Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#26576 TU ŞTII CE MAI FAC BANII TĂI?

2014-09-22 06:14

TU ŞTII CE MAI FAC BANII TĂI? Drumul invizibil al banilor cu care s-a lansat Victor Ponta la preşedinţie: iată FACTURA spectacolului omagial de pe Arena Naţională

http://www.gandul.info/

Pe Basarabei, în inima şoselei, stă de vreo câţiva ani un fast-food. Prin faţa cârciumii Ali Baba, trec zi de zi copiii către şcoală, bolnavii spre Fundeni şi pensionarii către piaţă. Pe 20 septembrie timpul a stat. Ali Baba s-a golit brusc. În jur, mii de jandarmi au înşirat cordoane şi bariere imposibil de trecut rupând oraşul PSD de restul. Pe 20 septembrie, cohorte de bărbaţi, femei cu copii mici şi puşti convinşi că doar Partidul este viitorul au trecut indecişi tăind şoseaua lui Ali Baba ca să-l lanseze la preşedinţie pe găsitorul de comori al vremii. Am căutat o zi, în micul lui oraş, doar banii. În urbea lui Ali Ponta monezile de aur sau banii de carton circulă muţi, prin fire străvezii. Nu îi dă nimeni, dar totuşi există. Nu ştie nimeni ce şi cât o fi costat, chiar dacă absolut nimic nu-i gratis. Am tot crezut minunile un apanaj al sfinţilor. Dar am greşit. Uite că PSD-ul poate să le săvârşească. Dacă întrebi de jos în sus, filosofia-i simplă: partidul dă, nu cere de la oameni. El pur şi simplu are. „Eu, să dau? Partidul să-mi dea mie!". Omul uscat şi-a tras tricoul roşu, nou, peste cămaşa albă, veche, şi-aleargă aşa, cu-n steag în mână, să nu se rupă tocmai el de cârd. De sus în jos, e drept pe dos: partidul va plăti „de la partid” Din cotizaţii, zice domnul Dragnea. De la toţi oamenii cu steagul, vasăzică, alindiind cuminţi un zero după altul, în conturile PSD.

Arena Naţională. Ca să se vadă de ce e în stare să dea partidul în materie de întrunire bine populată. Câteva zile s-a muncit pe rupte. Poliţia a scos din cartier maşinile nepesediste. Pe Facebook s-au rulat oferte anume pentru "voluntari": două ore de aplauze la 20 de lei. Unii, mai norocoşi, au luat şi câte 100. RATB-ul, cu dinţii strânşi de foame, a împânzit afişe să-şi cheme angajaţii într-o excursie de zile mari: chiar pe la stadion şi chiar la ora 15.00, la fix şi pur întâmplător pentru o lansare.

Câteva mii au fost aduşi parcă anume să dea fastuasei adunări obligatoria notă rurală. Şi ca să fie sigur de norod, partidul, de la înălţimea guvernării sale, l-a comandat cu două ore mai înainte. Cine a inventat acum mulţi ani cântările electorale ale omului, sperând probabil - pe atunci - la 2000 de spectatori capabili să şi sară gardul, nu şi-ar fi putut măcar închipui dezmăţul din oraşul PSD. Un orăşel de 60 - 70.000 de oameni înghesuiţi, împinşi, convinşi, ademeniţi cu 10-20 de lei ori c-o privire spre un stadion la care n-o să ajungă, altfel, niciodată, stă sufocat într-o arenă. Oraşul PSD plesneşte.

Omul legii şi dezordinii: „Uite, târfo, dacă ai din ăsta intri. Altfel, nu!”

Cine nu are bilet nu trece. De la volan, o femeie ieşită sâmbăta din casă priveşte perplexă. Înainte nu, înapoi nu, dar încotro? Din bulevard, un om, desigur al legii, îi flutură biletul de parcare special şi strigă fără jenă: „Uite, târfo, dacă ai din ăsta intri. Altfel, nu!”

În fastul fără preţ, nu e greu de distins nici sărăcia. E-n omul uscăţiv, cu mâinile muncite şi mânecile largi ale cămăşii roase. E în femeia ştearsă, pe care-o rupe de mulţime tricoul imprimat cu-un Mikey Mouse, ironic, fără cap. E-n omul blând care se-aprindre dintr-o dată: „Eu să ajut partidul cu vreun ban? Nu, categoric, niciodată!”.

În varianta de TV livrată de partid el, cotizantul oarecare, a plătit însă totul. Fiece euro în şirul nesfârşit al bonurilor de lansare i-a revenit chiar lui: 20.000-30.000 la firma de pază, 12.000 la oamenii cu mătura de la final, cam 20.000 pentru pliante, altele 40.000 cât face stadionul, spre 60.000 furnizorului de tricouri şi tot aşa, până spre 200.000, fără transport, şi mult mai sus cu tot cu miile de autocare, plase cu mâncare ori„diurne”. Vorbim de euro.

Omul cu tricou roşu. Şi 60.000 de euro

 

Un soare care ustură ca lava face, de unul singur, opoziţie. Valurile de oameni scurse din mii de autobuze fără nume îl ignoră însă, mânate de trompete, de lideri transpiraţi, de strigăte sinistre de război, din galeria de la Dinamo, rebrenduită azi. Oraşul PSD goneşte fără tihnă înainte.

 

De departe cel mai versat judeţ în prestidigitaţie electorală, Teleormanul s-a prezentat onorabil cu peste 100% dintre militanţii oneşti.

 

Prins bine în mulţime, omul cu tricou roşu, nou, şi l-a tras proaspăt peste cămaşa alba, veche. Într-o mână ţine biletul, ca pe o monedă de schimb cu un viitor imposibil de descifrat încă. În ţara tuturor imposibilităţilor, are însă o certitudine: „O să îl ajutăm cu ce putem pe domnu’ Ponta.  Cu ce? Cu voturi. Cu bani nu. Bani să ne dea dânsul nouă. Pentru azi vedem noi ce ne dă”.

 

Omul cu tricou roşu nou l-a luat fără să pună întrebări. Nu-i pasă că poartă, iată, un Fruit of the Loom made in SUA, adus prin Germania, păstrat câteva zile într-un depozit al Atlat Business Center din Pipera şi cumpărat, în fine, cu 2 euro de la Hell Advertising, o agenţie de publicitate al cărei şef, Oliver Arghirescu, e azi un răsfăţat al ziarelor lucioase. Nu-i pasă că alţi 7.200 poartă acelaşi tricou roşu trecut prin Hell ori că alţi 20.000 vor fi primit deja tricouri albe, galbene, albaste. 60.000 de euro cât ar costa, la preţ de catalog al agenţiei, tricoriada PSD, e pentru el o bulă fără sens.

 

Omul cu tricou roşu, nou, e un norocos. Alţii, pesedişti de 20 de ani cum se prezintă mândri, au venit cu tricourile de-acasă. „Eu sunt din Slatina şi am venit special. Şi o să dau pentru campania lu’ domnu’ Ponta... o să dau... 10 lei cu toată familia mea!”, se-anunţă, vesel, unul.

 

Omul cu stare. Şi 70.000 de pliante cu Marea Unire a lui Ponta cu românii

 

Din valul de olteni, ridică mâna muncită lui şi se opreşte calm. De la Ponta, pe care îl susţine cu tot Doljul, atât mai vrea: „prospecţie mai sănătoasă”. „O să îl ajutăm cu ce putem. Financiar? Hmm...” Un joc de buze dubitativ îi schimonoseşte o clipă faţa. Vorbele îi ies însă pe dos: „Da! Eu ca cetăţean din comuna Măceşu de Jos, sunt în stare…  Sunt în stare să ajut comuna pentru susţinerea domnului Ponta. Deci sunt în stare. Nu mari cantităţi, da’ nu sunt nici pălmaş”. Omul cu stare ar da, deci, dacă e nevoie. Pentru comună şi pentru statut. Doar că nu i-a cerut-o nimeni, zice.

 

Partidul a tipărit, fără el, fără ştirea şi fără banii lui de nepălmaş, 70.000 de pliante cu Marea Unire a lui Victor Ponta cu românii. „Pliante promisiuni” le-a etichetat în pachete de câte „1000 buc”, dosite bine de oamenii cu ecusoane de organizator.Omul cu stare ştie că Victor Ponta e cinstit. El n-are nevoie să afle că pliantul Marii Uniri PSD-iste din 2014 a ieşit de sub tiparul Amma Print, tipografia care a scris, cu un deceniu în urmă, „Năstase preşedinte” cu banii din „Trofeul calităţii” ori că patronal ei, Mihai Volintiru, este în acte liberal. Omul cu stare trece mai departe.

Omul cu revoluţiile. Şi palma

 

În urma lui, se înşiră în grabă revoluţionarii. Un ins bărbos duce un steag şi râde fără gânduri. Din dreapta lui, o doamnă arţăgoasă, obişnuită cu manifestaţiile, şi-a pus de acasă pălăria, luând la faţa locului numai tricoul roşu peste bluza neagră, a apăsărilor lăsate la intrare. „Dacă îl ajutăm? Da, cum să nu! Cum? Ştiu eu! Cu grijă”, mă repezeşte  fără tact, descurajându-mă pe loc. „Bani nu îi dau. Da’ ce-i cerşetor? Eu sunt fondatoare, doamnă, fiondatoare din ’89. Femeia de pe tanc de la Revoluţie sunt!”.

 

Femeia de pe tanc se-ndepărtează iritată. De nicăieri răsare însă un bărbat înalt şi încruntat, cu tricolorul drept eşarfă: „De unde eşti? De la B1? Dacă erai de la B1, aşa-ţi dădeam o palmă...!” Bărbatul care face încă revoluţii îşi descleştează dinţii brusc. În locul palmei primesc pe gratis un elogiu. El, Victor Ponta, e eroul.

 

Omul cu funcţie. Şi viitorul

 

În ţara tuturor imposibilităţilor, un ins împovărat se luminează când i se pun în mână 10 lei şi un tricou, iar la bufet paharul semi-gol de apă chioară se vinde cu alţi 3. Omul cu funcţie şi-l poate permite. Bronzat uniform, cu haina costumului pe o mână şi ochelerii de soare lăsându-I la vedere doar buzele şi fruntea, omul cu funcţie e, iată, orator în devenire: „Trebuie să înţelegem cu toţii că politica e importantă. Fără politică niciun fel de activitate nu are o direcţie. (…) Aportul fiecăruia vine şi în completare. Aportul, mă refer aicea, financiar, pe care îl dăm prin participarea directă”. Iată-mă, în exerciţiul democratic, transpirând în căutarea sensului din vorbele acestui domn. El e, în judeţe, partidul.

 

El ar putea înţelege ce înseamnă o astfel de lansare. Cu o scenă de concert Rolling Stones, când Bivolul, compania subcontractată de 360 Revolution, cere 4000 de euro numai pentru un CAR tv cu 8 camere, cu un mixer video şi unul de sunet. Când chiria unui videoproiector e de 700 de euro, când instalarea unei scene de trei ori mai mici e 1500. El ar putea pune preţ pe ecranele gigant, încadrate de coloane ale infinitului din carton, de un bej spălăcit, dintre care candidatul vorbeşte în imagini. Din fabrici, de la mitinguri anti-Băsescu, ba chiar de la Revoluţia aceea adevărată pe care o mulţime fără memorie o ignoră în tribune. Mândri că suntem.

Omul cu limuzină. Şi lumea lui

 

Spre ora oficială a lansării, câte o limuzină albă sau neagră sparge din timp în timp mulţimea scursă pea lei şi pe trotuare, spre stadion. Numere ministeriale arată că, iată, banilor publici nu le e interzis accesul în oraşul închis o zi de PSD. Darius Vâlcov, ministru al Bugetului, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Titus Corlăţean de la Externe, Eugen Teodorovici de la Fondurile Europene, Mircea Duşa, al Apărării, Mihnea Costoiu, al Cercetării, Ioan Rus de la Interne, desigur Doina Pană de la Ape deschid drumul.

 

Din urmă, un şir de 4X4 venit dinspre Consilii Judeţene sperie pedestraşii. Mircea Cosma şi Marian Oprişan coboară şi se îmbrăţişează: „Excelenţă!” „Bine te-am găsit”. Între minunile PSD, dosarele leagă, iată, oamenii – prin preţuire – şi-atunci când ei sunt liberi.

 

Prins în regia consultanţilor, Victor Ponta vine cu microbuzul.

 

În urma lui, maşinile cu „parcking A”, semnul de VIP al zilei, curg fără vreun deranj. Dintr-una se strecoară Viorel Hrebenciuc. În soarele dogoritor, nu poate însă calcula cât ar costa o astfel de lansare. „Nu mult, că doar fiecare  organizaţie şi-a plătit partea. Important nu este asta, important e că suntem o forţă, că am reuşit să aducem 70.000 de oameni”, zice umil.

 

Întârziat la bairam, primarul Marian Vanghelie coboară fără grabă din Mercedes. „Nu ştiu eu cu preţurile. Eu am contribuit cu 7000 de oameni şi cu tot ceea ce-i necesar pentru o campanie. Nu înseamnă că bani”, se eschivează şi grăbeşte pasul.

 

Omul cu candidatura. Şi ceilalţi

 

Din vârful scenei, ca scamatorii cei profesionişti la propria aniversare, eroul dă să se înfrupte, nicicând prea lacom, cu emoţia celor veniţi. 7.000 de la Vanghelie, 10.000 de la Piedone, peste 10.000 de la Onţanu şi tot atâţia de prin Ilfov. Până la 70.000 de mii, de peste tot.

 

Le strigă scrâşnit, în microfoane, le lasă pauze să îl adore, bea apă poticnit în fraze made in SUA fără priză.  
Foto: Octav Ganea // Mediafax Foto

 

De pe scaunul vecin, domnul Fănică simte că n-am venit, nici eu, nici el, la parade. A prins 23 August. Nu i se pare însă chiar totuna cu ce trăieşte azi, în epoca democraţiei pure. N-avea pe vremuri, iată, nici oratori adevăraţi şi nici tricouri roşii, galbene, albastre, albe neraţionalizate. N-avea mândrie, nici speranţă. N-avea un candidat aşa de tânăr şi nici aer condiţionat în cursa de partid care îl aducea la Bucureşti. Acum e bine. Cald, dar bine.

 

Însetat de mulţime, candidatul Ponta sfârşeşte, dar nu se aruncă în braţele ei. Garduri de fier separă militanţii aduşi cu duiumul de culoarul alb, păzit de tineri pesedişti înlănţuiţi pentru trecerea lui. Obiectivele foto surprind, de aproape, o falsă baie de mulţime. Un metru dincolo de gard, puhoiul se aruncă spre ieşire, nepăsător la candidat.

 

Omul cu banii. Şi întrebările

 

Mii de euro s-au împrăştiat, în valuri, ca bucăţile franjurate de confetti la finalul spectacolului electoral care a tresărit sub tobele geleriei Dinamo, dar n-a mişcat, în valuri de entuziasm, în jurul meu, pe niciun domn Fănică. Mii de euro care au venit de nicăieri şi care se vor număra, se pare altădată. Ministrul Liviu Dragnea, păşeşte, la plecare, mulţumit. „Habar nu am cât a costat. Vedem săptămâna viitoare”. Ştie însă câţi au fost: fix 71.000. Şi e, desigur mulţumit.

Cine plăteşte? Partidul. „Cum am făcut tot timpul o să plătim. Din veniturile partidului”, mai spune Liviu Dragnea zâmbind pe sub mustaţă.

 

Dar cine e, în 2014, partidul? De la lansarea de pe Stadion, Ion Iliescu, primul descălecător în PSD, a preferat să lipsească. Mai tânărul Sebastian Ghiţă a lăsat şi el scaunul gol, umplând în schimb gazonul de scene mici şi mari, ecrane şi confetti, prin firma satelit a grupului Asesoft, 360 Revolution. În umbra lui Victor Ponta, a stat însă mereu Dan Şova.

 

În republica miraculoasă în care banii intră dinspre cotizanţi fără ca ei să îi dea sau fără ca partidul să îi ceară, 30 de inşi cu veste fluorescente ai firmei de salubrizare din sector, întinşi la soare întreaga după-amiază, rămân cu gândul să muncească. E mult de strâns.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-22 06:31



Musafir

#26578 Re: Cum ar putea PCC sa devina, in timp, actionar majoritar al Oltchim la masa verde

2014-09-22 07:43

Sindicalisti uniti-va

 


Musafir

#26579 Re: TU ŞTII CE MAI FAC BANII TĂI?

2014-09-22 07:45


Musafir

#26580 Re: Re: Cum ar putea PCC sa devina, in timp, actionar majoritar al Oltchim la masa verde

2014-09-22 07:47


Musafir

#26581 Re: Re: Re: Cum ar putea PCC sa devina, in timp, actionar majoritar al Oltchim la masa verde

2014-09-22 07:49


Musafir

#26582 Editorial Cristian Tudor Popescu: Nepotul

2014-09-22 08:11

Văd în jurul meu mulţi tineri, până în 40 de ani, revoltaţi şi scârbiţi la gândul că Ponta va fi preşedintele României. Şi că PSD se va întrona peste ţară aidoma PCR. Ei se manifestă pe reţelele de socializare, unii scriu, alţii dau mii de like, dacă este să te iei după net, Ponta ar avea motive de insomni

http://www.mediafax.ro

Sondajele, în schimb, îl arată toate în frunte la peste 40%, pe acest nepot al Ceauşeştilor. Cu Elena, nepoţelul seamănă pentru că şi-a luat doctoratul în acelaşi fel. Cu Nicolae nu seamănă nici la statură, nici la vorbă, nici la creier - puteţi să vi-l imaginaţi pe Ceauşescu rotindu-şi ochiuleţii în cap ca Ponta în situaţia MeTeO?

Dar există în ADN-ul lui Ponta o secvenţă care îl uneşte intim cu Tovarăşul şi cu întreg Sistemul steagului românesc real: bicolorul, roşul Partidului şi albastrul Organului. (La care, pentru că e bun român şi iubeşte tricolorul, ca şi Băsescu, din zori până-n seară, Ponta adaugă acum nişte galben chinezesc.)

Cârdăşia cu masele sub semnul românismului, asta e gena lui V. Ponta comună cu ceauşismul. În miezul totalitar românesc există ceva greu de acceptat, în afara opresiunii, o complicitate specifică între stăpâni şi sclavi.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.

La începutul Probei de microfon al lui Mircea Daneliuc, o femelă genuină povesteşte reporterului în Gara de Nord: „Eu am venit din Moldova. M-a luat, a zis că mă duce la el acasă, că-mi dă să mănânc. M-a dus la el acasa şi... m-a... violat. Pe urmă mi-a dat ceva de mâncare şi a plecat, a zis că are treabă, m-a închis în casă şi a plecat.” ”Şi tu ce-ai făcut?” ”Păi, am dat cu mătura, am mai aranjat prin casă, că era cam mizerie.”

Statistic vorbind, poporul român a fost şi este şi astăzi ceauşist. Adică, dacă îi iese şi lui ceva, atunci nu-l interesează că trăieşte într-o ţară în care nedreptatea, hoţia, cruzimea, sfidarea legii, şpaga de toate felurile în care se scaldă stăpânii sunt la loc de cinste.

Şi chiar dacă nu li se dă nimic în afară de vorbe goale, tot se simt bine tropăind pe lângă stăpâni, mândri că sunt şi ei români.

Iar cine nu face asta e un rău român, ba, de fapt, nici nu e român ca noi.

Lasă-l pe Pristanda să numere steagurile după aritmetica lui şi n-o să fie pe aici vreo lovitură de stat militară.

Cu deosebirea că alde Ponta cumpără poporul mult mai ieftin decât Ceauşescu - Dunărea Gândirii dădea case şi locuri de muncă, Galaxia Română ne dă voie să cumulăm pensia cu salariul şi le şterge unora datoriile la buget.

Suntem chelnerii lui de bacşişuri mici.

Îi înţeleg pe votanţii lui Ponta, cum îi înţelegeam şi pe cei care, sub Ceauşescu, şi-au tras până în ultima clipă capul între urechi şi plapuma pe deasupra. Cu condiţia să-şi asume cinstit statutul de slugi miluite cu resturi sau cu dreptul de a fura şi ei câte ceva.

Cine votează un impostor, un hoţ intelectual, sfânt protector al hoţilor lui de partid, un urechist care dă din gură, s-o facă, dar măcar să nu-mi spună că sunt mânaţi de nobile idealuri social-democrate.

Îi înţeleg, dar îi dispreţuiesc sau îi compătimesc, aşa cum i-am dispreţuit sau i-am compătimit pe cei care l-au votat încă o dată pe Băsescu în 2009.

Iar în ce-i priveşte pe antiponţii gălăgioşi ai netului, n-am să-i respect mai mult decât pe hăulitorii celui mai iubit nepot al poporului, dacă, după ce dau like, nu se duc să voteze.


Musafir

#26583 OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-22 08:26


Musafir

#26584 Rareș Bogdan îl face pe Gâdea bou și prost: „Întâlnirea secretă era la ziua mea”

2014-09-22 08:41

http://www.paginadepolitica.ro/

Jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan a avut o reacție foarte dură la adresa directorului Antenei 3 Mihai Gâdea. Rareș Bogdan l-a numit pe acesta „bou și prost”, după ce Antena 3 a difuzat fotografii de la „o întâlnire secretă a oamenilor lui Băsescu”. Această ”dezvăluire” s-a dovedit a fi petrecerea lui Rareș Bogdan cu ocazia împlinirii a 40 de ani.  Jurnalistul Realitatea TV a acuzat postul rival de manipulare și a numit Antena 3 ”o instituție de propagandă”, care nu face altceva decăt ”să arunce cu rahat în ventilator, aruncând o știre falsă pe piață într-un mod jenant”.

Mihai Gâdea, a fost ziua mea de naștere, ești bou? (…) Câți proști umblă acoperiți în spațiul public… Erau și cinci lideri ai PSD. Cât de prost poți să fii ca jurnalist să faci o asemenea emisiune prezentând o întâlnire secretă. Păi,  Sorin Roșca Stănescu e băsist?”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție la Realitatea TV.

Antena 3 a difuzat o serie de imagini despre care a susținut că sunt de la o întânire secretă a ”băsiștilor”. Potrivit Antenei 3, la această întâlnire au fost văzuți liderul PDL, Vasile Blaga, primarul Brașovului George Scripcaru (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache, Eduard Hellvig (PNL), Cristian Burci (patronul Adevărul și Prima TV), Lucian Duță (PDL), Gheorghe Falcă (PDL), Elena Udrea (președinte PMP), Emil Boc (PDL), Cătălin Predoiu (PDL), Cosmin Gușă (acționar majoritar Realitatea TV), Ion Cristoiu, Marian Vanghelie (PSD), Rareș Bogdan (Realitatea TV) și Ioan  Niculae (om de afaceri) și Marian Vanghelie.


Musafir

#26585 PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2014-09-22 09:44

http://ziaruldevalcea.ro/

Depozitarul Central a înregistrat în data de 11 septembrie 2014 transferul de proprietate al unui număr de 48,13 milioane de acţiuni (reprezentând 14,02% din capitalul social) emise de societatea Oltchim, din contul societăţii Polyolt Holding Limited în contul societăţii PCC SE, ca urmare a fuziunii prin absorţie a societăţii Polyolt Holding Limited. Menţionăm faptul că Depozitarul Central va proceda la transmiterea cu celeritate a structurii sintetice a societăţii Oltchim la data de referinţă 11 septembrie 2014, ulterior consolidării registrului acţionarilor societăţii. În data de 8 ianuarie 2013, conducerea Oltchim a primit din partea acţionarului minoritar Petro Carbo Chem SE o notificare cu privire la preluarea de către acesta a pachetului de acţiuni deţinut de Carlson Ventures International Ltd la societatea Polyolt Holding Limited. Ultima dintre ele deţinea un pachet de acţiuni reprezentând 14,025% din capitalul social al SC Oltchim SA. Concret, PCC SE din Germania, în calitate de acţionar al SC Oltchim SA, a preluat întregul pachet de acţiuni deţinut de Carlson Ventures International Ltd, cu sediul în Insulele Virgine Britanice, în societatea Polyolt Holding Limited, firmă înfiinţată în mod legal şi care funcţionează în conformitate cu legile în vigoare în Cipru. Preluarea pachetului de acţiuni de către PCC SE, de la Carlson Ventures International Ltd. a fost înregistrată la autoritatea competentă din Cipru la data de 7 ianuarie 2013. În acest moment, PCC SE deţine în SC Oltchim SA, în mod direct, o participaţie de 32,3%, după achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinut anterior de Carlson Ventures International. Conform unor surse din piaţă, în urma eşuării privatizării SC Oltchim SA, Carlson Ventures a decis să-şi retragă investiţia în acţiuni de la combinatul chimic vâlcean, considerând că situaţia companiei şi viitorul acesteia sunt incerte. Potrivit unui comunicat de presă, PCC SE consideră investiţia de la SC Oltchim SA drept una strategică şi de lungă durată. De fapt, PCC SE a achiziţionat acţiunile deţinute anterior de Carlson Ventures, prin Nachbar Services Limited, în baza memorandumului de a acţiona concertat cu privire la SC Oltchim SA, semnat între PCC SE şi Carlson Ventures în data de 17 iunie 2011 şi notificat în timp util către Bursa de Valori Bucureşti şi Comisia Naţională de Valori Mobiliare. Compania Petro Carbo Chem SE a devenit acţionar al SC Oltchim SA prin achiziţii de acţiuni pe piaţa de capital efectuate în cursul anului 2007 (perioada mai-noiembrie), ajungând să deţină, în luna noiembrie 2007, peste 1,1% din capitalul social al societăţii. Ulterior, ca efect al aplicării prevedrilor OUG nr. 45/2006, participaţia PCC SE la capitalul social al SC Oltchim SA s-a majorat la 12,15%, prin diminuarea capitalului social al SC Oltchim SA cu valoarea unei creanţe a statului român (prin intermediul AVAS). Informaţiile disponibile privind structura controlului în această companie arată că PCC SE este deţinută în proporţie de 100% de către cetăţeanul german de origine poloneză Waldemar Preussner, care a deţinut şi calitatea de administrator al SC Oltchim SA în perioada ianuarie 2008 – martie 2009. În acelaşi timp, acesta asigura atât conducerea companiei PCC SE, cât şi a întregului grup PCC, în calitatea sa de preşedinte al acestora. Reprezentarea PCC SE în România este asigurată de Wojciech Zaremba, care deţine în acest moment şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA. Totodată, Wojciech Zaremba deţine o poziţie de conducere în cadrul grupului de firme PCC, controlat de Waldemar Preussner, ceea ce denotă o subordonare ierarhică a lui Wojciech Zaremba faţă de Waldemar Preussner, precum şi un comportament concertat al acestora.


Musafir

#26586 Re: PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2014-09-22 10:08


Musafir

#26587 Re: PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2014-09-22 11:14


Musafir

#26588 Re: Re: sa ne sugi baroasele poate,tu si ceilalti cernevisti,,nu e picasso

2014-09-22 11:20


Musafir

#26589 Re: Re: PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2014-09-22 11:23


Musafir

#26590 PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2014-09-22 11:51


Musafir

#26591

2014-09-22 12:15

Asa , si?

Care e treaba?

care e treaba ce?

#26592 Re:

2014-09-22 12:24


Musafir

#26593 Re:

2014-09-22 12:46

#26591: -  

 Intrebari de la un prostovan. Mare prost esti !!!


Musafir

#26594 Re: Re: asta e un cernevist beat,sa moara picasso daca te minte

2014-09-22 12:50

sau poate,totul depinde de mincinosul de ponta

#26595 apropo;eu nu cred ca PCC ul mai are vreo sansa in OLTCHIM.

2014-09-22 13:08

Omul care nu este patat

#26596 pe surse

2014-09-22 13:13

Joi intre orele 14,00-17,30 au avut loc negocieri privind viitorul C.C.M cu valabilitate 01.01.2015-31.12.2017.S-au discutat articolele din C.C.M.-ul propus da ADM.judiciari respectiv ADM.special de la Art 1 la Art 30--- urmatoarea italnire va fi vineri 26.09.2014.


Musafir

#26597 va fi bune,pt ca jigodia de piperea nu mai are un cuvint de spus,i sa taiat creaca.

2014-09-22 13:31


Musafir

#26598 Domnule PIPEREA nu ne mai aburiti! Scoteti PLANUL DE REORGANIZARE la inaintare.

2014-09-22 14:58

#26487: - Aproape ca a trecut si luna septembrie. Unde este Planul de Reorganizare al S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea, Domnule Piperea????

Daca plan nu este, dumneavoastra ce "este" domnule Piperea?
UN MARE NEOBRAZAT SI UN MARE MINCINOS!!! ASTA "ESTE". 
ASTA GANDESTE TOT POPORUL OLTCHIMIST.

 

Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...????

2014-09-16 08:49

http://www.bdo.ro/

 

 

BURSA 19.06.2014
 
Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, că la sfârşitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atât varianta vânzării societăţii, cât şi cea a funcţionării "aşa cum este acum la capacitate de 40-65%".
     "Conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea, citat de Agerpres, continuând: "Banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finanţare. Pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Există şi o măsură complementară planului A, hai să-i spunem planul B, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selecţie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece până în 24 iunie, când urmează să se aprobe de către Comitetul Director toate demersurile pentru obţinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidenţiale. Condiţiile de obţinere a creditului din China sunt confidenţiale".
     Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că "în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor".
     Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridică la 500 de milioane de euro. "Astăzi am avut un termen într-o acţiune care este la îndemâna adminis¬tratorului judiciar. Este vorba de o acţiune prin care încercăm antrenarea răspunderii managementului anterior al societăţii, care deşi a constatat că societatea se afla în insolvenţă din 2009, nu a luat nicio măsură, ba mai mult decât atât, s-a afundat în pierderi. Pentru că azi s-au făcut nişte întâmpinări, se va judeca probabil în 19 noiembrie această acţiune. Din această acţiune, organele de anchetă penală, pe care noi le-am sesizat încă de anul trecut, vor putea să-şi extragă toate probele necesare pentru a declanşa ceea ce trebuie să fie declanşat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, după calculele noastre, se ridică la 500 de milioane de euro", a spus Piperea.
     Acesta spune că a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate. 
     "Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adică jumătate din capitalul de lucru care ne este nouă necesar (...) Atenţie însă că nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurată. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocăm noi astăzi", a mai spus administratorul judiciar.
     Dacă s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus că ar pleca în secunda următoare, falimentul fiind o variantă greşită.
     "Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat", a mai spus Piperea.
     Oltchim este cea mai mare societate economică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013. 

Musafir

#26599 Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2014-09-22 15:04

#26444: - Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 

 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...????

https://www.youtube.com/  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

http://www.rominsolv.ro/

RomInsolv

Reorganizare judiciara

Legea insolvenţei a consolidat eficienţa planului de reorganizare prin: instituirea obligaţiei ca persoanele îndreptăţite să propună un plan să îşi anunţe din timp intenţia lor, instituirea obligaţiei debitorului de a se consulta cu creditorii atunci când preconizează participarea lor la realizarea planului, îmbunătăţirea sistemului de vot, clarificarea conceptului de reorganizare.

Legea descurajează debitorul să ceară reorganizarea. Această concepţie are la bază argumentul că dacă o întreprindere insolventă are şanse de restructurare, aceasta trebuie să intre în sarcina unei alte persoane decât cea care a adus întreprinderea în stare de insolvenţă. Atenţia legiuitorului se orientează prioritar către eventualul plan de reorganizare propus de administratorul judiciar sau de către creditori.

Debitorul onest, atât cu creditorii săi, cât şi cu sine însuşi, va cere deschiderea procedurii insolvenţei când insolvenţa este iminentă, dacă există şanse de reorganizare judiciară, caz în care, practic, va recunoaşte criza în care se află şi îşi va avertiza creditorii asupra iminenţei catastrofei, cerându-le şansa reorganizării judiciare. Dacă starea de insolvenţă s-a instalat deja, este de presupus că şi şansele unei reorganizări s-au diminuat către dispariţie, iar debitorul onest va cere direct falimentul.

În orice caz, reorganizarea judiciară, în sine, este o modalitate excepţională a procedurii. Majoritatea covârşitoare a cazurilor de insolvenţă se traduc prin proceduri simplificate de faliment, fie pentru că legea prevede deschiderea procedurii direct ca faliment stricto sensu (comercianţi persoane fizice, societăţi dizolvate), fie pentru că legea prevede falimentul după o scurtă perioadă de observaţie, fără posibilitatea reorganizării (societăţi fantomă, societăţi fără bunuri, societăţi fără activitate etc., adică imens de multe cazuri de IMM-uri care fie nu au făcut faţă concurenţei, fie au scurtcircuitat mediul de afaceri şi, pentru acest motiv, trebuie eliminate din acest mediu).


Musafir

#26600 Re: Re: Re: Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL

2014-09-22 15:38

#25853: - Re: Re: Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL 

 

SA VA BATEM SI NOI OBRAZUL DOMNULE NICULAE BALAN, reprezentat BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, septembrie 2014.

 

UNDE ESTE PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM PUBLICAT LA FEL CA CEILALTI PE CARE LE AVETI PUBLIC FACUTE......????E TOP SECRET SAU SUNTETI REPETENTII,REPETITIILOR,REPETARILOR MINCIUNILOR VOASTRE!!!!!!!!

Click link pentru vizualizare  BDO:  http://www.bdo.ro/

SALARILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI DE LA OLTCHIM SI ANGAJATI OLTCHIM NU S-AU PRIMIT!!!!!!

 ACHITA. OLTCHIM, LEGEA:

Legea 85/2006

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

 

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitor

ACHITA. OLTCHIM, LEGEA!!!!!!

S-a vandut din Oltchim, conform voceavalcii.ro si confirmata de guvern tot conform voceavalcii.ro, salariile nu s-au platit nici pana azi (salarii plati compensatorii disponibilizati si angajati, conform declaratiei lui NICULAE BALAN, reprezentat BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014 ).

 http://www.agerpres.ro/

Comisia Europeană ridică semne de întrebare cu privire la privatizarea Oltchim