5 metri distanta intre viata si moarte

Recent o familie a fost accidentata pe trecerea pentru pietoni. Un copil a murit, iar tatal si fratele sunt spitalizati in stare grava.

Accidentul putea fi evitat daca soferul camionului ar fi oprit la o distanta care sa ii ofere un camp vizual complet asupra trecerii.

Pietonii au traversat  din drepta camionului, iar soferul nu i-a vazut. Acesta din urma oprise initial la trecere pentru un alt pieton care venise din partea stanga.

Daca soferii de camion sau alte autovehicole de gabarit mare nu sunt instruiti sa fie suficient de prudenti incat sa poata observa toti participantii la trafic, este necesar sa intervenim prin lege.

Propunem completarea art. 135 lit. H din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, cu lit h^1: Conducatorii autovehiculelor cu o inaltime mai mare de 2.5m sunt obligati ca la trecerile pentru pietoni nesemaforizate sa opreasca la o distanta de minim 5m de acestea in cazul in care exista pietoni ce doresc sa se angajeze in traversare.

Aceasta solutie legislativa are scop preventiv si nu tine loc de centuri ocolitoare!

Prin semnătura mea, autorizez Boz Eduard să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.