Deblocare acces de-a lungul DNCB pe sub giratoriul suspendat

vizual_petitie_deblocare_la_sol_acces_pe_DNCB.jpg

Către Ministerul Transporturilor și CNAIR

Vă solicităm respectuos, să dispuneți de urgență fluidizarea traficului pe sub giratoriul suspendat DNCB-București-Berceni, prin asfaltarea și deblocarea rutelor de la sol spre și dinspre DNCB, rute actualmente blocate prin parapete, pe toate cele 4 rute menționate mai jos:

  • DJ401 – dinspre Berceni spre Popești-Leordeni
  • DNCB  – dinspre Jilava spre DJ401, Berceni
  • DNCB – dinspre Popești-Leordeni spre București, Șoseaua Berceni.
  • București - dinspre Șoseaua Berceni spre Jilava Rutele există.

Trei dintre ele sunt la stadiul de drum de balast și necesită asfaltare. Cea de-a patra, ruta  dinspre Popești-Leordeni spre București, Șoseaua Berceni este asfaltată. Trebuie doar deblocată.  

Susținem petiția cu următoarele argumente:

Sunt câteva zeci de mii de autovehicule, dintre care unele de mare tonaj, care tranzitează zilnic giratoriul suspendat. Dintre toate, câteva mii sunt obligate să utilizeze infrastructura, deși interesul șoferilor este să conducă spre unul dintre sensurile de mers spre dreapta și s-ar putea deplasa la nivelul solului, dacă n-ar exista parapetele blocante. Actualmente se produce un blocaj de trafic suplimentar celui generat oricum, de existența unei singure benzi pe sens, pe ruta tur-retur, Berceni-DNCB.  

Blocajele din trafic ne încalcă grav dreptul la liberă circulație, dreptul la sănătate, dreptul de a ajunge la timp la locul de muncă, dreptul la odihnă, dreptul la educație pentru copii și studenți,  precum și dreptul de a administra afaceri în zona de sud a capitalei.  

Peste 25 de mii de persoane active din comunele Berceni, Vidra, Dobreni, Vărăști, inclusiv Valea  Dragului, Câmpurelu și Gostinari pun zilnic presiune pe giratoriul suspendat de la centură și pe DJ 401 pentru a ajunge în București. Autoturismelor personale li se alătură autoutilitarele de aprovizionare, camioane grele de marfă, vidanje, betoniere sau camioane utilizate în construcții, în special în Berceni, unde sunt deschise două mari șantiere de infrastructură, pentru autostrada A0 și podul de traversare al autostrăzii A0. Nu există rute alternative de ieșire spre și intrare dinspre DNCB, pentru localitățile limitrofe menționate.  

Dumneavoastră, autoritățile publice nu aveți dreptul să ne obligați să folosim exclusiv o infrastructură megalitică neergonomică, care îngreunează traficul mai rău decât anterior anului 2019, atunci când ați demarat construcția giratoriului suspendat și a autostrăzii A0. Promisiunea de fluidizare s-a dovedit o iluzie împachetată frumos. Blocajul traficului este constant, începând cu ora 6:00 și până după ora 21:30, în timpul săptămânii de lucru. Timpii de așteptare se traduc în nervi și întârzieri necontrolate, costuri imense cu deplasarea, datorat consumului excesiv de combustibil al mașinilor captive pe pasarela suspendată și de-a lungul drumurilor prin localități.    

Vă rugăm să puneți stop poluării condiționate de mașinile staționate bară la bară ore întregi pe pantele giratoriului suspendat și în coloană, pe o distanță mai mare de 3 km, pe DJ401 și în București. Considerăm că fluidizarea infrastructurii rutiere este obligația dumneavoastră, a autorităților publice și responsabilitatea profesională a specialiștilor instituțiilor statului, entități plătite de contribuabili prin taxe și impozite.  

Vă solicităm pe această cale o audiență în care să susținem cauza petiției în dialog cu dvs, autoritățile și specialiștii în infrastructură de drumuri și poduri.  

Prezenta petiție este trimisă prin email către autorități și conține atașat un set de documente cu schițe ale planului de situație referitoare la oportunitatea înlăturării parapetelor blocante de la sol, de sub giratoriul suspendat.

--------------------

16 octombrie 2023

Petiție formulată în temeiul Ordonanței de Guvern 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor.

Entitățile cărora le-a fost adresată sunt:

  • Ministerul Transporturilor și CNAIR
  • CC:Consiliul Local al Comunei Berceni, Ilfov -  COMISIA DE SPECIALITATE NR.3 și COMISIA DE SPECIALITATE NR.5; Primăria Berceni - primar Gheorghe Covrigea și viceprimar George Ene

Alexandra Foamete, Vasile Diaconu, Andrei Ștefan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Alexandra Foamete, Vasile Diaconu, Andrei Ștefan va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...