Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#2451 Despre Tambalagiu....

2013-03-30 14:12

Dragi colegi,

Vineri noi ne spargeam plamanii tipand in van si Tambalagiul canta dupa partitura cu lista disponibilizarilor care vor incepe Luni pe masa lui Gicu Piperea .Hai sa-l intrebam Luni unde a fost si cu cat a fost platit de PCC. HALAL LIDER DE SINDICAT!
dezamajit de tot ce se intampla

#2452

2013-03-30 15:14

DRAGI ROMANI NU CREDETI CA AR TREBUI DE LUNI SA IESIM TOTI IN STRADA,SA STRIGAM CU TOTII CE ATI FACUT CU ECONOMIA TARII .
Alain

#2453 Re: Despre Tambalagiu....

2013-03-30 17:50

#2451: - Despre Tambalagiu....

...eu zic sa te intrebi de ce nu a participat diculoiu la discutii; si inca ceva : diculoiu NU este angajat Oltchim !\

 

@revolutia, 2449 : usl a fost cam tot pe unde a fost si pdl si... unde au fost si altii, ce vreau e sa spun este ca prea asteptam de la altii si aruncam responsabilitatea - NOI putem rezolva multe; multe s-au petrecut sub nasul nostru si noi am permis prin pasivitate... asta spun - si acei oameni inca ne sfideaza.... incepeti revolutia cu ei....

gia

#2454

2013-03-30 20:17

Alaine veziti de mucii tai si nu mai comenta.
Alain

#2455 railor

2013-03-30 20:42

Se scrie vezi-ti... daca tot faceti pe desteptii pe aici! Durule! Iti e dor de vremea cand nu avea voie sa comenteze nimeni, nu?

 

Uite ce ati facut, inteligentilor!

 

gia, daca nu ma insel e un numar de masina.... mai ce oameni colcaie prin Pavilionul ala, unu si unu... scoteti-va ochii intre voi, ca asa e bine....

sictiritul

#2456 Re: railor

2013-03-30 20:46

#2455: Alain - railor

alain cel fraier.  du-te si ia-ti  rudotelul senilule. esti ca o moara stricata. verifica-ti comentariile din urma, daca tot nu ai ce face

scarbitul

#2457 Seriale online

2013-03-30 20:54

Romania film
Prezinta:
FALIMENTUL OLTCHIM

O COPRODUCTIE  ROMANO-GERMANO-POLONEZA

genul filmului  DRAMA.

Regia artistica     -GICU  PIPEREA si NICUSOR BALAN

Scenariul      -dj REMUS VULPESCU

Montajul      -lacatus mecanic  NICU BURDOAZA

Regia muzicala     tambalagiul CORNELIUS  CERNEV si pianistul VARUJAN VOSGANIAN

In   rolurile principale:

"MIHAITA  TALPASITA"

"ARNOLD" SPIRU CIOBESCU

FELICIA SPIRU CIOBESCU

GHIOCA EMIL

WOJCIECH ZAREMBA

Au mai colaborat:

MIHAI BALAN

ION "COTET"

DNUT ILINCA

Acest film este interzis cardiacilor.




Alain

#2458

2013-03-30 21:03

Pai fa-mi mai tu un rezumat, da' compara un pic cu ce debitati voi...

dar decat sa faceti asta, mai bine discutati cu liderul vostru diculoiu si faceti-l sa inteleagaca ca el trebuie sa gaseasca niste solutii constructive - nu monologuri insipide - na, ca fac si versuri... deci, cautati pozitii comune, si gasiti solutii, voi, liderii de sindicat, mergeti la Bucuresti impreuna si rezolvati treaba, lasati vrajeala asta
S. MAX
Musafir

#2459 NU MAI SPERATI! DECIZIA ESTE DEJA LUATA: FALIMENTUL SCRIE PE OLTCHIM - ARPECHIM!

2013-03-30 21:04

REVISTA 22: http://www.revista22.ro/oltchim-ponta-ce-nu-permite-ajutor-de-stat-si-nu-avem-cumparatori-trebuie-disponibilizari-piperea-saptamina-viitoare-vor-fi-concediate-1000-de-persoane-500-intra-in-somaj-tehnic-24001.html

Actualitate | Editie online 30.03.2013


"OLTCHIM. Ponta: CE NU PERMITE AJUTOR DE STAT şi nu avem cumpărători, trebuie disponibilizări. Piperea: Saptamina viitoare vor fi concediate 1000 de persoane, 500 intra in somaj tehnic

Comisia Europeană a emis un aviz negativ pentru un ajutor de stat la Oltchim (OLT), deoarece compania a mai beneficiat de un astfel de sprijin, iar Guvernul nu a primit nicio intenţie de cumpărare, astfel că singura soluţie este restructurarea cu disponibilizări, a anunţat premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

Luni, 1 aprilie, vor primi deciziile de concediere intre 1.000 si 1.200 de angajati ai Oltchim, alte 500 de persoane vor intra in somaj tehnic, a declarat Gheorghe Piperea, administrator judiciar la Oltchim.
Acesta a mai afirmat ca tot saptamana viitoare, furnizorii vor sista livrarile de materie prima si de energie electrica, potrivit HotNews.

 

http://www.dailybusiness.ro/imgs/logo.gif...

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/vosganian-bancile-nu-vor-sa-mai-finanteze-oltchim-87847/

<<Vosganian: "Bancile nu vor sa mai finanteze Oltchim"

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat, ieri, pentru ziarul BURSA: "Bancile creditoare nu mai vor sa vina cu noi finantari pentru Oltchim. BCR si-a depasit expunerea pe Oltchim, iar daca CEC-ul acorda aceasta finantare se interpreteaza ca ajutor de stat. Traderii vor sa lucreze in continuare cu Oltchim, dar nu vor sa faca plati in avans. >>

SALVATI OLTCHIM

#2460 INTIMIDATI CONDUCEREA OLTCHIM? VE-TI FI ANCHETATI!

2013-03-30 22:20

Administratorul judiciar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, decide luni, 1 aprilie, numarul angajatilor care vor fi concediati

PRELUARE: MediereNet: http://www.medierenet.ro/2013/03/30/administratorul-judiciar-al-combinatului-oltchim-ramnicu-valcea-decide-luni-1-aprilie-numarul-angajatilor-care-vor-fi-concediati/#comment-5321
Administratorul judiciar al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va decide luni care va fi numărul de salariaţi necesar pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor stabilite pentru companie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a discutat vineri cu cei doi administratori judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea şi Niculaie Bălan. La întâlnire au participat şi reprezentantul conducerii executive a combinatului, Mihail Tălpăşanu, şi directorul comercial al companiei Armand Spiru.

‘În urma discuţiilor privind situaţia combinatului Oltchim s-a convenit că există resurse pentru ca, la jumătatea lunii aprilie, să plătească salariile restante pentru angajaţi însumând în total salariile pentru două luni’, a precizat Vosganian.

De asemenea, oficialul a precizat că Ministerul Economiei va trimite Corpul de control la societatea Oltchim pentru a descoperi sursa acţiunilor de intimidare la adresa conducerii combinatului.

‘Ministerul Economiei a decis să trimită Corpul de control pentru a vedea sursa acţiunilor sistematice de intimidare a conducerii executive a Oltchim’, a mai spus ministrul citat.

Vosganian a adăugat că administratorii judiciari s-au angajat să respecte Contractul colectiv de muncă al angajaţilor.
‘Săptămâna viitoare va exista un dialog cu toţi partenerii combinatului astfel încât să fie asigurată o creştere a capacităţii de producţie de la 25% la o capacitate care să asigure profitabilitatea, adică la 60%’, a declarat Varujan Vosganian.

Angajaţii de la Oltchim au protestat, vineri, în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, nemulţumiţi la aflarea veştii că începând de săptămâna viitoare urmează să fie disponibilizaţi 1.300 de salariaţi. De altfel, salariaţii combinatului au protestat pe parcursul întregii săptămâni, nemulţumiţi de neachitarea salariilor pe ultimele trei luni dar şi de lipsa unei strategii de punere în funcţiune a combinatului.

Economica.net

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-03-30 23:15


Daniel

#2462 remember

2013-03-30 23:38

REMEMBER COMENTARIU #109
Re: 2012-09-06 11:11

Recitesc in acest moment toate comentariile postate de la initierea petitiei pana in prezent. Totul se deruleaza in fata ochilor mei ca un film, un film de groaza pentru noi salariatii OLTCHIM care muncim in combinat de peste 25 de ani. Unde am fost si ce am ajuns?

<
Vrem sa ne privatizam, vrem restructurare (pt. ca vrem out din Oltchim acei guralivi nestiutori care au deschis gura doar cand li s-au intarziat salariile), si vrem sa fim platiti pentru cat muncim, nu sa luam un salariu mic doar pentru a mentine in Oltchim inca 10 care stau degeaba si doar vocifereaza! Vrem ca impreuna cu Arpechim sa functionam integrat, sa ajungem sa ne recapatam renumele pe care l-am dobandit pe piata mondiala, datorita conducerii de pana ieri a D-lui Roibu.

Vrem sa muncim si sa luam salarii oneste pentru asta, nu vrem sa fim toti asociati cu protestatarii de ieri seara de la jalnica si aservita televiziune politica Realitatea TV (na.: CERNEV, TOANTA, GHIOCA, ILINESCU, BURDOAZA)! Noi, majoritatea, suntem constienti de cat s-a luptat conducerea Oltchim si Dl. Roibu in special sa mentina ~ 4.000 de angajati, + Pitestiul in conditiile in care peste tot se faceau disponibilizari si se taiau salariile (n.a.: acum vom fi disponibilizati si, se pare ca fara "compensatorii"). Pe noi nu ne intereseaza doar cele 2 salarii din urma (n.a: acum am ajuns in situatia sa avem trei salarii restante, tichetele da masa neprimite desi acestea au fost impozitate, banii de la CAR si de la garantiile materiale furati / deturnati, etc.), ca pe cei de ieri, pe noi ne intereseaza sa avem un loc de munca asigurat si decent. Noi nu spunem "dupa mine potopul", asa cum au facut-o cei de ieri in fata camerei. Noi suntem intr-adevar ingrijorati de ce se va intampla in viitorul apropiat.

Pana acum Dl. Roibu s-a luptat sa ne tina si sa dea un salariu la toti angajatii. Aum a demisionat - ramane sa ne descurcam singuri!>>
CE FACEM ACUM?
CE MERITA GROPARII SI TRADATORII OLTCHIM: familia CERNEV, TOANTA, GHIOCA, ILINESCU, BURDOAZA, BALAN, familia COCLET, familia SPIRU, ILINCA, TALPASANU, POPESCU, MARINESCU, ETC.)?

Musafir

#2463

2013-03-31 00:54

Concernul petrochimic Oltchim nu va disparea de pe harta combinatelor europene. Uniunea Europeana a analizat odata cu profunda atentie si a constat ca masura propusa de convertire a datoriilor in actiuni este cea mai buna solutie pentru relansarea concernului. Va supun atentiei comentariul meu din data de 05.03.2012 in ziarul Curierul de Ramnic "Amanare decizie existenta ajutor de stat - contrara intereselor UE (de Virgil Bestea - 05/03/2012 12:21)
Neluarea unei decizii asupra deschiderii procedurii de verificare a faptului ca imprumuturile dorite ar fi ajutor de stat nu fac decat sa tergiverseze procesul de solutionare a starii de incertitudine a combinatului, a scaderii pietei de desfacere, a migrarii fortei de munca calificata din Romania, a cresterii cheltuielilor sociale cu ajutorul de somaj si cel pentru protectie sociala, a scaderii populatiei active platitoare de impozite si astfel in ansamblu deteriorarea situatiei macroeconomice a judetului Valcea si prin extrapolare a intregii tari. Acestea vor fi motive suficiente pentru respingerea pactului fiscal european, a avantajelor pe care UE le-ar putea aduce prin integrarea in spatiul monedei unice si astfel naruirea tuturor sperantelor intr-o viata mai buna. Fara a constientiza ca fiecare entitate de la stat pana la hedge fond are de aparat propriile interese si cu cat mesajele acestora vor fi insuficient "traduse" intr-un limbaj pe intelesul populatiei nu vom putea obtine efectele benefice pe care UE le-a adus si pe care iata cu o atitudine de complezenta si de resemnare mioritica nu le putem observa decat drept nocive si iluzorii. Ar trebui sa luam exemplul echipei de handbal si sa spunem ca a invinge intr-o competitie nu este doar o datorie catre noi insine pentru a ne fi mai bine din punct de vedere material, ci si fata de cei de la care am invatat ce inseamna demnitatea si carora ar trebui sa le respectam virtutiile care ne-au fost date sa le mostenim."

Musafir

#2464 Re: remember

2013-03-31 01:03

#2462: Daniel - remember

Draga Daniel,

sunt un cunoscator apropiat al calvarului pe care il traiesc minunatii lucratori ai  acestui concern. Este adevarat ca nu sunt direct afectat ,insa daca vei cauta pe google vei gasi multe luari de pozitii ale mele pentru a face  Europa sa inteleaga ca voi,oamenii care munciti pe aceasta platforma  nu aveti nici o vina ca nu doriti sa fiti  avocati, bancheri de investitii sau consultanti economici. Trebuie sa formati o comisie si sa mergem la Uniune. Am revazut asta seara interpelarile parlamentare si am ramas surprins gasind doar intrebari din partea unei doamne si a unui domn din Duisburg. Nu exista chiar nici un Europarlamentar din Ramnicu - Valcea care sa fie interesat de soarta concitadinilor sai. Vom lupta si vom invinge. O seara buna, Cu drag, Virgil Bestea

revolutia

#2465 Re: Re: Despre Tambalagiu....

2013-03-31 01:50

#2453: Alain - Re: Despre Tambalagiu....

si cum propui sa rezolvam NOI ? cum sa incepem ?

EU

#2466 Re: remember

2013-03-31 06:07

Alain

#2467 Re: Re: Re: Despre Tambalagiu....

2013-03-31 07:07

#2465: revolutia - Re: Re: Despre Tambalagiu....

... in primul rand, trebuie gasite pozitii comune intre toate sindicatele; intelegeti macar in al 19-lea ceas ca diculoiu NU prezinta credibilitate in fata celor din guvern - si crede-ma ca nu o spun nici cu rautate nici altfel - este purul adevar, logic. Nu vreau sa mai speculez acum ce interese apara el acolo, asta ramane pe alta data....

 

SLO - numiti un reprezentant credibil care impreuna cu ceilalti lideri BICA, Cernev, Dumitru sa mearga la Bucuresti si sa obtina o audienta la primul-ministru.

Saptamana care vine este decisiva. NU Talpasanu poarta vina pentru ceea ce se intampla acum pe platforma, NU Cernev, NU Balan.... faceti ceva constructiv

 

Banuiesc ca ati urmarit emisiunea de vineri de pe Etalon in care a fost invitat Cernev.... luati-o ca atare....


Musafir

#2468 Pentru idiotul permanent de serviciu al petitiei ----ALAIN------

2013-03-31 07:10

Te vom cauta pe tine, chiar de la inceput ....si ghici ,nu pentru a te pune lider!
sfertodoct

#2469 R

2013-03-31 07:18

Voi cautati-l pe Roibu, ca el va da comenzi, poate o sa va fie si sef de celula!
semidoct

#2470 deci....

2013-03-31 07:27

intrebarea este, de ce te deranjeaza pe tine atat de mult ceea ce scriu eu.... banuiesc ca esti suparat ca s-a terminat sifoneala si acum suferi...rau

si inca ceva : crede-ma ca e mai usor sa te gasesc eu - dar sincer, nu ma intereseaza cine esti - pune-ti mintea la contributie si fa ceva constructiv, lasa amenintarile pe aici, ca poate ajungi sa dai cu subsemnatul....

Musafir

#2471 Re: in atentia lui diculoiu si dumitru

2013-03-31 09:18


Musafir

#2472 Fantoma lui Roibu

2013-03-31 09:20

O sa fiti urmariti pana la moarte de mine.hahahahahaaaa!

Musafir

#2473 Re: Re: Re: Re: Despre Tambalagiu....

2013-03-31 09:24

#2467: Alain - Re: Re: Re: Despre Tambalagiu....

credibilitate zici?

-cine are credibilitate in fata guvernului diculoiu ? ? cernev ? dumitru ? bica ?

te rog fii mai clar alain .cand au avut astia credibilitate ?

am mai spus-o . ai credibilitate cand esti un sindicat puternic si majoritar. numai ca baietii astia sustinuti de tine nu fac altceva decat sa faca tandari bruma de credibilitate care a avut-o sindicatul.

daca vroiau binele muncitorilor acum sigur aveam un lider de sindicat reales si credibil. pentru ca se putea. si cernev a avut grija sa nu se intample asa ceva . argumente am  destule. si foarte logice.

-dar interesul lor principal a fost faramitarea SLO. asta e adevarul . nu trebuie sa ne mai ascundem dupa deget cernev a avut rolul principal.,

 

Alain Delon

#2474 argumente

2013-03-31 11:02

credibilitate zici?

Daaa, credibilitate

-cine are credibilitate in fata guvernului diculoiu ? ? cernev ? dumitru ? bica ?

diculoiu - sigur NU; Cernev se pare ca da, posibil si Dumitru... de Bica nu cred....

te rog fii mai clar alain .cand au avut astia credibilitate ?

repet, Diculoiu nu a a vut si sigur NU are - asta e cert;

am mai spus-o . ai credibilitate cand esti un sindicat puternic si majoritar. numai ca baietii astia sustinuti de tine nu fac altceva decat sa faca tandari bruma de credibilitate care a avut-o sindicatul.

e o premisa falsa

daca vroiau binele muncitorilor acum sigur aveam un lider de sindicat reales si credibil. pentru ca se putea. si cernev a avut grija sa nu se intample asa ceva . argumente am destule. si foarte logice.

diculoiu nu a putut fi schimbat, dupa cum se stie SLO are o structura facuta special sa fii presedinte pe viata, crede-ma ca s-a incercat schimbarea, si dupa o petrecere la Supca si alte atentii, diculoiu a ramas pe pozitii -
daca ai argumente logice... te rog

-dar interesul lor principal a fost faramitarea SLO. asta e adevarul . nu trebuie sa ne mai ascundem dupa deget cernev a avut rolul principal.,

Cernev si altii, dar eu o vad ca pe o alternativa la dictatura de pana acum
Alain

#2475

2013-03-31 11:11

imi pare rau ca baietii astia altereaza mesajele asa ca inchei aici :

ca idee deci, nu va opreste nimeni sa il schimbati pe diculoiu; nu poti trimite sa te reprezinte un exponent al celor care au contribuit la tunuri.... hai sa nu ne mai ascundem pe dupa plop....

si inca o data : diculoiu NU este salariat Oltchim, pricepeti?