Absolvenții de medicină care au obținut peste 500 puncte la examenul de rezidențiat vor să lucreze în România

Stimate Domnule Ministru,

Prin prezenta, Vă solicităm respectuos, suplimentarea numărului de locuri pentru specialitățile deficitare, respectiv coborârea pragului de promovabilitate până la 500 de puncte. În susținerea noastră venim cu următoarele:

1. Există momente 0. Pandemia este un moment sanitar de o mare gravitate; este păcat în fața unei nații să lasați peste 700 de licențiați în medicină, care au efectuat stagii clinice în spitale la patul bolnavului, în afara sistemuluimedical, pentru a lua drumul Occidentului, exact când poporul are cea mai mare nevoie de ei. În contextul pandemic actual un absolvent cu diploma de Doctor Medic poate contribui la reducerea gradului de epuizare a cadrelor medicale;
2. Dorim să muncim în România, stat care ne-a susținut financiar 6 ani pentru a finaliza studiile, deși am putea să ne angajăm în acest moment în alte state ale Uniunii Europene, care nu ne condiționează de obținerea unei note la un examen. Acest examen nu poate anula șase ani de studiu și o diplomă de licență și master, recunoscută în UE;
3. În ultimii ani au rămas locuri neocupate; deși au fost solicitări de organizare a unor sesiuni pentru locurile rămase, acestea au fost respinse;
4. În România există foarte multe comunități rurale fără medic de familie;
5. În urmă cu nu mai mult de 10 ani promovabilitatea se raporta la 50% din nota maximă obținută;
6. Examenul din acest an a avut un grad de dificultate mai ridicat, iar raportarea la nota maximă este discutabilă, având în vedere faptul că au fost ani când s-a promovat cu sub 500 de puncte;
7. Sunteți medic și doctor în științe medicale. Avem mari așteptări de la dumneavoastră, ca așa cum v-ați dedicat în totalitate în deslușirea logicii medicinei de dezastre, să înțelegeți importanța demersului nostru și să răspundeți afirmativ cererii noastre.

Domniei Sale,

Domnului Dr. Nelu TĂTARU,

AMinistrul Sănătății

MOTATEANU VALENTIN    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe MOTATEANU VALENTIN să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.