Nu vrem să pierdem o clasă de matematică-informatică la Colegiul Național „Ioan Slavici" - 68 de elevi vor să vină pe cele 52 de locuri

Contactați autorul petiției

Sentință a Tribunalului Satu Mare în favoarea noastră, nepusă deocamdată în aplicare de către ISJ

2021-06-28 17:53:44

Dragi susținători ai claselor de matematică-informatică ale CNIS,  

Deocamdată nu ne-am primit clasa înapoi, deși Tribunalul Satu Mare, prin Sentința Civilă din 23 iunie 2021, anulează în parte Hotărârea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare cu privire la Proiectul planului de şcolarizare pentru anul 2021-2022, pentru clasa a IX-a, în ce priveşte modificarea numărului de clase propuse de Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Ioan Slavici”, prin reducerea unei clase de matematică-informatică. Totodată obligă ISJ să reanalizeze proiectul planului de şcolarizare pentru anul 2021-2022 pentru clasa a IX-a în ce priveşte Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, întrucât modul în care s-a luat hotărârea respectivă încalcă în mod repetat legea.

Am ajuns în instanță deoarece toate încercările noastre de rezolvare pe cale amiabilă a problemei nu au avut succes. Iată, pe scurt, pașii pe care i-am parcurs. După ce am trimis Memoriul către Ministerul Educației, l-am înregistrat și depus și la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. La scurt timp am înregistrat și depus, tot la ISJ, un dosar cu 70 de pagini cuprinzând semnăturile voastre de susținere și textul Petiției. Răspunsul primit nu ne-a convins că hotărârea CA al ISJ în ceea ce privește modificarea planului nostru de școlarizare este justificată, așa că am înaintat către dumnealor o Plângere prealabilă. Plângerea prealabilă a primit un răspuns negativ, astfel încât am fost nevoiți să trecem la pasul următor: chemarea în judecată a ISJ pe data de 23 aprilie 2021. Fiecare pas al nostru a fost întârziat cât de mult a fost posibil de către ISJ, acesta amânând până în ultimul moment să ne răspundă la solicitări. Aceeași dorință de tergiversare s-a manifestat și în timpul procesului, judecătorul trebuind în repetate rânduri să dea noi termene pentru ca ISJ să depună la dosar documentele solicitate.

În data de 23 iunie 2021 judecătorul a dat sentința în cazul nostru, anulând în parte hotărârea CA al ISJ și obligându-l să reanalizeze proiectul planului de școlarizare al CNIS, însă, din informațiile noastre, ISJ intenționează să facă recurs, astfel încât să se ajungă la rejudecarea cazului de către Curtea de Apel Oradea, în ciuda faptului că Instanța indică, așa cum spuneam la început, o serie de încălcări ale legii comise de CA al ISJ. ISJ are la dispoziție 15 zile pentru a depune recurs, adică până pe data de 7 iulie, cu doar 9 zile înainte de începerea înscrierii la admiterea la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a. Ne temem că dacă ISJ nu renunță la intenția de a face recurs și nu revine asupra hotărârii de a tăia o clasă de matematică-informatică de la CNIS, elevii nu vor mai reuși să se înscrie pentru 52 de locuri cu specializarea matematică-informatică, ci doar pentru 26. Așa că ne-am gândit din nou la voi, membri și reprezentanți ai comunității, cu speranța că poate vom reuși împreună să convingem Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare să pună în aplicare sentința dată de Tribunalul Satu Mare. Dacă noi, comunitatea locală, ne manifestăm susținerea pentru punerea în aplicare a acesteia, Colegiul Slavici are șanse să își primească a doua clasă de matematică-informatică înapoi în timp util, astfel încât absolvenții de gimnaziu sătmăreni să aibă la dispoziție 52 de locuri, nu 26.

Așadar, vă rugăm să distribuiți acest mesaj pe rețelele sociale, în familia și cercurile voastre de prieteni și cunoscuți, să trimiteți un(ul sau mai multe) email(uri) către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare (isjsm@satmar.ro) prin care să-i rugați să convoace în cel mai scurt timp posibil o ședință a Consiliului de Administrație în care să reanalizeze, așa cum îi obligă instanța, planul de școlarizare al Colegiului Național „Ioan Slavici” și să trimiteți aceeași rugăminte și pe pagina de Facebook a ISJ (https://www.facebook.com/ISJSatuMare/).

Vă mulțumim și să ne auzim cât de curând, cu vești bune.


Membri ai sindicatelor FSLI și FSE „Spiru Haret" ai Colegiului Național „Ioan Slavici"



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...