Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-27 21:54



Musafir

#28327 Re:

2014-10-27 21:57

#28324: -  

#28324 Te rog foarte frumos sa-mi argumentezi cu subiect si predicat de ce n-am mai avea  ce...???

Iar ai papat stricat si te prostesti aici aiurea, banii disponibilizatilor sunt garantati prin legi si sume care trebuiesc achitate in acte, chiar daca unii se joaca de-a vatea ascunselea inca...

Chiar tampiti, auzi tu la el sa spunem o cretinitate aruncata in vant de mortul viu Cilea si noi sa o sustinem pe limba lui, n-ai sa vezi asa ceva..., bine unii au pus botul, dar actele " vorbeste " si incornoratul Cornoiu o sa intre in depresie...

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-27 21:58


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-27 22:00



Musafir

#28330 Administratorii judiciari încearcă din nou să vândă Oltchim SPV

2014-10-27 22:40

http://www.curierulnational.ro/

Pentru a putea participa la licitaţie, investitorii interesaţi trebuie să achite 20.000 euro pe 
caietul de sarcini
Documentele pot fi depuse până la 12 decembrie
Procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de OLTCHIM S.A. la Oltchim SPV este programată pentru data de 15 decembrie


Administratorii judiciari ai Oltchim încearcă din nou să vândă acţiunile deţinute de OLTCHIM SA la Oltchim SPV, selecţia urmând să aibă loc la data de 15 decembrie.
„Consorţiul de administratori judiciari ai SC OLTCHIM SA, Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructurind SPRL, organizează în data de 15.12.2014 (...) procedura de selecţie a ofertei angajante în ve­derea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de OLTCHIM SA la Oltchim SPV. Ofertanţii care doresc să participe la procedura de selecţie trebuie să depună (..
.) cel mai târziu în data de 12.12.2014, ora 11:00, documentele specificate în cuprinsul caietului de prezentare, ce poate fi achiziţionat de la oricare din sediile BDO Business Restructurind SPRL sau Rominsolv SPRL pentru echivalentul in RON al sumei de 20.000 EUR (exclusiv TVA)”, se arată pe site-ul administratorului judiciar.
Toate tentativele de vânzare a acţiunilor deţinute de Oltchim la Oltchim SPV au eşuat. În acest an au fost organizate două astfel de proceduri, dar fără succes.

Cifră de afaceri de 498 mil. lei în 2013 şi pierderi de 945 mil. lei

În lipsa finanţării de care are nevoie pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, Oltchim a înregistrat anul trecut pierderi majore, aproape duble faţă de cifra de afaceri.
Potrivit rezultatului financiar consolidat, anul trecut cifra de afa­ceri a combinatului abia a însumat 498 milioane lei, iar veniturile totale 623 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 1,57 mi­liarde lei, ceea ce a făcut ca în 2013 pierderea înregistrată de Oltchim să fie de 945 milioane lei.
În primul trimestru, combina­tul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 mi­lioane lei din perioada similară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Musafir

#28331 Avocatul Gheorghe Piperea: „Nu pot garanta că Oltchim se va privatiza în data de 12 decembrie”

2014-10-27 22:48

18 iunie 2014

Prezent astăzi la Tribunalul Vâlcea pentru a reprezenta combinatul Oltchim în mai multe procese cu creditorii, avocatul Gheorghe Piperea a declarat că nu poate garanta că societatea se va privatiza la finele acestui an. Potrivit lui Piperea, până la sfârşitul lunii august 2014 va fi întocmit planul de reorganizare a combinatului.

Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie. Eu fac promisiuni pe care le respect, nu fac promisiuni doar aşa, ca să fac promisiuni, nu sunt politician. Nu pot garanta nici că se va privatiza Oltchim în data de 12 decembrie. Vă pot garanta doar că la sfârşitul lunii august vom avea un plan de reorganizare la Oltchim, plan ce va prevedea printre altele şi vânzarea SPV-ului. Există şi o măsură complementară, un plan B dacă vreţi, în care societatea îşi desfăşoară activitatea la capacitatea de 40 % până la 65 %”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea. Întrebat ce se va întâmpla dacă persoanele disponibilizate din combinat, anul trecut, vor cere falimentul Oltchim, Piperea a ţinut să precizeze şi că nu se va număra printre lichidatori. “Este dreptul foştilor angajaţi să ceară falimentul Oltchim, dar ar fi greşit întrucât falimentul înseamnă cel puţin un an şi jumătate pentru a se obţine nişte bani din vânzări. Disponibilizaţii îşi vor putea recupera nişte bani cu prioritate, e adevărat, doar din vânzarea bunurilor care nu sunt supuse garanţiilor şi acestea sunt foarte puţine, e vorba despre instalaţia de piroliză de la Piteşti, pe care am scos-o noi de sub garanţie pentru că am avut o negociere cu unul dintre creditori. Dacă se va ajunge la faliment, se va ajunge probabil într-un an şi jumătate, dar cine ştie cât durează lichidarea pentru că instalaţia de piroliză nu se poate vinde aşa cum este în momentul de faţă. Oricine poate face cerere de trecere la faliment, numai că trebuie pus în balanţă şase sau şapte luni de zile de aşteptare versus doi ani de zile, cu risucl de a intra în cu băncile, ceilalţi creditori. Dacă se va ajunge la faliment, să nu se aştepte nimeni că Piperea va fi lichidator” , a mai spus avocatul.

Chinezii, finanţare în tranşe pentru Oltchim

Până la sfârşitul acestui an, combinatul Oltchim va primi 15 milioane de euro pentru capitalizare, de la investitori chinezi. Administratorul judiciar a susţinut la Râmnicu Vâlcea că Oltchim mai poate primi o finanţare de 9 milioane de euro. „S-a semnat un contract cu investitorii chinezi în sediul Ambasadei României din Beijing. Condiţiile sunt confidenţiale. Banii din China vor veni în tranşe, până la sfârşitul lunii decembrie, dar nu e vorba doar de banii investitorilor chinezi, mai vorbim de alte 9 milioane de euro din patru surse de finanţare, unele vor fi supuse aprobării creditorilor. Nu vă pot spune nimic despre contractul cu ALRO Slatina sau RDS-RCS, sunt chestiuni confidenţiale”, a mai declarat Piperea. Furnizorul de servicii tv şi internet, compania RDS&RCS, va acorda combinatului un credit de 1,5 milioane de euro. Avocatul Gheorghe Piperea dă de înţeles că această companie nu are vreo înţelegere cu Ministerul Economiei. „Finanţarea RDS-RCS nu are legătură cu Ministerul Economiei, e o înţelegere cu Oltchimul, cu creditorii Oltchim. Sunt diverse costuri ale finanţării, de la dobânzi până la discounturi care se pot acorda celor care cumpără, respectiv vând, toate acestea sunt supuse aprobării creditorilor. Anul trecut, când am discutat cu cel puţin cinci potenţiali finanţatori, dobânzile la care se ajunsese erau exorbitante, de aceea m-am opus de fiecare dată, se trecea de 12, 13, 16 %. Acum dobânzile sunt foarte mici”, a completat Piperea. Combinatul din Râmnicu Vâlcea funcţionează în acest moment la 25 % din capacitate, cu 2300 de salariaţi. Alţi 960 de angajaţi au fost disponibilizaţi anul trecut pentru reducerea cheltuielilor. Societatea înregistează datorii de peste 790 de milioane de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/n7db94

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 05:14



Musafir

#28333 Re: Re: Re: Re:

2014-10-28 07:35

#28299: - Re: Re: Re:  

 Daca ai argumente normale si de grup majoritar si in beneficiul tuturor, nu de interese ascunse pentru complicitati si fapte ilegale, nimeni nu are ce sa-ti reproseze si se pot aproba, insa daca vi cu soparle..., mai bine stai acasa, pentru ca tu incalci si incerci sa distrugi si normalitatea.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 07:49


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 07:51


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 07:53


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 07:55


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 08:02



Musafir

#28339 Re: Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti

2014-10-28 08:34

#24730: - Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti 

 Pierderile firmelor la care Oltchim detine actiuni au afectat rezultatele financiare consolidate

http://www.impactreal.ro/

Data publicarii: 15-06-14
Conducerea societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a prezentat public situaţiile financiare consolidate aferente anului trecut, care reflectă o scădere a indicatorilor economico-financiari la firmele unde combinatul chimic vâlcean deţine participaţii. O sinteză a rezultatului net înregistrat de SC Oltchim SA în situaţiile financiare consolidate se prezintă astfel: pierdere netă înregistrată de SC Oltchim SA - 946,86 milioane de lei; pierdere netă înregistrată de SC Sistemplast SA - 279.000 de lei; pierderi înregistrate de societăţile asociate - 414.000 de lei. Situaţiile financiare consolidate elaborate de SC Oltchim SA pentru exerciţiul financiar aferent anului 2013 sunt întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), aşa cum sunt aprobate de Uniunea Europeană. Întocmirea situaţiilor financiare consolidate s-a făcut prin însumarea situaţiilor financiare ale SC Oltchim SA şi SC
Sistemplast SA, iar la societăţile asociate s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social. O influenţă majoră asupra rezultatelor financiare înregistrate de SC Oltchim SA în anul 2013 o reprezintă reevaluarea activelor. Astfel, ca urmare a înregistrării acestor reevaluări, influenţa în pierderea din exploatare a fost de 652 de milioane de lei. În aceste condiţii, pierderea netă, în sumă de 947,68 milioane de lei, este formată din pierdere ca urmare a înregistrării reevaluării activelor (652 de milioane de lei), precum şi din pierdere curentă (295,7 milioane de lei). În concluzie, dacă se analizează strict pierderea curentă în anul 2013, rezultă, comparativ cu anul 2012, o reducere a acesteia cu 271,82 milioane de lei, respectiv cu 48%.

Sistemplast a preluat activitatea de mentenanţă de la Mentchim

SC Sistemplast SA s-a înfiinţat în 12 februarie 1999, iar obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea articolelor din PVC şi polietilenă (tuburi, conducte, fitinguri şi accesorii). Capitalul social este de 7,7 milioane de lei, cu următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA - 94,4%, Charity Holdings - 5,2% şi alţi acţionari - 0,4%. În prezent, societatea are în proprietate o clădire pe care o are închiriată la terţe societăţi comerciale. Principalii indicatori economico-financiari realizaţi în anul 2013 sunt: cifra de afaceri - 28.000 de lei, costul vânzărilor - 1,14 milioane de lei, pierdere - 279.000 de lei. În noiembrie 2013, SC Sistemplast SA a preluat activitatea de mentenanţă de la SC Mentchim SA, societate aflată în faliment. SC Oltchim SA mai deţine participaţii cu procente sub 50% la următoarele societăţi comerciale: SC Protectchim SRL (30%), SC Euro Urethane SRL (41,28%) şi SC Oltquino SA (46,64%). Pentru societăţile asociate, la care SC Oltchim SA deţine între 20% şi 50% din capitalul social, la întocmirea situaţiilor financiare consolidate în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social. SC Protectchim SRL este o societate înfiinţată în 27 februarie 2003, la care SC Oltchim SA deţine 30% din capitalul social, restul fiind deţinut de persoane fizice. Obiectul de activitate este prestarea serviciilor de construcţii, lucrări de izolaţii şi protecţie anticorozivă. La 31 decembrie 2013, societatea avea datorii de 23,34 milioane de lei, venituri totale de 38,84 milioane de lei şi un mic profit de 30.000 de lei. SC Euro Urethane SRL este o societate la care SC Oltchim SA deţine 41,28% din capitalul social, restul de 58,72% fiind deţinut de PCC SE. Obiectul de activitate este fabricarea toluendiizocianatului, prestare servicii de realizare protecţii pentru piese, instalaţii sau mijloace transport. În prezent, societatea este pe investiţii. La 31 decembrie 2013, întreprinderea avea active de 59,1 milioane de lei, datorii de 17 milioane de lei, venituri totale de 1,96 milioane de lei şi pierderi de 210.000 de lei. SC Oltquino SA este o societate mixtă, înfiinţată în 19 decembrie 1994, având ca acţionari SC Oltchim SA, cu 46,64% din acţiuni, Inquinosa Spania - cu 53% din acţiuni şi persoane fizice spaniole - cu 0,37%. Obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea produselor chimice. La data de 31 decembrie 2013, societatea avea un capital social de 2 milioane de lei, active de 4,8 milioane de lei, datorii de 120.000 de lei, venituri totale de 1,6 milioane de lei şi o pierdere de 723.000 de lei. Pierderea înregistrată de SC Oltchim SA în anul 2013 a fost determinată de funcţionarea la capacitate redusă a instalaţiilor, respectiv de 21%, cauza majoră fiind lipsa capitalului de lucru pentru finanţarea activităţii de producţie, coroborată cu imposibilitatea repornirii activităţii Direcţiei Petrochimice Bradu, care este singura sursă pentru etilenă (materia primă principală utilizată în procesul de producţie), produs care nu se poate aproviziona din alta sursă, precum şi de rezultatele reevaluării patrimoniului SC Oltchim SA.

Auditorul are mari rezerve că Oltchim îşi va putea continua activitatea


Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti a auditat situaţiile financiare consolidate ale SC Oltchim SA şi ale filialelor sale, care cuprind situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013, precum şi situaţia consolidată a rezultatului global, situaţia consolidată a modificării capitalurilor proprii şi situaţia consolidată a fluxurilor de numerar pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, împreună cu un sumar al politicilor contabile semnificative şi alte note explicative. „Conducerea SC Oltchim SA este responsabilă de întocmirea şi prezentarea fidelă a acestor situaţii financiare consolidate, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară şi pentru acel control intern pe care conducerea îl consideră necesar pentru a permite întocmirea de situaţii financiare consolidate care sunt lipsite de denaturări semnificative, cauzate fie de fraudă, fie de eroare. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, emis la data de 23 aprilie 2013, situaţiile financiare consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012 au fost auditate de un alt auditor, care a emis imposibilitatea exprimării unei opinii asupra situaţiilor financiare consolidate întocmite la 31 decembrie 2012. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, acesta nu a putut efectua proceduri alternative pentru a obţine asigurare în legătură cu soldurile de deschidere ale exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. Drept urmare, noi nu am putut stabili dacă sunt necesare modificări asupra performanţei financiare consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, ca urmare a unor eventuale ajustări ale soldurilor de deschidere aferente exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. SC Oltchim SA a intrat în insolvenţă la data de 30 ianuarie 2013, dar situaţiile financiare consolidate au fost întocmite pe baza principiului continuităţii activităţii. La data de 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA a înregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,289 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,67 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,483 miliarde de lei. La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu are un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să realizeze activele şi să execute obligaţiile sale în cursul desfăşurării normale a activităţii
sale. Situaţiile financiare consolidate şi notele explicative ale acestora nu prezintă acest fapt. La 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA prezintă active imobilizate în sumă de 1,245 miliarde de lei. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea a procedat la reevaluarea tuturor activelor imobilizate deţinute de aceasta, aşa cum rezultă din raportul de reevaluare datat la 20 iulie 2013, emis de un evaluator independent, având ca dată de referinţă pentru determinarea valorii juste a acestora 30 aprilie 2013. Rezultatele reevaluării conform raportului menţionat mai sus au fost înregistrate de SC Oltchim SA la data de 31 decembrie 2013, deşi, în conformitate cu prevederile standardelor internaţionale de raportare financiară, determinarea valorii juste aferente activelor imobilizate se realizează la sfârşitul perioadei de raportare.”, se arată, printre altele, în raportul de audit.

Societatea nu a înregistrat provizioane pentru datoriile faţă de angajaţi

Societatea care a realizat auditul la SC Oltchim SA mai menţionează că nu se poate cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor juste aferente activelor imobilizate la data de 31 decembrie 2013 şi nu se poate exprima o opinie cu privire la valorile raportate de către SC Oltchim SA la 31 decembrie 2013 şi asupra impactului acestora în situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013 şi în situaţia consolidată a rezultatului global, la aceeaşi dată. „Datorită riscului ca SC Oltchim SA să nu îşi mai continue activitatea, există indicii că valoarea netă a activelor raportate de către SC Oltchim SA este mai mare decât valoarea recuperabilă estimată şi, în acest caz, valoarea activelor ar trebui redusă la valoarea recuperabilă respectivă. Societatea a realizat o analiză a valorii de lichidare a activelor imobilizate la data de 30 aprilie 2013, ca urmare a raportului de reevaluare. Nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare consolidate la 31 decembrie 2013 şi a performanţei financiare consolidate a SC Oltchim SA, la aceeaşi dată. Societatea a avut în anul 2013 în medie 2.744 de salariaţi şi nu a înregistrat provizioane la data bilanţului privind datoriile SC Oltchim SA faţă de angajaţii săi la data pensionării acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă aflat în vigoare. Ordinul nr. 1286/2012 cere ca un astfel de provizion să fie calculat de un specialist în calcule actuariale. Societatea nu a efectuat un calcul actuarial cu privire la aceste provizioane, drept urmare nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare la capitolul de «Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli» şi, în situaţia consolidată a rezultatului global, la «Cheltuieli cu provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli», la data de 31 decembrie 2013. Având în vedere semnificaţia aspectelor descrise în paragrafele de mai sus, nu am putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate pentru a oferi o bază pentru o opinie de audit. În acest sens, nu exprimăm nici o opinie cu privire la situaţiile financiare consolidate la 31 decembrie 2013, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, adoptate de Uniunea Europeană. Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 de milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă. Auditul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta acţionarilor SC Oltchim SA acele aspecte pe care trebuie să le raportăm într-un raport de audit financiar, şi nu în alte scopuri. În măsura permisă de lege, nu acceptăm şi nu ne asumăm responsabilitatea decât faţă de societate şi de acţionarii acestuia, în ansamblu, pentru auditul nostru, pentru acest raport.”, se mai precizează în raportul de audit. Firma PKF Finconta SRL este membră a PKF International Limited, o reţea de firme independente din punct de vedere legal, şi nu acceptă nici o responsabilitate sau răspundere pentru acţiunile sau inacţiunile din partea oricărei firme membre individuale sau a unui grup de firme.

Musafir

#28340 Re: Re: Pierderile Oltchim sunt duble faţă de vânzări

2014-10-28 08:38

#24731: - Re: Pierderile Oltchim sunt duble faţă de vânzări 

 http://www.curierulnational.ro/

 

Situaţia financiară, aprobată deja de Adunarea Creditorilor, indică o cifră de afaceri de 498 mil. lei în 2013 şi pierderi de 945 mil. lei
În timp ce veniturile totale nu au depăşit 623 mil. lei, cheltuielile au însumat 1,57 miliarde lei

În lipsa finanţării de care are nevoie pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, Oltchim a înregistrat în continuare pierderi majore, aproape duble faţă de cifra de afaceri.
Potrivit rezultatului financiar consolidat, aprobat recent de acţionarii Oltchim la aceeaşi dată la care a fost aprobat şi raportul administratorilor judiciari, anul trecut cifra de afaceri a combinatului abia a însumat 498 milioane lei, iar veniturile totale 623 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 1,57 miliarde lei, ceea ce a făcut ca în 2013 pierderea înregistrată de Oltchim să fie de 947,7 milioane lei.
Combinatul se confruntă cu mari dificultăţi financiare, având nevoie de nu mai puţin de 15 milioane de euro, pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, astfel încât să se ajungă la nivelul de rentabilitate al combinatului.
Până la termenul limită de la sfârşitul lunii martie, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea acţiunilor Oltchim SPV, motiv pentru care administratorii judiciari propun reluarea licitaţiei, ţinând cont de faptul că o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile.
"Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim SA, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, informează că, până la această dată, un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat Caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim SA. La expirarea termenului-limită, consorţiul de administratori judiciari a consemnat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă din partea investitorilor interesaţi", anunţau atunci administratorii judiciari.

Investitorii ar fi interesaţi de preluarea SPV împreună cu Arpechim

Potrivit acestora, o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile pentru preluarea rafinăriei odată cu Oltchim SPV.
"În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, aflat în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.
Potrivit raportului auditorului independent PKF Finconta, la 31 decembrie 2013, Oltchim a înregistrat capitaluri proprii negative de 2,29 miliarde de lei (511 milioane de euro), o pierdere contabilă aferentă exerciţiului de 947,6 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,48 miliarde de lei (777 milioane de euro). La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu avea un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii 85/2006, privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să îşi execute obligaţiile în cursul desfăşurării normale a activităţii", se arată, printre altele, în raportul de audit realizat de PKF Finconta.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 08:43


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-28 08:59



Musafir

#28343 Exclusiv: Topul companiilor cu cele mai mari pierderi din economia României

2014-10-28 09:17

#28301: - Exclusiv: Topul companiilor cu cele mai mari pierderi din economia României 

Haideti si nu fiti rai! Au gresit putin.
Nu au fost pierderi in anul 2013 de 285 milioane de lei, au fost mai "mici" - 220 milioane de euro.

Si nici nu stiti ce mari "realizari" vor raporta pentru anul 2014! Va fi durere.

Si uite asa dom' profesor Gheorghe Piperea va avea ce sa povestaeasca, pana la moarte, studentilor sai ispravile facute in insolventa Oltchim.


Musafir

#28344

2014-10-28 11:33

Oltchim, cate-un pic,pic,pic pana n-o mai ramene nimic, cate-un strop,strop,strop, pana s-a dus dracu de tot hahahahaaa..., tara de nebuni.


Musafir

#28345 Viorel Hrebenciuc a fost reţinut

2014-10-28 11:43

Viorel Hrebenciuc a fost REŢINUT


Musafir

#28346 Re:

2014-10-28 13:05

#28325: -  

 Nu-l denigrati pe domnul Calea ca el a facut noua organigrama, el a uns directorii si el face legea in Valcea!!!!


Musafir

#28347 Siegfried Muresan a gasit solutia pentru chimistii disponibilizati

2014-10-28 13:53

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/46293/

• europarlamentarul PMP a adus 3,5 milioane de euro pentru oamenii dati afara de la IS Câmpia Turzii si promite ca va repeta "reteta" si pentru muncitorii concediati de la Oltchim

 

 

Europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, a promis inainte de alegerile precedente ca se va intoarce la Râmnicu Vâlcea si s-a tinut de cuvânt. Muresan a explicat cum a reusit sa promoveze un proiect legislativ, in urma caruia 3,5 milioane de euro vor fi folositi pentru angajarea oamenilor disponibilizati de la fabrica de sârma de la Câmpia Turzii. Siegfried a promis ca va gasi solutia pentru o linie de credit care sa-i ajute pe chimistii dati afara de la Oltchim. Dar iata ce a spus Muresan... 


... despre cele 3,5 milioane de euro ajunse la Câmpia Turzii

"Am fost ales in Comisia pentru Buget a Parlamentului European, ceea ce mi-a permis sa implementez un proiect, alocarea a 3,5 milioane de euro pentru ajutorarea oamenilor disponibilizati de la fabrica de sârma de la Câmpia Turzii. Eu am devenit raportor pentru acest raport. Se vor implementa masuri de reconversie profesionala, consiliere pentru gasirea unui nou loc de munca, evaluarea abilitatilor pentru un loc de munca. Pe de alta parte, se va infiinta o intreprindere sociala unde sa lucreze minimum 250 de muncitori. Este vorba despre o intreprindere care va produce ceva total diferit fata de ce au facut oamenii pâna acum, adica echipamente sportive de iarna. UE plateste inchirierea pentru hala necesara, plateste echipamentele de care este nevoie. Iata un proiect in urma caruia 1.000 de oameni isi vor gasi locuri de munca. Pâna acum, 375 si-au gasit deja. Eu am spus ca locurile de munca o sa fie o prioritate pentru mine. Nu am promis un milion, dar sunt sigur ca voi continua sa gasesc solutii.".

 

  ...despre situatia de la Oltchim

 

"Nu am incercat, inca, sa gasesc solutii pentru Oltchim, dar voi face acest lucru. Am inceput demersurile pentru Câmpia Turzii pentru ca acolo oamenii nu mai aveau de munca din 2012. Banii sunt deja acolo, si oamenii pot sa fie ajutati. La Vâlcea trebuie sa inteleg situatia, sa vad despre câti oameni este vorba, de ce au fost dati afara si care sunt liniile de finantare care se pot gasi. Vom vedea daca se potriveste acea linie, daca nu, vom gasi alta. E foarte importanta implicarea autoritatilor locale. Meritul meu este mic, rolul autoritatilor locale este esential. Daca este vorba de lipsa de calificare se poate rezolva. Se pot face schimburi de experienta cu oameni care au lucrat asa ceva. Daca e proasta intentie, si atunci trebuie gasita o solutie. Daca un om politic incearca sa se opuna, va garantez ca voi face un mare scandal. Nu m-ati vazut pâna acum facând asa ceva, dar voi fi agresiv in a le tine partea oamenilor.".

 

 ... despre Ponta si Iohannis

 

"Oamenii au facut campanie electorala pentru mine, eu voi face pentru partidul meu si pentru Elena Udrea. In turul doi nu stiu exact ce o sa fie. Despre Klaus Iohannis nu am uitat doua lucruri. In 2009, la alegerile prezidentiale, când candidatul dreptei era Basescu, iar cel al stângii Geoana, primarul Sibiului s-a pozitionat spre stânga si l-a sustinut pe Geoana, ba chiar era candidatul propus de stânga pentru postul de premier. Nu am uitat nici momentul suspendarii presedintelui Basescu din 2012, când Iohannis a fost de partea celor care au initiat si implementat aceasta suspendare. Nu direct, dar a dat avizul pentru reprezentantul forumului pe care-l conducea. A fost acolo si a dat indicatia. Din pacate, nici acum nu spune ca a gresit in ambele cazuri. Am retineri mari fata de Iohannis, dar toate retinerile mele fata de Ponta sunt cu mult mai mari. Daca va fi sa aleg intre Ponta si oricare altul, voi vota cu acela.".

 

 ... despre Monica Macovei si Elena Udrea

 

"Monica Macovei a fost un ministru bun la Justitie, dar, in principal, pentru ca presedintele ii daduse indicatia expresa de a face justitia functionala. Monica Macovei a avut un rol important. Eu pot sa ma intreb daca noi aveam o justitie buna fara Macovei, dar cu Basescu presedinte. Eu zic ca da. Mai departe, daca Macovei era ministru, dar aveam alt presedinte aveam o justitie functionala? Probabil ca nu. Nici acum nu avem o justitie perfecta, dar este una puternica si functionala. Elena Udrea are in spate proiectele concrete pe care le-a facut ca ministru. Pâna la urma, la finalul zilei, ce-i ramâne omului politic? Perceptia, imaginea este una, realitatile sunt altele. Aceste proiecte le-au imbunatatit viata oamenilor. Este candidatul partidului meu, candidatul pe care-l sustin. In plus, faptul ca presedintele sustine acest candidat... eu mergeam pe mâna dânsului si daca nu eram membru al PMP.".

 

 


Musafir

#28348 Video incredibil. Oprișan către Ponta: ”Noi și așa suntem pielea p.lii”

2014-10-28 14:39

Video incredibil. Oprișan către Ponta: ”Noi și așa suntem pielea p.lii”

Filmate cu o cameră mai mult sau mai puțin ascunsă, imaginile de mai jos sunt definitorii pentru starea de spirit de la vârful PSD.

Marian Oprișan îi spune lui Victor Ponta: ”Noi și așa suntem pielea p.lii”

https://www.youtube.com/watch?v=zLzO0FvPax8


Musafir

#28349 Cocoș la coteț

2014-10-28 14:42

Cocoș la coteț

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş și Nicolae Dumitru și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, au fost aduși, luni dimineață, la DNA pentru a fi audiați în dosarul licenţelor Microsoft.


Gabriel Sandu și Dorin Cocoș  au fost reținuți deja pentru spălare de bani și trafic de influență.

pe cind si taticutul socru la brutarie?ilie sirbu

#28350 Re: Cocoș la coteț....asa,si?bine ca se mai misca cite ceva in tara lui ponta.

2014-10-28 14:47