CONCURS REZIDENTIAT MAI 2013

Către : Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a organizat in luna mai 2012, un nou concurs de intrare în rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, 333 de posturi de medic rezident, în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti.

Fostul ministru al sănătăţii, Ladislau Ritli, a aprobat desfasurarea examenului de rezidentiat in centrul universitar Bucuresti la jumatatea lunii mai.

Dupa examenul din noiembrie 2012, Conf. Dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii a precizat ca, desi la nivel national au ramas disponibile aproximativ 330 de locuri si posturi (90 de locuri; peste 200 de posturi) dupa concursul national de rezidentiat din noiembrie, ele nu vor fi redistribuite, asa cum s-a intamplat in primavara lui 2012.

"Pana in momentul de fata, nu exista vreun proiect de act normativ prin care sa se organizeze o sesiune suplimentara a concursului national de rezidentiat. Numarul de locuri si posturi este redus, ele fiind disponibile in principal in localitatile mici, motiv pentru care nu au prezentat nicio atractie pentru candidatii care au promovat", a explicat conf. Rafila.

Solicităm în consecinţă organizarea unui nou concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina pe locurile si posturile ramase neocupate in sesiunea 25.11.2012.
Facebook