Apărați Centrul Cultural al MAI!

Ministrul Marcel Vela, care face un tur glorios al tuturor platorilor de televiziune, a ajuns și la Dragoș Pătraru.

Ce am auzit eu: Ministerul pe care îl conduce nu are nevoie de Cultură. ”Cultura să o facă Ministerul Culturii”. Nu are nevoie de Ansamblul Ciocârlia, care a dus faima României peste hotare. Între altele, îl confundă cu Ansamblul Rapsodia. Nu are nevoie de Biroul Sport, nu are nevoie de ”departamentul de comunicare”, pe care vrea să îl externalizeze.

Ce se ascunde în spatele acestor afirmații care par demne de un text scris de Eugen Ionescu: În aceste zile, ministrul Vela desființează, de facto, Centrul Cultural al MAI, situat în clădirea din strada Mihai Vodă nr. 17. Editura și birourile Tradiții și educație și Sport sunt înghesuite într-o clădire-anexă. Biblioteca ”Nicolae Labiș”, care are un fond de 80.000 de volume este în pericol iminent de a fi desființată. Serviciul Asistență religioasă, mai cu pile la Cel de Sus, se mută în clădirea MAI, fostul sediul al C.C. al PCR.

Vela a pus ochii și pe clădirea istorică unde funcționau redacțiile TV, radio și Studioul de film. Și acest personal se mută aiurea, pentru ca locul lor să fie luat de polițiștii care trebuie să prindă hoți.

Ministrul Vela distruge, printr-un ordin verbal, peste 60 de ani de cultură organziațională. Am aflat cu toții, în timpul protestelor din București, că un jandarm i-a spus unui jurnalist cultural: "Sunteţi site de cultură? Luaţi site-ul de cultură şi băgaţi-l în dubă". Acest mod de gândire face posibilă o astfel de crimă culturală.

Mai mulți scriitori din MAI au adresat o scrisoare deschisă ministrului Vela și Prim-ministrului Ludovic Orban pentru ca destinația Centrului Cultural să nu se schimbe. A fost anunțată și Administrația Prezidențială.

Nu poți intra cu bocancii în Cultură decât dacă vrei să intri în istorie cu sintagma: ”Ministrul care a desființat Cultura în MAI”.

Apărați Centrul Cultural al MAI, apărați Cultura!

#aparaticultura

Articol publicat de site-ul de investigații puterea.ro despre tema petiției noastre

https://www.puterea.ro/dezvaluiri/exclusiv-scandal-urias-la-mai-ministrul-marcel-vela-acuzat-ca-desfiinteaza-ilegal-centrul-cultural-si-distruge-peste-80000-de-volume-de-carte-187349.html


Petre Crăciun, Nicolae Rotaru, Ștefan Mitroi, Tudor Negoiță, Ion Anghel Mănstire, Valentin Uban, Gheorghe Turda    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Petre Crăciun, Nicolae Rotaru, Ștefan Mitroi, Tudor Negoiță, Ion Anghel Mănstire, Valentin Uban, Gheorghe Turda să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook