Retragere - Proiect OUG: Maxim 6 porci în gospodăria țărănească, vânzarea și reproducerea – interzise!

Retragere - Proiect OUG: Maxim 6 porci în gospodăria țărănească, vânzarea și reproducerea – interzise!

Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG) pentru limitarea numărului de porci crescuți într-o gospodărie. După ce ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că renunță la ordinul privind creșterea porcinelor, interdicția apare asumată de o altă instituție a statului și anume Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Același text mai arată că persoane fizice neînregistrate la Oficiul Registrului Comerțului (ORC) pot crește maxim 6 capete porcine în cadrul exploataţiilor noncomerciale, înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA).  Porcinele sunt crescute numai pentru îngrăşare, nu se comercializează iar reproducția acestora în aceste exploataţii este interzisă. Carnea și produsele din carne rezultate în urma sacrificării porcinelor sunt destinate exclusiv consumului în gospodaria proprie (familial)


Senator Călin Gheorghe MATIEȘ    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Senator Călin Gheorghe MATIEȘ să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...