Dorim o linie de zbor directă între Nisa (Franța) și Cluj-Napoca (România)

Comunitatea românilor din sudul Franței, vestul Italiei și Monaco solicită deschiderea unei linii de zbor directe între Nisa (Nice, Franța) și Cluj-Napoca (România).

Dorim să beneficiem de o linie aeriană directă, regulată, Nisa-Cluj deoarece singurele zboruri directe disponibile acum sunt operate de pe aeroporturi situate departe de Nice (Lyon la 472km și Milano la 317km).

Distanța mare la care se află aceste aeroporturi precum și varianta de a schimba avionul într-un aeroport intermediar, deci cu escală de mai multe ore sau zile, fac aproape imposibilă deplasarea familiilor cu copii mici sau cu persoane fragile.

Pandemia din această perioada adaugă riscuri de contaminare suplimentare cu fiecare oră petrecută în timpul escalelor de schimbare de avion datorate lipsei unei linii de zbor directe.

De o astfel de linie directă ar beneficia mai multe categorii de călători:

1. numeroșii membri ai diasporei românești din Nisa și împrejurimi care se deplasează frecvent spre locurile natale, cât și familiile și prietenii lor ce vin în vizită

2. studenții francofoni ai universităților din Cluj și oamenii de afaceri din zona Nisei care au colaborări cu firme din Transilvania

3. turiștii din Transilvania dornici de a călători pe Coasta de Azur, la Monaco sau în vestul Italiei

4. turiștii francezi, italieni și monegasci ce vor avea posibilitatea de a descoperi potențialul turistic al diverselor zone din Ardeal

5. călătorii din Transilvania care au nevoie de legături aeriene spre diverse orașe din lume, Nisa fiind al treilea aeroport ca mărime din Franța, cu zboruri spre aproape 100 de destinații.

Vom adresa această petiție operatorilor de zbor posibil interesați de această linie, aeroportului din Cluj-Napoca precum și altor autorități care ar putea sprijini demersul nostru.


Dorel Toderici    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Dorel Toderici să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...