DESFIINȚAȚI PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ DIN MUNICIPIUL BUZĂU!!!

După încheierea proiectului de ”modernizare” al bulevardului Unirii din municipiul Buzău, au fost desființate aproximativ 850-900 de locuri de parcare în spic, luând naștere și amploare, în mod artificial (creat de mâna omului), o criză a locurilor de parcare de reședință.

***

În municipiul Buzău, administrarea parcărilor publice și de reședință cade în sarcina Urbis Serv srl, firmă controlată integral de către Consiliul Local al Municipiului Buzău. Administrarea constă, în principal,  în delimitarea și numerotarea cu vopsea a locurilor de parcare, organizarea de licitații, încasarea abonamentelor și a taxei de parcare, imobilizarea autovehiculelor.

În municipiul Buzău au fost delimitate și numerotate > 1550 de locuri de parcare publică cu plată, la 104.000 locuitori, ceea ce reprezintă un loc la 67 de buzoieni.

În municipiul Buzău, în urma închirierii locurilor de parcare de reședință, a devenit EVIDENT doar pentru cetățeni faptul că spațiul din jurul blocurilor, care înainte acomoda autoturismele riveranilor, brusc nu mai este adecvat, din cauza delimitărilor generoase în mod teoretic și pe asfalt, consumatoare de spațiu în realitate. Astfel există blocuri cu 10 etaje și 30-40 de apartamente cărora le-au fost alocate, pentru LICITAȚII între vecini, câte 20-25 de locuri. Cei care nu au câștigat, au parcat pe bulevardul Unirii sau străzile și trotuarele dintre blocuri. În weekend-uri de vară în special, apare situația absurdă în care trotuarele și orice alt loc disponibil să fie ocupat de autoturisme iar locurile de parcare numerotate stau libere, pentru că rezervarea este pentru 24h.

În municipiul Buzău, sute de societăți comerciale, instituții și bănci funcționează de-a stânga și de-a dreapta străzii Unirii, la parterul și mezaninul locuințelor a zeci de mii de buzoieni, formând astfel dimpreună Bulevardul Unirii, încă de la începutul anilor 1990. Ideea practicată nedibace de către administrație aceste zile, precum că orașul Buzău nu a fost creat pentru atâtea mașini, și de aici ar fi atât aglomerația din trafic dar și lipsa locurilor de parcare, este cel puțin nefericită, din mai multe motive care, alături de soia și pește, se pare că fac din comunism o veste bună în democrația parohiei Sfântului Sava.

În municipiul Buzău, după strangularea traficului rutier, de dragul unei fantezii umede care implică deocamdată o moară învârtită la baterie, prin reducerea de la mai multe străzi la una și aia în formă de bumerang plin de cocoașe și o medie a vitezei de rulare de +1.5 km/h, în urma dispariției etapizate a locurilor de parcare, ni se recomandă mersul pe bicicletă sau transportul în comun, cu ambulanța, ”pompierii”, taxi sau mașini ale poliției, pe banda specială din mijloc, care a luat naștere prin desființarea locurilor de parcare în spic de la bordură, când toate mașinile încăpeau natural, și ziua, și noaptea, încă din vremea proiectului comunist.

În municipiul Buzău, după ce Primăria a reușit să realizeze că a pus bazele unei probleme care tot crește, s-a venit cu următoarele măsuri concrete:

- s-a amânat recepția lucrării de ”modernizare”;

- s-a permis astfel continuarea parcării la bordură;

- s-a permis astfel circulația auto și pe banda unică;

- s-a încercat apoi o ”combinație” la proiect;

- s-a încercat amenajarea unei parcări în oborul de animale;

- s-a încercat sudarea a 2-3 parcări mamut, la sute de metri de locuințele majorității celor interesați;

 

***

Astfel,

  • în municipiul Buzău, s-a admis de către administrație faptul că s-a creat o problemă pe care nu este capabilă să o mai gestioneze.
  • În municipiul Buzău, operatorilor economici și familiilor care își împart ziua între locul de muncă, cumpărături, școală și alte activități normale în România de azi, li se recomandă tabieturi bune precum mersul pe bicicletă sau cu transportul în comun cu întârzieri și condiții încă nedezvoltate, dar care capătă nuanțe comuniste când vine vorba de 12 luni din an, forțat și peste tot. Desigur că pentru a nu polua și sănătatea proprie, prin mișcare.
  • În municipiul Buzău se aplică discreționar taxarea doar a parcărilor de reședință alocate locuințelor de la bloc, în timp ce trotuarele străzilor ca de după bombardament sunt ocupate liber de autovehiculele riveranilor care locuiesc la casă.
  • În municipiul Buzău, cei care nu dețin locuri de parcare cu plată, și care parchează pe Bulevardul Unirii (Calea Eroilor), o mai fac până la data de 18 decembrie 2023.

 

***

 

Prin urmare,

  1. deși sunt de apreciat ”măsurile” luate cât și gândul la sănătate empirică și depoluare în detrimentul cert al vieții buzoienilor, pentru a nu deveni o regulă această Calea Ero(r)ilor, cerem de urgență Consiliului Local al Municipiului Buzău:
  2. să suspende taxarea parcărilor de reședință din municipiul Buzău, până la asigurarea unui număr de locuri de parcare bazat pe cererea și nu pe ofertă!
  3. în calitate de asociat unic al Urbis Serv srl, să solicite consiliului de administrație elaborarea unei strategii care să vizeze eficientizarea locurilor de parcare (și) prin limitarea acestora la sol, în favoarea spațiilor verzi și a parcărilor smart și dese, pe verticală!
  4. tratarea pe viitor cu mai multă viziune a deciziilor promovate în cadrul ședințelor, în calitatea de primar, de către domnul Toma Constantin!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez DragosBZ să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...