Petiția poporului către Senat pentru apărarea Constituției României

Contactați autorul petiției

Continuăm împreună! Am ajuns la CCR, haideți să-i vorbim!

2022-10-23 12:37:03

Lupta noastră pentru Constituție nu s-a încheiat. Fiecare semnătură din această petiție a fost importantă pentru a ne da determinarea și energia să continuăm ce am început împreună.

În acest moment legile nedrepte ale justiției au fost blocate și sunt sunt pe masa Curții Constituționale, adică exact acea instituție în sprijinul căreia noi ne-am ridicat.

Curtea Constituțională este apărătorul și garantul supremației Constituției. Este cea care va fi chemată să spună singură dacă pe viitor ea si legea supremă iși vor păstra autoritatea și intangibilitatea sau, dimpotrivă, ambele vor fi slăbite și o dată cu ele noi ca popor. 

Până acum toate autoritățile noastre publice, fie că că e vorba despre Guvern sau despre Parlament, ne-au demonstrat că sunt gata să ne vândă viitorul demn pentru câștiguri iluzorii, s-au purtat laș și au cedat tuturor șantajelor legate de spațiul Schengen sau ridicarea MCV.

Curtea Constituțională este ultima redută a drepturilor noastre și trebuie atât să o încurajăm cât și să îi spunem că suntem cu ochiii pe ea și că urmărim cu atenție și îngrijoarere deciziile pe care le va lua. 

Vă invit să semnăm împreună un mesaj public de sprijin al Curții Constituționale și în același timp să-i adresăm îndemnul  să nu își piardă, mai ales că are o altă componență, hotărârea cu care până acum a apărat drepturile și libertățile și valorile noastre supreme, adică suveranitatea și supremația constituțională.

Am început împreună, continuăm împreună!

Vă rog semnați și Scrisoarea noastră deschisă către Curtea Constituțională!IMG-20221022-WA0034.jpg

https://www.petitieonline.com/cetatenii_romaniei_solicita_ccr_sa_isi_respecte_rolul_de_garant_al_suprematiei_constitutiei_romaniei


Adrian Toni Neacsu

Multumiri!

2022-10-18 07:29:04

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare.

Deși petiția a fost depusă peste tot unde ar fi trebuit să conteze, atât la Comisia specială comună pentru legile justiției, cât și la Senat ori individual la senatori, ea a fost nesocotită într-un dispreț care nu are nimic de a face cu regulile unei democrații ba chiar și numai cu bunul simț. 

Toate cele 3 legi ale justiției au fost adoptate ieri de către Senat, camera decizională, într-o procedură de un cinism incredibil. 

Indiferent cum ar fi, mobilizarea cetățenească în jurul unor valori fundamentale pentru statalitatea noastră a fost exemplară, iar acest eșec nu este al nostru ci al Parlamentului care, printr-o majoritate discreționară, a confiscat suveranitatea care potrivit Constituției aparține numai poporului român și o exercită în nume propriu. Există în continuare câteva mecanisme democratice de control, respectiv controlul de constituționalitate la CCR înainte de intrarea legii în vigoare, și nu putem decât să sperăm că acestea vor funcționa și încă nu au fost compromise. 

Vă rog să nu simțiți dezamăgire ci doar satisfacția că v-ați făcut datoria civică de a vă implica, fie și numai prin exercitarea dreptului constituțional la petiționare.  

 


Adrian Toni Neacsu



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...