Stop digitalizării școlii românești!

Contactați autorul petiției

Digitalizarea școlii

2021-02-18 15:04:26

1. Le mulțumesc tuturor celor 1874 de persoane care au semnat petiția împotriva digitalizării școlii românești.

2. Această petiție nu a fost susținută de nicio ”celebritate”, de niciun post de TV, de nicio mare instituție sau de vreun mare ziar din România. Este petiția noastră, a părinților, profesorilor, bunicilor, cetățenilor români care înțeleg că e periculos să treci prin viață ca simplă cutie de rezonanță a ceea ce ți se spune la televizor. Că, mai ales atunci când e vorba de copii și de școală, nu ai voie să fii o simplă cutie de rezonanță a vedetelor, talk-show-urilor măsluite și reclamelor care au umplut, mult mai colorat dar la fel de deprimant, și pentru că non-stop, locul Tovarășului de odinioară.

3. Există avantaje în mersul cu turma – uneori, turma de experți -, dar nu pentru oamenii normali și cinstiți. Tocmai de aceea, avem nevoie mai mult decât oricând de luciditate. Dacă nu vrem să creștem copii sociopați sau fracturați sufletește, avem nevoie de luciditate cultivată nu doar la nivelul familiei – și ea din ce în ce mai zdrențuită, orice ar spune cei care vor să se bazeze doar pe școala acasă -, ci la nivelul școlii. Avem nevoie de școală clasică tocmai pentru a naviga ceea ce unii numesc, poetic își închipuie ei, ”provocările modernității”. Nu, avem nevoie de școală clasică pentru a naviga păcălelile criminale ale postmodernității consumeriste, fără criterii, fără certitudini, fără ancore, pentru care totul e doar baterie a sistemului.

4. Știința e de partea noastră (vedeți, printre altele, Demența digitală a lui Manfred Spitzer și La fabrique du crétin digital a lui Michel Desmurget), nu a MEC. De partea MEC sunt autoritatea statului, puterea supra-statului (UE) și banii corporațiilor. Banii produși de tehnologie. Dar știința e de partea noastră, de partea lor e doar superstiția tehnologiei bune la orice, oricum, oricând. Avem un stat condus de agenți de vânzări.

5. Am depus petiția pe websitul MEC, ca răspuns la consultarea publica inițiată de ei in privința digitalizării. Nu au ”generat” nici măcar un răspuns automat de confirmare a depunerii documentelor. Am trimis petiția și prin email către Registratura MEC și dl Jean Badea, subsecretarul de stat MEC care coordonează digitalizarea educației. Voi urmări să văd câtă greutate se acordă obiecțiunilor noastre în cadrul acestei consultări. Oricum, ele sunt acum parte a documentelor oficiale ale procesului digitalizării.


Mircea PlatonDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...