Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: invidie
Am susținut și promovat examenul de titularizare pentru Învățători din iulie 2015.
Am făcut eforturi și sacrificii, împărțindu-mă între familie, postul full time la o grădiniță particulară cu predare alternativă în limba engleză, sesiunea finală și susținerea examenului de licență. În ce scop?! Pentru a afla că numărul posturilor titularizabile este mai mic decat al candidaților din județul în care am susținut examenul, motiv pentru care voi obține post de suplinitor pe perioadă determinată de 1 an.
În ședința publică din 27 iulie, la București, anumite școli și grădinițe din sistemul privat au publicat posturi pentru care solicitau aviz de cult/ atestate Step by Step/ Waldorf. Acestea nu au fost ocupate, fiind necesar avizul instituțiilor respective.
Îmi doream ca după susținerea și promovarea acestui examen să pot aplica pentru unul dintre posturile titularizabile din alt județ, unul aflat în deficit de cadre didactice, și chiar mai mult: în mediul rural! Subliniez: acele posturi nu sunt dorite/cerute/ocupate, din lipsă de cadre...
Conform Metodologiei aflate în vigoare, în lipsa gradelor didactice, detașarea sau simpla repartizare în alt județ nu se poate realiza - decât dacă una dintre probe este susținută în exact acel județ. Acest EXAMEN NAȚIONAL (?!) este doar o cruntă dezamăgire, o irosire a timpului și nervilor mei de cadru didactic aflat la început de... carieră sau cădere psihică?...
Re:
Bravo. Corect. Cata Dreptate ai. Hai ajuta-ne sa ne asculte presa vizuala cumva. Si multumim
Am semnat această petiție pentru că sunt de acord cu faptul că un om din învățământ trebuie testat dacă are nervii tari, dar nu în forma actuală de examinare, pur subiectivă. Am văzut cu toții că, din păcate, lucrări muncite sunt evaluate subiectiv, așa consider că a fost și a mea, deși m-am titularizat unde am dorit, acolo unde este naveta accesibilă. Deși am fost titulară în învățământ 17 ani, am renunțat datorită „luptei de clasă” cu colegii mei, apoi am lucrat în alt domeniu, mai bine remunerată. Dar m-am întors cu drag la profesia mea de suflet și nu pot să nu văd că, oameni buni, cu vocație, au avut note care nu le reflectă adevărata valoare. Da, din suflet felicit colegii mai tineri care, fără experiență, au reușit să obțină note foarte mari! Iată viitorii dascăli, pregătiți „din fașă”, care își vor modela vocația, păcat că mulți vor părăsi sistemul datorită remunerării pe care cu toții o cunoaștem. Sper ca să se pună la punct un sistem de testare obiectiv, în care oamenii cu drag de copii să fie apreciați și repartizați acolo unde merită, să poată „crește” frumos profesional, să poată educa tânăra generație responsabil, uman și cu dragoste.
Dar eu cred ca tocmai asta-i rostul profesorului -sa ajute evul sa inteleaga si sa ii placa acea disciplina. Lipsa interesului pentru o materie este generata,in mare parte, de neintelegerea unor explicatii date elevilor de niste profesori demotivati.
Re:
Da, ai perfecta dreptate ,acest examen este un stres cumplit pentru toti cei care vor sa se titularizeze ;o data lipsa posturilor ? care nu stiu cat e de reala sau de ,la voia directorilor care ascund ore pt pilele lor ;a doua a nu se uita ca sunt sute ,mii de profesori titularizati ,fara examen in anii 90 si sau ca sunt mii de fosti invatatori care au facut si ei o facultate asa cam dupa 40 de ani si s au transferat bine mersi pe post de profesor !!!Ceea ce mi se pare cumplit de nedrept ;adica tu , ca invatator dai examen din aritmetica si litaratura pt copii ,faci o facultate la distanta si o termini cu chiu cu vai si ,uite asa prin bunavointa ministerului care , cu siguranta a scos aceasta lege cu dedicatie , uite asa ziceam te trezesti mare profesor de romana , mare psiholog etc ,iar tinerii care dau an de an examene cumplite nu gasesc post !!Fiindca tu i l-ai furat cu legea !!Alta chestiune ; in urma cu nici 10 ani titularizarea la rural se facea cu nota 5 iar la urban cu 7 !!! Asa ca inca exista profesori titulari cu 5 !!Care ne sfideaza si ne vor sfida !!Eu propun asa ; sa fie obligati toti dascalii sa dea examen ca si noi din 5 in 5 ani macar ,adica sa fie evaluati ca si noi;si sa se vada atunci cine merita sa ramana in sistem si cine nu !!EVALUARE DIN 5 IN 5 ANI !! PT TOATA LUMEA !!dIRECTORII SI ISJ URILE SA FIE OBLIGATE SA SCOATA TOATE POSTURILE ALTFEL SA _I CALCE DNA !!Invatatorii sa se poata titulariza pe post de profesori dupa examen de titularizare ca si noi , nu cu smecherii !!
si inca o observatie , cei ce stiti ca anumiti directori nu scot niste posturi ,RECLAMATI I LA DNA !!
| This discussion has been closed. |
Abilitatile practice ar trebui fie importante .