reforma_bac2014

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția reforma_bac2014

Alexandrescu Vlad

#1 Semnatura trebuie confirmată pe mail

2012-07-09 10:00

Vedeți că după ce semnați, semnatura trebuie confirmată pe mail; altfel semnătura nu este luată în calcul!

Musafir

#2

2012-07-09 12:40

Examenele de absolvire sau de admitere nu trebuie date cu repetitie cidoar o data pe an. Toti trebuie sa beneficieze de aceiasi sansa.

Musafir

#3

2012-07-09 12:57

poate ne arata si dl Funeriu diploma sa de bac.
Alexandrescu Vlad

#4 Re:

2012-07-09 13:13

#2: -

Adică nu ar beneficia de "aceiasi" șansă dacă ar da examenul de BAC din clasa a X-a? sau din a XI-a? Admiterea în schimb stă în responsabilitatea fiecărei facultăți. Ideea ar fi să existe un standard național de evaluare, dar fără tragedia cu plânsete de acum ... deoarece eu consider că procesul de învățare depinde de mulți factori, iar unii pot da rezultate optime, de exemplu, în iarnă, alții în primăvară. Sistemul propus ar ajuta pe toată lumea. Ministerul nu va mai avea scandaluri și niciun elev/nicio elevă nu va mai plânge. Totul este să-i vedem că știu acele lucruri, nu să-i linșăm social, așa cum face actualul sistem.

Alex B.

#5

2012-07-12 00:22

Ideea cu posibilitatea sustinerii examenelor indiferent de varsta este chiar OK din punctul meu de vedere. Ca si in cazul Olimpiadelor Scolare unde este permisa participarea la clase superioare, ar fi foarte bine daca un elev de clasa a X-a ar sustine si ar trece cu succes BAC-ul.

Musafir

#6

2012-07-13 14:38

Scurt si cuprinzator! Ne batem joc cu buna stiinta, unii - doar cu inconstienta, de populatia tanara a taraii noastre. Toti uita ca in curand vom fi pe mainile acestor tinerii - cu sau fara bac. Demoralizarea lor ne va costa extrem de scump. Dar, asa se pare ca suntem noi ca natie - ne place fantastic sa ne aratam cu degetul unul pe altul si, mai ales, sa aratam lumii intregi ca suntem niste cretini. Si, atunci, de ne mai miram si chiar suparam, atunci cand lumea ne trateaza ca pe niste cretini?
calcularo

#7 Examen de bac

2012-07-14 14:39

Daca un sistem da atatea "erori" ori sistemul trebuie schimbat, ori trebuie analizata cauza erorilor. sa schimbi sistemul e simplu. Adica intre orbi cel cu un ochi e rege. Dupa parerea mea sitemul e bun, dar "materialul" e de proasta calitate. Daca in scoala nu se mai face scoala ci mai mult fite, clar ca examenul nu poate da rezultatele dorite.
Vlad ALEXANDRESCU
Autorul acestei petitii

#8 Scrisoarea trimisă Ministerului Educației de o elevă nemultumită...

2012-07-14 20:38

O eleva de clasa a VIII-a, care a sustinut luna trecuta evaluarea nationala, a primit nota 9,4 la proba de Limba Romana, insa considera ca ar fi trebuit sa primeasca macar un 9,8. Drept urmare, a facut contestatie, insa nota a ramas neschimbata.

Vezi mai jos textul scrisorii trimise de eleva, Ministerului Educatiei:

Buna ziua !
Chiar daca sunt aproape sigura ca acest e-mail nu va fi citit , eu totusi vreau sa va informez despre niste lucruri legate de Evaluare Nationala.
Eu am terminat ca sefa de promotie cu media pe cei 4 ani ai gimnaziului 10 , la Evaluarea Nationala am luat 10 la matematica si 9.4 la romana.
Am acceptat pana la urma ideea schimbarii baremului si asa eu care chiar am invatat si am ales varianta c ( subiectiva ) am luat 9.4 in timp ce un alt coleg a luat 10 si el a ales varianta predicativa. Ba mai mult un alt coleg ,care abia avea media 7 a luat 9.7 si o colega a luat 9.9 si in vorbirea curenta face si dezacorduri .
Fiind nemultumita de nota am facut contestatie , am aflat ca lucrarea mea e de cel putin 9.8 dar cum nu este o diferenta de 0.5, am ramas cu aceeasi nota la o teza mult mai buna deoarece niste ,, profesori "(asa-zisi) nu au avut competenta sa corecteze de prima data bine si sa-mi puna nota meritata , adica macar 9.8.
Nu ati putut sa faceti niste subiecte care sa nu lase loc de interpretare si ati mai pus si niste profesori incompetenti ....

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/scrisoarea-trimisa-ministerului-educatiei-de-o-eleva-nemultumita-ca-a-luat-9-4-la-romana-la-evaluare.html
Nicolae

#9

2012-10-13 08:37

Semnati petitia.