CEREM REDESCHIDEREA COMPLEXULUI AGREMENT TÂMPA BRAȘOV

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția CEREM REDESCHIDEREA COMPLEXULUI AGREMENT TÂMPA BRAȘOV


Musafir

#1

2016-09-02 20:31

Sunt brasovean,sunt professor de sport,traiesc din sport si doresc redeschiderea Complexului ,precum si Olimpia !
Regret faptul ca actualul Presedinte de Consiliu Judetean... a afirmat faptul ca nu vor sa intretina > carciumi >!!!!!! Tocmai a uitat ce bine a mancat si a baut ( gratis ) la una din editiile Cupa Managerilor la Tenis,pe vremea cand era un ilustru necunoscut primar al sectorului rromilor din Rasnov !!!!!

Musafir

#2

2016-09-03 05:59

PENTRU CA ESTE IN INTERESUL BRASOVENILOR PENTRU O RELAXARE SANATOASA !!!!

Musafir

#3

2016-09-09 10:09

Doresc un tineret,frumos si sanatos! Se poate realiza doar prin spor,asta necesita cât mai multe baze sportive! Succes!
Pirinika
Musafir

#4

2016-09-09 12:34

Chiar sunt din Brasov si mergeam des la piscina si la bowling la acest complex, ca sa nu zic ca vara era o placere sa stau pe terasa seara cu amici la un pahar de vorba si sa admiram orasul de sus!!

Chiar lipseste o baza sportiva in Brasov, erau multe activitati in acest complex si chiar nu merita sa devina RUINA cum a fost inainte de a investi fonduri Europene.


Musafir

#5

2016-09-10 07:36

Sportul și sănătatea nu trebuiesc inlocuite din viata romanului. Succesul Romaniei pe plan internațional s—a datorat si sportului, așa că nu doresc să trecem intr—un con de umbră și la acest capitol

Musafir

#6

2016-09-10 07:38

Sep 9, 2016 Gazeta Brasovului
Inconștiență sau ignoranță?

Motto:
„Bine că ies la pensie, că nu mai pot vedea cum, pe măsură ce trec anii, tot mai mulți scutiți supraponderali îmi râd în față când mă văd pe culoare: “Fraiere, te-am fentat!”. Vom fi o țară de grași diformi, cu ochii în televizor la știrile din sport, vom ști la perfecție să judecăm sportivii și să analizăm jocul, dar vom muri de inimă când urcăm până la etajul 2.”- Ion Marian, profesor de sport de liceu

Atenția mi-a fost atrasă acum câteva zile de o întrebare constituind titlul unui articol scris de Corina Băcanu într-o publicație din mediul virtual (http://www.sereniti.ro): „Lipsa orei de sport: inconștiență sau ignoranță?” Retorica absolută a întrebării mi-a permis să nu îmi mai cheltui inutil timpul pentru a căuta un alt răspuns decât cel cu care vine „la pachet”. Da, spun eu, lipsa orei de sport este ȘI inconștiență, ȘI ignoranță!

Problema este a cui inconștiență, a cui ignoranță?

La o primă (și superficială) analiză, a părinților. Adică a acelei categorii de părinți (din ce în ce mai răspândite în prezent), care, neavând cultura sportului ca necesitate a dezvoltării armonioase a copilului, au crescut niște copii vulnerabili la minime eforturi fizice și care, intrând într-un cerc vicios perfect, nu mai pot, apoi nu mai vor, să facă ceva considerat în școală ca fiind doar „o materie”. Materie care, pe lângă faptul că li se pare încă din primul moment ca fiind evident „grea” (pentru unii, chiar insurmontabilă!), le mai și crează false complexe de inferioritate socială în grupul din care fac parte. De aici până la a ceda presiunilor copiilor lor, care cer să li se „rezolve” o „scutire” sau până la a le veni chiar părinților această idee, nu mai este decât un pas! Iar acest pas a devenit, prin complicitatea noastră, a medicilor, extrem de ușor de făcut! Pentru ca rezultanta acestei atitudini să poată fi mai ușor înțeleasă, sunt nevoit să fac un recurs la memoria colectivă a celor din generația mea. În urmă cu 40 de ani, categoria elevilor care abia izbuteau să atingă nivelul minim al performanței sportive școlare (reprezentată de 5-ul salvator) era foarte slab populată numeric, fiind vorba de una – maxim două excepții într-o clasă de circa 30 de elevi. Atitudinea față de educația fizică a acelor elevi mai puțin dăruiți fizic era însă net diferită în raport cu cea din prezent, fiind îndreptată spre creșterea performanței personale și chiar autodepășire. Nu neg că în dezvoltarea unei astfel de dinamici atitudinale din ce în ce mai pozitive, un rol important l-a avut cruzimea majorității care, imagina ironiile cele mai feroce posibil la adresa limitelor fizice ale colegilor deveniți țintă. Problema este că în prezent, se pare că excepția, reprezentată „illo tempore!” de elevii declarați inapți pentru a face sport în cadrul orarului săptămânal, a devenit regulă!

La o analiză mai aprofundată, însă, inconștiența și ignoranța sunt imputabile reprezentanților structurilor statului român care au responsabilitatea de a gândi strategic. Sau măcar de a continua punerea în operă a vechii concepții „Mens sana in corpore sano!”, care a fost într-un trecut apropiat (da, chiar și sub comuniști, nomina odiosa!) și ar trebui să redevină politică de stat! De ce? Pentru că o națiune sănătoasă și antrenată fizic va supraviețui tuturor încercărilor viitoare, chiar și numai prin faptul că este mai puternică și mai prolifică, iar noile generații se vor naște și vor rămâne și ele sănătoase. Asta dacă, prin selecție naturală, nu vor deveni și mai puternice, și mai prolifice decât cele anterioare lor! Credeți că natalitatea a scăzut numai din rațiuni economice? Eu cred că mai ales din motive de scădere a „tonusului sportiv individual”, generat de lene și de inactivitate și determinând o adevărată explozie a incidenței obezității și a bolilor cardiovasculare, într-un cuvânt, din cauza „îmbătrânirii premature a tineretului”, lipsit de antrenament fizic. Pentru ca toți aceia care nu îmi dau dreptate să aibă un punct de pornire, îi rog să facă o comparație între vitalitatea unei turme de mistreți aflaţi mereu în mişcare, alergând în căutarea hranei și aceea a unui efectiv de porci domestici mereu sătui, îmbulzindu-se între ei doar la aducerea ei. Aici s-a ajuns, și se poate ajunge și mai rău.

Iar soluția? În loc să revenim pe făgașul normalității și să promovăm strategic, ca prioritate națională, plăcerea de a face sport (măcar la același nivel precum aceea de a face sex!), în scopul revitalizării organice a națiunii, vom ajunge foarte curând în situaţia în care marile puteri europene ne vor convinge, folosind „argumente imbatabile”, că ar fi cazul să importăm câteva (sute, zeci de) mii de imigranți „filtrați” mai întâi de către acestea pe criterii de performanță biologică. Ce, credeți că nu ar avea și ei nevoie de niște „sânge proaspăt” de calitate? Celorlalţi, ce rămâne…

Oare, noi, românii, nu ne-am lămurit încă, evaluând „performanțele” cvasi inexistente la nivel internațional ale sportivilor noştri nativi, că rezultatele competiției sportive mondiale nu relevă decât calitatea unei națiuni, în coordonatele ei psiho-fizice cele mai pure? Şi că, în ceea ce ne priveşte, deja suntem „pe pierdere”? Am mai putea accepta pasivi faptul că națiunea română s-a poziționat singură (chiar și inconștient) pe calea dizolvării ei lente și, inexorabil, a dispariției ei sigure?

Dacă nu, e momentul să ne mobilizăm pentru ca să facem ceva concret, cât mai rapid! Pentru că, chiar și așa, ne-am propune să ne „dăm” abia acum startul într-o cursă în care ceilalți alergători au trecut deja de jumătatea ei. Măcar de-am termina-o, chiar fiind ultimii clasați, căci doar atingerea obiectivului contează.

Dar hai s-o începem odată!

Dr. Dan GRIGORESCU

Musafir

#7

2016-09-10 17:39

Da Doamne! sa se indeplinesca accest vis, in orasul de la poalele Tampei, unde am invatat si eu sa patinez ,si sa fac sport ,pentru-ca; numai asa se dezvolta un tanar, cand are preocupari in aer liber nu in fata calculatorului .

Musafir

#8

2016-09-12 08:16

Fiindca Complexul Agrement este necesar Brasovului.

Musafir

#9

2016-09-14 12:24

pacat de locatia frumoasa sa stea in paragina ,dezolant sa vezi asa ceva sub Tampa promenada cea mai circulata de localnici si turisti

Musafir

#10

2016-09-24 14:07

SUSTINEM SPORTUL ROMANESC !

Musafir

#11

2016-09-25 06:14

Avem nevoie de sport ca de aer.

Musafir

#12

2016-09-25 13:42

Pentru ca a fi cetatean presupune implicare in viata cetatii .
pacalitul

#13 Dreptate

2016-09-25 16:32

Oare cati dintre dumneavoastra stiu cum a ajuns Complexul de agrement Tampa in patrimoniul consiliului judetean Brasov?

Pentru inceput ar tebui DNA-ul sa cerceteze cum a trecut C.A.Tampa din proprietatea cooperatiei mestesugaresti in proprietatea unui SRL condus de consilierul Atomei, cel care se ocupa pe atunci cu  banii PSD-ului. Dupa ce la cumparat Atomei la vandut supraevaluat Consiliului Judetean Brasov adica lui Cancescu care a reusit sa convinga consilierii de pe vremea aceea sa voteze pentru achizitionarea lui din pusculita publica adica din banii nostri oameni buni!!! Si uite asa Atomei a reusit sa-si construiasca un hotel in Piata Unirii din Brasov si sigur  a primit ceva si don Cancescu ca doar nu degeaba sa zbatut.

Mihai

#14 Ar trebui sa fie in folosul tuturor cetatenilor Brasovului!

2016-10-04 09:59

Imi inchipui ca au fost construite din bani publici... de ce sa fie administrate de companii private care probabil storc tot ce pot si lasa prapad in urma?

Ar trebui sa fie administrate de primarie sau judet, sa fie in folosul cetatenilor. In tari civilizate orice orasel are piscine si centre sportive subventionate de catre primarie.

Este mai ieftin sa investesti in sanatatea locuitorilor subventionand un stil de viata activ, decat in spitale si centre de tratament care sunt inevitabile pentru locuitorii cu stil de viata sedentar....