85% din salariu pentru concediul de maternitate de doi ani

Daca urmeaza sa deveniti parinti in 2016 sigur sunteti interesati de propunerea de modificare a art.2 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Aceasta presupune eliminarea plafonulul de 2,4 ISR (1200 RON) pentru indemnizatia lunara in primul an de concediu de maternitate pentru persoanele care aleg sa intre in concediu pentru cresterea copilului timp de doi ani.
Proiectul a fost aprobat de Senat la 01.09.2015 si trimis catre Camera Deputatilor, camera decizionala. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie sa fie adoptat de Camera Deputatilor, promulgat de presedinte si publicat in Monitorul Oficial.
Pana in acest moment proiectul de lege a primit mai multe avize negative, printre care si de la Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi!

Petitia cere eliminarea plafonului de 1200 RON pentru indemnizatia lunara pentru persoanele care aleg doi ani de concediu de maternitate si eliminarea astfel a discriminarii introduse de aceasta prevedere.

Puteti urmari evolutia proiectului aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=15107

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).