Artistii si publicul ii sustin pe Johan Kobborg si echipa lui de la Opera Nationala Bucuresti


Musafir

#1

2016-04-13 20:21

Am semnat aceasta petitie pentru ca e pacat sa ne distrugem singuri. Pentru ca daca nu putem sa le multumim oamenilor, putem macar sa nu ii scuipam in ochi. Am semnat pentru Romania adevarata, plina de valori, Romania in care avreau sa traiesc!
Nicoleta Cercel

#2

2016-04-14 08:15

Lucrurile bune si frumoase, spectacolele bune si frumoase trebuie pastrate.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-04-14 12:18


artistii onb

#4 Kobborg

2016-04-14 12:31

Nici noi nu intelegem pe ce bani, de ce asa multi si de ce trebuie sa inghitim toate ilegalitatile pentru asta.


Musafir

#5

2016-04-14 12:31

Trebue sa schimbam lucruri,societatea noastră e trista si bolnava,asta se regăsește in tot,in cultura,in educație,in toate celelalte domenii.Daca "strainii "pot aduce ceva bun,ar trebui susținuți .Ai noștri români nu au făcut nimic altceva decât sa ne gonească,sa ne umilească...Trebuie plătită munca balerinilor!!! Daca tot exportam talente,de ce nu am si importa?????ii vrem ai noștri dar nu la noi,sa i plătească alții!! Nenorociților!!! Ați distrus tot in țara asta!!!!
Sena V.

#6 NU INTELEGEM NICI NOI DE CE CONTINUATI CU CIRCUL ASTA!

2016-04-14 12:45

Nu intelegem nici noi, de ce dl Kobborg a deţinut o funcţie onorifică ilegală timp de 2 ani.  

Nu înţelegem nici noi de ce continuaţi să susţineţi un om care a înlăturat şi a umilit artişti români de valoare ai Operei Naţionale Bucureşti. 

Nu înţelegem nici noi, de ce continuaţi cu acest circ din moment ce dl Kobborg a demisionat dintr o funcţie oricum inexistentă şi ilegală. Ce conflicte de interese, acţiuni şi atitudini se ascund in spatele acestui circ?

Nu înţelegem nici noi, de ce în toate articolele din afara ţării, Opera Naţională Bucureşti, este descrisă fiind "Compania de a Balet a lui Johan Kobborg". 

Nu înţelegen nici noi, cu ce gânduri a venit dl Kobborg în România. Opera Naţionala Bucureşti este o instituţie de STAT. Nu este un BUSINESS. Dl Kobborg a reuşit să contruiască în cei 2 ani şi jumătate o companie privata pe banii statului. 

Nu înţelegem nici noi, de ce 80% din balerinii aduşi de domnia sa, au ca pregătire profesională Academii de 3 ani de balet şi au contracte de colaborare (fară a trece printr un concurs de angajare), cu sume EXORBITANTE în raport cu economia ţării şi grila de salarizare a instituţiei ONB. 

Nu înţelegem nici noi, de ce dl Kobborg a înlăturat elevii Liceului de Coregrafie "Floria Capsali", (elevi care se pregătesc timp de 8 ani şi au prioritate  în Opera Naţionala Bucureşti) din spectacolele ONB şi în locul lor, au fost aduşi copii care studiază baletul în şcoli particulare. 

Nu înţelegem nici noi, de ce atât Alina C. cât si Johan Kobborg, au senzaţia ca baletul ONB a început odată cu venirea lor.  

Nu înţelegem nici noi de ce imaginea, istoria, patrimoniul artistic al unei iubite şi importante instituţii a României, au fost denigrate în aceste zile, de către Alina C şi Johan Kobborg, nu înţelegem de ce  creează opinii false şi derutează publicul. 

Dl Kobborg si Alina C. nu doresc sau se fac că nu înţeleg.. că timp de 2 ani şi jumătate au încălcat Constituţia şi Legislatia Romaniei. Nu vor să înţeleagă că tot ce a făcut dl Tibi Soare a fost să aducă lumină în problema asta, cu legea în mâna si de partea lui. Omul a ajuns în prima zi la birou, s-a aşezat pe scaun şi a început să se uite pe toate contractele şi dosarele. A descoperit ilegalităţi şi a luat atitudine. 

Ar mai fi multe de spus..dar ma opresc aici. 

Adevărul iese în curând la suprafaţă.


Musafir

#7

2016-04-14 13:30

Respect cariera dlui Kobborg dar nu pot sa nu remarc faptul ca este exponentul unei conduceri profund corupte, care impreuna cu Dl Dinca a devalizat Opera timp de 3 ani.
-Nu inteleg, unde erati cand balerinii romani erau umiliti si marginalizati, cand dl Kobborg a adus colaboratori pe care ii favorizeaza in distributii si ii remunereaza cu salarii de 10 ori mai mari decat balerinii nostrii??!!
-Au adus suflu si titluri noi??? Dar cu ce costuri?? Sute de mii de euro, comisioane grase pentru ei si clauze abuzive...Salariul dlui Koborg de 7.300 de euro vi se pare normal, cand indemnizatiile de conducere in Opera sunt de 600 de lei?? Daca ne iubeste asa mult ,de ce nu sta si el tot pe 600 de lei???
Ca asa a declarat, ca nu sta pentru bani in Romania...In Opera se vorbeste numai in limba engleza, desi institutia se numeste OPERA NATIONALA BUCURESTI !!!! Ironic... NU??
Am ajuns straini in tara noastra!!
Scuzati-ma daca sunt indignata si NU INTELEG cum interesele meschine ale acestui mic grup, care nu vrea sa renunte la avantaje si privilegii, tavalesc Opera si oameni absolut remarcabili cum este dl Soare si dl Conta. Tipati pe toate posturile ca  dl Kobborg este defaimat si injosit de noua conducere a ONB….Despre ce defaimare vorbiti??
Faptul ca au scos de pe situl Operei numele domniei sale, a fost de fapt repararea unei erori...pentru ca postul NU EXISTA!!!
Dl Koborg este cel care a facut un FALS IN ACTE PUBLICE, dar vad ca asta nu deranjeaza pe nimeni..
Ce dreptate si legalitate aparati de fapt??? Ca nu mai inteleg.. Oare nu dvs sunteti cei care denaturati adevarul??
In Romania, nu a inventat Dl Kobborg nici talentul , nici munca, nici baletul ... asa cum lasa dansul sa se inteleaga in toate interviurile ....
Dragi fani ai dlui Kobborg, lasati stelele mondiale (de mult apuse) si haideti sa sustinem artistii nostri, care ne-au bucurat sufletele , care au muncit pe scena doar pentru aplauze si au facut din Opera prima scena lirica a tarii cu renume in toata lumea!


Musafir

#8

2016-04-14 13:36

Romania merita o sansa!!!
Andrei

#9 ONB are acum cel mai bun corp de balet din istoria ei!!!!

2016-04-14 13:37

Niciodata in istoria ei, ONB nu a avut un corp de balet mai bun ca cel prezent si nu a stralucit mai mult ca acum!

Va roade invidia de ratati si pensionari frustrati. Aveti salarii de la ONB desi sunteti zero taiat in patru si doriti alungarea din tara a artistilor prestigiosi ca sa jucati voi sa ne faceti de rusine!!! Nici dracul nu mai mergea la Opera Nationala sa vada babele pensionate cum jucau in roluri principale.... :D )))))

 

 

 

JOHAN KOBBORG , ALINA COJOCARU, MARIANA MINOIU si echipa intreaga sunt adevaratele valori care au ajutat sa creasca prestigiul Operei Romane la un nivel asa de inalt cum nu a fost niciodata!!!! Sa le fie rusine Ilenei Iliescu si Angelei Gheorghiu care nu sprijina valoarea si sunt de partea mafiei corupte din infectul aparat comunist roman!!!!

 

Au trecut 26 de ani de la Revolutie si tot degeaba! Aceleasi gunoaie care au strigat in 1990 impotriva Regelui Mihai, a lui Ion Ratiu si a romanilor intorsi din exil, ca sa iasa afara din tara, striga si astazi impotriva acestor artisti ce fac cibste Romaniei!!!


Musafir

#10 Re: NU INTELEGEM NICI NOI DE CE CONTINUATI CU CIRCUL ASTA!

2016-04-14 15:21

Constituția si legislația unui sistem bolnav si corupt pana la cel mai înalt nivel,unde nu exista meritocrație...Adevarul? ...Ce sa facem cu adevarul? Nu mai credem in adevăr! Instituțiile statului? Opera? Teatrul? Educația ? Sănătatea? Adevarul? Adevarul e ca nu vrem sa schimbam nimic,ne meritam soarta! Bolnavilor si triștilor!!!!!Voi nu vedeți ca suntem spălați pe creier? Voi nu vedeți ca aici nimic nu funcționează normal?....Noi nu suntem capabili de schimbări,lăsați sa vina alții sa le facă!!!!!Vreti adevăr in țara hoților?


Musafir

#11

2016-04-14 15:46

sper sa se stranga cat mai multe semnaturi

Musafir

#12

2016-04-14 17:25

Cred intr-o Romanie care impartaseste, contribuie si apartine valorilor universale! O Romanie care arata lumii cu mindrie respectul pe care il pretinde! O Romanie frumoasa asa cum au visat-o strabuni nostri, si asa cum ne-ar place sa o transmitem copiilor copiilor nostri.

Musafir

#13

2016-04-14 18:17

Pentru ca iubesc baletul si este inadmisibil ce se intimpla la Opera Nationala din Bucuresti.
O nelamurita

#14 Nici eu nu inteleg... ce nu intelegeti!

2016-04-14 18:53

Buna seara !

 

In primul rand: jos palaria pentru performata artistica a Alinei Cojocaru si a lui J Kobborg

In al doilea rand: a cerut functia de director artistic de balet. a primit-o printr-un post special creat in organigrama. de ce a demisionat la 2 zile dupa ce a acceptat aceasta functie?

In al treilea rand: vechiul management era bun? de ce nu mai este? de ce s-a ajuns la DNA?

In al patrulea rand: nu am vazut nici o concediere/demisie in afara de demisia dnului Kobborg. sustinatorii, balerinii de la protestul pro Kobborg au ridicat mana sus ca demisioneaza...vreo 8 dintre ei... ce se mai stie despre asta?

s-au razgandit?

 

In al cincelea rand: a declarat dna Alina Cojocaru ca nu este vorba despre bani. atunci: de ce a demisionat dnul Kobborg daca singurul om cu care trebuia sa colaboreze era directorul general interimar, Vlad Conta?

 

Cam asta nu inteleg eu.... sper sa primesc un raspuns! Merci!

 

Sena V.

#15 Re: Re: NU INTELEGEM NICI NOI DE CE CONTINUATI CU CIRCUL ASTA!

2016-04-14 20:45

#10: - Re: NU INTELEGEM NICI NOI DE CE CONTINUATI CU CIRCUL ASTA! 

 DA! VREAU ADEVĂR ŞI PRINCIPII ÎN ŢARA HOŢILOR!


Musafir

#16

2016-04-15 06:37

Ca sa pot intelege.

Musafir

#17

2016-04-15 09:53

Cultura și arta ar trebui să ne intereseze pe toți. La noi tot ce merge bine TREBUIE STRICAT ?

Musafir

#18

2016-04-16 12:26

Apreciez tot ce au realizat acesti doi mari artisti la Opera nationala din Bucuresti. Consider ca este o mare nedreptate si totodata rusine midul cum a fost inlaturat JK de la conducerea artistica a baletului Operei.. Alina si Johan sunt doua personalitati de referinta in lumea baletului international de care ar trebui sa fim mandri ca sunt la conducerea Operei putand beneficia de o reala deschiderea catre realizari coregrafice deosebilte si spectacole de un nivel ridicat tehnic si artistic. .

Musafir

#19 Re: NU INTELEGEM NICI NOI DE CE CONTINUATI CU CIRCUL ASTA!

2016-04-16 19:49

#6: Sena V. - NU INTELEGEM NICI NOI DE CE CONTINUATI CU CIRCUL ASTA! 

 KOBBORG este o vedeta internationala si a fost platit asa cum este platit in orice teatru in care danseaza sau a dansat.Credeti ca doamna ANGELA GHEORGHIU canta pe bani mai putini,sau vedetele internationale care vin pe la FESTIVALUL ENESCU  vin pe gratis ? O vedeta are un anumit pret,acesta este star sistemul.Nu cred ca a pus cuiva pistolul la tampla pentru a obtine acest contract. Nu puteti spune ca nu au fost salile pline la spectacolele aduse de el A,nu-l mai doriti,costa prea mult  foarte bine,i se putea spune politicos ca nu i se mai poate prelungi contractul si pleca.Dar nu in modul acesta si nu inainte de sfarsitul stagiunii ,asa este normal si frumos .Ce credeti ca ati obtinut ? Veti avea din nou salile pe jumatate goale ca pe vremea doamnei Somacescu ,plina de diplome si de ani de studii ,ca vad ca asta va intereseaza.


Musafir

#20

2016-04-17 08:35

Opera Romana ar trebui sa promoveze excelenta, indiferent de nationalitate.

Musafir

#21

2016-04-17 08:47


Sunt mama unei fetite a carei pasiune este baletul si care, la nici 10 ani, munceste aproape zilnic pentru a-si implini visul: sa ajunga, ca Alina Cojocaru, pe marile scene al lumii.
Nu am ratat niciun spectacol jucat in ultimele doua stagiuni ale baletul ONB, sub conducerea lui Johan Kobborg si desi nu sunt un specialist ( invat despre tehnica alaturi de fetita mea si ma bazez pe filling-ul meu) nu pot sa nu ma infior la gandul ca fara prezenta lui si a echipei sale, calitatea spectacolelor la ONB va fi "diferita".Am si experinta anterioara a unor " Alba ca zapada"...
Datoria noastra ca parinti este sa aducem in viata copiilor nostri modele, mentori care sa ii inspire, de la care sa invete si pe care sa ii urmeze, sa oferim situatii de viata din care sa invete ca valoarea conteaza si este apreciata. Ma tem ca Romania nu este pregatita sa ofere asta deocamdata


Musafir

#22

2016-04-17 22:27

Pentru că lucrul cel mai urât din toata povestea asta mi s-a părut sloganul "Afară cu străinii din Operă". Cu referire şi la Alina Cojocaru!!!

Musafir

#23

2016-04-22 20:14

Am semnat aceasta petitie pentru ca eu cred in valoare si nu in mediocritate, pentru ca eu cred ca domnul Kobborg a facut mai mult bine baletului Operei decat toti cei care l-au condus din anul 1990 pana in zilele noastre,pentru ca eu cred ca Mannon este o capodopera , dar Anna Karenina....nu,pentru ca eu cred ca Sir Kenneth MacMillan este un coregraf genial , pe cand domnul Ion Tugearu nu este....coregraf,pentru ca eu cred ca Alina Cojocaru este o balerina geniala , pe cand Laura Blica Toader... nu,pentru ca domnul Kobborg are un discurs interesant pe cand domnii Dan Dinescu , Alin Gheorghiu & Comp improasca doar venin , pentru ca eu cred ca este o abjectie ca "artisti"ai Operei Nationale sa strige " Strainii, afara din Romania !", pentru ca eu cred ca cei care au cantat zilele trecute "Va pensiero" ar trebui sa invete sa cante si pentru ca eu cred mentalitatea comunista nu a murit ...din pacate !

Musafir

#24

2016-04-24 10:09

Am semnat pentru VALOARE si PROFESIONALISM!
Am semnat impotriva gastilor de interes si infractionale, de care am cunostinta! Pacat de atmosfera, de dezbinarea creata in randul artistilor (balerini, muzicieni, coristi, solisti de opera), pacat ca multi n-au invatat nici dupa 26 de ani sa aprecieze valoarea, pacat ca in loc sa-i preocupe cum sa-si ridice propriul nivel, propria performanta, propriile salariile, ii roade invidia, lovind in munca si potentialul altor artisti valorosi, pacat ca multi inca se lasa atrasi in conflicte de genul lasandu-se manipulati si invrajbiti...

Musafir

#25

2016-04-24 16:40

J. Kobborg e un mare artist ce a transformat baletul romanesc, aducandu-l la un nivel international. Se incearca o discreditare a acestuia, printr-o manipulare a publicului, din partea unor soliste de opera mediocre.