Apel la trezire civica!!! Opriti demolarea a trei cladiri istorice din orasul Focsani!

Contactați autorul petiției

Detalii Casa Pruncu

2022-12-30 18:00:41

Buna ziua!

Vă mulțumim tuturor celor care ați semnat petiția până acum și vă dorim sărbători cu bine!

Suntem în măsură să vă oferim o mică actualizare cu privire la situația Casei Pruncu, fosta reședință a starostelui Iordache Pruncu, casă de oaspeti a orașului Focsani, care l-a găzduit pe principele Carol I, și a servit ca primul sediu al Școlii de Fete din Focșani, a cărei demolare a fost oprită pentru moment întrucât conducerea Colegiului National "Al. I. Cuza" nu a obținut avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, obligatoriu, potrivit legii.

Raspunsul poate fi citit la subsolul acestui mesaj iar solicitarea noastră adresată colegiului poate fi consultată la acest link: https://www.facebook.com/EuTuEiFocsani/photos/a.2455979091221493/2455979271221475

Este însă doar o amânare generată de nerespectarea legislației în vigoare întrucât muncipalitatea a pus deoparte și banii necesari, deloc puțini, și a încheiat contract și cu firma pentru demolarea imoblului. Partea negativă, care s-ar putea pune în calea demersurilor de salvare, este că acest imobil este expus de câțiva ani buni intemperiilor fapt care ingreunează intervențiile salvatoare. Și asta pentru că șantierul nu este în niciun fel protejat, casa având acoperișul deteriorat.

Întrucât colegiul nu a răspuns complet la toate întrebările, anul viitor vom reveni cu o nouă solicitare oficială pentru a se face publice expertizele de care se vorbește în răspuns.  

Vă ținem la curent cu următorii pași. 

An nou cu bine!

Silvia Nichita 

 

 

 

Raspuns_Colegiul_Cuza.jpg


Silvia Nichita / #PovestimFocșaniul



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...