Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-01 20:48


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-01 20:53



Musafir

#23303 "Chinezii au nevoie de multe aprobări ca să aducă valuta pentru Oltchim"

2014-07-01 22:22

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=241061.html

BOGDAN STĂNESCU, ADMINISTRATORUL SPECIAL:

Companii-Afaceri
02.07.2014
Faptul că s-a amânat de patru ori termenul de privatizare al Oltchim nu a fost din cauza unei lipse de investitori, ci a lipsei lor de pregătire pentru a veni să investească la Oltchim, susţine administratorul special al combinatului vâlcean, Bogdan Stănescu.

Domnia sa a explicat, pentru ziarul BURSA: "Consorţiul chinez a solicitat amânarea privatizării până în decembrie pentru că le trebuie foarte multe aprobări ca să aducă valuta la noi în ţară. Şi omul de afaceri Ştefan Vuza a cerut o nouă solicitare de amânare. De asemenea, proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical - a cumpărat caietul de sarcini pe 30 mai şi nu a avut timp să-şi facă oferta astfel încât s-a alăturat investitorilor care au dorit amânarea".

Bogdan Stănescu ne-a precizat că au fost investitori care au propus administratorilor Oltchim privatizarea pe module şi nu pe sistem integrat, ceea ce nu a convenit acţionarilor combinatului care au optat pentru o viziune unitară.

Administratorul special al Oltchim a mai spus: "Ne-am oprit din negocierile cu OMV Petrom, în aşteptarea investitorului care doreşte să cumpere rafinăria Arpechim la pachet cu Oltchim. Statul român, ca să cumpere rafinăria Arpechim, trebuie ca, a doua zi, să o vândă investitorului selectat pentru Oltchim. Am discutat cu Consiliul Concurenţei, care ne-a transmis că nu este ajutor de stat dacă statul preia Arpechim ca să-l dea mai departe investitorului care preia Oltchim".

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, ne-a declarat că nu este ajutor de stat dacă autorităţile noastre preiau Arpechim şi vând rafinăria mai departe la acelaşi preţ cu care l-au luat de la Petrom şi dacă Petrom nu are niciun avantaj.

Potrivit administratorului special, conducerea combinatului doreşte să deschidă secţia oxo-alcooli în perioada următoare, cu finanţările care sunt în negociere. Bogdan Stănescu afirmă că Ministerul Muncii poate să facă o reconversie profesională, acordând gratuitate pentru cursuri, primă de instalare de 3500 de lei dacă muncitorii disponibilizaţi de la Oltchim se relochează în alt oraş ca forţă de muncă.

"Urmează să mergem cu foştii salariaţi şi la Ministerul de Finanţe, să găsim o soluţie legală pentru a reuşi achitarea acelor plăţi compensatorii. Până atunci rămâne varianta ca, atunci când se va privatiza combinatul, să plătim aceste salarii compensatorii", a mai declarat domnul Stănescu.

Oltchim se află în insolvenţă de mai bine de un an. În această săptămână, administratorii judiciari încearcă să-i convingă pe creditori să aprobe contractarea unui împrumut de 15 milioane de euro de la chinezi, dar şi a încă 10 milioane de euro de la Alro, Bulrom şi RCS&RDS.


Musafir

#23304 Oltchim - locul I in topul companiilor cu cele mai mari pierderi

2014-07-02 04:20

http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/44431/

Zece mari companii au inregistrat anul trecut pierderi de 680 milioane de euro, iar unele dintre ele ruleaza afaceri de miliarde. Pe primul loc se afla societatea Oltchim, urmata de Lukoil, Rompetrol, Daewoo si UPC. Combinatul chimic vâlcean are cea mai mare pierdere inregistrata anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. Desi s-a anuntat ca, daca se disponibilizeaza o treime din angajati (fapt consumat), se schimba conducerea ineficienta, iar administratorii judiciari tin frâiele din scurt, scad cheltuielile si implicit pierderile, acest lucru nu s-a intâmplat, ba mai mult pierderile au crescut de la 128 de milioane de euro, in 2012, la 215 milioane de euro, in 2013. Astfel, compania aflata in insolventa de aproape un an si jumatate a avut anul trecut o pierdere de 215 milioane de euro, aproapea dublul cifrei de afaceri care a fost de 113 milioane de euro. Pe locul doi se afla Petrotel-Lukoil, cu o pierdere de 211 milioane euro si o cifra de afaceri de 1,25 miliarde euro, urmata de UPC România cu 58,4 milioane euro (103 milioane euro cifra de afaceri), Rompetrol Rafinare cu 50,7 milioane euro (cifra de afaceri de 2,66 miliarde euro) si Alum SA, singura fabrica de alumina din România, care a avut in 2013 o pierdere de 31,2 mil. de euro (118 mililoane euro cifra de afaceri). Tot o companie de stat a fost si in 2012 pe primul loc in ceea ce priveste pierderile inregistrate. Este vorba de CFR Calatori SA, care a avut o pierdere de 223 milioane de euro, urmata fiind de Oltchim, cu 128 milioane euro.

 

Noi certuri pe tema "Oltchim"

http://www.monitoruldevalcea.ro/administratie/44432/

http://www.monitoruldevalcea.ro/files/img/large_01-7-14--19-11-46oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• sedinta extraordinara a Comisiei de Dialog Social nu a adus decât noi acuze intre sindicalisti si reprezentantii administratorului judiciar Piperea

 

 

Ieri, la sediul Prefecturii Vâlcea s-a desfasurat sedinta extraordinara a Comisiei de Dialog Social, al carei punct fierbinte de pe ordinea de zi a fost "problema Oltchim". Au fost prezenti mai multi factori de decizie printre care Mihai Diculoiu, presedintele Sindicatului Liber Oltchim (SLO), administratorul special al combinatului, Bogdan Stanescu, conducerea Oltchimului fiind reprezentata de directorul financiar, Alin Smeu. A fost asteptat si administratorul judiciar Gheorghe Piperea, dar acesta si-a trimis numai reprezentanti la aceasta intâlnire.

 

 

"Vor ca Oltchim sa ajunga la fier vechi"

 

 

Asa cum era de asteptat, sedinta a fost un prilej bun de gâlceava si nu a adus solutii pentru combinatul chimic. Mihai Diculoiu i-a acuzat pe administratorii judiciari ca vor sa falimenteze Oltchimul: "Suntem unde suntem, in colaps, pentru ca nu a existat o strategie de functionare si privatizare a SC Oltchim SA, in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim Pitesti. Functionarea instalatiilor tehnologice la maxim 15% din capacitatea de productie a fost in conditii nerentabile. In anul 2013 a fost o pierdere de 947.687.000 lei. In plus, nu s-a respectat legislatia si Contractul Colectiv de Munca la nivelul societatii. Astfel, personalul disponibilizat in data de 14 iunie 2013 (969 persoane) nu a primit pâna in prezent platile compensatorii conform contractului colectiv, iar salariatii au trei luni restante salariale (aprilie, mai si iunie 2014), la care se adauga drepturile salariale anterioare datei de 30 ianuarie 2013, inregistrate la masa credala. Nu s-a majorat capitalul social prin conversia creantelor, conform art. 95 din Legea 85/2006 privind procedura de insolventa, masura care capitalizeaza SC Oltchim. Administratorii judiciari nu au apelat la o comisie de specialisti si astfel nu si-au indeplinit atributiile de redresare a combinatului, prevazute la art. 20 din Legea 85/2006. Administratorii judiciari nu au colaborat cu autoritatile judetului pentru masurile economice si sociale la nivelul SC Oltchim, promovând unilateral masuri antieconomice si antisociale. Nu s-a accesat capitalul de lucru de minim 45 milioane de euro pentru punerea in functiune a capacitatilor de productie. Tensiunea sociala in SC Oltchim este aproape de a redeveni exploziva deoarece nu exista siguranta locului de munca, sunt restante salariale si nu s-au acordat platile compensatorii personalului disponibilizat. Administratorul judiciar este in cârdasie cu judecatorul sindic. Firma lui Piperea transmite catre guvern date eronate, iar Oltchim se afla pe marginea prapastiei si, daca se va merge in acest ritm, va cadea in faliment. Interesul lor este vânzarea combinatului la fier vechi. Pentru evaluare s-au prezentat doua firme. Una s-a oferit sa realizeze evaluarea cu 50.000 euro, iar cealalta cu 200.000 euro. Administratorul judiciar a ales-o pe cea care a avut oferta mai mare. In plus, onorariul administratorului este foarte mare: 50.000 euro lunar”.
In replica, reprezentantii lui Gheorghe Piperea au spus despre Mihai Diculoiu ca vorbeste numai prostii si spune minciuni. "Evaluatorul a fost ales si stabilit de adunarea creditorilor, si nu de Piperea! Si nu mai mintiti ca domnul Piperea  are un onorariu de 50.000 de euro, munceste pro bono!”, au spus acestia.

 

 


Musafir

#23305 Scuze şi acuze pentru amânarea privatizării Oltchim

2014-07-02 04:23

http://ziarulargesul.ro/34000-scuze-si-acuze-pentru-amanarea-privatizarii-oltchim.html

 

http://ziarulargesul.ro/wp-content/uploads/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, a declarat ieri, într-o şedinţă la Prefectura Vâlcea, că amânarea privatizării combinatului a fost cauzată de lipsa de pregătire a investitorilor pentru cazul Oltchim. Din punct de vedere al negocierilor cu OMV, acesta spune că s-au oprit în aşteptarea investitorului interesat de ambele active, Arpechim şi Oltchim. “Ne-am oprit pentru că aşteptăm investitorul. Pentru că statul român, ca să cumpere rafinăria Arpechim, trebuie, a doua zi, să o vândă investitorului selectat pentru Oltchim. Altfel nu are sens să o ţină, să investească în ea, pentru că, dacă ar putea să o ţină, ar investi în ea, ar investi în Oltchim. Aşteptăm investitorul, semnăm contractul”. Acesta spune că “s-a încheiat un contract de finanţare de 1 milion jumătate şi sunt în discuţii şi pentru alte finanţări”. Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi este propus pentru a fi privatizat în luna decembrie a acestui an, termenul fiind amânat de mai multe ori.


Musafir

#23306 Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-02 04:24

Întâlnire cu amenințări și promisiuni la Ministerul Muncii


http://www.indiscret.ro/articol-combinatul-oltchim-la-un-pas-de-faliment

 

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3364.jpg...


Cei 969 de disponibilizaţi anunţă că, dacă până miercuri, 2 iulie a.c., nu primesc un răspuns favorabil în privinţa achitării salariilor compensatorii, vor solicita declararea falimentului companiei.
de Marielena Popa

Cei 969 de disponibili zaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, obţin, din partea administratorului special, promisiunea că şi-ar putea primi în curând salariile compensatorii. Luni, 30 iunie, într-o întâlnire care a avut loc la Ministerul Muncii, între un grup de lucru al acestui minister şi patru reprezentanţi ai disponibilizaţilor, administratorul special Bogdan Stănescu a spus, potrivit unui fost salariat al Oltchim, participant la discuţii, că miercuri, 2 iulie, urma să facă demersuri la Ministerul Muncii pentru un împrumut de 10 milioane de euro, care să acopere salariile compensatorii. Disponibilizaţii îi dau un ultimatum lui Stănescu: dacă până miercuri-seară nu le prezintă o soluţie convenabilă, deschid proces colectiv şi cer falimentul combinatului.



„Noi le-am cerut salariile compensatorii, ei ne-au recomandat să ne apucăm de piscicultură”

Ion Ţoanţă, unul dintre cei patru foşti salariaţi ai companiei, care au participat la negocierile de la Ministerul Muncii, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că discuţiile au avut momente hilare, dacă situaţia celor 969 de oameni nu ar fi dramatică: „Noi am înaintat petiţii cabinetului primului -ministru, Ministerului Economiei şi Ministerului Muncii, în care solicitam salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Doleanţele ne-au fost dirijate către Ministerul Muncii, unde, luni, am avut o întâlnire cu un grup de lucru creat special pentru situaţia noastră. Când au auzit că vrem salarii compensatorii, adică bani, s-au mirat: «Bani, de unde? Noi nu vă dăm bani, dar vă putem ajuta să vă găsiţi locuri de muncă, să oferim oportunităţi să accesaţi fonduri pentru vânătoare, pentru activităţi de piscicultură»”. Ne-au mai sugerat să ne găsim de lucru la Drăgăşani şi, dacă facem asta, ne dau 1.000 de lei, iar dacă ne mutăm şi locuinţele, ne dau 3.500 de lei. Sigur, acestea sunt promisiuni de început, apoi, ce-o da Domnul! Cu alte cuvinte, o parte a acestei întâlniri a fost ca în bancul în care un însetat aleargă, aleargă, şi la un moment dat dă de unii cărora le cere apă. Ăia îi spun celui aproape mort de sete că ei nu îi pot oferi apă, însă îi pot arăta cel mai nou stoc de cravate”.



Administratorul special promite banii

Ion Ţoanţă a mai declarat că întâlnirea a avut şi o parte care poate da motive de optimism: promisiunea administratorului special, Bogdan Stănescu, de a face rost de 10 milioane de euro pentru salariile compensatorii: „Administratorul special ne-a spus că a găsit cadrul legal prin care se pot da banii pentru salariile compensatorii şi că, miercuri, 2 iulie, urma să aibă o întâlnire la Ministerul de Finanţe pentru găsirea soluţiilor în acest scop. Am înţeles că este vorba despre o formă de împrumut legală, în aşa fel încât forurile europene să nu îl considere ajutor de stat”. Ţoanţă a mai spus că a început, deja, numărătoarea inversă pentru administratorii companiei: „Pentru miercuri a fost stabilită o întâlnire cu salariaţii, în care le vom prezenta discuţiile de la Ministerul Muncii. Apoi, aşteptăm să vedem ce va face administratorul special la Ministerul de Finanţe. Dacă mâine seară, adică pe 2 iulie, nu avem un răspuns, contactăm casa de avocatură şi cerem falimentul combinatului”. Solicitarea falimentului ar putea avea urmări grave asupra perspectivei de revigorare a companiei şi a eventualei privatizări.



Stănescu, în concediu?

Potrivit însă unor surse, Bogdan Stănescu ar fi intrat, de marţi, 1 iulie, în concediu de odihnă. La discuţiile de la Ministerul Muncii, alături de Ion Ţoanţă, au participat Nicolae Burdoază, Cornel Mistreanu şi Nonica Subţirelu. Anul trecut, 969 de angajaţi ai combinatului aflat în insolvenţă au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Pentru aceste salarii este nevoie de circa 10 milioane de euro, bani pe care Oltchim a anunţat că îi va plăti abia după privatizare. Însă cea de-a treia tentativă de privatizare a combinatului a eşuat în data de 6 iunie, când nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim S.P.V. O nouă încercare de vânzare a fost programată peste circa şase luni. De la începutul anului 2014, protestele pentru salariile compensatorii s-au înteţit, culminând şi cu câteva acţiuni de greva foamei şi pătrunderea, cu forţa, în sediul administrativ al companiei.


Musafir

#23307 Ieri, la Comisia de Dialog Social de la Prefectură, pe problema Oltchim, Scandal între administrator

2014-07-02 04:27

Ieri, la Comisia de Dialog Social de la Prefectură, pe problema Oltchim, Scandal între administratori şi sindicalişti - Prefectul abia a ţinut sub control taberele care erau gata să se păruiască!

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/28276-ieri-la-comisia-de-dialog-social-de-la-prefectur-pe-problema-oltchim-scandal-intre-administratori-i-sindicaliti-prefectul-abia-a-inut-sub-control-taberele-care-erau-gata-s-se-pruiasc.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/comisie-dialog-02072014.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ieri, la sediul Instituţiei Prefectului, a avut loc şedinţa extraordinară a Comisiei de Dialog Social Vâlcea, a cărei ordine de zi a cuprins şi discutarea problemelor combinatului chimic. Mihai Diculoiu, în calitate de preşedinte al Sindicatului Liber Oltchim (SLO), a prezentat situaţia critică a combinatului, „generată de către administratorii judiciari după declanşarea procedurii de insolvenţă”. Şedinţa s-a dovedit însă a fi doar un schimb de jigniri şi de replici dure între reprezentanţii administratorului judiciar şi sindicalişti, fără să aibă vreo finalitate

Nu există plan de reorganizare

În materialul prezentat de SLO se arată că situaţia în care se află acum combinatul vâlcean a fost determinată de: inexistenţa unei strategii de funcţionare şi privatizare a SC Oltchim SA, în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti; funcţionarea instalaţiilor tehnologice la maxim 15% din capacitatea de producţie în condiţii nerentabile, realizând în 2013 o pierdere de 947.687.000 lei; nerespectarea legislaţiei şi a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul SC Oltchim, deoarece personalul disponibilizat în data de 14 iunie 2013 (969 persoane) nu a primit până în prezent plăţile compensatorii conform contractului colectiv, iar salariaţii au trei luni restanţe salariale (aprilie, mai şi iunie 2014), la care se adaugă drepturile salariale anterioare datei de 30 ianuarie 2013, înregistrate la masa credală. „Nu există nici un plan de reorganizare a SC Oltchim, care trebuia elaborat conform art. 94 din legea 85/2006, atât de administratorii judiciari, cât şi de administratorul special. Programul de reorganizare aprobat în data de 3 decembrie 2013 de Adunarea creditorilor, în baza căruia urmează să se constituie OLTCHIM SPV, care să includă activele viabile, s-a dovedit că nu este o soluţie pentru SC Oltchim, deoarece nu s-au depus ofertele angajante din partea investitorilor la datele stabilite: 28 ianuarie, 28 martie, 16 mai şi 6 iunie. Prin nefuncţionarea totală sau parţială, instalaţiile tehnologice se degradează fizic şi moral, generând noi pierderi, şi nu vor mai fi funcţionale. Nu s-a majorat capitalul social prin conversia creanţelor conform art. 95 din Legea 85/2006 privind procedura de insolvenţă, măsură care capitalizează SC Oltchim. Administratorii judiciari nu au apelat la o comisie de specialişti şi astfel nu şi-au îndeplinit atribuţiile de redresare a SC Oltchim SA, prevăzute la art. 20 din Legea 85/2006. Administratorii judiciari nu au colaborat cu autorităţile locale din judeţ pentru măsurile economice şi sociale la nivelul SC Oltchim, promovând unilateral măsuri antieconomice şi antisociale. Nu s-a accesat capitalul de lucru de minim 45 milioane de euro pentru punerea în funcţiune a capacităţilor de producţie. Deşi în raportul privind cauzele insolvenţei administratorii judiciari acuză că la SC Oltchim furnizorul este şi client, în prezent se practică aceeaşi situaţie. Nu s-a întreprins nimic pentru preluarea Rafinăriei Arpechim Piteşti, iar în Raportul privind cauzele declanşării insolvenţei, administratorii judiciari consideră ca prioritate cauzele: preluarea Petrochimiei Arpechim Piteşti, majorarea salariilor şi menţinerea locurilor de muncă, care de fapt reprezintă condiţia de bază pentru viitorul combinatului vâlcean. De asemenea, în raport nu se aminteşte nimic despre acţiunile întreprinse de PCC – SE împotriva SC Oltchim. Administratorii judiciari au dovedit că nu au soluţii pentru redresarea combinatului şi au încercat să vândă Oltchim cu bucata (exemplu: secţia RAMPLAST). Tensiunea socială în SC Oltchim este aproape de a redeveni explozivă deoarece nu există siguranţa locului de muncă, sunt restanţe salariale şi nu s-au acordat plăţile compensatorii personalului disponibilizat”, se arată în materialul prezentat de Mihai Diculoiu.

Mihai Diculoiu acuză

În cadrul şedinţei extraordinare, SLO a propus luarea următoarelor măsuri: stabilirea unei strategii de funcţionare şi privatizare a combinatului vâlcean în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti; desemnarea unei comisii de specialişti coordonată de Ionel Blănculescu, în calitate de consilier al primului ministru, pentru elaborarea planului de reorganizare; analiza activităţii desfăşurate de administratorii judiciari la SC Oltchim în perioada procedurii de insolvenţă şi stabilirea măsurilor necesare; analiza deciziilor completelor de judecată care suspendă procesele personalului disponibilizat din SC Oltchim privind acordarea plăţilor compensatorii; implicarea autorităţilor locale privind redresarea SC Oltchim; acordarea la zi a drepturilor salariale restante şi a plăţilor compensatorii pentru personalul disponibilizat; decizie politică şi/sau executivă privind prezentul şi viitorul SC Oltchim; stabilirea măsurilor de capitalizare a SC Oltchim prin conversia creanţelor; asigurarea capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor tehnologice la capacitate maximă. Referitor la procesul suspendat, Mihai Diculoiu a mai spus că administratorul judiciar este în cârdăşie cu judecătorul sindic. Reprezentatul SLO a pus accent şi pe faptul că firma lui Piperea transmite către guvern date eronate, dar că Oltchim se află pe marginea prăpastiei şi, dacă se va merge în acest ritm, va cădea în faliment. „Interesul lor este vânzarea combinatului la fier vechi. Pentru evaluare s-au prezentat două firme. Una s-a oferit să realizeze evaluarea cu 50.000 euro, iar cealaltă cu 200.000 euro. Administratorul judiciar a ales-o pe cea care a avut oferta mai mare. În plus, onorariul administratorului este foarte mare: 50.000 euro lunar”. Reprezentanţii administratorului judiciar au spus că evaluatorul a fost ales stabilit de adunarea creditorilor şi nu de Piperea. Ei au ocolit cu bună ştiinţă să dea răspunsuri la câteva întrebări puse de sindicalişti şi l-au jignit pe Mihai Diculoiu, susţinând că toate cele prezentate în material sunt nişte minciuni. Ba mai mult, „administratorul judiciar nu are un onorariu de 50.000 de euro, munceşte pro bono!”.


Musafir

#23308 "Chinezii au nevoie de multe aprobări ca să aducă valuta pentru Oltchim" BURSA 02.07.2014

2014-07-02 04:29

http://www.bursa.ro/bogdan-stanescu-administratorul-special-chinezii-au-nevoie-de-multe-aprobari-ca-sa-aduca-valuta-pentru-oltchim-241061&s=companii_afaceri&articol=241061.html

BOGDAN STĂNESCU, ADMINISTRATORUL SPECIAL:


http://www.bursa.ro/_img/articole/241061.gif...

* Proprietarul USG, interesat de combinat
Faptul că s-a amânat de patru ori termenul de privatizare al Oltchim nu a fost din cauza unei lipse de investitori, ci a lipsei lor de pregătire pentru a veni să investească la Oltchim, susţine administratorul special al combinatului vâlcean, Bogdan Stănescu.
Domnia sa a explicat, pentru ziarul BURSA: "Consorţiul chinez a solicitat amânarea privatizării până în decembrie pentru că le trebuie foarte multe aprobări ca să aducă valuta la noi în ţară. Şi omul de afaceri Ştefan Vuza a cerut o nouă solicitare de amânare. De asemenea, proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical - a cumpărat caietul de sarcini pe 30 mai şi nu a avut timp să-şi facă oferta astfel încât s-a alăturat investitorilor care au dorit amânarea".
Bogdan Stănescu ne-a precizat că au fost investitori care au propus administratorilor Oltchim privatizarea pe module şi nu pe sistem integrat, ceea ce nu a convenit acţionarilor combinatului care au optat pentru o viziune unitară.
Administratorul special al Oltchim a mai spus: "Ne-am oprit din negocierile cu OMV Petrom, în aşteptarea investitorului care doreşte să cumpere rafinăria Arpechim la pachet cu Oltchim. Statul român, ca să cumpere rafinăria Arpechim, trebuie ca, a doua zi, să o vândă investitorului selectat pentru Oltchim. Am discutat cu Consiliul Concurenţei, care ne-a transmis că nu este ajutor de stat dacă statul preia Arpechim ca să-l dea mai departe investitorului care preia Oltchim".
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, ne-a declarat că nu este ajutor de stat dacă autorităţile noastre preiau Arpechim şi vând rafinăria mai departe la acelaşi preţ cu care l-au luat de la Petrom şi dacă Petrom nu are niciun avantaj.
Potrivit administratorului special, conducerea combinatului doreşte să deschidă secţia oxo-alcooli în perioada următoare, cu finanţările care sunt în negociere. Bogdan Stănescu afirmă că Ministerul Muncii poate să facă o reconversie profesională, acordând gratuitate pentru cursuri, primă de instalare de 3500 de lei dacă muncitorii disponibilizaţi de la Oltchim se relochează în alt oraş ca forţă de muncă.
"Urmează să mergem cu foştii salariaţi şi la Ministerul de Finanţe, să găsim o soluţie legală pentru a reuşi achitarea acelor plăţi compensatorii. Până atunci rămâne varianta ca, atunci când se va privatiza combinatul, să plătim aceste salarii compensatorii", a mai declarat domnul Stănescu.
Oltchim se află în insolvenţă de mai bine de un an. În această săptămână, administratorii judiciari încearcă să-i convingă pe creditori să aprobe contractarea unui împrumut de 15 milioane de euro de la chinezi, dar şi a încă 10 milioane de euro de la Alro, Bulrom şi RCS&RDS.


Musafir

#23309 Chinezii au nevoie de multe aprobări pentru a aduce valută la Oltchim

2014-07-02 07:49

http://www.realitatea.net/chinezii-au-nevoie-de-multe-aprobari-pentru-a-aduce-valuta-la-oltchim_1474354.html

Faptul că s-a amânat de patru ori termenul de privatizare al Oltchim nu a fost din cauza unei lipse de investitori, ci a lipsei lor de pregătire pentru a veni să investească la Oltchim, susţine administratorul special al combinatului vâlcean, Bogdan Stănescu.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201308/w728/china_polo_noveau_riche_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



"Consorţiul chinez a solicitat amânarea privatizării până în decembrie pentru că le trebuie foarte multe aprobări ca să aducă valuta la noi în ţară. Şi omul de afaceri Ştefan Vuza a cerut o nouă solicitare de amânare. De asemenea, proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical - a cumpărat caietul de sarcini pe 30 mai şi nu a avut timp să-şi facă oferta astfel încât s-a alăturat investitorilor care au dorit amânarea", adeclarat Stănescu pentru Bursa.

Bogdan Stănescu a precizat că au fost investitori care au propus administratorilor Oltchim privatizarea pe module şi nu pe sistem integrat, ceea ce nu a convenit acţionarilor combinatului care au optat pentru o viziune unitară.

Administratorul special al Oltchim a mai spus: "Ne-am oprit din negocierile cu OMV Petrom, în aşteptarea investitorului care doreşte să cumpere rafinăria Arpechim la pachet cu Oltchim.

Statul român, ca să cumpere rafinăria Arpechim, trebuie ca, a doua zi, să o vândă investitorului selectat pentru Oltchim. Am discutat cu Consiliul Concurenţei, care ne-a transmis că nu este ajutor de stat dacă statul preia Arpechim ca să-l dea mai departe investitorului care preia Oltchim". Mai multe...

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/chinezii-au-nevoie-de-multe-aprobari-pentru-a-aduce-valuta-la-oltchim_1474354.html#ixzz36IN4TZY2
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#23310 ADEVARUL

2014-07-02 09:17

23232,23233,23234-nu mai publicati minciunile lui Vancea caci in August nu se va angaja nimeni in OLTCHIM-si nu mai mintiti ca Vancea este liderul valcean PRESEDINTE Cartel Alfa Valcea este dl. Paunescu Ilie de la Sindicatul Berbesti.

Musafir

#23311 Aici este adevarul, presa publica ce doreste...

2014-07-02 09:49

#23310 ADEVARUL

 

FOST " Liderul de sindicat al societăţii Mentchim " (FALIMENT)" şi totodată " (ACUM) " vicepreşedinte al Cartel Alfa, Filiala Vâlcea, Ionel Vâncea "

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQScb5o8b3fipHUgK5G6j6rKAOJ...

Vincea a ajuns la judet vicepresedinte CARTEL ALFA impins de politic. Mentchim unde era lider sindicat neales de salariati, a dat faliment.

Uniunea Sindicala Teritoriala Filiala VALCEA
Ramnicu Valcea, Calea lui Traian, Nr. 134, 240183
Tel/fax: 0250 733 949, 0350 412 428
filialavl@cartel-alfa.ro

Vicepreşedinte: Ion VÂNCEA

 

http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=110#

 

http://i.imgur.com/L8zKCih.png...

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-02 11:54


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-02 13:00



Musafir

#23314 SI SA STI CA NU MA REFER LA POZA CU LUPUL,CI LA CE AI STERS

2014-07-02 13:02

APROPO,TU CU CINE VOTEZI SI CUI FACI JOCURILE?

#23315 Re: SI SA STI CA NU MA REFER LA POZA CU LUPUL,CI LA CE AI STERS

2014-07-02 13:05

#23314: - SI SA STI CA NU MA REFER LA POZA CU LUPUL,CI LA CE AI STERS

EU PERSONAL NU TE MAI INTELEG,STERGI CE TI SPUN OAMENII CE AU PE SUFLET,DE CE?,,EU FOTA NU TE MAI INTELEG

FELICITARI CELUI CARE A SCRIS IERI,DAR DA TI NUMELE FRICOSULEEE

#23316 aaaa,nu ti convine ca dau in toate hienele care sunt si care ne maninca banii

2014-07-02 13:25

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-02 13:30


CHIAR ESTI O MIZERIEEEEEEEEEEEE

#23318 AM BATUT EU CIMPII?VAI MAMELE VOASTRE DE LASIIII SI FRICOSII

2014-07-02 13:39

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-02 13:47


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-02 14:16



Musafir

#23321

2014-07-02 16:44

mai este Cernev dispecer?
MERCEDEZ SI DIAMANT DIN EL III

#23322 EL III

2014-07-02 17:38

Da este dispecer de productie in ciuda SLO.


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-07-02 18:24



Musafir

#23324

2014-07-02 19:09

ACEST ARTICOL VA FI STERS DE AUTORUL PETITIEI.

Musafir

#23325

2014-07-02 19:10

ACEST ARTICOL NU II CONVINE AUTORULUI PETITIEI, DECI VA FI STERS.