Noul spital al Brasovului

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Noul spital al Brasovului


Musafir

#76

2015-10-03 07:45

Este nevoie un spital în fiecare oraș nu doar în Brașov, deci sunt de acord cu construirea spitalului. În acest domeniu ar trebui sa se investească pentru ca oamenii au nevoie de spital și de locuri de munca.

Musafir

#77

2015-10-03 08:14

Este foarte corect demersul dvs. domnule dr Grigorescu. Doar ca trebuie sa fi fost pacient in spitalul judetean (sau in orice alt spital de stat din tara) ca sa-ti pese de acest aspect. Este o actiune laudabila dar cu sorti indoielnici de izbanda! Si cu un usor iz politic... Dar cel putin este un demers mult mai realist decat Brasov - Capitala culturala europeana. Fara un aeroport/autostrada nici nu poate fi vorba de un oras pe harta Europei...
Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

#78 Re:

2015-10-03 10:24

#77: -  

 Vă mulţumesc pentru aprecieri, pentru argumentaţie şi pentru realismul dumneavoastră (acesta din urmă fiind reprezentat de îndoiala că această acţiune va avea finalitate efectivă). Toate acestea sunt pătrunse de (probabil) experienţa dumneavoastră de viaţă în România noastră şi, sincer, nici nu vă pot contrazice prea mult, pentru că nu sunteţi singurul care îmi comunică nota aceasta de pesimism.

Însă mă întristează (deşi nu într-atât ca să mă doară) dubiile dumneavoastră referitoare la posibilitatea ca acest demers să aibă conotaţie politică. Vă declar cu absolută sinceritate că nu are, nici ca miză personală şi nici ca miză de grup. Este adevărat că sunt unul dintre medicii (nu puţini) care şi-au asumat asocierea imaginii publice cu una dintre doctrinele politice actuale (deşi doctrinele şi-au cam pierdut pe drum în ultimul timp principiile). Dar eu am lansat proiectul dezvoltării sistemului public spitalicesc de acum 10 ani, ca director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, iar acum nu am făcut decât să identific o oportunitate care se poate dovedi istorică! Aceea ca fonduri aflate la dispoziţia Ministerului Sănătăţii să fie, în sfârşit, alocate pe criterii corecte, prin forţa argumentelor, dar şi prin forţa presiunii demersului cetăţenesc, prin implicare civică!

Mai mult decât atât, doresc să fac o completare: nu numai cei internaţi în spitalele publice înţeleg cele cuprinse în petiţie, ci, mai ales, cei care sunt nevoiţi să lucreze în aceste condiţii şi care au semnat în număr mare susţinerea ei.

Pentru că preţuiesc argumentaţia dumneavoastră, deşi sistemul petiţiei on-line nu-mi permite să ştiu cine sunteţi (deci, nu vă cunosc!), vă rog să mă contactaţi pentru a face parte din grupul celor care vor decide ce paşi trebuie făcuţi mai departe. Numai aşa vă veţi afla printre cei care o să-şi înfrângă neîncrederea uşor mioritică a plecării fără speranţă a capului condusului în faţa conducătorului, ca atitudine de capitulare. Doresc mult ca în viitor această mişcare să însemne o reverenţă în faţa celor care şi-au făctu datoria faţă de noi, cetăţenii.

Cu stimă, Dan Grigorescu


Musafir

#79

2015-10-03 20:46

Este o necesitate pentru brasoveni si nu numai.,, Cosmetizarea " ( carpeala ) de pana acum, nu e suficienta .

Musafir

#80

2015-10-04 04:21

Domnule doctor, răspunsul meu este puțin diferit de al dumneavoastră. Voi aborda subiectul ex abrubto. Nu trebuie să fi fost pacienți ori aparținători ai acestora. Nu trebuie nici să facem parte din corpul medical al oricărei unități medicale din România. Trebuie doar să ne reamintim că sîntem în mileniul trei al erei noastre și în consecință, se impune să ne dorim să viețuim la standardele corespunzătoare, nu doar să supraviețuim. A avea condiții de viață conforme epocii pe care o parcurgem, nu înseamnă a avea „sorți de izbîndă”, ci evoluție sau dacă vreți, starea de normalitate a speciei din care facem parte. Cînd unui medic i se organizează un flagrant care să facă dovada clară că a primit 100-1.000 de lei mită, recompensă ori cum doriți să o numim, acesta este judecat, condamnat și nu de puține ori, îi este retras dreptul de a profesa. A nu se înțelege că încurajez aceste practici, dar vă reamitesc faptul că numeroși (i)responsabili care au pretins că ne-au condus, în realitate ne-au tîlhărit. Cum ați reacționat, domnule semnatar al petiției, atunci cînd ați aflat că X ori Y au primt „șpăgi” în valoare de 300, de 500 de milioane de euro? Ar trebui să anexez numeroase dosare penale pentru a exemplifica, dar le știți. În realitate, este furt, tîlhărie, jaf, nu șpagă! Vă asigur că din sumele astfel furate, în fiecare localitate a țării, s-ar fi putut face și dota corespunzător, 1-2-3 spitale, în funcție de mărime, importanță și numărul de locuitori. Brașovul nu are aeroport pentru că de circa 10 ani admitem să ni se administreze minciuni cu “iz politic”, iar noi aplaudăm, mimînd că îi credem. Vă rog să mă iertați pentru comentariul nepermis de amplu pentru acest spațiu, dar vă asigur că banii alocați pentru construirea de autostrăzi, spitale, aeroporturi, școli, grădinițe, săli de spectacole etc., au fost furați de către cei pe care i-am votat. În consecință, sîntem complicii jefuitorilor! Realitatea este că sîntem anesteziați și pare-se că nici nu dăm semne că dorim să ne trezim la realitate. Cu totală considerație, eu


Musafir

#81

2015-10-04 04:22

Până când dorința obiectivă va fi într-o sinergie perfectă cu putința subiectivă de a determina factorii decizionali să aloce fonduri pe "criterii corecte" în vederea structurării, cristalizării, realizării obiectivului social avut în vedere, vă dorim, mult stimate D-le Doctor Dan Grigorescu, multă sănătate, forță vitală și perseverență în demersurile dvs. Cu stimă și aleasă prețuire !

Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

#82

2015-10-04 04:56

Mulțumesc pentru comentarii. M-ați energizat suplimentar!

 


Musafir

#83

2015-10-04 07:22

 Inca un spital ?........ pentru ce, ca sa formeze medici pentru spitalele private ? Aduceti ce avem la standardele europene,umblati la mentalitatea medicilor sa-si faca datoria asa cum trebuie si sa nu se mai gandeasca cata spaga sa ceara.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-10-04 07:23


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-10-04 07:26


Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

#86 Re:

2015-10-04 07:30

#83: -  

Dacă i-ați întreba pe cei care au expertiză în domeniu, ați afla că ceeea ce avem nu se poate aduce la standarde europene! Este ca și cum ați vrea să aduceți râul Olt în situația de a fi folosit de somoni pentru a depune icre în amonte, pentru a nu mai fi nevoit să vă demonstrați talentul de pescar profesionist mergând în Norvegia! Cât ați avea de așteptat? Câte vieți? Iar dacă nu ați avea undițele, mulinetele, firele și momeala necesare, cât pește ați mai prinde? V-ar fi suficient să ”umblați” doar la mentalitate? 


Musafir

#87

2015-10-04 07:31

Din pacate actualul spital de urgenta nu face fata la urgentele pe care le au.Sa ai o urgenta de orice fel si stai ore intregi pina ajungi sa fii examinat din cauza ca nu este spatiu sa fie examinati toti deodata este normal?Sa ramina si actualul spital functional, dar nu ca spital de urgenta.Trebuie construit unul modern.


Musafir

#88

2015-10-04 07:39

Când politicul va fi în slujba alegătorilor și nu a aleșilor, când cei care au idei nu sunt lăsați singuri, doar atunci vom putea mișca lucrurile în societatea noastră. Felicitari.  Vă susținem.


Musafir

#89

2015-10-04 07:40

Domnule doctor Grigorescu, aveti voința, motivația și capacitatea să luptați pentru acest ideal. Vă doresc succes.


Musafir

#90

2015-10-04 07:42

Pentru ca medicii din Brașov sa nu aibă nevoia sa plece în alte țări. Stiu medici mulți care sunt plecați si care suferă ca nu-si pot face meseria aici pentru compatrioții lor.


Musafir

#91

2015-10-04 21:52

Dle dr Grigorescu Dan, va scriu si eu pe aceasta cale pentru a va spune ca sustin si sprijin acest proiect! Este nevoie de multa munca, multa implicare, dar sunt convins ca impreuna, dar mai ales cu vocea cetatenilor, cu dorinta fiecaruia dintre noi, acest proiect va avea finalitate pozitiva in cel mai scurt timp!


Musafir

#92

2015-10-04 21:54

Suntem in fata a doua certitudini: una, ca avem nevoie de un spital, daca nu regional, macar al Brasovului, dar care sa fie dotat la standarde pe care acest oras le merita si cea de-a doua, faptul ca oamenii/ brasovenii nu mai cred in finalitatea unor proiecte mari. Ca initiativa, de a chema alaturi de dumneavoastra cetatenii neincrezatori in proiecte, in politica, sa fie parte a realizarii de la a la z a ceea ce v-ati propus, este laudabil si poate ca da, aceasta este calea!


Musafir

#93

2015-10-04 21:55

Va doresc succes! Ati pornit pe un drum greu, dar cineva trebuia sa faca asta!


Musafir

#94

2015-10-04 21:59

Domnule doctor, am credința că reușita acestui proiect depinde în mare măsură de noi. Altfel spus, dacă sîntem conștienți, vom avea spital, dacă nu, putem solicita înlocuirea în regim de urgență, a imnului național cu "Veșnica pomenire...."

Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

#95 Re:

2015-10-04 22:11

#94: -  

 Ce îmi este clar e că nu de ureche muzicală avem nevoie, ci de voci puternice, unite nu de sim-fonie, ci de sim-bioză socială, care să  facă auzită la București aria ”Noului spital al Brașovului” pe melodia lui Verdi: "Va, pensiero, sull'ali dorate..."


Musafir

#96

2015-10-05 08:13

Am semnat pt. că e nevoie de un nou spital în Brașov.

Musafir

#97

2015-10-05 09:03

Domnu’doctor aveti dreptate, eu zic sa facem si spital nou. Dar raman cateva intrebari. Voi mai sta cu mama sau eu la 6-7 ore ca sa ma vada un doctor la urgente??! O sa luati in continuare spaga, voi, doctorii, asistente si infirmiere?!? Eu zic ca da, hotia si nesimtirea din spitalul judetean Brasov, la multe sectii va continua. Poate sa va faca si 1000 euro salariul la o infirmiera, care si merita, ca tot veti lua Toti spaga in continuare. Asa ca, sa vina DNA ul, sa va faca control la piele zilnic pt banii furati de la pacineti si ppoi sa facem 3 spitale noi.Si Curate!

Dan Grigorescu
Autorul acestei petitii

#98 Re:

2015-10-05 09:09

#97: -  

Răspunsul 1. Un spital normal (pe care nu l-am avut şi nu-l avem în Braşov), nu doar nou, are în structură o Unitate de Primiri Urgenţe mult mai spaţioasă, în care pot fi consultaţi concomitent mai mulţi bolnavi ca în prezent. Asta ar fi prima condiţie. A doua se referă la numărul de cadre medicale (medici, asistente, infirmiere) necesare pentru un UPU la nivelul Braşovului (număr de cazuri prezentate zilnic, gravitatea acestora), care este în prezent la nivel de 50% faţă de necesarul normat! A treia are directă legătură cu implicarea medicilor de familie în consultul iniţial al pacienţilor care consideră (uneori în mod eronat) că sunt urgenţe, medici de familie pe care nu-i mai găseşti în „peisaj” de vineri de la prânz, până luni la primele ore.
Iată că nu doar construirea unui nou spital ar rezolva această problemă a aşteptării pacientului (care, în treacăt fie spus, se întâlneşte destul de frecvent şi în spitalele publice din ţările civilizate!)
Răspunsul 2. Vă comunic că un medic primar cu 20 de ani vechime primeşte în prezent un salariu net orar de circa 14 lei, fără a mai vorbi de salariul orar al asistentelor şi infirmierelor. Adică pentru o operaţie de 2 ore, medicul este retribuit cu 28 lei, adică 6,5 EURO! Evident că şpaga nu este de tolerat, dar credeţi că banii pentru spitalul nou vin din această direcţie, a resurselor pacientului? Nu credeţi că este treaba Guvernului să ofere condiţii corecte de muncă tuturor categoriilor de cadre medicale şi apoi să ceară dedicaţie şi performanţă? Iar Guvernul rezultă din voturile cetăţenilor… De câte ori aţi cerut celor care v-au cerşit votul să vă ofere condiţii decente de asistenţă sanitară?
Nu ar fi mai corect şi mai curat aşa?


Musafir

#99

2015-10-06 05:19

Pentru ca intradevar este necesar construirea unui nou spital deoarece actualul spital este depasit indiferent de amenajarile care se fac sau se vor face.

Musafir

#100

2015-10-06 07:39

In Brasov, practic nu exista un spital de stat la nivelul anului in care traim, dar pentru peste 5-10 ani; sa nu mai vorbim de medici si personal medical care pentru munca depusa au salarii de mizerie. Daca s-ar fi construit sau macar renovat spitale un sfert din numarul bisericilor ridicate pe teritoriului judetului Brasov, azi pacientii ar fi beneficiat de asistenta madicala la nivelul anului in care traim 2015