Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant


Musafir

#1

2015-07-27 19:48

Acest tip streseaza candidatii inutil,nu incurajeaza tinerii si este depasit ! Un test grila ca la admiterea la unele facultati cu o pondere de 30% din media de admitere.
Abilitatile practice ar trebui fie importante .

Musafir

#2

2015-07-27 19:57

Deoarece sunt total de acord cu afirmatiile din ea si cu ceea ce se cere.

Musafir

#3

2015-07-27 20:41

Sunt in sistem de 14 ani. Am terminat 2 facultati: Geografie- Geologie si Istorie, ambele la Al I Cuza-Iasi. In ultimii 2 ani am luat note peste 8, 50 dar nu m-am titularizat pentru ca nu sunt posturi la istorie. M-am saturat....

Musafir

#4

2015-07-27 20:46

Am dat acest examen de mai multe ori .Cineva care doar s-a angajat in invatamant a fost titularizat exact dupa 1 an de munca,nu avea nici macar definitivatul.Un examen inutil pentru cei fara pile.ATAT!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-07-27 20:49


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-07-27 21:35



Musafir

#7

2015-07-27 21:40

Am susținut și promovat examenul de titularizare pentru Învățători din iulie 2015.

Am făcut eforturi și sacrificii, împărțindu-mă între familie, postul full time la o grădiniță particulară cu predare alternativă în limba engleză, sesiunea finală și susținerea examenului de licență. În ce scop?! Pentru a afla că numărul posturilor titularizabile este mai mic decat al candidaților din județul în care am susținut examenul, motiv pentru care voi obține post de suplinitor pe perioadă determinată de 1 an.

În ședința publică din 27 iulie, la București, anumite școli și grădinițe din sistemul privat au publicat posturi pentru care solicitau aviz de cult/ atestate Step by Step/ Waldorf. Acestea nu au fost ocupate, fiind necesar avizul instituțiilor respective.

Îmi doream ca după susținerea și promovarea acestui examen să pot aplica pentru unul dintre posturile titularizabile din alt județ, unul aflat în deficit de cadre didactice, și chiar mai mult: în mediul rural! Subliniez: acele posturi nu sunt dorite/cerute/ocupate, din lipsă de cadre...

Conform Metodologiei aflate în vigoare, în lipsa gradelor didactice, detașarea sau simpla repartizare în alt județ nu se poate realiza - decât dacă una dintre probe este susținută în exact acel județ. Acest EXAMEN NAȚIONAL (?!) este doar o cruntă dezamăgire, o irosire a timpului și nervilor mei de cadru didactic aflat la început de... carieră sau cădere psihică?... 


Musafir

#8

2015-07-27 21:43

Ptc au dreptate
Nicoleta Dragomir
Autorul acestei petitii

#9 Re:

2015-07-27 21:47

Bravo. Corect. Cata Dreptate ai. Hai ajuta-ne sa ne asculte presa vizuala cumva. Si multumim

 

Nicoleta Dragomir
Autorul acestei petitii

#10 Re:

2015-07-28 00:13

Dati va rog share la petitie pe Fb fiecaruia. Multumim

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-07-28 02:42



Musafir

#12

2015-07-28 02:45

Sa se organizeze concurs doar acolo unde sunt mai multe cereri pe un loc la nivelul scolii!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-07-28 02:47


Adriana
Musafir

#14

2015-07-28 03:37

Am semnat această petiție pentru că sunt de acord cu faptul că un om din învățământ trebuie testat dacă are nervii tari, dar nu în forma actuală de examinare, pur subiectivă. Am văzut cu toții că, din păcate, lucrări muncite sunt evaluate subiectiv, așa consider că a fost și a mea, deși m-am titularizat unde am dorit, acolo unde este naveta accesibilă. Deși am fost titulară în învățământ 17 ani, am renunțat datorită „luptei de clasă” cu colegii mei, apoi am lucrat în alt domeniu, mai bine remunerată. Dar m-am întors cu drag la profesia mea de suflet și nu pot să nu văd că, oameni buni, cu vocație, au avut note care nu le reflectă adevărata valoare. Da, din suflet felicit colegii mai tineri care, fără experiență, au reușit să obțină note foarte mari! Iată viitorii dascăli, pregătiți „din fașă”, care își vor modela vocația, păcat că mulți vor părăsi sistemul datorită remunerării pe care cu toții o cunoaștem. Sper ca să se pună la punct un sistem de testare obiectiv, în care oamenii cu drag de copii să fie apreciați și repartizați acolo unde merită, să poată „crește” frumos profesional, să poată educa tânăra generație responsabil, uman și cu dragoste.


Musafir

#15

2015-07-28 04:15

Lucrez in invatamant si este foarte adevarat ca este o memorare paralela, nu are nici o legatura cu ceea ce se preda la clasa de copii exemplu, ,, ce legatura are a ceea literatura cu practica la clasa ? cand preda o educatoare ,, Padurea spanzuratiilor,, la clasa sau poezi pasoptiste sau Eminescene de dragoste ,, mentionez la gradinita ????? Pedagogie, Psihologie,Evaluare,Metodica DA . In schimb nu stim nimic de cum sa acordam un prim ajutor daca nu avem cadru medical, ca sunt copii si la tara unde poate e doar o educatoare ............ Nu vreau sa jignesc pe nimeni asta e opinia mea. Va doresc o zi minunata !

Musafir

#16

2015-07-28 04:17

Sunt profesor gradul 1 ,cu multa experienta la catedra si multe rezultate bune si foarte bune la olimpiade,concursuri si alte activitati scolare(marturie stau diplomele elevilor) si nu reusesc sa ma titularizez on ciuda eforturilor depuse . Stresul si emotiile isi spun ,de asemenea,cuvantul. Cred ca o mai mare pondere a notei de la inspectia la clasa si eventual un interviu ar fi in favoarea celor care chiar vor sa lucreze cu elevii si care au vocatie pt asa ceva. Am intalnit colegi care au obtinut titularizarea ,dar care nu au nicio treaba cu elevii si scoala. Prestatia lor la catedra este minima,invocand lipsa interesului pt scoala din partea elevilor
Dar eu cred ca tocmai asta-i rostul profesorului -sa ajute evul sa inteleaga si sa ii placa acea disciplina. Lipsa interesului pentru o materie este generata,in mare parte, de neintelegerea unor explicatii date elevilor de niste profesori demotivati.

Musafir

#17 Re:

2015-07-28 04:47

Da, ai perfecta dreptate ,acest examen este  un stres  cumplit pentru toti cei care vor sa se titularizeze ;o data lipsa posturilor ?  care nu stiu cat e de reala sau de  ,la voia directorilor  care  ascund ore pt pilele lor ;a doua a nu se uita ca sunt sute ,mii  de profesori titularizati ,fara examen in  anii 90  si sau ca  sunt mii de fosti invatatori  care au facut si ei o facultate asa cam dupa 40  de ani  si s au transferat bine mersi pe post de profesor !!!Ceea  ce mi se pare cumplit de nedrept ;adica tu , ca invatator  dai examen din aritmetica si litaratura pt copii ,faci o facultate la distanta si o termini cu chiu cu vai si ,uite asa  prin bunavointa ministerului care , cu siguranta a scos aceasta  lege cu dedicatie , uite asa ziceam te trezesti mare profesor de romana , mare psiholog etc ,iar tinerii care dau  an de an examene cumplite nu gasesc post !!Fiindca tu i l-ai furat cu legea !!Alta chestiune ; in urma cu nici 10  ani  titularizarea la rural se facea cu nota 5  iar la urban cu 7 !!! Asa ca inca exista profesori titulari cu 5 !!Care ne sfideaza si ne vor sfida !!Eu propun asa ; sa fie obligati toti dascalii sa dea examen   ca si noi din 5 in 5 ani  macar ,adica sa fie evaluati  ca si noi;si sa  se vada atunci  cine  merita sa ramana in sistem si cine nu !!EVALUARE DIN 5 IN 5 ANI !! PT TOATA LUMEA !!dIRECTORII SI ISJ URILE  SA FIE OBLIGATE  SA SCOATA TOATE POSTURILE ALTFEL SA _I CALCE DNA !!Invatatorii sa se poata titulariza pe post de profesori dupa examen de titularizare ca si noi  , nu  cu smecherii !!


Musafir

#18

2015-07-28 05:29

Este foarte adevarat !Este foarte greu sa obtii un post in invatamant. Patru ani a trebuit sa invat pentru titularizare si grade didactice.Numai cine trece prin asa ceva va intelege .NU AVEAM VACANTA si gandul ca anul urmator nu stiam unde voi lua post ma ingrozea. Un vis urat care s-a terminat demult...

Musafir

#19

2015-07-28 05:58

Un singur examen NU garanteaza competenta profesorului! Cunosc titulari care nu se implica in nici o activitate si abia asteapta ora de plecare...Dar sunt..."titulari" si nu-i mai misca nimeni din sistem!!!

Musafir

#20

2015-07-28 06:02

Atata timp cat s au facut titularizari fara examen pt fosti invatatori care fac facultati la distanta si obtin posturi de profesor prin transfer ,ma declar profund revoltat de faptul ca noi trebuie sa dam an de an acest examen si , desi luam note bune , nu ne putem titulariza ca nu mai incapem in sistem !!De fapt suntem victime ale coruptiei din invatamant :zeci sute mii s-au titularizat fara examen beneficiind de aceasta lege stramba care favorizeaza lipsa de competenta si furtul de posturi !!Sute mii s-au titularizat cu note de 5_6 IN URMA CU CEVA ANI !! sute mii s-au titularizat prin bunavointa directorilor care i-au ocrotit , contra cost desigur si le au favorizat continuitatea si titularizarea cu 253 !! adica , sute , mii de fraude de toate felurile facute de directori ,inspectori isj uri inclusiv de ministerul corupt care da legi favorabile pt favoritii lor ;si uite asa ,altii dau de zeci de ani acest examen , se streseaza an de an ,sunt la cheremul jigodiilor titularizate cu 5 SI NU AU POST SIGUR . BA MAI RAMAN SI FARA DACA NU GASESC NIMIC !HAIDETI SA PROPUNEM MINISTERULUI O EVALUARE CICLICA A TUTROR CADRELOR DIDACTICE AM INTELES CA IN FRANTA ASA E ESTI EVALUAT AN DE AN SI RAMAI DOAR DACA FACI FATA ! si daca esti competent cu adevarat !la noi inca functioneaza sistemul comunist cu post pe viata ,dupa o titularizare adesea frauduloasa ,iar cei modesti si cinstiti raman adesea pe dinafara din cauza coruptiei din sistem !!!

Musafir

#21

2015-07-28 06:05

si inca o observatie , cei ce stiti ca anumiti directori nu scot  niste posturi  ,RECLAMATI I LA DNA  !!


Musafir

#22

2015-07-28 06:10

Subscriu celor afirmate de dvs. Este criza de dascali, dar, cand vine vorba sa.i titularizam, intra cine poate sau cine trebuie. Nu sunt destule posturi titularizabile. Un paradox! Hai sa terminam odata cu mascarada asta de prost gust si cu stresul fara rost!

Musafir

#23

2015-07-28 06:22

Un examen inutil!!! Unde se intra numai pe pile !! Nu se tine cont de nimic!!!

Musafir

#24

2015-07-28 06:49

Am semnat aceasta petitie deoarece,activez ca educatoare si desi anul acesta am invatat pt titularizare,m-am ales cu o nota mica la care nu ma asteptam. Nu am fost de acord cu codul de bare care ni s-a atasat pe foaia de examen,in baza acelui cod ei au putut alege cine sa ia examenul si cine nu... Va multumesc!

Musafir

#25

2015-07-28 06:55

E inuman sa supui an de an niste oameni unor examene obositoare din materii la care deja au fost evaluati in timpul formarii initiale.