Propuneri CECCAR

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Propuneri CECCAR

Musafir

2016-03-30 09:44

Va rog sa luati in calcul si impunerea de catre CECCAR de a se plati cotizatie si ca persoana fizica, in conditiile in care nu se desfasoara activitate ca perosana fizica, ci doar ca persoana juridica. De ani de zile platesc 2 cotizatii desi eu nu desfasor activitate decat ca persoana juridica. Mi se pare o foratre exagerata. Va multumesc!
Musafir

2016-03-30 10:03

Pentru ca CECCAR nu trebuie sa fie doar un organism de colectare a cotizatiilor,  fie ele fixe sau variabile si un organism care sa tina evidenta membrilor. Se impune ca CECCAR  sa si ofere ceva membrilor sai in contul acestor sume incasate foarte repede la inceputul anului. In contul acestor cotizatii dorim si intalniri organizate in cadrul CECCAR pentru informare si discutii pe tema modificarilor din legislatia de specialitate. Sunt convins ca vor fi multi membri mai interesati de aceste intalniri constructive decat de cursuri invechite, neancorate la nevoile reale ale profesiei noastre, 

Musafir

2016-03-30 10:18

Contine toate nemultumirile expertilor contabili

Musafir

2016-03-30 10:23

-in bugetul filialei -cheltuieli cu cursurile x
-venituri din cursuri de peste doua ori x
-explicatia este ca veniturile compenseaza cheltuielile generale( lipsa totale de transparenta)
Propunere- sa se stabileasca o cota pentru Consiliul Superior si filialele sa-si gestioneze singura resursele
structura cursurilor sa fie corelata cu optiunile expertilor ( nu este)
diferentierea cotizatiilor in functie de optiunea expertilor de a avea nevoie sau nu viza anuala, nu pe baza altor criterii.
Atentie, in judetul Hunedoara filiala nu se bucura de nici un fel de respect din partea multor colegi. Am activat in filiala inca de la infiintare ( cu mici pauze) si stiu ce vorbesc.
Directorii de filiala sa fie confirmati pe post de catre Adunarea Generala ( nu stiu tehnic cum se pate, deoarece acestia au contract de munca pe perioada nelimitata
Va multumesc pentru inititiva!

Musafir

2016-03-30 10:36

Am considerat ca toate propunerile sunt pertinente,vin în sprijinul membrilor CECCR,

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-03-30 10:59

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-03-30 11:05

Musafir

2016-03-30 11:08

In sfirsit ne am trezit si noi si punem probelemele asa cum trebuia de mult sa o facem,astfel incit actiunile CECCAR sa fie comentate si dezbatute public,intrucit prezinta o importanta deosebita pentru toti agentii economici si mediul de afaceri,care nu de putine ori culpabilizeaza partea economica pentru imperfectiunile legilor si modul lor de alpicare.Bravo, tineti-o tot asa si bafta  

Musafir

2016-03-30 12:07

sant de acord cu tot ce cuprinde aceasta petitie
toate aceste propuneri sant in intereul fiecaruia dinte noi, cei care ne lovim de aceste probleme

Musafir

2016-03-30 12:09

Consider ca onorariile expertilor judiciari provizorii incuviintate de instanta sunt subevaluate iar onorariile definitive aprobate cu mare greutate de instanta se incaseaza greu, dupa 3-4 luni de la solutionarea cauzei, sau de loc. Dupa pronuntarea solutiei in cauza in majoritatea cazurilor pe baza expertizei, partile numai sunt interesate sa achite aceste onorarii decat prin executori judecatoresti, ceea ce inseamna timp pierdut pentru noi si cheltuieli pe care nu stii daca le recuperezi sau nu vreo data?!

Musafir

2016-03-30 13:10

Propunerile formulate ating problemele pe care le avem.

Musafir

2016-03-30 13:51

1.sint nemultumita in primul rind de pregatirea profesionala
2 tocmai am trecut de la PFA la microintreprindere datorita faptului ca asa a hotarit PONTA sa sufoce pta-urile.platim cas si sanatate chiar daca sintem angajati la venitul brut si in cazul meu sumele sint destul de mari pentru ca nu am cheltuieli.cu ce sint eu mai asigurata in sistemul de sanatate decit unul cu minim pe economie sau unul care nu are venituri si plateste sanatate pe ultimele 6 luni.ma simt nedreptatita si va rog sa militati si pentru reducerea contributie de asigurari de sanatate la pfa-uri.

Musafir

2016-03-30 14:07

Solidaritate, dreptate, corectitudine, claritate in formularistica s.a.m.d

Musafir

2016-03-30 14:33

Am semnat petitia pentru ca priveste multe din aspectele activitatii CECCAR care trebuie sa fie transparente precum si pentru nevoia de a se face ordine macar in tarifele minime. Am vazut tarife de atragere a clientilor care nu acopera nici macar cotizatiile profesionale si impozitele pentru un angajat cu venituri minime pe economie. Despre cineva cu calificarea unui expert in domeniu nici nu putea fi vorba. Trebuie corectata situatia !

Musafir

2016-03-30 14:54

Dezamagitor este faptul ca cele semnalate se cunosc la nivelul central CECCAR dar nu se intreprinde ceva concret.Am ramas in continuare" contabili", desi profesie respectabila si indispensabila si totusi pentru beneficiarii serviciilor noastre neimportanta.

Musafir

2016-03-30 16:26

Doresc sa ne unim sa ne sustinem drepturile asa cum o fac notarii, avocatii, etc. CECCAR-ul este un organism care nu simt ca face nimic pentru noi, nu ne sustine .

Musafir

2016-03-30 17:48

Rezonez cu ideile introduse in petitie. Gandesc in acest spirit si as dori ca CECCAR SA SE IMPLICE MAI MULT in promovarea calitattii de membru CECCAR, prin activitati legislative care sa limiteze promovarea imposturii.

Musafir

2016-03-30 19:21

Rezonez cu ideile cuprinse in petitie si as mai adauga faptul ca trebuie sa militam pentru legi simple, clare, care sa nu lase loc la interpretari si abuzuri din partea ANAF. Hatisul legislativ existent ne obliga sa lucram in stres si incertitudine, ceea ce este inacceptabil. Sa nu uitam nici birocratia. Nu s-ar putea elimina in urma unei analize atente anumite hartii si hartiute, declartii si formulare care vin in avalansa  peste noi la fiecare sfarsit si inceput de an? Cred ca CECCAR are aceasta misiune, aceasta datorie fata de membrii sai, sa analizeze si sa propuna pe baza de argumente, simplificarea si chiar perfectionarea sistemului declarativ. In fond noi expertii contabili am ajuns sa lucram pentru stat, ceea ce nu este normal. Ceea ce firmele ar trebui sa declare catre stat trebuie sa se limiteze la venituri, cheltuieli, profit, in vederea stabilirii taxelor si impozitelor. 

Musafir

2016-03-30 19:53

Sustin aceste propuneri.Mai multa transparenta decizionala si in utilizatea fondurilor corpului.

Musafir

2016-03-30 20:18

Sunt de acord cu toate punctele dezbatute si cel mai mult astept lista clientilor rau pladnici publicata pe sit-ul CECCAR.

Musafir

2016-03-31 05:33

In speranta ca cineva va avea rabdarea necesara sa citeasca acesta petitie si va intelege ca trebuie schimbat ceva si in acesta directie, pentru bunul mers al societatii.

Musafir

2016-03-31 06:57

Sunt intru totul de acord cu propunerile din petitie ,acestea constituind probleme cu care ne confruntam si care contribuie la supraaglomerarea sarcinilor si asa greu de realizat in contexul dat.

Musafir

2016-03-31 07:00

In 2012 cand presedintele CECCAR Sibiu a fost demis pentru ca la Congresul CECCAR a vrut sa faca 'VOCEA NOASTRA AUZITA', Petitia noastra de atunci a fost semnata doar de peste 300 membrii in principal de la filiala Sibiu. Sper ca aceasta data sa reusim IMPREUNA sa schimbam ceva in aceasta organizatie mare, dar PUTREDA, din punctul meu de vedere. De multi ani aceasta organizatie seamana foarte mult cu structurile la varf ale statului de drept indeosebi PARLAMENTUL SI CLASA POLITICA.
Andrei

2016-03-31 08:02

Propuneri:

1. Simplificarea sistemului de raportare lunar, in special cel legat de D300-D390-D394 prin unificarea informatiei intr-o declaratie unica.

2. Extinderea optiunilor din portalul ANAF pentru a avea acces la FISA ROL sa nu mai fim dependenti de o cerere si de un functionar. Atata timp cat avem acces la dosarul fiscal al clientului de ce nu am avea acces la toate informatiile detaliate din Fisa ROL?

3. Schimbarea atitudinii inspectorilor ANAF/ITM/ANTIFRAUDA/MEDIU si alte institutii cu abilitati de control care te considera infractor din momentul in care iti calca pragul.

Musafir

2016-03-31 09:38

Sunt de acord cu problemele ridicate de catre initiatorii acestei petitii.Era necesara...