Diaspora cere trei zile de votare peste hotare.

Noi, cetățenii Republicii Moldova, plecați de acasă temporar, ori de tot, avem dreptul garantat prin constituție să votăm și să fim aleși. 

Ținând cont de faptul că peste hotarele țării sunt deschis doar 123 de secții de votare și faptul că avem peste un milion de cetățeni în diasporă care de fiecare dată, când sunt organizate alegeri, nu reușesc să voteze. Ori se formeaza cozi, ori se termina buletinele, în această ordine de idei considerăm, imperios necesar să cerem parlamentului de la Chișinău, să voteze modificările și completările necesare la legea electorală, care să permită diasporie să voteze trei zile.

Participarea masivă a diasporei, prin vot, în oricare tip de alegeri poate schimba raportul de forțe politice spre să schimbe starea de lucruri în Republica Moldova.  Cele câteva sute de mii de voturi, potențiale, ar propulsa un președinte proeuropean și eventual o altă majoritate proeuropeană și românească în parlament.  

Adresarea este către toți deputații care țin la prezentul și viitorul acestui neam chinuit și batjocorit. 

Așasă ne ajute dumnezeu!

20200617_134907.jpg


Vasile Costiuc    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Vasile Costiuc să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook