REFERENDUM NATIONAL PRIVIND RESURSELE NATURALE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția REFERENDUM NATIONAL PRIVIND RESURSELE NATURALE


Musafir

#76

2012-03-18 09:42

Jaful nu este al strainilor! Este al politicenilor romani care nu stiu sa faca afaceri si se bucura la comisionae ilegale si imorale.
Trebuie desecretizate toate contractele si reluate licitatiile publice, cu strigare. Impus un minim de plata (ca redevente) de 40% din totalul extractiei. Plus celelalte taxe si impozite. Plus utilizarea infrastructurii.
Pedepsiti toti politicenii care au semnat contracte oneroase.
Eliminat mineritul cu cianuri. Definitiv. Si la Rosia Montana si peste tot in tara!

Musafir

#77

2012-03-18 21:06

Dacs esti un bun român, acționează!

Musafir

#78

2012-03-19 22:35

Un NU categoric tradarii si jefuirii tarii !
Vom trai sa vedem judecarea acestor tradatori ?

Musafir

#79

2012-03-20 22:41

le-au ramas foarte putin timp la dispozitie guvernantilor,se grabesc ,sa vinda ce mai pot vinde!

Musafir

#80

2012-03-27 12:53

Oamenii pot sa aiba drept de proprietate numai asupra bunurilor create de ei insisi. Tot ce a fost creat de NATURA, nu poate fi proprietatea unui individ sau persoana, asa zis juridica.
PAMINTUL, cu tot cea ce cuprinde EL, apartine tuturor vietuitoarelor sau etnitatilor de pe aceasta planeta, iar omul, poate nu e fiinta suprema , cea mai evoluata de pe aceasta planeta si chiar daca ar fi asa, n-ar avea dreptul de dominatie asupa celorlalti sau celorlalte lucruri.
Resursele naturale ale acestei tari apartin cetatenilor acestei tari si pot fi exploatate numai in interesul comun al tarii, dar respectind si dreptul generatiilor viitare, ce sint copii si nepotii nostri, carora trebuie sa le lasam o tara cit mai apropiata de cea care ne-a lasat-o natura si doar imbogatita cu lucruri creata de noi.
Daca noi inca nu suntem pregatiti tehnologic sa exploatam, in folosul nostru resursele naturale ale tarii, eventualele firme straine ce ar fi capabile sa exploateza rentabil aceste resurse, ar trebui sa primeasca o redeventa de cel mult citva procente, 3~5 %. Asa se itimpla in Golf, Norvegia, etc.
La ce a folosit tarii ca “Marel Patriciu” a cumparat sub evaluat activele Rompetrol. Acum acestea au ajuns in mina lui KazMunaiGaz si tara s-a ales cu niste bani de hirtie, in buzunarul unui tradator de tara . care nici nu cred ca e un om de afaceri prea destept . ( este doar unul sutele de exemple de jaf national si tradare de tara din ultimii 22 de ani ) Pacat ca vocea lui Ilie Serbanescu e singura care spune adevarul mersului socio-economic al tarii si sustine o politica nationala ; s.a.m. d.
In Asa-zisa democratie de dupa 1990, in care am fost ademeniti , e ca si cum ne-am afla intr-un ring de box si noi boxam “de la egal la egal”cu SUA, China, Japonia, Germania s.a. Nu numai ca n-avem cum sa “luptam”, dar am fost facuti inmediat K.O. si inbox K.O.-ul. este o lovitura aproape de moarte !
Am fost adusi in in asemenea hal, incit nu ne vom ridica nici odata de jos. Tarile Americii de Sud au devenit “independente” si au instaurat “democratia” de peste 180 de ani . (1820~1840) , si se vedei astazi unde au ajuns. Din pacate tara noastr a ajuns inapoi pe la 1850. Este si felul acestui popor, prea tolerant, fara coloana vertebrala, si patrioti, o “mamaliga” care explodeaza mult prea rar. Si a marii conjuratii internationale care, se pare ca au hotarit sa infiinteze aici un stat tiganesc ! “rromania”

Dar, sint multe de spus, si mai ales de facut !
Treziti-va ,popor roman !
Poc

#81

2012-03-30 17:10

Basescu trebuie pedepsit exemplar pentru inalta tradare !!! Frati romani, treziti-va !!! Romania nu trebuie sa fie tagma jefuitorilor occidentali. De sute de ani Occidentul ne-a tradat. Nici-o companie straina nu vine sa ne pupe pe obraz. Vine sa faca profit pe spinarea nenorocitilor de romani. La judecata cu vanzatorii de tara si de neam !!!. Acum 22 de ani , Ceausescu a zis ca o sa ajungem colonie. Cata dreptate a avut !!!. Traiasca ROMANIA !

Musafir

#82

2012-03-31 15:11

chiar totul trebuie sa vindem?
resursele umane s-au dus,sau aproape.. ,padurile le tot taiem si axportam cherestea,petrolul si gazele ....,acum cuprul ,aurul,ce mai urmeaza....
Vai de Romania ce a intrat pe mana jefuitorilor nationali si internationali!

Musafir

#83

2012-04-01 15:46

Regret faptul ca din Codul penal a fost eliminata infractiunea de "subminare a economiei nationale"

Musafir

#84

2012-04-02 11:06

Modul secretizat de efectuare a acestor tranzactii, nerespectarea regulilor democratice de consultare a proprietarilor ( Poporul Roman ), caracterul dubios al unora din firmele catre care s-a facut tranzactia, pretul DERIZORIU cu care se vand resursele tarii si graba cu care se fac aceste tranzactii conduc catre o singura concluzie : TRADAREA INTERESELOR TARII si ATENTAT LA SIGURANTA,INTEGRITATEA SI VIITORUL ROMANIEI de catre cei care au semnat sau vor semna astfel de contracte ! Toate aceste contracte vor fi considerate FRAUDULOASE si ele trebuiesc REZILIATE iar intreprinderile NATIONALIZATE de catre noua guvernare.

Musafir

#85

2012-04-02 21:28

Subminarea Interesului National si Atentatul la Siggranta Nationala nu reprezinta in acest domeniu vorbe in vint!
Cred ca arata desuet, dar solutia ar fi: NATIONALIZAREA tuturor resurselor naturale: minerale si energetice. RESURSELE STRATEGICE trebuie sa ramina in administrarea RESPONSABILA a statului!!!!

Musafir

#86

2012-04-04 14:38

Îmi place să se alăture în acest grup karnah cred că "o beginih bogat se întâmplă, trebuie să existe o preocupare serioasă a administraţiei publice locale. tartru probleme care apar în aceeaşi hapir situh în Papua. resurselor rezultat în scursă toţi, fără nici o conversaţie bună .... fredoom

Musafir

#87

2012-04-04 14:42

Îmi place să se alăture în acest grup karnah cred că "o beginih bogat se întâmplă, trebuie să existe o preocupare serioasă a administraţiei publice locale. tartru probleme care apar în aceeaşi hapir situh în Papua. resurselor rezultat în scursă toţi, fără nici o conversaţie bună .... fredoom
mihnea voda cel rau
Musafir

#88 parere

2012-04-06 19:43

Nu cred ca se poate rezolva ceva in aceasta tara pe cale amiabila.La conducerea acestei tari sunt cei mai periculosi si violenti oameni pe care i-a avut Romania in toata istoria ei.Nu pot fi dati deoparte decat prin violenta ceea ce e aproape imposibil cu acest popor. Dar cine stie se mai pot intampla si minuni.In orce caz trebuie sa ne fie clar ca bogatiile naturale apartin poporului si nu pot fi acaparate de persoane private in folos propriu,iar ce ce indraznesc sa faca asa ceva vor fi pedepsiti,mai devreme sau mai tarziu,asta sa le fie clar ca nu vor scapa,aici e vorba de justitie divina ....


Musafir

#89

2012-04-07 10:18

Speranta, ca acest popor se va destepta,moare ultima.

Musafir

#90

2012-04-07 21:23

Constat cu stupoare cum asa zisi romani care ne conduc de la revolutie incoace ne incalca treptat toate drepturile, iar noi restul stam cu mainile in san, fara a lua nici un fel de atitudine reala in fata acestora. Mi-ar place sa vad cat mai repede clipa in care romanii adevarati vor fi stapani reali in propria noastra tara, iar aceste specimene care se dau mari si tari cum ca vorbesc aceasi limba sfanta cu a noastra isi vor gasi locul pe care il merita: confiscate toate averile acumulate de pe spatele romanului cinstit si sa putrezeasca in puscarie pentru tot restul vietii.


Musafir

#91

2012-04-08 22:21

Pacat ca acest demers va avea drept finalitate castigurile unor firme de advertising. Imi retrag semnatura.
George

#92 Resursele si intreprinderile strategice

2012-04-13 04:16

Vizitati Stop jefuirii tarii prin OMV si tradatorii asociatihttp://www.petitieonline.ro/petitie/61439048

Trebuie anulate toate contractele legate de resursele strategice, intreprinderile strategice, flota maritima si aeriana, industria de aparare, etc. Indiferent de rang si imunitate, trebuie arestati si inchisi rapid toti tradatorii implicati prin semnaturi, prin vot pozitiv sau abtinere la legi, ordonante, etc. ,legate de aceste fraude "legalizate". Trebuie cel putin expulzati definitiv (daca nu pot fi inca arestati) si strainii implicati in aceste fraude care au contribuit si contribuie la genocidul prezent si viitor al acestui popor din care milioane deja au preferat exilul (considerat ca unica salvare, desi sunt slugi imparia pentru straini), etc. Se vede ca tara a fost transformata intr-o colonie de sclavi moderni care trebuie depopulata rapid de adevaratul stapan pentru a fi cuceririta definitiv. Desigur depopulata prin acest genocid dar si prin exilul provocat si ales de cei mai puternici fizic si mental.
Organismele de aparare ale tarii (Parchet, Justitie, SRI, SIE, CSAT, Armata) platite de poporul infometat trebuie sa iasa din pasivitate pentru a-si spala o parte din complicitatea de pana azi, etc. Se inseala acei ce cred ca, copii sau nepotii lor (oricat de bogati si asigurati ar fi in prezent) vor fi la adapost de suferintele generatiilor viitoare. Intr-un posibil haos provocat prin infometare nimeni si nimic nu mai este in siguranta. Amintiti-va numai la imaginile din Libia si la prostia generatilor prezente de acolo care au predat petrolul strainilor dar si-au distrus in mare parte si toata infrastructura construita in zeci de ani de demnitate nationala. In plus strainii ajunsi stapani au metode verificate de secole privind deposedarea de averi, etc.

Nu prin referendum trebuie decisa soarta resurselor strategice! Mai ales ca generatiile actuale sunt responsabile de ceea ce s-a intamplat cu tara in ultimii 23 de ani si au amanetat viitorul a sapte generatii de romani. Cu resursele strategice nici o tara cu "scaun la cap sau nebananiera" nu se "joaca" asa cum s-a "jucat" clasa politica de dupa 1989 girata prin vot/ pasivitate/ isterie de catre majoritatea dintre noi cei maturi / imaturi. Desigur ca aceasta majoritate nu ne recunoastem "contributia" desi am ajuns cersetori la mila politicienilor care ne sfideaza de 23 ani.

George

#93 Petrolul este inca factorul determinant in criza energetica mondiala

2012-04-18 02:19

O completare la comentariului precedent

Consumul "exponential" din ultimul secol de catre marile industrii ale planetei (din tari precum SUA, China, Japonia, Coreea Sud, Germania, Anglia,Rusia,etc.), razboaiele mondiale si celelalte care au urmat si care au vizat in principal controlul tarilor producatoare de petrol si gaze, crearea OPEC (formata din tari producatoare) care a incercat si incearca propria politica a pretului de vanzare petrol, aparitia unui personaj de legenda precum Gaddafi care a dat primul exemplu lumii arabe (nu numai) ca se poate sa se elibereze de dictatul strainilor in furtul petrolului, toate au contribuit la evolutia pretului petrolului punctat mai jos. Desigur ca sunt cateva repere, pretul a variat uneori infricosator de la o zi la alta, etc. Constatam ca dupa 1970 suntem intr-o criza energetica permanenta, in mare parte generata de petrol si gaze. Energia complementara nu este inca preponderenta. Aceasta energie rezulta prin consum de curentul electric (produs prin hidrocentrale, turbina eoliana, centrala nucleara, sau prin centrale termoelectrice, care ard carbune si gaze pentru a produce curent, apa calda si abur), la care se adauga caldura captata de la soare si din ape geotermale, o caldura rezultata din arderea de lemn si reziduri din lemn, precum si o energie rezultata prin ardere a unor produsi biocombustibili.

Cateva repere din evolutia pret petrol $USA / Baril (159 litri cu aproximatie)
1900: 1.20
1960: 1.80 (s-a format OPEC)
1967 (primul razboi arabo-islaelian)
1969 (Muammar Gaddafi preia conducerea in Libia - 2011 cand este asasinat ca urmare a
razboiului civil orchestrat de americani dar aparent de Sarkozy al Frantei , dupa gurile rele finantat de Gaddafi cu circa 50 milioane de euro in campania din 2007)
1970: 1.80
1973: 5 (al 2lea razboi arabo-islaelian si embargo OPEC)
1979: 16 (Saddam Hussein preia conducerea Irak)
1980: 40 (criza iraniana, alungarea Sahului si apoi 1980-1988, razboiul de 8 ani dintre Irak si Iran)
1990: 46 (primul razboi din Golf urmat in 1991 de invazia americana. Dupa ocuparea Bagdadului
si infrangerea Irakului, curios, americanii nu-l inlatura pe Saddam fostul lor aliat rebel)
2001 (razboiul din Afganistan)
2003: (americanii ocupa a doua oara Irak si inca n-au plecat in 2012)
2003: 30 (baza la negocierea furtului OMV)
2004: 60 (semnarea furtului OMV)
2008: 147 (in 4 ani de furt OMV)
2009: 80
2011: 97
2012: 110
Am putea spune ca un dolar la anul 1900 face cat 100 dolari de azi.

Muammar Gaddafi si evolutia pretului la petrol si gaze naturare.
Muammar Gaddafi s-a născut în 7 iunie 1942, într-o familie de ţărani beduini, în apropiere de oraşul Sirte. A studiat dreptul şi a urmat academia militară libiană. A urmat cursuri de specializare la Academia militară din Atena şi la The British Army Staff College din Londra. La numai 27 ani devine conducatorul Libiei, pe care o conduce pana in 20.10.20011 cand este asasinat.
Pe 1.09.1979 un grup de ofiteri condusi de Gaddafi a inlaturat fara varsare de sange pe regele Idris si camarila sa aservita strainilor abolindu-se monarhia. Pe durata instruirii la Londra, Gaddafi a vazut tradarea tarii sale de catre clica fostului regim care se distra acolo in timp ce petrolul era jecmanit de straini, iar majoritatea libienilor traiau in corturi. Atunci a jurat sa curme aceasta stare. Si s-a tinut de cuvant cand s-a intors in tara. Imediat dupa preluarea puterii in 1979:
1. Notifica public armatei americane ordinul de a evacua baza aeriana Wheelus Airfield si de a parasi tara. Baza era inexpugabila iar Flota a VI-a americana se indrepta spre coasta libiana. Moment de maxima incordare, nimeni nu credea, dar SUA ordona evacuarea
2. Dupa 2 saptamani guvernul britanic ordona evacuarea bazelor de la Tobruc si Benghazi. Sa ne amintim ca razboiul civil din 2010 a fost declansat nu intamplator din Benghazi ;
Lumea araba era uluita si incantata de aceste doua mari victorii obtinute si acestea fara  varsare de sange precum a fost si preluarea puterii si inlaturarea monarhiei. Urmeaza acum esentialul.
3. Nationalizarea sau acceptarea conditiilor contractuale impuse de Libia (pretul era esential)  de catre toate companiile petroliere de pe teritoriul Libiei. Anglo-americanii amenintau cu invazia si inlaturarea lui Gaddafi. Dar si aici acesta a iesit victorios, iar poporul libian putea decide de acum inainte asupra destinului sau si putea incepe proiectul de dezvoltare a tarii si a imbunatatirii conditiilor de trai ale libienilor.
Aproape 42 de ani Gaddafi si-a dedicat viata servirii tarii si poporului sau. Cat timp a  condus Libia cu mana forte libienii au ajuns sa traiasca in casa cu apa curenta si electricitate  si sa aibe un nivel de trai de invidiat pe planeta. Multe gratuitati si ajutoare pentru fiecare  familie, fiecare membru de familie, pentru fiecare nascut. Benzina foarte ieftina. Invatamantul si asistenta medicala gratuita!,etc.
Pe intreaga perioada, Libia a fost amenintata cu rachete (unele chiar expediate la Tripoli) sau chiar invazie armata. Gaddafi a fost supus permanent unei campanii de defaimare mondiala in spatele careia strainii au incercat de cateva ori sa-l asasineze. Gaddafi este unicul lider care si-a format o garda personala numai din femei numita "Garda amazoanelor". Erau in numar 40 si erau devotate pana la sacrificiul suprem. Iata cateva tentative de asasinare a lui Gaddafi:
1. 1969 serviciile engleze;
2. 1976 probabil tot cei care au pierdut petrolul libian;
3. 1981 serviciile franceze;
4. 1986 SUA bombardeaza si trage rachete asupra Libiei;
5. 1993 2000 soldati libieni planuiesc un atentat, probabil cu sprijin extern;
6. 1996 un atac "islamic extremis" condus de serviciile engleze, asupra coloanei oficiale in apropiere de orasul Sirte dar si de locul natal;
7. 1998 atac asupra coloanei oficiale in apropiere de orasul Dirnah. Sacrificiul personal al unei femei din "Garda Amazoanelor" i-a salvat viata;
8. 2010-2011 razboiul civil si executarea lui Gaddafi care aproape 42 de ani a tinut piept strainilor dupa ce i-a alungat din tara si nu i-a mai lasat sa fure resursele de petrol si gaze ale Libiei.
Nereusind sa-l asasineze, strainii au conceput un mecanism de manipulare publica care a dus la razboiul civil declansat in 2010. Razboiul a fost declansat (pentru incurajarea localnicilor, similar cu ceea ce s-a intamplat in Timisoara 1989) si intretinut cu mercenari si arme platite de cercurile interesate de a pune din nou mana pe petrolul libian. Vazand rezistenta lui Gaddafi, s-a intervenit la nivel NATO cu atacuri aeriene si cu rachete lansate din Mediterana. In plus s-a intervenit si cu trupe NATO trimise "pentru a proteja pe civili de Gaddafi". Libienilor li se "urase" de bine. Clamand "libertate" si "democratie" au distrus munca de 40 de ani generatiilor trecute si prezente dar mai grav au compromis destinul in bine al generatiilor viitoare. Au reusit sa predea (dupa mari sacrificii umane si materiale ca urmare a razboiului) tara strainilor dupa ce, cel mai mare patriot, erou si martir al lor, a reusit imposibilul: sa redea tara libienilor fara varsare de sange, si sa-i scoata pe libieni din corturi!
Generatiile actuale au distrus totul in razboiul civil declansat impotriva regimului Gaddafi acesta fiind asasinat in 20.10.20011. In toata istoria lor libienii n-au avut un conducator precum Gaddafi. Nu cred, ca in sute de ani, va mai aparea un alt Gaddafi care sa redea din nou Libia libienilor. Pana atunci majoritatea, vor avea de indurat multe suferinte si lipsuri avand in vedere distrugerile provocate in razboiul civil de tancuri, tunuri si rachete in care s-au distrus numeroase blocuri, scoli, gradinite, retele de electricitate, apa, sosele, etc. Putem afirma fara indoiala ca Muammar Gaddafi este geniul unicat si patriotul exemplar al libienilor din toate timpurile.

Libienii razboinici si romanii pasnici au gasit metode diferite de autodistrugere a tarii lor

Lovitura antiromaneasca din 1989 (fara razboi "libian" armat de peste un an) a avut consecinte evidente precum:

1. Distrugerea sistemului bancar romanesc (in fapt furtul bancilor de catre straini);

2. Distrugerea industriei in frunte cu marile combinate siderurgice (in fapt furate de straini);

3. Distrugerea agriculturii, zootehniei si a marilor combinate de cresterea porcilor, gainilor, etc.;

4. Jaful OMV privind resursele de petrol si gaz;

5. Jaful pe alte resurse strategice precum aur, cupru, aluminiu, otel, energie electrica;

6. Instrainarea pe nimic a unor firme foarte rentabile de distributie (gaz, curent, telefonie,etc.);

7. Cresterea nejustificata a datoriei externe de la zero in 1989 (unicul exemplu de tara din lume fara datorii la camatarii de la FMI, Banca Mondiala) la circa 150 miliarde de euro in prezent. Grav este si faptul ca nu se vede nimic connstruit cu acestia ci din contra tara si viata romanului se degradeaza pe zi ce trece;

8. Circa 1000 miliarde de euro, pentru siguranta, furtul "evacuat" din tara;

9. Consecinta consecintelor dorita de "ocupantul invizibil" este depopularea tarii. Din 23 milione mai sunt circa 17. Depopularea rapida s-a realizat prin genocid. Se moare pe capete prin infometare si stresul cauzat de grija zilei de maine si lipsa de speranta de viitor. Mor sate, mor localitati intregi, mor chiar orase! Depopularea s-a realizat si prin provocarea unui exod in masa a milioane de romani dintr cei mai activi si nu numai. Acestia, cand au norocul, ocupa slujbe de imparia si sunt platiti tot ca imparia de catre "stapanii" lor. Cei care nu mai gasesc de lucru ingroasa randurile la cantina saracilor daca cumva este prin zona respectiva. Din diverse motive (pe care nu le detaliem aici), la cei mai multi dintre acestia, si la eventualii lor copii luati cu ei sau nascuti in pribegie, nu le va fi usor sa mai revina definitiv in tara lor pentru care s-au jertfit cu adevarat strabunii lor dar nu generatiile actuale care au vandut destinul a sapte generatii viitoare.


Musafir

#94

2012-05-15 22:19

SA NE TREZIM ROMANI!

Musafir

#95

2012-05-15 22:23

SA SPUNEM NU EXPOATARII RESURSELOR DE CATRE MARIILE CORPORATII, IN DETRIMENTUL SANATATII NOASTRE SI A SARACIRII URMASILOR NOSTRII!
INITIATIVA

#96 REZILIEREA CONTRACTULUI DE PRIVATIZARE PETROM.

2012-05-19 20:34


Musafir

#97

2012-06-01 08:45

Daca alte tari prin intreprinderi de stat pot sa cumpere si sa dezvolte societati comerciale la noi in tara, tara noastra, cu minti stralucite, recunoscute in toata lumea, chiar nu poate sa-si pastreze agricultura, industria, resursele naturale, traditiile si cultura?
Cine sunt cei care actioneaza impotriva neamului romanesc?
Vrem sa se de publicitatii toate contractele, VREM TRANSPARENTA!!!

Musafir

#99

2013-04-23 06:18

AURUL RO ESTE AL MOTILOR, CONTRACTUL TREBUIE REVIZUIT!
razvan covaciu
Musafir

#100 START ROMANIA!

2013-08-16 00:32

Nu vom creea locuri de munca prin externalizarea resurselor proprii, dimpotriva le vom epuiza si pe cele ipotetice! Daca dorim sa creem o Romanie puternica trebuie sa utilizam noi resursele de care dispunem, sa le valorificam si sa le fructificam cu maxim de eficienta, creind astfel locuri de munca pe orizontala si pe verticala, pornind astfel motorul unei economii care sa tina pasul cu cerintele actuale internationale! Stop colonizarii Romaniei! Stop exploatarii noastre si a bogatiilor noastre de catre mafiotii internationalei raului! START ROMANIA!