Vrem canalizare functionala in Otopeni!

Contactați autorul petiției

Cifre oferite de primarie

2021-05-07 15:57:10

Asa cum stiti, ca raspuns la petitia noastra cu privire la un sistem de canalizate FUNCTIONAL in Otopeni ni s-a spus ca vom gasi un video pe site-ul primariei. Eu personal n-am vazut sa existe acolo, dar l-am gasit pe pagina de Facebook Otopeni. Daca doriti, va puteti delecta singuri cu prezentarea de 17 minute a domnului primar care de la minutul 2 incepe sa vorbeasca despre sistemul de tevi de apa si canalizare, caci despre statiile de epurare nu pomeneste decat trecator. In esenta, pana in aprilie 2021 la nivelul orasului aveam pe strazi sistem de alimentare apa in 94% din localitate, iar de canalizare pe 70%. Situatia pe cartiere arata asa: centrul si Otopenii de jos au 93% apa si 98% canalizare, Ferme are 94% apa si 88% canalizare, iar cartierul Odai detine 90% apa si 43% canalizare. Desi domnul primar se face ca uita, pentru a fi functionala, canalizarea trebuie legata la statii de epurare. Din reportajele "Romania Te Iubesc" si din simple constatari pe teren, canalizarea din zona centru si Otopenii de jos este deservita de statii subdimensionate si prin urmare nu se pot face noi bransamente. Ne spune domnul primar ca statia de la capatul strazii Marin Sorescu e in probe tehnologice. Nu locuiesc acolo si poate nu stiu eu bine, dar de cate ori am trecut prin zona miroase ingrozitor, chiar ma intrebam cum traiesc oamenii acolo. De altfel este singura statie de epurare existenta pe partea de oras ce-si duce viata de partea cealalta a DN1 fata de primarie. La minutul 8.50 domnul primar spune ca zona Odai este "in expansiune din punct de vedere investitional atat in zona de utilitati cat si in zona de infrastructura rutiera, statii de pompare si epurare", desi eu zic ca mai degraba e ramasa in urma atata timp cat sunt case vechi de peste 40 ani care nu beneficiaza de infrastructura din centru, Otopenii de jos sau Ferme. Desi se afirma aceasta expansiune, nu ni s-a spus nimic de mult promisa statie de epurare de la intersectia cu Ion Creanga, statie care trebuia sa deserveasca str. 1 Mai. La minutul 10.06 domnul primar spune ca " procentele eu zic ca sunt foarte bune in momentul acesta". Dumneavostra in calitate de cetateni beneficiari ce ziceti? Eu voi trimite la adresele de email deja cunoscute o adresa prin care voi cere un raspuns clar daca ma pot bransa la canalizare atata timp cat am sistem de tevi in strada principala. Va invit ca fiecare dintre dvs sa faceti la fel.

"Raspuns" autoritati

2021-04-22 13:39:25

Asa cum stiti, in data de 19 martie 2021 am depus in scris la secretariatul Primariei Otopeni o adresa ce continea doleantele noastre insotita de o anexa cu semnaturile dvs. In cererea mea inregistrata cu numarul 61IP am specificat clar ca doresc ca informarea catre cetateni sa se faca in scris pe site-ul primariei si prin revista Info Otopeni. Cerinta informarii in scris are la baza principiul egalitatii cetatenilor din oras. Nu cred ca este obligatoriu sa ai internet, sa stii sa folosesti tehnica moderna pentru a afla informatii de interes. Tocmai de aceea, publicarea datelor cerute in revista scrisa asigura acest drept la informare si seniorilor din comunitate care nu au tehnica moderna.

Tot in aceeasi zi am depus in nume personal o alta adresa care a primit numarul 60IP prin care in virtutea accesului la informatiile publice am cerut sa mi se comunice date despre actuala infrasructura de apa si canalizare.

In data de 19 aprilie 2021 am trimis la secretariat prin email un kind remember cu privire la faptul ca nu am primit raspuns, desi termenul legal a expirat.

Astazi 22 aprilie 2021 am primit pe email o hartie semnata de domnul primar prin care mi se comunica faptul ca undeva in perioada 23 aprilie - 1 mai pe site-ul primariei va fi incarcat un video care va raspunde adreselor mele. Nu este corect in mod sigur si probabil nici legal (o sa studiez acest aspect) ca la 2 adrese depuse legal sa ni se indice un astfel de raspuns. In al doilea rand, hartia trimisa pe email nu stiu ce valoare are, daca la numarul de inregistrare are numerele de inregistrare pe care eu le-am primit cand am depus cererile, dar data de 19 aprilie, nu martie.

Eu voi face revenire la acest "raspuns" si voi cauta sa vad daca poate fi considerat un raspuns legal.

Cred ca ar fi bine ca autoritatile sa afle parerile dvs despre lipsa canalizarii si despre felul in care este tratat cetateanul obisnuit al orasului in mod direct, printr-un email trimis la adresele secretariat@otopeniro.ro, vladconstantin@otopeniro.ro si elena.helcioiu@otopeniro.ro

Inchidere petitie

2021-03-19 18:37:13

Astazi au fost depuse listele de semnaturi si petitia la registratura primariei. Speram ca vocea noastra sa aiba ecou. Va multumesc!

Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

• Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.