Combaterea daunatorilor sau "pest control" cu arme aer comprimat.

In multe tari din Uniunea Europeana si nu numai se practica "pest controlul" sau combaterea daunatorilor cu ajutorul armelor cu aer comprimat iar aceasta practica da rezultate foarte bune.

De ce am avea nevoie de asa ceva?

1. Cu totii aveam cel putin un prieten sau o cunostinta care e fermier si are probleme cu ciori cand isi insamanteaza parcele sau au probleme cu sobolanii in locurile de depozitare.

2. Esti detinator de livada? sigur atunci stii ce sunt graurii niste pasari daunatoare care vin in stol de sute si iti termina o livada de cirese, visine, etc in cateva minute.

3. Un vanator greu iroseste un glont care costa ~1-2RON(sau poate mai mult sau mai putin) pentru a omora un graur (nu spun ca nu sunt exceptii).

4. Un vanator nu isi permite sa traga un foc cu o arma de foc care dezvorta sute de jouli de energie. un simplu ricoseu poate sa fie problematic pentru ca inca are suficienta energie sa faca pagube majore, pe cand o arma cu aer comprimat dezvolta 15-25 Jouli si glontul are 0.5-2grame  (in functie de calibru) iar un ricoseul in cel mai rau caz are energie cat o arma de airsoft pentru ca alica de deformeaza si multa energie ramane la impactul initial.

5. Poluarea fonica este mult mai mica cu armele cu aer comprimat prin urmare se poate folosii fara a deranja prea mult.

6. Energia dezvoltata de aceste arme este arhisuficienta pentru astfel de daunatori.(La doua clicuri pe google si dupa masuratori facute in alte tari observam ca este necersar de aprox 5 jouli de energie pentru a pune jos un graur..pentru o cioara mai mult iar pentru o vrabie mai putin).

7. Armele cu aer comprimat sunt foarte foarte precise.

8. Cu totii am patit sa mergem in parcuri pline de ciori sau alte inaripate care fac multa mizerie si distrug.

9. Sa nu uitam ca armele cu aer comprimat sunt considerate NELETALE la noi in tara prin urmare posibilitatea unui accident letal de 'vanatoare' in timpul unei partide de "pest control" scade drastic, chiar tinde spre 0.

Pe langa aceste 9 puncte pe care le-am precizat mai sus putem sa gasim alte multe pucte cu beneficii aduse de o astfel de practica, sa nu mai vorbim de placerea de a practica acest hobby si sa aduci si beneficii in acelasi timp.

Multa lume se va gandi la braconaj si la tot felu ce scenarii negative care pot introduse odata cu aprobarea unei astfel de legi si le dau dreptate dar nu poti sa acuzi un om ca va face ceva si din aceasta cauza sa ramanem blocati intr-o situatie cum suntem acum. Pentru astfel de scenarii negative ar trebui sanctiuni drastice. 

Prin aceasta petitie as dorii sa cer autoritatilor de la A.J.V.P.S si Biroul Armelor si Munitiilor sa ia in considerare propunerea anterioara si sa ia masurile necesare pentru a face posibil aceast lucru si la noi in tara.

Va multumesc.

 

 

 


Petean Vlad-Simion    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Petean Vlad-Simion să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...