Cerem declararea lunii Iunie drept Luna Identității Creștine

Conștienți de identitatea creștină bogată a poporului român și profund îndurerați de încercările de distrugere a acestei identități prin tot felul de atacuri și propagandă anti-familie, anti-viață, împotriva credinței și valorilor creștine, ARN lansează o petitie pentru a solicita Parlamentului Romaniei să declare Luna Iunie (sau o anumita zi din luna Iunie) drept Ziua Identitatii Crestine in Romania!

De câteva decenii, în luna iunie secularismul își sărbătorește “identitățile” seculare, punând un accent ciudat și preponderent pe identitățile (sau lipsa acestora) și orientările vieții intime și transformând acest subiect, timp de o lună, în cel mai fierbinte subiect al zilei, atât la nivel național cât și global.

Cu multă generozitate, spațiul public este pus la dispoziția celor care subscriu acestor noi așa numite “identități”. Accentul este pus pe doctrine, manifestări și propagandă, nu doar ne-creștine, dar de multe ori anti-creștine și chiar ostile creștinismului. Secularismul și adepții lui numesc luna iunie “luna diversității” sau “luna mândriei” și își sărbătoresc identitatea prin așa numitele marșuri ale diversității și ale mândriei. Ne sunt vandalizate bisericile și ne este batjocorită credința și închinarea.

Creștinii au și ei identitatea lor, unică, de o valoare inestimabilă și multimilenară, dar care periodic trebuie readusă în atenția publicului, în spațiul public, reafirmată și întărită.

În acest sens, declarăm luna Iunie drept Luna Identității Creștine în România și încurajam toți cetățenii României, indiferent de confesiunea religioasă, să sărbătorească Luna Identității Creștine, în familie, în spațiul public, în mod individual și colectiv.

Luna Identității Creștine nu este o sărbătoare confesională, nu are nuanțe teologice și nu este desemnată să atragă atenția asupra unei confesiuni. Scopul ei este să ne reamintim reciproc și periodic că suntem creștini, că împărtășim valori și convingeri creștine identice, că ne prețuim identitatea creștină și că nu ne este rușine de credință noastră creștină. Este totodată desemnată să atenționeze secularismul și toate instituțiile acestuia că existăm și că avem o identitate proprie care trebuie cunoscută, păstrată, respectată și nediscriminată.

În Luna Identității Creștine ne exprimăm mândria de a fi creștini.

Suntem mândri:

  1. De identitatea noastră creștină care a rezistat încercărilor peste veacuri;
  2. De familiile noastre în care ne simțim iubiți și prețuiți;
  3. De părinții noștri care ne-au crescut și educat;
  4. De străbunii noștri care au luptat pentru această țară dăruită de Dumnezeu;
  5. De copiii noștri care sunt daruri de la Dumnezeu;
  6. De moștenirea noastră spirituală primita de la părinții noștri creștini;
  7. De valorile creștine pe care le-am primit ca zestre din partea părinților noștri.
  8. De rolul pe care l-am avut. generație după generație, în păstrarea, protejarea și promovarea identității creștine în Europa;
  9. De oamenii harnici și cinstiți ai României care duc povara României pe umerii lor;
  10. De martirii credinței creștine care au rezistat persecuției sau și-au dat viața, închinându-se doar în fața lui Dumnezeu

Recomandări

Vă recomandăm câteva practici specifice pentru a sărbători identitatea noastră creștină în luna Iunie a fiecărui an:

1. Vizitați locurile și obiectivele care atestă identitatea noastră creștină

Vă recomandăm să vizitați locurile și obiectivele care atestă identitatea noastră creștină: mănăstiri, bisericile și catedralele vechi, monumentele istorice creștine, semnificative pentru identitatea noastră creștină.

2. Vizitați locurile istorice unde a fost reafirmată identitatea noastră creștină

Vă recomandăm să vizitați locurile istorice unde a fost reafirmată prin diverse metode și mijloace identitatea noastră creștină, de exemplu clădirile în care au fost tipărite Evangheliile, iar apoi Biblia în limba română, dar și orașele cu o rezonanță creștină deosebită pentru Romania cum ar fi Alba-Iulia, Blaj, Iași, București, Suceava, Voroneț, Putna, Timișoara și multe altele.

 

3. Vizitați temnițele comuniste în care au fost torturați și chiar omorâți creștini

Vă recomandăm să vizitați temnițele comuniste în care au fost torturați și chiar omorâți preoți, pastori, intelectuali creștini și creștini de rând care s-au opus procesului de ateizare a României, închiderii bisericilor și a lăcașurilor de închinare.

 

4. Citiți cărți și materiale, să vizionați filme care atestă identitatea noastră creștină

Vă recomandăm să dedicați timp pentru a lectura cărți și materiale, să vizionați filme care atestă identitatea noastră creștină și sacrificiul enorm al părinților noștri pentru a păstra valorile și identitatea creștină, a noastră, a tuturor.

5. Distribuiți online fragmente din materialele duhovnicești ale marilor poeți și scriitori creștini ai României

Vă sugerăm să postați și să distribuiți online fragmente din materialele duhovnicești ale marilor poeți și scriitori creștini ai României, printre care Mihai Eminescu, Octavian Goga, Lucian Blaga, George Coșbuc, Traian Dorz, Costache Ioanid, Ioan Alexandru și mulți alții.

6. Aduceți în atenția publicului contribuția enormă a creștinilor declarați ai Romaniei

Vă recomandăm să aduceți în atenția publicului contribuția enormă a creștinilor declarați ai României, cum ar fi Traian Vuia ori Constantin Brâncuși, la dezvoltarea științei și culturii europene și mondiale.

7. Participați la slujbele religioase

Vă sugerăm să participați la slujbele religioase în număr cât mai mare la începutul fiecărei veri, împreună cu familia, copiii și nepoții voștri.

8. Organizați seminarii și simpozioane speciale care să discute identitatea noastră creștină

Sugerăm organizarea de seminarii și simpozioane speciale care să discute identitatea noastră creștină, istoria creștinismului, persecuția creștinilor (prezentă ori trecută), relevanța creștinismului pentru democrație, stat de drept, moralitate publică și drepturile omului, relevanța valorilor creștine pentru lumea de azi, relevanța creștinismului pentru știință și pentru marile provocări cu care se confruntă societatea globală contemporană.

9. Întruniri speciale de familie în care să vă reafirmați în fata copiilor voștri identitatea creștină

Vă recomandăm întruniri speciale de familie în care să vă reafirmați în fata copiilor voștri identitatea creștină, la cină, la sfârșitul zilei, într-o atmosfera festivă cu flori și cu Biblia deschisă pe masă.

10. Afișați postere privind Luna Identității Creștine.

Vă recomandăm să puneți pe panouri publicitare și să lipiți pe ușile și ferestrele firmelor voastre și în alte locuri vizibile, postere privind Luna Identității Creștine.

11. Simboluri creștine la vedere

Celor care poartă simboluri creștine le recomandăm să le poarte deasupra hainelor, la vedere.

Luna iunie este luna în care adolescenții și tinerii din întreagă lume sunt ademeniți să îmbrățișeze ideologii, perspective și stiluri de viață contrare creștinismului și valorilor creștine.

Dragi creștini, nu putem fi ori sta nepăsători față de agresiunea anti-valorică la care sunt supuși copiii noștri în luna iunie a fiecărui an. Este practic imposibil să intri pe internet în luna iunie fară că ochii să-ți fie izbiți de un nou material de propaganda în favoarea unor identități nenaturale, nesănătoase, imorale și contrare creștinismului. Se impune deci să clarificam și să reconfirmăm în mințile noastre și ale generației tinere importanța, relevanța și actualitatea creștinismului.

Vă chemăm să facem acest lucru de acum înainte în fiecare iunie din an sărbătorind Luna Identității Creștine!

Dumnezeu să binecuvânteze România!


Alianța Renașterea Națională    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Alianța Renașterea Națională să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...