUNATI SI VA INFORMAT CA PICASSO NU MINTE.

2015-01-14 10:38

#32014: - SUNATI TRADATORILOR,SUNATI SI VA INFORMAT CA PICASSO NU MINTE. 

 OARE DE CE MAI GHIOCA,BURDOAZA,GLOABA RETARDATA,BIN LA DENEEE,SCRIU CU LITERE MARI,CA SA VADA FRAIERII CINE ATI FOST.


Musafir

#32016 Sindicaliştii de la Oltchim, cu jalba-n proţap la ITM Vâlcea.

2015-01-14 11:48

Sindicaliştii de la Oltchim, cu jalba-n proţap la ITM Vâlcea. Aceştia cer reducerea salariilor directorilor combinatului şi plata salariilor restante 14.01.2015.

Sindicaţiştii de la Oltchim au depus la ITM Vâlcea o adresă în care cer, printre altele, reducerea salariilor celor 11 directori  la 5000 de lei/lună.

Totodată, sindicaliştii reclamă că un fost director al combinatului, argeşeanul Marius Pârvu, primeşte salariu de la Oltchim deşi nu mai lucrează în societate de aproape un an.

În sesizarea depusă la ITM, liderii Sidicatului Liber Oltchim se plâng că administratorii judiciari şi directorul general adjunct al societăţii încalcă legislaţia muncii. Printre neregulile semnalate de sindicalişti se numără:
- neacordarea drepturilor salariale pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2014;
-
 neplata salariilor compensatorii celor 969 de angajaţi disponibilizaţi în 2013 sau achitarea către ANAF a impozitelor aferente plăţilor compensatorii  înainte de plata efectivă a sumelor către disponibilizaţi.   

De asemenea, sindicaliştii cer inspectorilor ITM să verifice de ce fostul director al societăţii, argeşeanul Marius Pârvu, este plătit de Oltchim deşi nu mai lucrează în combinat.  
„Vă solicităm o analiză în S.C. Oltchim pentru soluţionarea neregulilor existente la data de 5 ianuarie 2015, astfel:
- detaşarea în 2014 a salariatului Marius Pârvu la Direcţia Apelor Vedea-Argeş cu menţinerea salariului de 18 000 de lei/lună, fără ca societatea Oltchim să aibă vreun avantaj;
- reducerea salariilor exagerat de mari ale celor 11 directori de la peste 15 000 lei/lună la maxim 5 000 lei/lună, deoarece sunt mult peste salariul brut lunar de 2 900 lei. (...)
Avem convingerea că la această sesizare vă veţi implica pentru soluţionarea efectivă a neregulilor, apelând inclusiv la ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb”, se arată în adresa depusă la ITM Vâlcea.    Reprezentanţii ITM spun că vor cerceta cele sesizate de conducerea Sindicatului Liber Oltchim.
„Noi soluţionăm aspectele care ţin de competenţa noastră. Dacă în sesizare se face referire la aspecte care nu ţin de competenţa noastră, atunci vom direcţiona sesizarea către instituţiile abilitate”, precizează Ion Tănăsoiu, inspector-şef ITM Vâlcea.   

Combinatul din Râmnicu Vâlcea a intrat in insolvenţă în ianuarie 2013, iar încercările Ministerului Economiei de a-l privatiza în 2014 s-au soldat cu un eşec. În acest context, administratorii judiciari vor prezenta planul de reorganizare a societăţii în primăvara acestui an, plan ce ar putea include noi disponibilizări.     


Citeste mai mult: adev.ro/ni5sz1


Musafir

#32017 Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Informaţi

2015-01-14 13:12

#32006: BREAKING NEWS: la Oltchim.Cu insolvenţa nu-i de glumit! - Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Informaţi 

Interesant! Nu este vorba despre salariile compensatorii. Aceste nu sunt la masa credala. Sunt datorii curente. 


Este vorba numai despre sumele trecute la masa credala (transport decembrie 2012 + avans ianuarie 2013 + cotizatii si rate CAR, etc.).


Puteti sa vedeti suma care o aveti fiecare inregistrata la masa credala. Vezi în ataşament lista compeltă a datoriilor  http://media.rtv.net/
Click pe linkul de mai sus.


Dupa ce intrati, apasati simultan tastele ctr si F. 
Tastati numele vostru in fereastra deschisa.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#32018 Re: Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Infor

2015-01-14 14:50

#32017: - Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Informaţi <= Pentru caposenia ta dusa la ABSURD  si a altora ati pierdut procesele cu irevocabil si pentru faptul ca avocatii nu s-au prezentat la procese, doar v-au incasat taxele si sumele pentru a sfarsii cu irevocabil inchise.

 MA OMULE, PRICEPE SI TU CA CE SPUI ESTE ABERANT, MERGI SI VORBESTE SI TU CU CINEVA CARE CHIAR CUNOASTE...., DE NU VREI SA NE INTELEGI PE NICIUNU. CREANTE ESTE TERMEN LA O DATORIE RESTANTA CARE ESTE IN ACTE TRECUTE PENTRU A FI ACHITATA.

CE NU INTELEGI TU CA TOTI SALARIATII ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI OLTCHIM DECEMBRIE 2012 (TOTI CARE AU AVUT CREANTE DATORII TRECUTI IN ACEST TABEL DE CREANTE ACHITARI SI PRIORITARI PENTRU PLATI CONFORM LEGILOR... )  AU CREANTE CARE AU FOST TRECUTE LA MASA CREDALA SALARII SI ALTE DREPTURI CARE APAR IN ACEST TABEL DE CREANTE PRIN BULETINUL DE INSOLVENTA CARE L-AI DESCARCAT DIN POSTAREA FACUTA DE MINE SI OFERITA DE SURSA CARE A PUBLICAT-O, EXACT CUM TI-AM MAI SCRIS EU PE PETITIE SI TU NU CREDEAI SI SCOTEAI DIN CONTEXT, S-A PUBLICAT ONLINE PENTRU A O VEDEA TOTI IN ECONOMICA.NET SI MAI EXISTA DATORII CREANTE SALARII PLATI COMPENSATORII PENTRU DISPONIBILIZATII DIN 2013 IN ACTE TRECUTE CA SI CREANTE ACHITARI, FIECARE IN FUNCTIE DE VECHIMEA IN MUNCA, ACESTE SUME TREBUIESC URGENT PLATITE SI ACHITATE, FIIND SI IMPOZITATE ANAF, PILONUL DOI PENSII PRIVATE, CASA DE PENSII... SI ALTE FAPTE CONDAMNATE DE LEGI!!!!!!!

SE SPECIFICA FOARTE CLAR, STATUL SI SALARIATII ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI SUNT PRIORITARI SI DE DREPT SA LI SE ACHITE ACESTE SUME CREANTE.

CREANTE PRIORITARE LA ACHITARE STATUL (TIMPRE, CHITANTE, ALTE CHELTUIELI...) SI ANGAJATI CU DISPONIBILIZATI CREANTE NECHITATE, DUPA CE ACHITA ACESTORA VIN  ALTE CREANTE CREDITORI....

DATORIE= CREANTA= RESTANTA=> TI S-A SCRIS PENTRU PRICEPEREA TA SCOASA DIN CONTEXT.

"Statul beneficiază şi el de prioritate la recuperarea creanţelor, ca şi foştii sau actualii salariaţi."

http://www.economica.net/

"Creanțe salariale

Creanțele ce izvorăsc din raporturi de muncă între debitorul angajator și angajații acestuia. Aceste creanțe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanțe de către administratorul judiciar/lichidator în cadrul procedurii de insolvență."

http://www.notiunidedrept.ro/creante-salariale/

CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] /<fr. créance
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI, 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.UNDE SUNT BANII????

rominsolv.ro

#32021 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:


Musafir

#32019 picasso si a luat ochelari,sa frece niste cernevisti cocalari si talibanii.

2015-01-14 15:13

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-14 15:16


DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

#32021 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-01-14 15:34

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

http://portal.just.ro/ 

 

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

 

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.

 


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

 

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

 

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

 

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#32022 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2015-01-14 15:51

#28409: SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!! - Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? 

  

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.


Musafir

#32023 Re: ATI LUAT O POATE VROIAI SA SCRI

2015-01-14 16:12

de unde dracului le scoti :)))))

#32024 baaaaa...m-ai spart

2015-01-14 19:04

Datorie=creanta=restanta??????? :))))) baaaa, ce fumezi, ca vreau si eu :)))

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-14 19:11