Cerem DEMITEREA membrilor CNA❗

CONSILIUL NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI a stârnit jihadul contra presei neînregimentate. Dă amenzi cu nemiluita televiziunilor sau radiourilor care nu difuzează propaganda oficială, chiar dacă în România nu s-a declarat încă Legea Marțială. Nici nu s-a impus cenzura în mod oficial.

Întrucât Consiliul Național al Audiovizualului, s-a dovedit a fi o instituție de cenzură, o instituție care se ocupă exclusiv cu îngrădirea libertății de exprimare, la ordine politice, am decis că trebuie luate de urgență măsuri în acest sens, pentru a nu mai permite acestei instituții să continue abuzurile, pentru ca democrația să rămână democrație. 

Informarea și educarea publicului este o componentă vitală, mai ales în această perioadă de 'pandemie- război', în care am constatat că membrii CNA încalcă peste măsură libertatea de exprimare, dreptul la opinie, dorind chiar să-și inoculeze propriile poziții de tip nazist, la care, dacă nu te supui ești executat cu amenzi de neînchipuit.

Ghidul după care legea audiovizualului a fost redactată este însăși Constituția României. Pe cale de consecință, interpretarea acestei legi nu trebuie sa depășească granițele impuse de Constituție❗  

ARTICOLUL 31 (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

ARTICOLUL 29 (1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

ARTICOLUL 30

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.  

Nu se mai pot accepta astfel de abuzuri din partea acestei instituții!

CNA-ul  pare-se că se conduce după principiul “luați minciunile doar din sursele oficiale.” Altfel, cum se explică faptul că Antena 3 a primit doar avertisment pentru prezentarea unor rachete din jocurile de calculator, iar televiziunea News România a fost amendată cu 50,000 de lei pentru că a îndrăznit să arate publicului declarații ce aparțineau marelui virolog Robert Malone, dar și al unui Laureat al Premiului Nobel pentru medicină, Luc Montagnier( lista este mult mai lungă, fiind vorba doar despre experți în domeniul medicinei), însă membrii CNA au contestat cei mai mari medici ai acestei lumi. Cum se poate ca o instituție formată din niște oameni puși strict politic să conteste un Laureat al Premiului Nobel pentru medicină ?

Aceasta amendă nu a fost singura ilegalitate făcută, postul News România a primit până acum amenzi în valoare de 1 miliard de lei (vechi/ 100.000 de lei noi). Ceea ce este de neconceput! Trebuie să oprim aceste abuzuri, acest măcel către televiziunile libere, care vor doar ca cetățenii acestei țări să fie informați corect. News România nu este singura televiziune supusă abuzurilor acestei instituții, mai amintim aici Nasul tv, radio gold fm, etc.

Libertatea presei privește desfășurarea activităților specifice presei de strângere și transmitere de informații de interes public prin intermediul canalelor media, fără intervenția guvernului. Libertății de expresie i se atribuie un rol esențial în influențarea pozitivă a calității vieții cetățenilor, datorită modului în care susține practicile sociale ale democrației, pieței libere și investigației științifice și jurnalistice, responsabile pentru competitivitatea națiunilor.

Libertatea presei este un drept fundamental al omului recunoscut și protejat prin lege in majoritatea statelor moderne. Acest drept este strâns asociat cu libertatea de exprimare și este o componentă a acesteia.

Pentru ca libertatea presei să fie reală, publicul și mass-media necesită acces neîgrădit la informații. Accesul la informații împuternicește publicul să dezvolte o imagine adecvată și să-și formeze o opinie critică și realistă cu privire la societatea în care trăiește și la autoritățile care îl guvernează, încurajează participarea corect informată a acestui public la chestiunile care îl privesc, prezintă capacitatea să impună transparență la nivelul instituțiilor publice și tragerea la răspundere a funcționarilor publici, expunerea și sancționarea corupției și să legitimeze administrația ca serviciu public.  

Mass-media îndeplinește un rol crucial în stabilirea și protejarea valorilor democratice, precum asigurarea cu succes a informării corecte și nepărtinitoare și atragerea atenției publicului asupra abuzurilor, neregulilor sau ilegalităților comise de zonele de putere din societate.  

Statul democratic ar trebui să aibă un interes fundamental în a garanta libertatea presei, pentru a permite evoluția societății oferindu-i posibilitatea de a discuta liber pe baza informațiilor puse la dispoziție, iar instituțiile statului ar trebui să fie interesate să împiedice orice tentativă de cenzură deoarece o societate democratică este funcțională doar în condițiile în care există libertatea presei.

Servirea interesului public și informarea corectă a cetățeanului, împreună cu politicile editoriale conectate cu agenda reală a publicului și respectarea fără rabat a regulilor autoreglementării reprezintă repere fundamentale în exercitarea profesiei de jurnalist, iar un stat democratic ar trebui să faciliteze aceste demersuri.  

Cerem demiterea membrilor Consiliului Național al Audiovizualului pentru toate abuzurile comise!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Elena Stancu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...