Dreptul popoarelor autohtone. Dreptul de a fi părinte.

Contactați autorul petiției

ADN ul românilor, bataia de joc a străinilor!

2024-04-03 18:04:11

Luiza Volf

Dreptul unui popor autohton. Palestina.

2023-11-04 09:41:27

  • Screenshot_20231102-093705_Facebook2.jpg

Luiza Volf

Nu in numele nostru!

2023-10-16 20:59:37

Nu în numele nostru!
Scrisoare deschisa către liderii politici
-fragment-

Stimați lideri politici,

Vă aducem în atenție, ca urmare a desfășurării războiului din Israel/Gaza un document extrem de important emis la data de 12 iulie 2023 și anume Recomandarea Parlamentului European adresată Consiliului, Comisiei și Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind relațiile cu Autoritatea Palestiniană (2021/2207(INI)).
Documentul în cauză este o sinteză a relațiilor israelene-palestiniene în conjunctura istorică de (re)naștere a statului israelian în virtutea dreptului pre-istoric, de acum 2000 de ani.
Vă amintim că Declarația universală a drepturilor omului (1948), art. 21 stabilește că: „voința poporului va fi cea care va sta la baza autorității guvernamentale a statului”, și mai cu seamă că drepturile omului trebuiesc să fie ,,ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluție extremă, la revoltă împotriva tiraniei și asupririi,,.
Vă solicităm deci, să reflectați asupra modalităților de colaborare cu statul Israel dar și cu Autoritatea palestiniană, subliniind că și românii constituie populație autohtonă, milenară, cu drepturi în pericol de a fi eludate, nerespectându-se nici Constituția României, dar nici alte documente internaționale asumate de către Statul Român.
Pericolul acceptării unor populații străine în România, indiferent care ar fi acestea, încalcă drepturile noastre constituționale și internaționale, ca popor autohton multimilenar. Nu dorim ca oficialitățile din România, clasa politică sau chiar Guvernul să ia măsuri discreționare, unilaterale în acest sens, exprimând promisiuni oricărei părți aflate în conflict, care să nu respecte în primul rând legislația romănească și dreptul la auto determinare al poporului român.
Desigur, ne exprimăm profunda îngrijorare asupra situației explozive din zona Gaza dar și din Cisiordania, situație datorată în principal inexistenței unui stat suveran palestinian.
Promisiunile unilaterale ale unor lideri politici, indiferent de eșichierul politic este un motiv serios de îngrijorare mai ales acum, în urma nefericitelor evenimente din Israel cu urmările bine cunoscute.
Vă rugăm să faceți toate diligențele posibile pentru ca ,,soluția bazată pe coexistența a două state ca unică soluție viabilă la conflict, cu statul Israel și statul Palestina care coexistă democratic în pace, cu garanții de securitate,, în cadrul frontierelor din 1967 să devină realitate în viitorul cât mai apropiat.,,

Semnati petitia si distribuiti
https://www.petitieonline.com/dreptul_popoarelor_autohtonepalestina#form


Luiza Volf

Apel public către doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă, George Simion, gen. MIRCIA Chelaru, Lulea Marius Dorin

2023-08-19 13:54:50

Stimati semnatari ai acestei petitii, va reamintesc ca aceste semnaturi au fost depuse la Guvernul României, in 2021, cu prilejul Adunarilor Publice Ajunge!
Activitatea mea civica insa nu s-a oprit, astfel ca, in acest moment este foarte important ca APELUL de mai jos sa fie preluat si de domniile voastre si distribuit prin intermediul canalelor de socializare, pentru corecta ,,presiune,, a celor care ne doresc voturile anul viitor. 
Cu multumiri anticipate, Jur. Luiza Volf
Telefon 0726801713

Apel public către doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă, George Simion, gen. MIRCIA Chelaru, Lulea Marius Dorin

Stimata doamna senator se pare ca aveti influența asupra deciziilor domnului Prim Ministru Marcel Ciolacu, dacă, asa cum spuneti, ,, dezbaterile,, de la Ministerul Sanatatii din data de 17 august au fost organizate in urma presiunilor dumneavoastra.
In privinta asumarii dumneavoastra publice, doamna senator, atasata acestei postari, sunt cateva ,, mici,, probleme:
1. Dezbaterea in cauza nu a fost organizata conform Legii 52/2003 Articolul 7 aliniatul 10 litera b) care stipulează că ,,dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la cuvânt și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discutie.,, ;
2. Ministerul nu a tinut cont de sutele de solicitari pentru dezbatere cu participare fizică; 
3. Ministerul Sanatatii eludeaza legea in mod frecvent, cand este vorba de introducerea vaccinarilor obligatorii. Care de altfel, spre stiinta dumneavoastra, s-au vrut a se introduce din 2014! Deci, din 2014 societatea civila din România s-a implicat in stoparea acestui abuz asupra cetatenilor români;
4. Societatea civila a facut demersuri inclusiv in privinta Strategiei nationale de sanatate, cand de asemenea s-a organizat un simulacru de ,,dezbatere,,.
Prin urmare, adresam acest APEL public către domnia voastra, catre conducerea AUR, indeosebi domnului George Simion dar si catre conducerile tuturor partidelor ce se pretind a fi nationaliste, spre a duce mesajul nostru domnului Ciolacu și factorilor politici de decizie:
1. Este necesar ca dezbaterile Ministerului Sanatatii dar si al oricarui minister sa respecte cerintele constitutionale si legale conform Legii 52/2003 Articolul 7 aliniatul 10 litera b);
2. Dorim si este imperios necesar sa se fixeze urgent data dezbaterilor publice corecte pentru Strategiile nationale de sanatate si de vaccinare;
3. Este necesara abrogarea Ordinul de ministru nr.  2508/4493/2023 publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 703 din 1 august 2023 pentru aprobarea Metodologiei privind asigurarea  asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor și unitățile de învățământ preuniversitar  și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru  menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, ordin care eludează drepturile cetatenilor, indeosebi ale copiilor si parintilor;
3. Avand in vedere ca dl. Ciolacu a sustinut public ca in România nu va fi vaccinare obligatorie, toate programele de sanatate a populatiei sa respecte principiul caruia prin Convenţia privind drepturile OMULUI şi biomedicina (Articolul 1 și Articolul 2) demnitatea şi identitatea FIINȚEI UMANE sunt garantate oricărei PERSOANE, fără discriminare, iar ,,Interesul şi binele FIINȚEI umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.,,;
4. Inviolabiliatatea persoanei și a drepturilor naturale a omului  în fata intereselor de grup sau a colectivităților, drepturi consfintite inclusiv prin Constituția României, articolele 22 si 23, alin. (1): Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale PERSOANEI sunt garantate și respectiv alin. (1) Libertatea individuală și siguranța PERSOANEI sunt inviolabile;
5-Deoarece Strategia de vaccinare propusă face referire la ,,funcționarea optimă și coordonată a tuturor componentelor sistemului de sănătate (sistem de sănătate inteligent, sustenabil și predictibil),, mentionam in acest sens ca functionarea sistemului sanitar nu se poate desfașura optimal în absența informațiilor privind CAUZELE deteriorării sănătății cetățenilor, fiind nevoie ca strategiile și planurile de acțiune specifice pentru fiecare din prioritățile identificate să stipuleze cauzele bolilor ce se vor eradicate prin prevenție sau vaccinuri în urma studiilor și cercetării românești și nu preluate ad-literam de la organisme internaționale. Prin urmare cerem monitorizarea riscurilor majore pentru sănătate bazate pe CAUZE precum chemtrails, produse alimentare chimizate, OMG, radiații electromagnetice, nutriție deficitară, inclusiv alimentație cariogenă, consum de alcool, tutun, substanțe psihoactive, dependența de tehnologie digitală, comportamente sexuale la risc, accidente, abuz fizic, emoțional, adaptate pentru fiecare grupă de vârstă și corectarea acestora cât mai precoce prin intervenții specifice bazate inclusiv prin medicina și tratamente alternative.
6.CEREM DE ASEMENEA, IESIREA DIN OMS sau cel puțin, rediscutarea tratatului din urmatoarele considerente, dar nu numai:
-OMS dezvolta planuri de vaccinare fara discernamant, publicand in 2021 Agenda de imunizare 2030 in care se detaliaza o strategie foarte agresiva privind vaccinarea. Sursa : publicatia OMS “European Immunisation Agenda 2030” – WHO, 2021;
-vicierea consimtamantului pentru vaccinarea copiilor introducand termeni precum consimtamant implicit rezultatul fiind ca parintiiisi pierd dreptul de a-si proteja copiii fata de abuzul sanitar. Sursa : publicatia OMS “Considerations regarding consent in vaccination children and adolescents between 6 and 17 years old” – WHO, 2014.
-OMS a recunoscut ca a transmis oficial cifre false despre mortalitatea prin covid. Articol: “Covid death toll: scientists acknoledge errors in WHO estimates” - Publicatia Nature, June 2022.
-OMS este finantat in cea mai mare parte din fonduri private din USA, fundatia Bill si Melinda Gates, GAVI (Global Aliance for vaccination and immunisation). Sursa : Audited financial statements for the year ended 31 december 2019 – publicatie OMS. Seventy-third World Health Assembly, 3 July 2020.

Cu specificatia ca acest punct de vedere, exceptând iesirea din OMS, aici expus foarte succint, a fost trimis incepând din luna mai Ministerului Sanatatii, Ministrului Sanatatii, Ministerului Educației dar si domnului George Simion, gen. Chelaru, domnului Lulea de la care nu s-a primit raspuns.
Epilog:  Declarația universală a drepturilor omului (1948), art. 21 stabilește că: „voința poporului va fi cea care va sta la baza autorității guvernamentale a statului” iar intenția înscrisă în preambul stipuleaza ,,că drepturile omului sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluție extremă, la revoltă împotriva tiraniei și asupririi,,.

Cu reala speranta, in abordarea si sustinerea acestor cerinte, multumiri anticipate tuturor adresantilor.

  1. Jur.  Luiza Alexandrescu Volf, Campania pentru Viata in Romania

Luiza Volf

Urgent! De trimis primariei de care apartineti in REAL si la celelate, prin mail.

2023-05-02 20:48:34

Informatii si indrumari la 0726801713. Succes! 

 

Tuturor primarilor și consilierilor locali ai orașelor și comunelor României

 


Stimați politicieni, aleși ai poporului

Eu,................................., domiciliat la adresa............., CI seria......, nr.........., eliberat de către......., la data de.........,
În calitate de cetățean al României, care se identifică ca OM liber și având recunoașterea drepturilor și libertăților conform DECLARAŢIEI UNIVERSALE A DREPTURILOR OMULUI prin care se cere ca prin ,,învăţătură şi educaţie să dezvolte respectul pentru aceste drepturi şi liberţăţi şi recunoaşterea şi aplicarea lor universală şi efectivă, atît în sînul popoarelor statelor membre, cît şi al celor din teritoriile aflate sub jurisdicţia lor.,, și a cărui Articol 1 este fără echivoc: ,,Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi.,, ;
În conformitate cu Declarația universală a drepturilor omului (1948), art. 21 prin care se stabilește că: „voința poporului va fi cea care va sta la baza autorității guvernamentale a statului” și intenției ,, ca drepturile omului sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluție extremă, la revoltă împotriva tiraniei și asupririi,, și dreptului la autodeterminare a popoarelor indigene, drept regăsit în Declarația privind Drepturile Popoarelor Indigene la Art. 3: „dreptul la autodeterminare al Popoarelor Indigene”, drept ce poate fi exercitat în conformitate cu dreptul internațional. Declarația reprezintă existența unui consens general, fundamentat pe însușirea aproape unanimă a acestei Declarații de către state, în ceea ce privește recunoașterea dreptului la autodeterminare al popoarelor indigene;
În conformitate cu Constituția României care stipulează obligația cetățenilor de a-și apăra țara (Art. 55);
În numele principiilor constituționale ale Art. 1 și Art. 2 care stipulează că:
-România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil; forma de guvernământ a statului român este republica (și nu dictatura UE sau a altor organisme internaționale); România este stat de drept, democratic şi SOCIAL, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate; statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale; în România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
- Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum și că nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
Vă solicităm ce de îndată (cf. Art. 39, Legea 215/2001) să dispuneți:
A-stabilirea delegațiilor sătești conform Art. 53 din Legea 215/2001 prin care:
(1) Locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleşi în consiliile locale sunt reprezentaţi la şedinţele de consiliu de un delegat sătesc.
(2) Delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului consiliului local de către o adunare sătească, constituită din câte un reprezentant al fiecărei familii, convocată şi organizată de primar şi desfăşurată în prezenţa primarului sau viceprimarului.
(3) La discutarea problemelor privind satele respective delegaţii săteşti vor fi invitaţi în mod obligatoriu. Votul acestora are caracter consultativ.
B-ca prin hotărâre de consiliu să se stabilească data începerii dezbaterilor publice privind Planul național de redresare și reziliență, plan asumat politic dar care, prin repercusiunile directe socio-economice aduc schimbări ireparabile asupra modului de viață a întregii societăți;
C-să aduceți la cunoștința publică procesul-verbal a ședintei de consiliu in care s-a discutat prezenta solicitare, conform Articolul 42, LEGEA nr. 215 din 23 aprilie 2001.
În eventualitatea promulgării acestor propuneri legislative datorată lipsei dumneavoastră de interes față de cele expuse, mă consider persoană vătămată în dreptul meu ca OM liber, parte a populației autohtone românești rezervându-mi dreptul constituțional al articolului 51 privind dreptul la petiționare dar și al Tratatului de la Maastricht, care prevede că orice cetățean al Uniunii Europeneare are dreptul de a adresa petiții Parlamentului European, sub forma unei plângeri sau a unei cereri, privind chestiuni ce țin de unul dintre domeniile de activitate ale Uniunii Europene coroborate cu Articolul 7 aliniat (1) a Legii 554/2004.
Urgența imediată se răsfrânge asupra următoarelor cinci inițiative legislative distopice prin care se urmărește crearea legislației în vederea impunerii ,, creditului social,, care este asumat de către Forumul Economic Mondial la a căror lucrari din 6-20 ianuarie 2023 au participat un număr record de lideri politici şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. În 15 februarie 2022, Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab a publicat un nou raport, "Advancing Digital Agency: The Power of Data Intermediaries", care prezintă planuri pentru crearea celei de-a patra revoluții industriale, o fuziune a "lumii fizice, digitale și biologice". Sistemele de identitate digitală implementate precum date inerente (datele biometrice) sau atribute atribuite (cum ar fi numele sau numerele naționale de identificare); istoricul de credit sau medical, comportamente de cumpărare online; judecăți sau decizii luate pe baza proceselor de autentificare, a profilurilor și a istoricelor (de exemplu, o bancă decide atractivitatea unei persoane pentru un împrumut)sunt semnele care indică sistemul de creditare socială. https://www.weforum.org/events/the-growth-summit-jobs-and-opportunity-for-all-2023:
1. ,,Prevenirea separării copilului de familie,, prin care de fapt se restrâng inacceptabil drepturi și libertăti, încalcându-se Constituția României, Codul civil și Declarația drepturilor omului fiind răspunzători în fața legii interne și internaționale de rezultatele negative rezultate în urma implementării hotărârii propuse. Concret, am constatat că motivul emiterii proiectului ,, Prevenirea separării copilului de familie,, conform Expunerii de motive, este jalonul asumat prin PNNR de catre România in schimbul caruia România ar primi granturi in valoare de 14,9 miliarde de euro in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta (MRR). Un proiect asumat politic fără dezbateri publice.
Prin urmare este imperios necesar a se cunoaște în detaliu această propunere legislativă din următoarele considerente:
-există legislație și metodologia aferentă privind drepturile copiilor;
-prezenta propunere este un abuz din partea statului conditionând posibilitatea separării copiilor de acceptarea sau nu a vaccinurilor, a înscrierii la medicii de familie, de școlarizare sau de venituri in bani a familiilor lor; separarea forțată a copiilor de familii se va putea face din motive relative sau chiar aberante precum plecarea părinților la muncă în străinătate ori a exercitării unei influențe negative asupra copilului prin viziunea statului (deci se poate invoca orice motiv).
-încalcă REGULAMENTUL nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) care prevede:
-Art. (1)Protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental. Articolul 8 alineatul (1) din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene ("carta") şi articolul 16 alineatul (1) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) prevăd dreptul oricărei persoane la protecţia datelor cu caracter personal care o privesc.
Ori, în privința inființării Observatorului Copilului populația nu a fost informată, cu atat mai mult, aceasta nu este în masura sa isi dea sau nu, un acord în cunostinta de cauză.
-Mai ales că prin GDPR, alin. (5) aflăm că: ,, Integrarea economică şi socială care rezultă din funcţionarea pieţei interne a condus la o creştere substanţială a fluxurilor transfrontaliere de date cu caracter personal. Schimbul de date cu caracter personal între actori publici şi privaţi, inclusiv persoane fizice, asociaţii şi întreprinderi, s-a intensificat în întreaga Uniune. Conform dreptului Uniunii, autorităţile naţionale din statele membre sunt chemate să coopereze şi să facă schimb de date cu caracter personal pentru a putea să îşi îndeplinească atribuţiile sau să execute sarcini în numele unei autorităţi dintr-un alt stat membru,,.
-Alin. (42) tot din GDPR stipulează: ,,În cazul în care prelucrarea se bazează pe consimţământul persoanei vizate, operatorul ar trebui să fie în măsură să demonstreze faptul că persoana vizată şi-a dat consimţământul pentru operaţiunea de prelucrare. În special, în contextul unei declaraţii scrise cu privire la un alt aspect, garanţiile ar trebui să asigure că persoana vizată este conştientă de faptul că şi-a dat consimţământul şi în ce măsură a făcut acest lucru. În conformitate cu Directiva 93/13/CEE a Consiliului (1), ar trebui furnizată o declaraţie de consimţământ formulată în prealabil de către operator, într-o formă inteligibilă şi uşor accesibilă, utilizând un limbaj clar şi simplu, iar această declaraţie nu ar trebui să conţină clauze abuzive. Pentru ca acordarea consimţământului să fie în cunoştinţă de cauză, persoana vizată ar trebui să fie la curent cel puţin cu identitatea operatorului şi cu scopurile prelucrării pentru care sunt destinate datele cu caracter personal. Consimţământul nu ar trebui considerat ca fiind acordat în mod liber dacă persoana vizată nu dispune cu adevărat de libertatea de alegere sau nu este în măsură să refuze sau să îşi retragă consimţământul fără a fi prejudiciată.,,
Analiza punctului 2.2 ,,Descrierea situației actuale,, demonstrează că există legislație în domeniu, implementată incorect din moment ce situația dezastruoasă se menține din cauza cauzei-radacină (chestiunea economică) ce nu este rezolvată.
Din propunerea de proiect rezultă că schimbările preconizate acoperă situații care sunt cuprinse parțial in legislatia anterioară: Legea 272/2004; Legea Nr. 292/2011 din 20 decembrie 2011 și Hotărârea de Guvern nr. 691 din 19 august 2015 implicit Metodologia din 19 august 2015 privind colaborarea dintre direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi serviciile publice de asistenţă socială şi modelul standard al documentelor elaborate de către acestea
În același timp, aduce parțial articole din Metodologia din 19 august 2015, cu intenția clară de a legifera chestiuni care sunt sau pot fi variabile în mediul socio-economic al familiilor, indicatorii fiind extrem de generali sau care încalca drepturi și libertati fundamentale, punând familia în situația inacceptabilă de a deveni una cu risc de abandon și prin aceasta, sa fie monitorizata permanent de catre organe de stat, asociatii sau chiar entități supranaționale. Conform acestor indicatori, milioane de familii pot ajunge sub incidența acestei legi, dacă nu urmează politica guvernamentală privind învătământul sau politica de vaccinare guvernamentală.
Ca urmare a introducerii conditionării vaccinarii copilului (Art. 5 alin. (3)punctele a) și b), referirile la starea de sănătate a copiilor (Art. 5, alin. 2, pct. d); alin. (3) pct. c) si d) deducem că, în cazul refuzului vaccinării, familia va intra pe lista familiilor cu risc de abandon. Situația devine de-a dreptul hilară, în eventualitatea îmbolnăvirii copiilor ca urmare a vaccinării urmate de spitalizări, caz în care se ajunge tot pe lista familiilor de risc de separare. Poate fi un mod subtil de a ne atenționa asupra voinței guvernului de a vaccina copiii cu orice preț, sub amenințarea posibilității de separarea acestora față de familie sau chiar a adopțiilor inclusiv internaționale, atâta timp cât acești copii vor fi monitorizați printr-o bază de date internațională.
Capacitatea părintelui de a se mobiliza în interesul copilului și impactul contextului familial și al mediului social asupra situației și dezvoltării copilului sunt și ele analizate, legea neavând jaloane clare de analiză.
Aflăm din expunerea de motive că în ,,contextul înființării modulului informatic denumit Observatorul Copilului, vor fi identificați și înregistrați toți copiii aflați în situație de risc de separare,,. Observăm că programul informatic face parte din proiectul ,,Sistem informatic Național pentru adopție SINA în cadrul Programului Operațional Competitivitate,, subsistemul destinat activități de ,,prevenire,, a separării copilului de familie are la bază o aplicație software dezvoltată de UNICEF denumită Aurora care urmează a fi integrată în aplicația națională prin Observatorul copilului ce are ca funcție colectarea sistematică a datelor si monitorizarea punerii în aplicare a planurilor de servicii pentru copiii aflați în situație de risc.
Îngrijorarea și preocuparea noastră (în contextul actual, de presiune asupra formei de educație a copiilor in directii straine poporului roman) este că aceste separări a copiilor și implicit a evidentei internationale privind aceste familii/copii au în realitate alte scopuri ce au ca țintă finală adopția internațională a acestor copii chiar de către familii atipice sau creșterea acestora într-un mediu dictat de ,,voința politică,,.
Atâta timp cât legea prevede o multitudine de factori prin care copiii pot fi separați nu întelegem care ar fi impactul pozitiv al legii, in afară doar de a fi monitorizați și evidențiați într-o bază de date, precum Observatorul copiilor (vezi Punctul 3.2/Expunere de motive), punctul 4.8 susținând chiar ,, că prin aplicarea acestei legi va scădea numarul copiilor intrați în sistemul de protectie specială.,, Observator ce cuprinde informații sociale, medicale și personale.
Sistem de protectie care are deja o legislație foarte explicită privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie (Legile 272/2004 si 292/2011 din 20 decembrie 2011) și are și Metodologia aferentă prin Hotărârea de Guvern nr. 691 din 19 august 2015, dar care este necesar a se îmbunătăți.
2.STRATEGIA NAȚIONALĂ DE SĂNĂTATE 2023-2030 „Pentru sănătate, împreună” aflată în faza de dezbatere publică la Ministerul Sănătății, strategie care, sub formă mascată, introduce:
- necesitatea vaccinării la orice varstă cu vaccinuri neprecizate, insuficient studiate clinic, cu seruri dovedite a fi grav vătămătoare asupra sănătății prin miile de reactii adverse raportate inclusiv moartea subită , așa cum este cazul serurilor cu tehnologie mRNA;
-monitorizarea continuă a populației de orice varstă sub pretextul asigurării sănătății publice prin acoperire vaccinală obligatorie și nu prin prevenție, cum ar fi corect din punct de vedere etic și medical;
-pedepsirea celor care nu răspund conform cerințelor impuse de politica statală se subînțelege din titlul ,,ÎNTĂRIREA CAPACITĂȚII DE SUPRAVEGHERE, RĂSPUNS RAPID, ADECVAT ȘI COORDONAT LA AMENINȚĂRILE SĂNĂTĂȚII PUBLICE,,;
- strategia greșită ,,centrată pe cetățean,, și nu pe pacient: adică, din start suntem prezumați a fi bolnavi sau în curs de îmbolnăvire situație care devine culpabilă în caz că nu îmbrațișezi politica vaccinării, care devine astfel o condiționare (mascată) obligatorie;
-introducere unor noi termeni lansați recent în lumea medicală, cum este prevenția primordială (?);
-asigurarea accesul tinerilor la contraceptive gratuit, știut fiind că le pot afecta negativ organismul, de la riscul de embolii la dereglari hormonale si sterilitate.
Acestea sunt doar căteva chestiuni care trebuiesc luate în atenția dumneavoastră, dar nu sunt și singurele. Întregul proiect se supune cerințelor factorilor externi (UE etc) dar nu țin cont de specificul țării noastre.
3. Implementarea unor măsuri anticonstituționale prin pierderea drepturilor umane precum dreptul la libertatea de mișcare/viață privată cu consecințe și impact decisiv asupra desfășurarii vieții in general. Este vorba de PL-x nr 47/2023 privind asa zisa "mobilitate urbană durabilă", care ascunde o condiționare tiranică, neconstituțională și antidemocratică, care permite crearea asa-ziselor "orașe de 15 minute", permitand controlul discretionar al statului asupra modului în care cetatenii se deplaseaza, ba chiar și asupra spațiului de locuit și numărul de rezidenți la hectar. Obiectivele asumate la nivel de orașe prin PNRR, document realizat de fostul ministru USR, Cristian Ghinea se vor a se extinde inclusiv la nivel de comune, atâta timp cât un deputat USR a depus un amendament care extinde o parte dintre aceste prevederi în acest sens. Dorim și avem dreptul deplin și inalienabil să ne mișcăm în țara noastră cănd, unde și cum dorim, fără restricții și suprataxe, conform drepturilor și libertăților consfințite (iar nu daruite! ) de Constitutie.
4-Guvernul PSD-PNL-UDMR susține adoptarea unui proiect de Lege pentru modificarea şi completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice (PL-X 143/2023). Constatăm că acest proiect de lege înseamnă înstrăinarea bunurilor proprietate publică și deci încalcă prevederile Art. 136 a Constituției României care stipulează astfel:
-alin. (1) Proprietatea este publică sau privată;
-alin. (2) Proprietatea publică este garantată și ocrotită prin lege și aparține statului sau unităților administrativ-teritoriale;
-alin. (3) Bogățiile de interes public ale subsolului, spațiul aerian, apele cu potențial energetic valorificabil, de interes național, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice și ale platoului continental, precum și alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietății publice;
-alin. (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.În condițiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituțiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică.
Proiectul guvernamental înseamnă cedarea celor 240 de regii autonome și a celor peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat cum ar fi: Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța și altele către multinaționale sau alte organisme private internaționale în condițiile în care Statul Român nu mai are nici un control asuora acestora (a se consulta și Acordul cu CFI din 1991). https://www.petitieonline.com/ajunge_vrem_dezbateri_parlamentare_pentru_renegocierea_cu_corporaia_financiar_internailnal_legea_28_1991
Prin urmare, subliniem că bunurile proprietate publică potrivit Constituției, sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile, motiv pentru care nu pot fi listate pe piețele reglementate.
Subliniem de asemenea că art. 868 din Codul civil dispune foarte clar la alin (1) și (2) că Dreptul de administrare aparține regiilor autonome sau, după caz, autorităților administrației publice centrale sau locale și altor instituții publice de interes național, județean ori local, respectiv că Titularul dreptului de administrare poate folosi și dispune de bunul dat în administrare în condițiile stabilite de lege și, dacă este cazul, de actul de constituire.
Atragem atenția că prezenta propunere legislativă încalcă Art. 1 și 2 a Constituției, având in vedere că se propune modificarea Art. 2 incluzând ,,Standarde de bună guvernanță corporativă cuprinse in Principiile OCDE precum și în ghidul OCDE privind guvernanța corporativă întreprinderilor publice,, Altfel spus, România introduce în legislație norme a unei entități supranaționale, demers total anti constituțional. De pe pagina oficială a MAE aflăm chiar că, România ,,va trebui să internalizeze peste 250 de instrumente juridice la nivelul legislației, politicilor și practicilor interne,,.
Conchidem că prezentele proiecte legislative sunt un ,,asalt,, asupra legislației interne cu rezultat aproape imediat în pierederea drepturilor naturale, constituționale și implicit pierderea exercitării suveranității României.
5. Modificarea legii executorului judecătoresc prin Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/2000 și care a fost în dezbatere publică din data de 19.09.2022, data de la care in termen de 10 zile calendaristice se puteau formula propuneri, sugestii sau opinii.
Deoarece prin aceste modificări se aduc atingere drepturilor românilor cu implicații majore de interes național, considerăm ca nu s-au facut suficiente demersuri astfel ca opinia publică să își poată formula opiniile. Mai mult, observăm că aceste modificări trec în regim de urgență spre votul parlamentar.
Din Expunerea de motive reținem două chestiuni importante:
1. ,, a fost eliminată condiția cetățeniei române pentru accesul în profesie, potrivit proiectului urmând a putea deveni executor judecătoresc orice cetăţean român, cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene, cetăţean al unui stat aparţinând Spaţiului Economic European sau cetăţean al Confederaţiei Elveţiene, cu domiciliul sau reşedinţa în România,,.
2- ,, pentru corelarea condițiilor de acces în celelalte profesii juridice şi în scopul profesionalizării procesului de selecţie a executorilor judecătoreşti, a fost eliminată posibilitatea numirii fără examen sau concurs în funcţia de executor judecătoresc a persoanelor care au exercitat timp de 5 ani funcția de judecător, procuror sau avocat și au promovat examenul de definitivat în profesia din care provin.,,
Stimați politicieni,
Vă rugăm să aveți în vedere conexiunea acestor propuneri legislative cu impact direct asupra vieții, bunurilor și libertății românilor, printre care vă numărați și domniile voastre împreună cu familiile, amintindu-vă că tot ce înseamnă facturi de utilități au titlu executoriu, că cedând toate resursele corporațiilor străine, preturile vor crește atăt de mult, încât ne vor lua proprietățile cu ajutorul factorilor externi prin mijlocirea executorilor străini. Dacă mai adăugăm și adoptarea de curând a Legilor Justitiei tabloul României suverane descrise în Constituție se prabușește complet.

În drept:
1-Constituția României
Art. 11 (3) În cazul în care un tratat la care România urmează să devină parte cuprinde dispoziţii contrare Constituţiei, ratificarea lui poate avea loc numai după revizuirea Constituţiei.
Art. 20
(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
(2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.
Art. 31 (2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal,
2-Declarația drepturilor omului
ART. 1 Toate ființele umane se nasc libere și egale in demnitate si in drepturi generale
ART. 3 Orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate si la securitatea persoanei sale.Nimeni nu va fi ținut în sclavie, nici în servitute: sclavajul si comerțul cu sclavi sunt, interzise sub toate formele lor.
ART. 5 Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante.
ART. 7 Toti oamenii sunt egali în fața legii și au, fără nici o deosebire, dreptul la o egală protecție a legii.
Toți oamenii au dreptul la o protecție egală împotriva oricărei discriminări care ar viola prezenta declarație și împotriva oricărei provocări la o asemenea discriminare.
ART. 22 Orice persoană, în calitatea sa de membru al societății, are dreptul la securitatea socială; ea este îndreptățită ca prin efortul național și colaborarea internațională, tinindu-se seama de organizarea și resursele fiecărei țări, să obțină realizarea drepturilor economice, sociale și culturale indispensabile pentru demnitatea sa și libera dezvoltare a personalității sale.
ART. 25 1. Orice om are dreptul la un nivel de trai care să-i asigure sănătatea și bunăstarea lui și familiei sale, cuprinzând hrana, îmbrăcămintea, locuință, îngrijirea medicală, precum și serviciilor sociale necesare; el are dreptul la asigurare în caz de șomaj, boala, invaliditate, văduvie, bătrânețe sau în celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistență, în urma unor împrejurări independente de voința sa.
ART. 30 Nici o dispozitie a prezentei Declarații nu poate fi interpretată ca implicând pentru vreun stat, grupare sau persoană dreptul de a se deda la vreo activitate sau de a săvîrși vreun act îndreptat spre desființarea unor drepturi sau libertăți enunțate în prezenta declarație.
3-Codul civil
Art. 58. – (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la onoare şi reputaţie, dreptul la respectarea vieţii private, precum şi dreptul la propria imagine.
Art. 61. – (1) Viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a oricărei persoane sunt garantate şi ocrotite în mod egal de lege. (2) Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.
(2) Identificarea unei persoane pe baza amprentelor sale genetice nu poate fi efectuată decât în cadrul unei proceduri judiciare civile sau penale, după caz, sau în scopuri medicale ori de cercetare ştiinţifică, efectuate în condiţiile legii.
Art. 71 (1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75. (3) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute de art. 75.
Art. 72. – (1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale. (2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
Art. 74. - Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
e) ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
Art. 75. – (1) Nu constituie o încălcare a drepturilor prevăzute în această secţiune atingerile care sunt permise de lege sau de convenţiile şi pactele internaţionale privitoare la drepturile omului la care România este parte
și toate legile și tratatele enunțate în prezenta solicitare.
Semnătura, Data,
.


Luiza Volf, Campania pentru Viață în România

Protest pentru apararea copiilor

2023-04-18 08:31:51

Protest pentru apararea copiilor miercuri, 19 Aprilie la Parlament!

Nu uitați ca sunt in vot parlamentar si alte legi! 


Luiza Volf



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...