Cluj=Kolozsvár=Klausenburg
topicul petitiei
Nu-mi place formularea "sunt de acord". Ar trebui sa cerem, sa solicitam acest lucru. Nu-i aceasi lucru sa FII DE ACORD cu ceva sau sa VREI si sa CERI ceva. Prima e o atitudine destul de pasiva.
Omagiind numele Napoca dat sub ocupatia Romana de acum 2000 de ani este ca si cum am omagia numele Stalin, dat sub ocupatia Ruseasca de acum 60 de ani. Stiati ca pentru 10 ani Brasovul a fost orasul Stalin? Pentru mine Cluj-Napoca = Brasov-Stalin.
Nu trebuie stearsa istoricul orasului!Si nici falsificata istoria....Nu inscripionarea unui oras duce Romania in prapastie,ci hotii de tip mafiot,care o devoreaza pe zi ce trece....
oi chiar n-aveți altceva mai bun de făcut,nu?
Re: inscriptii de nume
#11: agnostica - inscriptii de nume
Exact asa.Da.Recunoscand minoritatile si drepturile lor.Ca in orice tara europeana..Mintind ignorand.. nu duce la bine..ASTA-i o capitala europeana.De fapt asta ar fi :)
Tiszteljuk a tortenelmi multunkat.
exista oraseni si exista fosti iobagi adusi de stat la oras. Celor din urma nu le ajung doua-trei generatii sa-si insuseasca valorile burgheze.
Din pacate cu lista asta este o singura problema, dar aia mare-mare: ca semnatarii sunt in proportie de 90% maghiari. Din treaba asta se pot deduce mai multe lucruri, cel mai important e ca pot sa se zbenguie ungurii cat vor, daca procentajul romanilor nu creste, tot degeaba.
Cluj=Kolozsvár=Klausenburg
Imi place ca toti cei care comenteaza aici nici nu stiu romaneste ... si multi zic ca teritoriul asta este "romanesc" ... haha
Faza e ca asa-zisii "romani" care tin cu dintii de tinuturile pe care locuiesc minoritatile (pe care nu vor sa le accepte nicicum) habar n-au de propria limba! Stiu doar sa faca mizerie, sa distruga, sa minta si sa fure! Rusine!
Toata istoria e o porcarie!
Rupe-s-ar tara asta de cacat in cate parti o fi, ca tot oameni suntem si traim impreuna! Granitele, denumirile sunt doar ca sa fie! Nu inteleg de ce tinem atat de multe la niste tablii care delimiteaza tari, orase sate si ce-or mai fi ...
Cluj-Napoca, Cluj - tot aia e! Important e sa invatam o data si pentru totdeauna sa fim OAMENI si sa nu ne mai batem joc unii de altii ca n-ajungem nicaieri asa!
Uitati-va la occident, uitati-va in ograzile noastre! Ce e mai frumos?
Va plac "autostrazile noastre" cu gropi cu tot, sau preferati "gardul facut din carnati" de dincolo? Peste tot e greu, dar trebuie sa fim uniti si sa nu nu mai legam de prostii, ca ne fura "miticii" de tot si n-o sa mai avem nici bani, nici tablii, nici oameni in tara asta!
La revolutie toti au strigat ca nu-si vand tara... intrebarea e: ce-a mai ramas din ea?
Si la final ... sa scrie pe tablie Cluj=Kolozsvár=Klausenburg ca tot aia e! Daca e sa ne aparam mandria, sunt de acord! dar atat, ca tot nu se schimba nimic!
| This discussion has been closed. |