Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#276

2017-09-27 10:53

Facebook Edmond Cracsner

,,Ipocrizia ... asta-i șmecheria!

Citesc diverse postări şi comentarii scrise pe facebook, în ultima lună şi jumătate, şi constat un lucru: că ştim exact ce valori şi concepte nobile să fâlfâim în ochii proştilor atunci când interesele ne împing de la spate, ştim foarte bine să identificăm ce ne lezează în comportamentul altora, însă nu mai ştim ce înseamnă nici respect, nici transparență, nici corectitudine şi cu atât mai puțin recunoștință, în momentul în care noi le datorăm altora. În aceeași notă, identificăm foarte corect atunci când ne este încălcat dreptul la liberă exprimare, când ne este băgat pumnul în gură, dar când comentariile ne sunt potrivnice, nu explicăm, nu stăm la discuții - pumnul criticatului ajunge direct în stomacul criticului. Fascinant este că, cel mai adesea, odată ajunși în postura celor pe care îi înlocuim, începem să le copiem întocmai comportamentul pe care, cândva, îl dezavuam. Totodată, găsesc supărător faptul că unii încă mai simt nevoia să se ascundă în spatele unor conturi false. Deşi nu pot să spun că nu îi înțeleg când văd atacurile virulente ale apărătorilor noii orânduiri. E dezolantă imaginea unor psihologi care acum două luni îndemnau la calm, la întoarcerea privirii către noi, iar acum s-au transformat în câini de pază așezați, din nou în curtea noastră, a tuturor. Poate că eu am fost perceput ca fiind prea agresiv, dar agresivitatea aceea era îndreptată împotriva celor care au distrus profesia, nu împotriva colegilor mei, alături de care s-a putut genera această schimbare. Faceți loc lingăilor de clanțe, tălpi, etc. Urât din partea voastră să vă înfigeți în gâtul oricui are o părere diferită de a voastră!  Dezamăgitoare atitudinea aceasta belicoasă a câinilor democrației impuse cu arma în mână! Vedeți dumneavoastră, şi soldații pe front sunt agresivi, şi teroriștii deopotrivă - însă primii sunt devotați, iar cei din urmă sunt fanatici. În esență, agresivi suntem toți, dar important este împotriva cui ne îndreptăm. Raspunsul este deja evident: împotriva colegilor de care până acum puțin timp a fost nevoie pentru a avea acea reprezentativitate pe care o clamăm acum.

Cu prietenie,

Edmond Cracsner"


Musafir

#277

2017-10-02 10:17

Ar trebui să învăţăm finlandeza

BY ANDREEA IATAGAN · MARCH 25, 2015

Elevii finlandezi nu vor mai studia materii precum matematica, istoria sau fizica. Aceasta e a doua etapă radicală dintr-un proces de reformă care a început acum 50 de ani şi care le-a transformat sistemul de învăţământ într-unul dintre cele mai bune din lume. Principiile sunt simple şi multe s-ar putea aplica şi la noi. Pentru elevi, mai puţin înseamnă mai mult

1.     Şcoala începe la 7 ani, nu mai devreme.

2.     În primii 4 ani de şcoală nu se dau note şi nu există teme.

3.     Primul test standard la nivel naţional se dă abia la 16 ani, la finalul ciclului obligatoriu.

4.     Şcolile nu sunt în competiţie una cu cealaltă. Nu există clasamente.

5.    Copiii învaţă prin joc şi lucru în echipă la fiecare oră. Sunt încurajate imaginaţia şi creativitatea.

6.     Nu se învaţă mai mult de 4 ore pe zi în clasele primare. Pauzele au 15 minute.

7.     La fizică, chimie, biologie sau ştiinţele naturii se fac experimente la fiecare oră de curs.

8.     Fără materii, doar teme mari de studiu

9.     A doua etapă, anunţată zilele trecute, ar trebui să aducă studiul de la şcoală mai aproape de experienţa din viaţa reală. Materiile nu se vor mai învăţa separat. Vor fi teme de studiu. Uniunea Europeană spre exemplu, va fi abordată din punctul de vedere al istoriei, al geografiei, al limbilor străine, al sistemelor politice, etc. Conceptele teoretice vor avea, în acest fel, aplicaţii practice.

10.  Un sistem eficient de învăţământ are întotdeauna la bază principiile cele mai simple. Finlanda nu face excepţie. Ce face România?

Urăsc temele, mami!

Atât de repede încep copiii să aibă teme la şcoală încât noi, părinţii, suntem luaţi pe nepregătite. Nu ştim cum să îi ajutăm sau cât de mult să îi ajutăm. Şi aşa ajungem să auzim, adesea, ”Urăsc temele, mami!”.   Un studiu foarte serios realizat în Statele Unite timp de 30 de ani a analizat implicarea părinţilor în activitatea de la şcoală a copiilor lor. Rezultatele au fost neaşteptate. Copiii ai căror părinţi îi ajutau la teme, explicându-le fiecare exerciţiu sau compunere pe care o aveau de făcut, obţineau note mici la şcoală. Cu părinţii la cârmă, copiii nu învaţă cum să înveţe ci doar cum să dea răspunsul corect. Sunt mai degrabă părinţii cei care răspund la întrebarea – cât fac doi plus doi – şi nu copiii. Dacă ne ajutăm prea mult copiii când sunt în clasele primare, atunci când vor creşte şi vor avea dificultăţi în a înţelege o cerinţă sau o temă vor crede că nu sunt capabili sau că nu sunt suficient de inteligenţi. Aşa se acumulează frustrări care pot duce, mai târziu, la anxietate. spune Jeff Wood, doctor în Psihologie la UCLA. Care e, aşadar, cel bun comportament atunci când e vorba de temele copiilor noştri? Nu există un singur răspuns. Dar studiul pare să indice că e mai bine să nu îi ajutăm pe copii cu temele pe care le pot face singuri. Pentru că asta le subminează încrederea în ei. E mai bine să îi învăţăm să pună întrebări, să gândească logic, să încerce singuri să obţină răspunsul corect. Chiar dacă nu reuşesc întodeauna, e important să preţuim efortul şi mai puţin rezultatul. Voi cum procedaţi cu temele copiilor voştri?

Despre şcoală, cu sinceritate

BY ANDREEA IATAGAN · MAY 9, 2015

Când am scris despre ritmul infernal de predare de la clasa pregătitoare, nu îmi imaginam că vor fi atât de multe reacţii de la părinţi şi învăţători. Comentariile lor mă bucură. Nu şi mesajul pe care îl transmit. Iată ce au scris şi cum se vede, prin ochii lor, tabloul şcolii de astăzi.  

Suntem obosiţi de-atâta competiţie, lipsă de frumos şi plăcut, poezii învăţate pe de rost. Când a dat dovadă de creativitate, a fost pus la zid şi i s-a spus clar că doar acasă poate să fie cum vrea, la școală trebuie să fie cum vor cei mari. Obedienţă, aliniere, toţi pe-acelaşi calapod… Ce să mai vorbim de abilităţi, entuziasm, pasiune, zâmbete, prietenie, emoţii şi sentimente minunate?!

Cristina   Cunosc sistemul de învăţământ din interior de 40 de ani şi recunosc că, atât “sistemul” cât şi “goana” după puncte determină de cele mai multe ori cadrele didactice să îndemne copiii să participe la tot felul de concursuri. (…) Eu am decis să selectez cu mare atenţie ceea ce le propun copiilor. Ce te faci însă când părinţii intră într-o competiţie acerbă între ei, îşi compară copiii şi vor să îşi împlinească visele nerealizate punând presiune pe cadrul didactic cât şi pe copii? Îi felicit pe părinţii care au început să se trezească, să lase copilul să facă ce-i place, fără a-i neglija educaţia.

Marioara Frangulea   Avem baieţelul în clasa pregătitoare. E dat la şcoală la 6 ani şi jumătate. Aşa-zisa joacă de la pregătitoare pe care au anunţat-o la televizor numai joacă nu este. Aşa că, din păcate, şcoala nu se opreşte…şi merge mult prea repede pentru ca cei mici să mai poată vedea ceva pe geam.

Mica   Copiii noştri nu vor mai avea copilărie, din păcate.

Claudia De ce nu eşti la fel ca ceilalţi? Cand o să fii la fel ca ei? Cam aşa şi-a început Boby primul an de şcoală. Un ghemotoc de 7 ani pasionat de istorie şi fizică, cu o creativitate nemarginită, a păşit într-un sistem în care după doar trei ani a început să-şi piardă încrederea în ceea ce poate, să se considere un ciudat. De ce? Pentru că el nu este la fel ca ceilalţi,  are un IQ superior. Ce vom face în continuare? Se va pierde în masa uniformizării? Schimbarea mentalităţii este cea mai importantă. Nu noi furăm copilăria copiilor, ci acest sistem care încă se zvârcoleşte (Doamne, de câţi ani….) şi care în loc să simplifice lucrurile le complică, spre disperarea tuturor.

Creţu Ildiko   NU mă interesează notele/calificativele şi nu stimulez competiţia, deoarece copiii sunt diferiţi, au percepţii diferite, învaţă în ritmuri diferite, au diverse pasiuni şi înclinaţii naturale, prin urmare ar fi incorect să îi comparăm.  


Musafir

#278

2017-10-02 10:44

Stirile protv

Modelul finlandez de educație vs. cel românesc.

Sistemul educaţional românesc le îndeasă copiilor pe gât materii multe şi grele, însă neglijează o latură la fel de importantă, cum este psihicul.

Studiile arată că deşi IQ- ul are un mare rol în dezvoltarea unui om, baza o reprezintă tot inteligența emoţională.

Tocmai de aceea, după modelul ţărilor nordice, mai multe organizaţii cer ca profesorii să fie instruiţi ca să îi înveţe pe elevi să fie relaxaţi şi echilibraţi.

Zâmbete, bucurie şi joacă. De toate acestea are nevoie un copil ca să fie fericit la şcoală. Modelul care se aplică în Finlanda, a fost introdus şi într-o şcoală privată din Bucureşti, unde accentul se pune pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale a celui mic. Pe principiul cu cât este mai bucuros la ore, cu atât prinde drag de carte. În curriculă există materii la care învaţă să îşi recunoască trăirile şi să se calmeze rezolvând problemele, nu fugind de ele.

Legendele tinerei Finlande Despre toamna şcolilor şi primăvara educaţiei

Mai întâi am fost cu toţii fascinaţi de „exotismul“ modelului finlandez, dar ne-am înclinat repede cu respect în faţa rezultatelor evidente. Finlanda are cel mai performant sistem de învăţământ din Europa de Vest. Finlanda are şi cele mai puţine ore de curs - 20 de ore pe săptămână, cu tot cu pauze. Nu au teste standardizate, nu au şcoli speciale, nu au învăţământ particular.

Dar au copii care îşi construiesc cariere de succes, profesori care sunt mândri de munca lor şi părinţi care ştiu că nu au unde să plătească pentru o şcoală mai bună pentru copiii lor, aşa că trebuie să se asigure că toate şcolile sunt la fel de bune.

Ce trebuie să facă, în primul rând, copiii finlandezi?“ „Să se joace!“

Ce ştim mai puţin e că majoritatea ideilor noii educaţii finlaneze au fost inspirate de „visul american“, de sistemul de excelenţă educaţională al Statelor Unite de acum 20-30 de ani. Walt Disney spunea că trebuie să ştim să ne jucăm, să „entertain“, ca să putem să educăm. Şi educaţia făcută prin storytelling şi entertainment a dat generaţii de americani puternici, inspiraţi şi curajoşi şi a schimbat şi lumea dincolo de graniţele Americii. Cultura a ajuns acolo unde nu a pus vreodată picior de american. Mai mult că niciodată, trăim vremuri în care tehnologia a democratizat comunicarea. Mai mult că niciodată, trăim vremuri critice, în care lupta cu radicalizarea, lupta cu schimbările climatice, cu injustiţia socială, cu volatilitatea economică, s.a.m.d. au nevoie de oameni bine pregătiţi, capabili, inteligenţi, care să ia atitudine, care să participe activ la bunăstarea ţării lor şi a lumii. Avem nevoie de tineri cu voci puternice şi clare. A educa generaţiile de mâine să nu vorbească decât întrebaţi şi să meargă cu capul plecat nu e doar nedemn de profesia de educator, e o atitudine iresponsabilă. Ideile bune au rămas, ţările însă s-au schimbat. Între timp, sistemul educaţional american (şi nu numai el) trece prin mari probleme, iar copiii americani nu mai au în şcoală (decât cu excepţii) cursuri de artă, muzică, retorică sau educaţie civică. Adică acele abilităţi şi cunoştinţe care dezvoltă mintea şi spiritul uman, care îl învaţă să se exprime. Nu este, oare, capacitatea de exprimare vitală într-o democraţie? Copii democraţiilor pe care ne bazăm viitorul, inclusiv cei ai democraţiei numită România, ies din şcoală epuizaţi, înglodaţi în datorii (ei sau familiile lor) şi încărcaţi cu milioane de informaţii dintre care doar o mică parte se vor dovedi a fi cu adevărat utile, relevante pentru piaţa muncii. Numărul analfabeţilor funcţionali şi al sinuciderilor e în creştere.

Diferenţa se citeşte cu ochiul liber pe feţele copiilor finlandezi – iată un scurt exemplu: Copiii finlandezi cresc şi se educă liberi, fericiţi şi egali. Părinţii şi profesorii lor nu înţeleg de ce şi-ar dori altceva. Cum au ajuns ei aici? Într-o bună zi, au avut curajul, viziunea şi patriotismul de a înţelege că educaţia nu trebuie să fie un business, ci o prioritate de securitate naţională. Are România ce învăţa din aventurile tinerei Finlande şi ale frumoasei Americi? Ştie România să înveţe din legendele lor? Poate România să îşi scrie propria poveste? Depinde de fiecare dintre noi o dată la patru ani, dar şi în fiecare zi. Depinde de noi şi de cei care ne reprezintă să vadă educaţia ca prima prioritate strategică, ca prioritate a securităţii naţionale şi nu ca o sursă de câştig sau de sinecură. Dacă vrem un viitor, avem nevoie de un restart în educaţie în primul rând.

Citeste mai mult: adev.ro/owgwk3

Gandul.info

Cel mai bun sistem de învăţământ din lume scoate materiile clasice din programă. Ce vor studia elevii finlandezi

Sistemul de învăţământ finlandez, recunoscut ca fiind cel mai bun din lume, va cunoaşte în următorii ani una dintre cele mai radicale reforme prin care materii clasice precum matematica sau istoria vor fi eliminate şi înlocuite cu studiul unor teme sau fenomene. Promotorii acestei idei spun că schimbarea reprezintă de fapt o adaptare a educaţiei la felul în care a evoluat lumea în care trăim, în condiţiile în care pentru finlandezi principala menire a şcolii este de a-i pregăti pe copii pentru viitor.

“Vrem ca elevii să înveţe într-o atmosferă sigură, fericită şi relaxată”, spune directorul unei şcoli din Helsinki unde învaţă 240 de copii şi care a adoptat deja noua metodă de predare

Rezultatele elevilor din Finlanda

– locul 3 la testele PISA la care au participat 65 de ţări, rată de promovare a examenului de bacalaureat de peste 90%, peste 65% dintre absolvenţii de liceu merg la facultate – vorbesc de la sine despre un sistem eficient de învăţământ de la care toate statele europene, inclusiv România, vor să înveţe.

Din păcate, sistemul de educaţie autohton este foarte departe de ceea ce se întâmplă în Finlanda

La testele PISA, România s-a clasat pe locul 46 din 65 de ţări participante, iar când vine vorba de bacalaureat sau Evaluare Naţională, doar unul din doi elevi reuşesc să obţină o notă de trecere. Una dintre dintre cauzele acestor rezultate este şi programa încărcată pe care oficialii din minister tot promit că o vor simplifica.

În Finalanda, lucrurile sunt total diferite. Reforma sistemului de învăţământ finlandez a început în urmă cu 40 de ani, dar metodele au fost mereu îmbunătăţite şi adaptate la evoluţia societăţii.

Relaţia dintre profesori şi elevi se bazează pe comunicare deschisă şi pe colaborare. Orele de curs sunt puţine, scurte (45 de minute) şi eficiente, iar temele pentru acasă nu depăşesc 30 de minute.

Digi.ro educatie

Școala finlandeză, un model de succes

Finlanda are unul dintre cele mai bune sisteme şcolare din lume. Au ajuns la această performanţă prin revizuirea întregului lor sistem. Iată ce au făcut.

În trecut, şcolile finlandeze nu erau bune de nimic, aşa cum se întâmplă cu ale noastre acum. Când copiii din toată lumea erau testaţi, Finlanda şi SUA se aflau cam pe la acelaşi nivel, undeva pe ultimele locuri. Dar Finlandei nu i-a plăcut acest lucru, aşa că a venit cu idei noi şi imediat Finlanda a ajuns pe primul loc; studenţii lor erau cei mai buni. Cum au făcut acest lucru? Aceasta a fost întrebarea la care am dorit să primesc un răspuns, aşa că am mers direct la duşman, la ministrul Educaţiei(finlandeze).Înainte să zic ceva, ea mi-a dezvăluit secretul.

-Nu au teme.

-Staţi un pic.

-Aţi redus temele pe care le primesc de la şcoală?

-Da! Ar trebui să aibă mai mult timp să fie copii, să fie tineri, să se bucure de viaţă.

-Deci nu au teme? Dacă vor, pot să se caţere tot timpul în copaci.

„Da, pot face acest lucru cât timp vor. În timp ce se caţără în copaci, pot afla despre diferite feluri de insecte şi a doua zi pot veni la şcoală şi să ne spună ce au aflat”, spune Anna Hart, învăţătoare

-Câte ore pe zi merg copiii la şcoală?

-Luni, trei ore. Marţi, patru ore, 20 de ore pe săptămână.

-Adică trei-patru ore pe zi, inclusiv pauza de prânz. Cum reuşesc să înveţe ceva? Cum reuşesc să facă ceva?

„Creierul trebuie să se relaxeze din când în când. Dacă munceşti tot timpul, atunci încetezi să mai înveţi şi nu mai are rost să faci acest lucru pentru un timp”, afirmă Leena Liusvaara, director de şcoală .

Elevii din Finlanda au cele mai puţine ore de şcoală pe zi şi cel mai scurt an şcolar din toată Europa de Vest. Ei se descurcă mai bine mergând mai puţin la şcoală.

-Aici, totul este concentrat pe elev, astfel încât atunci când ne-am renovat locul de joacă au venit -arhitecţii şi au stat de vorba cu copiii.

-I-au ascultat?

-Da, sunt lucruri la locul de joacă pe care copiii le-au dorit neapărat.

-Am încercat să-i învăţam să fie persoane fericite, să-i respecte pe alţii şi pe ei înşişi.

-Vă preocupă fericirea lor?

-Ce predai?

-Matematică.

-Aşadar, profesorul de matematică spune că vrea pentru elevii lui să fie fericiţi, să aibă o viaţă fericită?

-Da!

-Şi sunteţi profesor de matematică!

-Când au timp să se joace, să socializeze cu prietenii, să se dezvolte ca fiinţe umane, îşi trăiesc mult mai intens viaţa decât la şcoala. Vreau ca elevii să se joace!

-Vreţi să se joace?

-Vreau să se joace!

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/scoala finlandeza un model de succes


Musafir

#279

2017-10-02 11:16

Cum arată o şcoală modernă în Finlanda, ţara care a revoluţionat sistemul de învăţământ

Pshologii susţin de multă vreme că este nevoie de o schimbare de abordare în educaţie pentru a-i determina pe copii să iubească din nou şcoala, deloc populară în aceste secol al tehnologiei, în care numeroasele alternative de petrecere a timpului liber seduc noua generaţie. Deşi copiii sunt şi astăzi la fel de entuziasmaţi să înceapă şcoala, pe parcurs ceva se întâmplă, iar nerăbdarea de a deveni elev se transformă curând, uneori chiar din prima zi de şcoală, în dezamăgire şi lehamite de studiu. Iată că finlandezii devin din nou pionierii schimbării, testând zilele acestea o nouă abordare asupra conceptului de şcoală. Dacă priveşti clădirea în care funcţionează şcoala Saunalahti din oraşul finlandez Espoo, n-ai putea ghici că este o unitate de învăţământ, ci mai degrabă un muzeu de artă modernă. Doar că pe întinderea de 10.500 de metri pătraţi se găsesc atât o şcoală generală cât şi o grădiniţă şi club pentru tineri, cafenea, bibliotecă, sală de sport şi multe alte atracţii, relatează publicaţia Bright Side.

În plus, predarea se face într-o atmosferă cât se poate de relaxantă, fără rigiditatea băncilor aliniate în faţa unei table, ci cu mobilier modern, confortabil, care încurajează lucrul în echipă. Şuşotelile altădată aspru pedepsite sunt încurajate în şcoala finlandeză, iar copiii se pot mişca prin clasă după voia inimii. Laptopul a înlocuit tabla tradiţională, iar temele sunt înlocuite de proiecte de grup. Cafeneaua este un loc în care se întâlnesc şi mănâncă atât elevii cât şi profesorii, în timp ce seara tot locul se transformă într-un spaţiu de relaxare pentru toţi locuitorii cartierului. În astfel de şcoli care au abandonat modelul tradiţional de învăţământ dând viaţă unui stil cu totul nou de a face educaţie, progresul educaţional este mai mare, iar copiii au mai puţine probleme de comportament. În plus, un astfel de spaţiu reuşeşte la finalul zilei să devină inima întregii comunităţi.

Citeste mai mult: adev.ro/nw2302

 

DEZBATERE. Profesor de matematică: "Eu nu ştiu să le spun elevilor mei de ce au învăţat ce au învăţat şi dacă vor lua 10 la ce o să le folosească"

 Acestea sunt probleme care debutează de la clasele primare şi pe care sistemul nu le ia în seamă, târând aceşti copii ani de-a rândul. „Sunt convenabili ca nume în catalog, formării unor catedre, însă neavând programe diferenţiat, ei apar la astfel de examinări.
 
„În momentul de faţă avem un sistem aberant. Un copil de 14 ani trebuie să justifice apartenenţa unei specii la genul liric. E o chestiune de metalimbaj în condiţiile în care programa hotărăşte că obiectivele de bază sunt să folosească corect limba română şi să înţeleagă la nivel elementar texte la prima vedere. Noi dăm un singur fragment la prima vedere şi verificăm la nivel reproductiv: menţionaţi titlu, după care sărim la interpretarea simbolică. Culmea, aceşti itemi de la cls a opta se regăsesc aproape identic la bacalaureat. Sistemul nostru de evaluare este extrem de aiurit. Nu există ştiinţă în spatele evaluării în România”, adaugă Oana Moraru.
 
Adrian Enache, profesor de matematică: „Noi îi învăţăm să fie roboţei în şcoală. Părinţii nu ştiu ce vor, unii au mai fost în Occident... Eu încerc să explic că nu e nevoie de 100 de ecuaţii, ci să înţeleagă mecanismul. Asta e o mentalitate rămasă din epoca trecut”.

EXCLUSIV. Psiholog american: Fără teme. Niciun studiu nu a arătat că e nevoie ca elevii să înveţe în runda a doua, după o zi la şcoală

Ce ar trebui să înveţe copiii la şcoală?

Alfie Kohn, scriitor şi psiholog pe probleme de educaţie:Toţi românii ar trebui să se întrebe care este scopul educării. Dacă vrei ca România să se întoarcă în era dictatorilor, atunci ar trebui ca elevii să urmeze direcţii, fără să le pună sub semnul întrebării, să memoreze evenimente şi să le expună în cadrul testelor. Şi apoi să fie judecat după test, din dorinţa de a primi o anumită notă. Dacă vrei ca România să fie o societate democratică, nu este suficient ca ei să memoreze informaţii cu care au fost bombardaţi. Profesorii trebuie să îi asculte mai mult, iar elevii să vorbească mai mult, sistemul de învăţământ ar trebui să fie organizat în jurul problemelor, proiectelor şi întrebărilor cu adevărat importante, nu asupra informaţiilor pe care le pot citi pe telefon. Trebuie să fie "critical thinkers", să aibă un dialog constant, de la vârste foarte fragede, nu să citeze autorităţi sau să ofere informaţii care le-au fost predate. O societate liberă începe cu o şcoală care nu seamănă deloc cu educaţia tradiţională, bazată pe memorare şi examene.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/


Musafir

#280

2017-10-03 06:15

Facebook,

,,Edmond Cracsner

Între transparență și opacitate sau Mâine avem termen în instanță ...

De foarte multă vreme s-a cerut, și s-a promis cu multă deferență, transparență în comunicare, mai ales în chestiunile fierbinți ale vieții profesionale, cum ar fi mersul situațiilor litigioase în instanță. Dar de, a fost strategie de imagine și marketing, să anunțăm cu pompă doar micile mari victorii efemere, cât să manipulăm... După care tăcere, doar trebuie să-i lăsăm pe beneficiarii contractului de reprezentare juridică, plătiți cu 100 euro + TVA / oră, din banii nu știm cui, să-și pregătescă pledoariile câștigătoare, ferindu-i, bag seamă, de simțurile vigilente ale cuplului ILS & SS, plătiți cu bani grei din taxele și cotizațiile noastre chipurile să apere ce-a mai rămas din moștenirea lăsată lor prin testament prezidential de pungașul AM.  Sper să ne putem ocupa cât de curând, mai detaliat, și de furnizorii de servicii juridice din ambele tabere. Dar, până atunci, să revenim la cel mai apropiat eveniment juridic păstrat sub tăcere. Ca de fiecare data, în chestiuni juridice, am recurs la resursele proprii, cerând sprijinul consilierului meu juridic. Iată câteva explicații, care pot modula diversele niveluri de așteptare ale unora dintre noi. Pe data de 28.09.2017 va avea loc primul (şi posibil singurul) termen în dosarul nr. 4533/2/2017/a1, aflat pe rolul Curții de Apel București, având ca obiect „reexaminare anulare cerere”. Chiar litera din numărul dosarului ne spune că acesta este un termen administrativ. Adică, se referă la verificarea cererii, motiv pentru care singurul lucru pe care îl vom vedea pe 28.09.2017, va fi un posibil termen acordat în acest dosar, sau anularea cererii (definitiv, de data aceasta). Ce s-a întâmplat? La data de 14 iunie, Colegiul Psihologilor din România (a se citi ILS), alături de alți 12 reclamanți, a dat în judecată Convenția națională pentru obținerea unei noi date la care să fie convocată şedința convenției, în vederea desfășurării alegerilor pentru forurile de conducere ale CPR. Asta pentru că nici la prima şedință (18.04.2017), nici la a doua (06.05.2017), cvorumul minim necesar nu a fost întrunit. Din cauza faptului că din data de 19 aprilie CPR nu mai are conducere profesională, care să poată emite o dispoziție de convocare a Convenției naționale, Ştefan şi ai lui, au considerat că acesta este singura modalitate de a obține un nou termen. Numai că ceva a fost în neregulă cu cererea de chemare în judecată - din punct de vedere al conformității, nu din punct de vedere al legalității. Astfel, pe data de 6 iulie, cererea nu a fost respinsă ca neîntemeiată, sau ca nelegală, ci anulată. (Termenul de declarare a căii de atac este de 15 zile de la data comunicării încheierii de anulare) Întotdeauna, după înregistrarea unei acțiuni în justiție, prima lună este alocată verificării şi regularizării cererii (Art. 200 Cod Procedură Civilă). Astfel, înainte de alocarea primului termen, instanța are ocazia de a verifica dacă cererea îndeplinește toate condițiile de formă impuse. Dacă da, se acordă primul termen. Dacă nu, se cer completări (de obicei în 10 zile). Dacă aceste completări nu sunt edificatoare, sau nu sunt trimise la timp, cererea va fi anulată. Singura cale de atac față de această decizie a instanței, adică anularea, este cererea de reexaminare - iar pe 28 septembrie 2017 exact acest lucru se va întâmpla. În concluzie, dacă pe 28.09.2017 instanța constată că sunt îndeplinite condițiile de formă ale cererii de chemare în judecată, va aloca primul termen, iar dacă nu, va anula cererea. Încheierea de şedință prin care se soluţionează cererea de reexaminare nu mai poate fi atacată, deoarece are caracter definitiv. În acest caz, atunci când reclamantul/reclamații consideră că toate condițiile prevăzute de procedură sunt îndeplinite în mod cumulativ, pot introduce din nou dosarul. În traducere liberă, ori la bal (ILS se lasă pagubaş), ori la spital (cu variantele: ILS reintroduce o nouă acțiune în instanță sau așteptăm să se judece cauza).  Mâine nu pierde nimeni şi nu câstigă nimeni... Prin urmare, în aceeași notă, făcând haz de necaz, boala lungă sărăcia ... psihologilor de rând! Să auzim numai de bine,   Comentarii: LM  Incerc sa inteleg 2 informatii de la finalul mesajului. Pe de o parte, spuneti "ori la bal (ILS se lasa pagubas)" pentru ca mai tarziu sa spuneti ca "maine nu pierde si nu castiga nimeni". Daca cererea e respinsă definitiv, nu reprezintă acest lucru un rezultat benefic psihologilor? Sa nu ii spun castig... EC Cererea poate fi oricând introdusă din nou. Anularea definitivă a unei cereri nu echivalează cu pierderea procesului. C L Nu s a făcut nimic... CL Cpr egal mulțime vidă...zyc HU  Multumesc domnule C pentru lamuriri. Cred ca situatia in care ne aflam este foarte complicata din perspectiva faptului ca nu este pe specialitatea noastra. SL Mai rau decat situatia in care ne aflam , vreau sa cred ca nu se poate, privesc din afara si astept, am trecut prin toate : manie, frustrare, speranta , acum sunt la detasare, mi-am dat seama ca ma consum inutil deoarece nu pot face nimic mai mult decat ...sa citesc din cand in cand ce posteaza colegii... EC  Din păcate, se poate mai rău! SL  Nu este zi in care sa nu fiu intrebata : ce se intampla in Colegiul vostru ? nu stiu ce sa raspund, chiar daca as sti nu as putea , garantul unei meseri liberale este forul sau reprezentativ : medicii/Colegiul Medicilor; psihologii/CPR - ne-am pierdut... TD In opinia dumneavoastra, care este cea mai rea situatie posibila? Intreb pentru a putea sa imi fac planuri in functie de gravitatea situatiei. Am in minte varianta cea mai buna, o serie de variante intermediare, ma gandesc si la o posibila cea mai proasta varianta, insa as vrea sa ma orientez mai bine, si sa imi ajustez planul in functie si de ce stiu si cei mai experimentati decat mine in aceasta profesie. Multumesc! EC Comentariul meu ar fi prea amplu, dar promit că voi răspunde în curând. CDPD Spălăm rufele murdare în public. Simpla informare pe pagina publică face rău imaginii psihogului în general. Noi știm să controlăm orgoliul! FP  Public? Statistic vorbind, cred că pagina domnului profesor C este accesată de o categorie profesională anume. Apoi, o informare legată de stadiul asanării unei ape sătătoare care a început să miroasă nu mi se pare spălare de rufe în public. În fond avem în CPR o hologramă a întregului unei societăți aflate încă în cercul deșertului, care nu-și găsește azimutul. Ar fi fost ceva să avem o structură profesională zen, model pentru întreaga societate. Tot statistic vorbind, tulburările intestinale al CPR se încadrează în normalitatea națională. Mă întreb dacă este posibilă o acțiune în instanță împotriva celui/celor care se fac vinovați de prejudiciile reale, nu închipuite, produse psihologilor pentru acest blocaj. Dar, vorba d-lui Liiceanu, mai avem 13 ani. De ce să ne grăbim? CA  Toti colegii sunt tristi, dezamagiti si licarul de speranta se stinge incet si sigur, insa daca echipa noua nu a facut nimic pentru ca se zbate ca un peste caruia i s-a luat oxigenul, echipa veche este blocata si ineficienta din luna aprilie 2017. Degeaba depui dosare si cereri la Colegiu daca nu mai exista comisii pentru rezolvarea problemelor psihologilor (acces in profesie, schimbare de treapta, acte juridice, formari cu credite/fara credite, etc.). Nu stiu cine va mai avea incredere intr-o echipa sau grup de oameni care au ramas pe baricade doar din cauza unor orgolii personale, indiferent ce hotaraste instanta...dragoste cu forta nu se mai poate face, nu a fost doar o revolta sau o razbunare a unui grup de psihologi ci nemultumirea generala a psihologilor din toata tara...:) EC Scrisoare deschisă către conducerea aleasă a Colegiului Psihologilor din România Şi anul trecut, tot la început de toamnă, compuneam scrisori deschise, ce-i drept, către alți "viteji", dar constat cu tristețe că după un an de masacru în psihologia românească, lucrurile stau chiar mai rău decât la început. Propun să începem prin a stabili un lucru esențial: Colegiul este despre destinele profesionale a mii de psihologi, însă unii dintre cei care compun actuala conducere aleasă, s-au vrut în funcțiile pe care le ocupă doar pentru a încasa mai multe privilegii (că tot place unora cuvântul acesta). Au avut gânduri de mărire și atât! Aseară, pe Antena 3, un post cu o destul de mare audiență, îl văd pe Aniței, care pozează în victimă, care crează suspiciuni asupra unui proces în care este implicat și Colegiul (acela reprezentat cu 100 euro/ oră), şi tot aştept, şi tot sper că o să intre în direct stimabilul preşedinte nou ales ... şi ... nimic! Mă gândesc să intru eu în direct, să apăr eu imaginea profesiei şi a unor colegi în care, cei din platou, aruncau cu noroi în mod gratuit! Totuși aştept ... Sigur cineva din conducere trebuie să dea un telefon la Antena 3! Poate viteazul doarme la 9 seara ... dar ceilalți? Şi iată că se termină cele 15 de minute alocate lui Aniței, iar conducerea aleasă e tot cu mintea în vacanță. Ar trebui să amendăm neadevărurile proferate de Aniței. În primul rând, dna. Gabriela Dumitriu nu se afla în conflict cu nimeni la momentul săvârșirii infracțiunilor de către Aniței. Mai mult decât atât, dna. Dumitriu nu a spus niciodată, nimănui, nimic despre această situație - ori, e greu de crezut că poți să ai în vizor un "pește" atât de mare, ca Aniței, şi să nu te lauzi cu "captura". Aşadar, chiar discreția absolută a colegei noastre este un indicator asupra faptului că totul a fost o simplă coincidență. Totodată, eu încă mai cred în profesioniștii din România și refuz să accept că motivele pentru care a ajuns Aniței în boxa acuzaților sunt altele decât cele incriminate de legea penală. Prin urmare, oricine ar fi anchetat cazul lui Aniței, sunt convins că ar fi ajuns la aceleași concluzii ca şi procurorul Dumitriu, care, oricum, nu s-a ocupat singur de acest dosar - fapt care reiese fără dubii din rechizitoriu. În al doilea rând, dna. Coldea a fost, şi cred că va rămâne, o prezență destul de discretă, fiind târâtă în acel oprobiu doar din cauza numelui dumneaei. Context în care mi se pare absurd și abject să îi judecăm pe cei din jur prin prisma relațiilor personale. Mă revoltă tupeul borfaşului, precum și tăcerea laşului! Stimată conducere aleasă, ori te trezești, ori ne laşi - că până acum mai rău ne-ai încurcat şi eşti de condamnat pentru speranțele false pe care le-ai creat.  Reactii fata de prezența domnului Aniței la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, din data de 27 septembrie 2017 FP  Faceți un alt ,,Colegiu,, gen Uniunea Psihologilor din Romania. Asa scăpăm de mizeria morală din vechea gardă. LM Cred ca trebuie schimbata legea psihologului, care normeaza acivitatea CPR, nu a altei organizații. CI Prin urmare Anitei & co pot spune orice despre noi în presă iar noi nu ne putem apăra decât individual. Eu așteptam o replică de onoare. Mă așteptam să sune președintele Dafinoiu în direct și să le spună clar că Aniței este un impostor și minte. Sau mă așteptam să îl văd în direct pe președintele Dafinoiu în această seară la Gâdea. Simt că nu sunt în siguranță din punct de vedere profesional iar cei de acum doar ne-au folosit pentru a prelua conducerea. Nu aș vrea să îl văd pe Aniței în această seară cu episodul doi al telenovelei.

Comentarii:

BG Cred că nesiguranța profesională este sentimentul ce vă va însoți de acum încolo...

TE  Prof D "gindeste"....strategii...nu are timp de implicare in replici urgente

HB De acord cu CI Eu cred ca actualul nostru presedinte nu a putut adopta o pozitie publica si sa ne apere imaginea pentru ca este prea "surprins să constate din partea unor colegi, luări de poziție critice", insa asteapta din partea acestora"sugestii si solutii" (are I-ul Wi-Fi de calitate, e facut sa reziste... )  Din pozitia dumnealui, cu ce propuneri si solutii a venit pana acum? Sau nu s-a intors inca din vacanta?  Considera ca Anitei are frustrari personale dar nu este singurul. Si noi suntem frustrati de modul deficitar in care gestioneaza actuala conducere intreaga situatie, de faptul ca inca ne confruntam cu imposibilitatea de a ne desfasura activitatea intr-un mod corespunzator.  Nu prea mai merge cu "relax, take it easy..."

CI  Nu mă așteptam să facă cine știe ce chestie complicată. Mă așteptam doar să ceară un drept la replică și să spună că Aniței minte.

CL Praful o să se aleagă de profesia noastră, de acu înainte fiecare pe cont propriu...  

GS  Tot pe cont propriu am fost si până acum.Am fost si suntem folosiți,doar pentru a plăti taxe.

PCA  Chiar 'praful'?! Hai si-un pic de toba!

CL Toba cu mustar... PPF Tarabagii..:"..ia Colegiu' neamule!"

GS Tot pe cont propriu am fost si până acum.Suntem doar plătitori de taxe si atât.

RM  Sunt deacord cu aceasta gandire ! Imi vine in minte zicala:" nu te baga in troaca ca te mananca porci".

CP Domnul TE, e chiar trist sa constatam ca in felul acesta tratati d-voastră un subiect atât de sensibil pentru unii dintre colegii noștri.

TE  Adica, nu am libertate de exprimare ? Imi impuneti viziune ? Foarte interesant CP  D-nul TE, asta ați înțeles? Și mai trist, tot comunicatul se referă la un singur lucru, sa nu deranjam acei colegi care au fost expuși și nu își doresc acest lucru.

TE  Cum adica..." sa nu deranjam" ? Aloo, gata cu ceata psihologica, cu starea hipnotica. SCGB  Asa este , tovarăsa P ! Pe cănd planul cincinal ?

TE  Doamna P, trist este faptul ca, se termina anul si un numar imens de psihologi sunt blocati in ascensiunea profesionala, plutim in nesiguranta, sistemul timbrelor este inca activ.  CPR este anulat prin inactivitate, noi primind niste scrisori/ emailuri lacrimogene.  Cred ca vor fi alegeri anticipate ptr pozitia de Presedinte al CPR

HB Absolut toti colegii mentionati in cadrul respectivei emisiuni v-au instiintat de faptul ca aleg ca actuala conducere CPR sa nu reactioneze? Anumite afirmatii ale fostei conduceri (Mihai Anitei) ne-au vizat pe noi toti, miile de psihologi care am reusit sa dam impreuna … si foarte multi dintre noi ne-am dorit sa se adopte o pozitie ferma in mediul public, acesta fiind principalul motiv pentru care ne-am expus opiniile intr-un mod "critic", asa cum sustinea Dl. D, care a ales ca cea mai buna implicare este... neimplicarea.

HB  Personal, m-as bucura si mai tare daca nu as primi din partea dvs un raspuns selectiv, ci un raspuns la intrebarea pertinenta si la obiect pe care v-am adresat-o   Aveti instiintarile scrise din partea tuturor colegilor mentionati in emisiune cu pozitia/dorinta lor ca actuala conducere sa nu intervina si sa nu ofere replica in spatiul media?  Afirmatiile lui Anitei ne-au prejudiciat pe noi toti, pe langa faptul ca a oferit si cateva nume, a facut referire la toti cei prezenti la conventie. Daca Dl D tace aceasta tăcere nu ma reprezinta si nu este in numele meu. LC  nu inteleg replica purtatoarei de cuvant a CP! Este sau nu este sotia procurorului Dimitriu psiholog? Daca nu, sa se spuna clar. Daca da, atunci sotul procuror ar trebui sa se retraga din ancheta Domnului Anitei! Ce o tot dati cotita, cum ca nu vrem sa repetam numele colegilor amintiti in emisiunea de la Antena 3.,,


Musafir

#281

2017-10-03 07:01

COMUNICAT privind situația juridică a Colegiului Psihologilor din România

Scris de copsi Publicat 2 octombrie 2017  În Comunicate

Reamintim faptul că prin sentința civilă nr. 8234 din data de 27 iunie 2017, pronunțate în dosarul nr. 10837/4/2017 de către Judecătoria Sectorului 4 București, instanța de judecată constată următoarele: a) calitatea de președinte al Colegiului Psihologilor din România a domnului Mihai Aniței, până la data de 19 aprilie 2017, dată până la care au fost emise actele administrative cu caracter normativ înaintate spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I (prin respingerea excepției calității de reprezentant al organizației profesionale, ridicată în cadrul acțiunii de către numita Florinda Golu); b) calitatea de reprezentant a directorului general, Ștefan Iulian-Laurențiu, după data de 19 aprilie 2017 (prin respingerea excepției calității de reprezentant al organizației profesionale, ridicată în cadrul acțiunii de către numita Florinda Golu); c) “nu este reglementată instituția suspendării președintelui Colegiului Psihologilor din România și nici cea a președintelui interimar” (extras din sentința civilă nr. 8234/2017), nemaiavând nici un temei legal atât suspendarea președintelui, cât și actele întreprinse ulterior de către grupul autointitulat „conducerea interimară” a Colegiului Psihologilor din România; d) mandatul de președinte al domnului Mihai Aniței, precum și mandatele membrilor Comitetului director, au expirat la data de 19 aprilie 2017, dată de la care nu au mai fost alese noi foruri de conducere (președinte, Comitet director și Consiliu); e) “art. 30 lit. a din Legea nr. 213/2004, în baza căruia a fost suspendat președintele (…) nepermițând acestui for de conducere (n.r. Consiliul Colegiului) să suspende un alt for de conducere” (extras din sentința civilă nr. 8234/2017), fapt care atrage răspunderea juridică a persoanelor care au realizat acest demers, dar și nulitatea tuturor actelor emise de către acestea în baza așa-zisei suspendări a președintelui Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniței; f) “reclamantul (n.r. numita Florinda Golu) a procedat la o interpretare mult prea largă a textului de lege, arogându-și în acest fel atribuții excedentare” (extras din sentința civilă nr. 8234/2017), motiv pentru care orice act emis de către aceasta în virtutea unor “atribuții excedentare” reprezintă acte false, care sunt atinse de nulitate, în acest sens fiind sesizate organele judiciare competente pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual, abuz în serviciu, falsificarea unor instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false, uzurparea de calități oficiale, fraudă informatică și acces la un sistem informatic. g) „în perioada ianuarie-aprilie 2017 au avut loc alegeri pentru filialele teritoriale si forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România” (extras din sentința civilă nr. 8234/2017), din care a rezultat alegerea membrilor Convenției naționale, neconcretizate însă și în alegerea Consiliului, Comitetului director și a președintelui instituției; În concluzie, în baza unor acte abuzive și fără fundamentare legală, a căror ilegitimitate este constatată de către Judecătoria Sectorului 4 București, numita Florinda Golu a emis fără drept un așa-zis “convocator”, în baza căruia, s-a organizează în mod ilegal întâlnirea din data de 15 iulie 2017 (fără îndeplinirea niciunei cerințe legale de formă și conținut, cu ignorarea tuturor condițiilor prevăzute în actele normative în vigoare pentru organizarea ședințelor forurilor de conducere), din care a rezultat o așa-zisă desemnare a numitului Ion Dafinoiu, în funcția de președinte al organizației profesionale. Acestuia, numita Florinda Golu i-a transmis cu această ocazie și o ștampilă falsă, confecționată din dispoziția acesteia și utilizată anterior în mai multe documente, care formează astăzi obiectul mai multor plângeri penale. Menționăm faptul că numitul Ion Dafinoiu nu deține calitatea de președinte și nici o altă funcție oficială/salariată în cadrul Colegiului Psihologilor din România, în cazul oricărui act sau demers realizat de către acesta cu asumarea acestei calități oficiale urmând a fi formulată imediat plângere penală pentru comiterea  infracțiunilor de fals intelectual, abuz în serviciu, falsificarea unor instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false și uzurparea de calități oficiale. Mai mult, Judecătoria Sectorului 4 București a constatat faptul că acțiunea pretinsei “conduceri interimare”, pe baza așa-zisului mandat al numitei Florinda Golu, cât și suspendarea abuzivă a președintelui Mihai Aniței, nu au temei legal și nu pot produce efecte juridice. Astfel, orice drept sau obligație născute din aceste acte nu pot fi opuse terților (persoane sau autorități). În concluzie, mandatul președintelui Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniței, a fost valabil până la data de 19 aprilie 2017, până la această dată președintele având dreptul legal să emită dispoziții, pentru punerea în aplicare și detalierea dispozițiilor legale. În prezent, având în vedere necesitatea identificării unei soluții legale pentru exercitarea atribuțiilor legale ale Colegiului Psihologilor din România, reprezentanții instituției întreprind demersurile necesare în vederea obținerii unei soluții judiciare, în baza căreia să poată organiza ședința Convenției naționale a Colegiului Psihologilor din România, pentru desemnarea forurilor de conducere competente. Adresăm rugămintea membrilor organizației profesionale și solicitanților atestatelor de liberă practică să se informeze numai de pe website-ul www.copsi.ro sau de la sediul Colegiului Psihologilor din România, orice informație necesară exercitării profesiei de psiholg cu drept de liberă practică putând fi obținută atăt de la sediul organizației profesionale situat în str. Stoian Militaru, nr. 71, sector 4, Bucuresti și de la adresa de email comunicare copsi.ro.   Colegiul Psihologilor din România 2 octombrie 2017  


Musafir

#282

2017-10-04 09:49

Ceartă ca la nebuni, la Colegiul Psihologilor

Picătura care a umplut paharul a fost generată de încercările repetate ale președintelui Mihai Aniței și a subalternului său, Laurențiu Ștefan, de a frauda alegerile din 2017 Citeste articol original: Ceartă ca la nebuni, la Colegiul Psihologilor  https://stiri-zilnic.ro/2017/03/28/cearta-ca-la-nebuni-la-colegiul-psihologilor


Musafir

#283

2017-10-04 09:56

Dorinta nesatula a unor indivizi si individe din CPR de a controla angajatii si  psihologii practicieni prin decizii date cu scopul de inducere a fricii si abuzuri psihice savarsite asupra acestora,  a primit o lovitura.

Vochita Alexandru Daniel a castigat in instanta procesul, pe fond, dupa ce a fost concediat de abuzatorii ce se considera  ,,stapani" in Colegiu. Daca solutia data de instanta de judecata va ramane definitiva urmeaza ca din banii platiti de psihologii cotizanti se fie achitate salariile indexate, majorate si celelalte drepturi banesti cuvenite angajatului Vochita concediat abuziv de indivizi cu functii in CPR considerati ,,faruri calauzitoare in psihologie". 

Părţi Nume

Calitate parte VOCHIŢĂ ALEXANDRU DANIEL Reclamant

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA Pârât    

Şedinţe   29.09.2017 Ora estimata: 09:00 Complet: C18

Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite contestatia. Anulează decizia de concediere nr. 312/12.04.2017. Dispune reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii şi până la efectiva reintegrare. Respinge ca neintemeiata cererea contestatorului de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecata. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VIII a. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.09.2017.  Document: Hotarâre  6597/2017  29.09.2017


Musafir

#284 Cine minte ?

2017-10-04 10:19

Informare privind gestionarea dosarelor pentru obtinerea atestatelor de libera practica

Scris de copsi Publicat 3 octombrie 2017  În Comunicate  

Documentele necesare pentru obținerea atestatelor de liberă practică (acces în profesie/obținerea unui alt nivel de competență profesională/altei trepte de specializare), reunite într-un dosar cu șină se depun la secretariatul filialei teritoriale în raza căruia domiciliază solicitantul. În cazul în care secretariatul filialei teritoriale nu funcționează/secretarul filialei teritoriale este indisponibil, dosarul, conținând documentele necesare pentru obținerea atestatelor de liberă practică, se expediază pe adresa strada Stoian Militaru, nr. 71, sector 4, București. Adresele secretariatelor filialelor teritoriale ale Colegiului Psihologilor din România, precum și datele de contact ale secretarilor filialelor teritoriale pot fi consultate pe website-ulwww.copsi.ro, la secțiunea Filiale teritoriale. Ordinea programării dosarelor pentru obținerea atestatelor de liberă practică este ordinea cronologică. De asemenea, chiar dacă începând cu data de 19 aprilie 2017 nu se mai pot programa interviuri și nu mai pot fi eliberate atestate de liberă practică (n.r. Convenția națională nu a desemnat forurile de conducere competente pentru analizarea dosarelor și eliberarea atestatelor de liberă practică), toate drepturile profesionale ale psihologilor pot fi recunoscute începând cu data înregistrării dosarelor de eliberare a atestatelor de liberă practică la Secretariatul Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România. În vederea dovedirii ordinii de prioritate în analizarea cererilor de eliberare a atestatelor de liberă practică, solicitanții vor păstra dovada înregistrării dosarelor, emisă de către organizația profesională. După înregistrarea dosarelor pentru eliberarea atestatelor de liberă practică, acestea se înregistrează în baza de date, unde i se alocă un număr definitiv, documentele cuprinse în dosar fiind arhivate potrivit dispozițiilor interne ale Colegiului Psihologilor din România. După înregistrarea depunerii dosarelor de eliberare a atestatelor de liberă practică, înregistrările operate în baza de date și documentele arhivate nu mai pot fi scoase din evidențele Colegiului Psihologilor din România fără acordul forurilor de conducere competente, gestiunea acestor documente având un circuit netransmisibil, potrivit atribuțiilor legale ale organizației profesionale. Solicitanții pot face dovada înregistrării dosarelor pentru eliberarea atestatelor de liberă practică și prin intermediul unei adeverințe emise de către Colegiul Psihologilor din România. În cazul în care solicitanții atestatelor de liberă practică doresc să renunțe la analizarea dosarelor pentru eliberarea atestatelor de liberă practică, cererea acestora urmează să fie analizată, împreună cu dosarul de atestare, de către forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, după desemnarea acestora de către Convenția națională a organizației profesionale. Utilizarea unor documente false, emise de către alte persoane, fără a deține acest drept, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, se poate sancționa potrivit Codului penal al României. Confirmarea atestatelor de liberă practică se poate realiza de către Colegiul Psihologilor din România, la solicitarea oricărei persoane fizice/juridice, precum și la cererea instituțiilor/autorităților publice interesate.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la adresa de email comunicare copsi.ro.  

sau

Comunicat privind situația juridică REALĂ  a Colegiului Psihologilor din România 

În ultimele zile ați fost bombardați cu o serie de mesaje de intoxicare transmise de către departamentul Juridic și de Comunicare al CPR, în sprijinul fostului lor șef și angajat al CPR – Iulian Laurențiu Ștefan. De altfel, așa cum am subliniat de fiecare dată, aceste mesaje menite să intoxice opinia publică rămân neasumate, nefiind nici de această dată semnate de vreunul dintre angajații acestei structuri de suport a Colegiului Psihologilor din România. Motivația din spatele acestor recente intoxicări este una dublă: (a) pe de o parte, se urmărește să se descurajeze reluarea activității în Colegiul Psihologilor privind eliberarea documentelor solicitate de către psihologii cu drept de liberă practică (prin mesaje de amenințare, care să inducă teama); (b) pe de altă parte, se încearcă să se distragă atenția de la eșecurile repetate în fața instanțelor suferite în ultima perioadă de către acest personaj nociv pentru istoria profesiei noastre. Pe această cale vă reamintim că cel mai important dosar depus în justiție este dosarul 3612/2/2017, dosar judecat în contecios administrativ. Prin intermediul acestui dosar fostul președinte al CPR, Mihai Aniței, a solicitat suspendarea hotărârilor din 10 aprilie 2017 ale Comitetului director / Consiliului Colegiului, iar cererea sa a fost respinsă ca fiind neîntemeiată, în condițiile în care în proces a fost atacat și fondul cauzei. Consecința esențială a acestui rezultat este faptul că Hotărârile luate pe 10 aprilie 2017 rămân în vigoare, reprezentând fundamentul legal, atât pentru derularea alegerilor din cadrul Convențiilor filialelor teritoriale, a alegerilor din cadrul Convenției Naționale din 15 iulie 2017, cât și pentru activitatea forurilor de conducere actuale. Cât privește dosarul invocat prin mesajele neasumate, se cuvine să facem precizarea că el viza o acțiune excepțională, denumită ordonanță președințială, prin care fosta conducere interimară a CPR (vechiul Consiliu și președintele interimar – Florinda Golu) solicita accesul în sediu, ca o măsură provizorie, până la soluționarea juridică a situației. Dosarul respectiv, nu a avut drept obiect nici măsura suspendării hotărârilor din 10 aprilie, nici legalitatea alegerilor derulate în perioada iunie – iulie 2017. Orice altă interpretare largă reprezintă o tentativă de manipulare bazată pe ideea că dintr-un neadevăr repetat de foarte multe ori se poate obține, în timp, un strop de credibilitate. Mai mult decât atât, am dori să vă aducem la cunoștință că o altă acțiune în justiție depusă de Aniței și Ștefan, prin dosarul 4533/2/2017 a fost anulată de către instanță. Acțiunea celor doi avea drept obiect solicitarea de a le fi aprobată o nouă (a treia) dată pentru Convenția lor națională, în pofida numeroaselor abuzuri înregistrate în procesul respectiv de alegeri. Reamintim că aceste abuzuri fac inclusiv obiectul unor plângeri penale împotriva celor doi. Prin coroborarea acestor decizii ale instanțelor rezultă că scopul real al acestor intoxicări nu îl reprezintă grija pentru psihologii cu drept de liberă practică. Toate comportamentele converg mai degrabă către ideea că fostul angajat al CPR, Iulian Laurențiu Ștefan, pornește de la premisa că, dacă CPR nu va fi al “său”, va face tot ceea ce este posibil pentru a bloca întreaga activitate a Colegiului Psihologilor, inclusiv prin ceea ce ne-a obișnuit deja, apelul la intoxicări media, prin mesaje neasumate sau notificări cu conținut denaturat și pline de omisiuni, trimise către instituțiile publice. Seria intoxicărilor și a mesajelor denaturate nu se oprește aici. Într-un alt comunicat neasumat, cu rol de dezinformare privind gestionarea dosarelor de obținere a dreptului de liberă practică, cititorii sunt îndemnați eronat să-și depună dosarele la sediul central al Colegiului Psihologilor din România ori la secretariatele aflate încă în subordinea departamentului juridic, în condițiile în care este evident că acest lucru ar conduce către o “îngropare” a dosarelor pe termen lung. Acest departament juridic nu are legal competența de a acorda atestate de liberă practică. Prin legea 213 din 2004, singurii abilitați să evalueze aceste dosare sunt comitetele filialelor teritoriale, respectiv Comitetul director, al căror canal principal de comunicare este www.alegericpr.ro. De aceea, reiterăm aici următoarele: - Actualele foruri de conducere ale CPR (Președinte, CD și CC) funcționează în mod legal, fiind alese în cadrul Convențiilor filialelor teritoriale și Convenției Naționale din data de 15 iulie 2017, Convenții organizate și desfășurate în baza Hotărârilor din data de 10 aprilie 2017. - Toate hotărârile mai sus menționate (cele din 10 aprilie 2017 și cele din 15 iulie 2017) reprezintă acte administrative, fie necontestate în instanță (Convenția Națională din 15 iulie 2017), fie contestate anterior în instanță (hotărârile din 10 aprilie 2017), cu precizarea că respectiva contestație a fost respinsă de către instanță ca fiind neîntemeiată. - Prin urmare, activitățile menite sa deblocheze activitatea Colegiului Psihologilor din România sunt desfășurate de către forurile de conducere ale CPR alese, în mod legal, în cadrul Convențiilor filialelor teritoriale și Convenției Naționale din data de 15 iulie 2017. - Atâta timp cât activitățile mai sus menționate sunt realizate potrivit dispozițiilor legale incidente privind depunerea dosarelor, organizarea interviurilor, eliberarea documentelor etc., există prezumția de LEGALITATE a acestora.

Președinte al Colegiului Psihologilor din România, Prof.univ.dr. Ion Dafinoiu ???!!!???  

 


Musafir

#285 Interpretarea legii 213/2004 = Pe cont propriu dar indatorat pana la moarte la cpr si universitaria

2017-10-05 09:56

Cei care profeseaza in domeniul psihologiei transporturilor pana la treapta de specialist sunt la propriu la mana si la mila patronilor scolilor de soferi – adica psihologi cersetori, milogi. Patronii scolilor de soferi sunt controlati de catre psihologii autorizati de catre Ministerul Transporturilor –extrem de putini psihologi autorizati in fiecare judet –acestia controleaza la propriu piata evaluarilor psihologice in transporturi pentru soferii amatori si profesionisti - adica incaseaza mjoriatea banilor proveniti din ,,evaluarile psihologice,, exclusiv dedicate acestora. Ceilalti psihologi inferiori, dornici de dezvoltare, au fost impinsi impinsi intentionat in afara pietii de catre ,,psihoselectionerii,, din cpr, ajungand psihologii milogi ce culeg doar firimiturile lasate de ,,specialistii,, pilosi, astfel ca neavand alta cale de dezvoltare sunt fortati sa plateasca zeci de milioane de lei (din firimituri nu se pot aduna sumele acestea) la colegiu si formatorilor ce organizeaza pentru sume de bani foarte mari, asa numite - formari continue, formari complementare si masterate, toate avand continuturi idioate, neadaptate la realitatea in care ,,traim", fiind destinate psihologilor inferiori, visatori - bomboane pline de E-uri si otravuri, ambalate sub denumiri pompoase precum profesionalism, competitie, cei mai buni = RAHAT. Piata romaneasca adevarata a evaluarilor psihologice nu functioneaza tinand cont de vrajeala jmecherilor din cpr si universitaria, ci pe principii ce pot fi cu adevarat puse in practica - prietenii, cunostinte, pile, interese,comisioane, obligatii =realiatea romaneasca de necontestat.  Pe partea de psihologia muncii, psihologii sunt cu mana intinsa catre medicii de medicina muncii - ei au cutitul si painea, ei o impart psihologilor daca vor si cum vor muschii lor. Ceea ce au reusit comisiile de munca-transporturi ce au activat pana acum in Colegiu trambitata ca fiind ,,performanta,, se numeste in realitate discriminare, abuz si talharie fata de psihologi. Diagnosticul pus acestor ocupanti de functii se regaseste tot mai des  in spatiul discutiilor din interiorul profesiei- psihopati. O profesie declarata liberala legiferata in interesul masei psihologilor de rand prin Legea 213/2004,  a devenit extrem de controlata, impiedicata si manipulata in scopul satisfacerii influentelor maharilor din CPR, Universitaria, etc. SE VEDE acum in anul 2017 situatia conflictuala din cpr- mii de psihologi nemultumiti de presiunile puse de violatorii ce au avut functii in colegiu, tradari intre psihologi si sentimente de ura unii fata de altii, presiuni psihice puse pe psihologii de rand pentru a se stapani si controla piata vanzarilor de teste psihologice de catre mahari, jecmaneala creata prin controlul pietii de evaluari psihologice si asa zise formari profesionale facute doar de catre pile, amante, prieteni, cunostinte, clienti ai violatorilor din colegiu, procese de calomnie intre ,,psihologi,, injuratori in adunari si pe facebook, subordonarea profesiei intreselor medicilor, clinicilor medicale, scolilor de soferi, psihologi tinuti ca animalele pe cheltuiala lor pe holurile din cladirea bastanilor, sarituri de garduri pentru a intra in cladirea colegiului, minciuni si dezinformare prin comunicate publice transmise de cele doua grupuri de putere - ,,Ceartă ca la nebuni, la Colegiul Psihologilor".

 


Musafir

#286 ,,Taxe de atestare, taxe, taxe, interviuri, alte taxe… altceva nimic!"

2017-10-05 10:25

Colegiul Psihologilor s-a transformat într-o Mafie. Despre scandalul care afectează azi profesia de psiholog

Colegiul Psihologilor din România este acea organizație profesională menită să reglementeze practicarea profesiei de psiholog și să apere interesele psihologilor și psihoterapeuților din România. În realitate, COPSI s-a transformat în ultimii ani într-un soi de… mafie care impune o taxă de protecție psihologilor, pentru ca aceștia să-și poată face meseria. Nici vorbă însă de sprijinul datorat acestora în contul tuturor contribuțiilor lor, așa cum ar normal.

Nemulțumirile psihologilor lor au ieșit la suprafață. Azi e în plină desfășurare la COPSI un scandal de proporții care amenință să paralizeze activitatea psihologilor (fie că ei lucrează la cabinete private sau eliberează avize de sănătate mintală pentru șoferi). http://www.psychologies.ro/editorial-iuliana-alexa

Mi-am pierdut dreptul de liberă practică. M-am deprofesionalizat, nu pot face consiliere psihologică (deși, acum 10 ani, am făcut formare în acest sens, evident, pe banii mei, nu ai angajatorului preocupat de problemele instituției). Pe scurt: fără o susținere a unui for profesional, suntem cam ai nimănui. Și vom rămâne așa, pentru că nu pare să-i pese cuiva.

Violeta R.: Am fost dezgustată când a trebuit să bat un drum de la Iași la București ca să obțin o simplă semnătură pe autorizația de liberă practică, după ce am stat la o coadă imensă pe un hol îngust în clădirea Colegiului… Acum fac asta loco, dar tot mi se pare ciudat să dai 300 lei doar pentru o semnătură. Plus alte taxe și condiții greu de îndeplinit dacă nu vii cu mulți bani de acasă, ca să poți începe să profesezi…

Cristiana B.: Nemulțumitor e faptul că acest COPSI a fost făcut pentru a reprezenta și apăra interesele psihologilor în raport cu alte instituții și ministere, iar el fix asta nu mai face. Cei care lucrează pe Psihologia Muncii și pe Transporturi au rămas la mâna medicilor, Colegiul în schimb, a avut grija să își facă un „mare și faimos“ institut.

Carmen M. M.: Este umilitor să aștepți să intri la o comisie pe treptele unei scări, ore în șir, într-o clădire la a cărei construcție ai contribuit, cu taxele plătite de tine. Am trăit coșmarul reacreditării unei școli, făcând același dosar de formator în 2 variante. Apoi uimirea că nu am primit număr de înregistrare când l-am depus. Cu doi ani înainte mi se rătăcise dosarul pentru supervizor. Regulile de alcătuire a dosarelor nu sunt clare pe site, ușor de găsit. Apoi a fost coșmarul alegerilor, de anul acesta.

Nicoleta B.: Filialele ar trebui să aibă un site pe care să afișeze informațiile cât mai clar (unele filiale au – sunt și site-uri gratuite). Când mergem la filiale, personalul să fie în stare să  ne dea răspunsuri exacte la întrebările puse. Site-ul colegiului trebuie refăcut! Sunt multe de facut și de clarificat! Cred că urmează o muncă extraordinară pentru cei care vor veni. Asta arată cât de mult s-au preocupat de „psihologii de rând“! Să nu mai fie niciodată un psiholog tratat ca un „nimeni“, de către „zeii din Olimp“, plătiți și aleși de noi.

Laura N.: Numărul de taxe amețitor de mare și sume care nu reflectă veniturile reale ale majorității psihologilor. La fel, obligativitatea creditelor profesionale anuale, pe fiecare specialitate, ale căror costuri se pot ridica la peste 10000 lei pentru cei care au mai mult de trei specialități, și cei din provincie care au și cheltuieli de deplasare și cazare pentru participarea la manifestările profesionale. Pe lângă faptul că procesul de achiziționare al timbrelor este anevoios și tembel (comanzi luna asta pentru luna viitoare, îți rămân timbre sau ți se termină și tot așa), nu înțeleg de ce nu toți psihologii sunt obligați să pună timbre, mai ales că acest lucru a fost deja impus la comisia de expertiză. Concluzia mea este că mai bine nu negociau nimic și lucrurile mergeau bine înainte.

Viki D.: Eu sunt șef de filială. Am făcut tot ce trebuia să implementez celebrele timbre. Am adus la cunoștință că în județ spitalele nu folosesc timbre și nu s-a făcut nimic. În afară că am tras de psihologi să-și plătească taxele nu am făcut nimic pentru ei, pentru că nu am avut ce să fac.

Andreea N.: Suntem „cooperativa munca în zadar“ și ne batem joc de oameni sărmani. Raportul psihologului de spital este nefolositor, dar decontat. Omul este obligat să plătească un alt raport timbrat și uneori nu prea are de unde, plus disconfortul familiei și al omului în cauză, care este cărat încă o dată la un alt examen psihologic. Acum, mai nou, vor două examene pentru demențe. Și procesul ăsta de obținere, de înregistrare a timbrelor, este halucinant de birocratic.

Livia C.M.: Am aflat întâmplător că aveam practica suspendată, în ciuda cotizației plătite la zi. A trebuit să merg până acolo cu dovada de plată pentru a fi trecută corect un RUP. Nu am primit nici scuze, nici explicații.

Alina B.: Se plătesc o serie de taxe, dar efectiv psihologul nu e ajutat cu nimic. Doar mai multe formări și cursuri obligatorii pe zi ce trece. Oricum cine profesează, se formează. Dar la unele cursuri care merită, nu sunt credite. Stai și te întrebi dacă să mergi la acelea, sau musai la cele creditate… Eu am terminat facultate de psihologie de 4 ani și master de 1 an și jumătate. Era valabil la momentul respectiv pentru psihoterapie și clinică. Când am mers la interviu, n-au mai recunoscut masterul decât pentru psihoterapie (limita de recunoaștere pentru ambele specialități fusese în urmă cu o lună). Am vorbit cu vestitul jurist al COPSI și m-a trimis la niște norme care nu susțineau luna mai ca limită de recunoaștere a masterului și pentru cealaltă specializare. O decizie internă (probabil) care nu fusese publicată nicăieri, de care supervizorii nu știau nimic. A trebuit să întrerup contractul de supervizare pe clinică, iar acum să fac un nou master, se pare. E nevoie ca tot ce se schimbă să fie făcut public pentru ca fiecare profesionist să fie informat.

A.S.: Mă așteptam ca acest Colegiu să lupte pentru a se plăti un număr de ședințe de psihoterapie direct prin Casa de Asigurări de Sănătate și nu prin psihiatru sau alți medici.

Corina E.R.: E deranjant să plătești 250 de lei pe an și să nu ți se răspundă nici la telefonul de la secretariat. În ultima jumătate de an, singurul răspuns primit de la Colegiu a fost când am întrebat cât am de plată. Eu aș dori ca trecerea în treapta superioară supervizării, la autonom, să nu mai fie o vânătoare de vrăjitoare, o încercare de a respinge pe cât mai mulți aspiranți. Sunt trepte unde trebuie să fii într-adevăr drastic, dar pentru acest nivel, un interviu de bun simț mi s-ar părea mai rezonabil.

Clara M.C.: Taxe de atestare, taxe, taxe, interviuri, alte taxe… altceva nimic!    


Musafir

#287 Erori in educatie -> condamnare la inutilitate si somaj

2017-10-05 10:31

ILS

ERORI ÎN EDUCAȚIA ȚĂRILOR PROVINCIALE DE ASTĂZI

Educația care va pune accent pe dezvoltarea elementelor cognitive și a conformismului social va transforma o întreagă generație de copii și tineri în imaturi, inactivi, dependenți și fără discernământ, condamnându-i la inutilitate și șomaj în societățile dezvoltate de mâine. Singura societate în care aceștia vor mai putea supraviețui va fi cea provincială, subdezvoltată tehnologic, mereu fascinată de cogniție și de noile tehnologii importate.  Omul viitorului este OMUL autentic, empatic, activ, social și mai ales, creativ, contrastând puternic cu micii roboței cognitivi de astăzi.

DESCHIDE-ȚI MINTEA


Musafir

#288 Re: ,,Taxe de atestare, taxe, taxe, interviuri, alte taxe… altceva nimic!"

2017-10-05 11:15

#286: - ,,Taxe de atestare, taxe, taxe, interviuri, alte taxe… altceva nimic!" 

  ,,Formarile profesionale,, impuse obligatoriu si avizate doar de cpr NU sunt recunoscute de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor din Romania. CPR ar trebui sa atraga si alte surse de finantare in afara taxelor si sa ofere gratuit cursurile de formare profesionala. Dar NU e asa, cpr a devenit locul de atac al celor ce  nu lasa psihologii sa munceasca si sa se bucure de roadele muncii lor. Asa au crescut foarte mult veniturile lor ale imbuibatilor din cpr, prin scaderea veniturilor noastre, ale psihologilor,,de rand,,.


Musafir

#289

2017-10-05 12:12

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/candidatii la institutul national al magistraturii-sunt testate psihologic de mantuiala-108750

Candidații la Institutul Național al Magistraturii sunt testați psihologic de mântuială

Anul acesta, 18 candidați la INM au fost respinși la testul psihologic, numai pentru a-l trece la reexaminare, câteva zile mai târziu. Odată intrați în sistem, magistrații nu mai pot fi supuși niciunui control real pentru a descoperi dacă au sau nu probleme psihologice și, dacă sunt indicii potrivit cărora ar avea probleme psihice, nu pot fi obligați să se supună unei expertize. 18 respinși, 18 admiși!

Situația din 2013 când toți cei 18 respinși au fost ulterior admiși, nu este unică.

CSM recunoaște că testarea este subiectivă! Nici răspunsul CSM-ului nu a fost apt să lămurească lucrurile. Reprezentanții Consiliului au refuzat să răspundă la cea mai importantă întrebare, și anume, cum este posibil ca 18 respinși să devină admiși? Oficialii CSM au recunoscut însă, printre rânduri, că marea problemă a acestor teste este subiectivitatea! 

 http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/candidatii la institutul national al magistraturii-sunt testate psihologic de mantuiala-108750


Musafir

#290

2017-10-05 12:31

Dumnezeu i-a cerut inapoi sufletul.

https://copsi.ro/ Daniela HIERA, un om care a iubit oamenii


Musafir

#291

2017-10-05 13:30

http://www.haluce.ro/f57/colegiul-psihologilor-257/  

radu1358  Titulatura de medic-specialist si primar este luata din fosta URSS, odata cu aparitia comunismului si „importata” si pe la noi. Inclin sa cred ca si titulaturile de autonom-specialist si principal ale psihologilor deriva tot cam de pe acolo sau au fost „imprumutate” de la Colegiul medicilor, de unde Colegiul psihologilor s-a „inspirat” ca functionare...In occident, nu exista astfel de titulaturi, dupa cat stiu eu, sper sa nu gresesc... La medici, schimbarea de titulatura nu se plateste, la psihologi, da. Exista specialitati medicale (psihiatri) sau avocati (membri in Colegiul lor) pentru care participarile la Congrese Nationale este gratuita, pentru cei care sunt membri si platesc cotizatia la timp si la zi. Sunt doar cateva dintre nemultumirile mele. Colegiul este ales si prin votul meu, dar nu simt ca ma reprezinta...sau ca face ceva pentru mine. Daca tot trebuie sa dau, macar sa obtin si ceva in schimb, nu? Este vorba despre drepturi, nu doar de obligatii..

Andreea Chirita Perfect de acord cu ce spui, majoritatea psihologilor pe care ii cunosc sunt de asemenea de acord. Toata lumea se intreaba pentru ce cotizam... avem obligatii, mai putin drepturi. Parerea mea este insa ca suntem umiliti deoarece continuam sa fim umili... Si fiecare asteapta ca altcineva sa ia atitudine... Dar putem? Avem cum? Mai exista speranta?  Un simplu exemplu al cuiva care a relatat extrem de bine cum se petrec lucrurile, si e doar un exemplu...cunosc multe... "Interviu la comisia de psihologie educationalã C-o fi, c-o pãti, copsi - teapã la nivel înalt Interviu la comisia de psihologie educationalã  Concluzii: Tradus în limba martianã (cei care au citit Eric Berne sau care stiu despre analiza tranzactionalã înteleg la ce mã refer), modul (comisiei de psihologie educationalã ) de a interpreta legile sunã astfel: Scopul nostru este sã facem bani si, dacã nu ai înteles asta, cu atît mai rãu pentru tine. Deci nu poti sã primesti autonom, pentru cã nu ne atingem noi scopul. Supervizare este cu totul altceva! Îti iei supervizor, care e tot de-al nostru si care tot bani vrea sã facã; te duci la formare continuã, organizatã de noi si-ai nostri, atestatã de noi, cu taxe care tot la noi vin; apoi, alt dosar, altã taxã pentru un alt interviu... si, de n-o fi sã fie, nu se admit contestatii. Pîinea si cutitul sunt la noi, deci nu-ti face planuri de viitor, nici de dezvoltare a carierei, dacã în aceste planuri nu incluzi banii tãi care trebuie sã ajungã la noi !!! Cred ca acum este evident pentru orice om de buna credinta ca o comisie fantomatica a bunului plac , fara "ecusoane" vizibile, dar cu prerogative absolute si cu ideea fixa ca dreptatea , logica si adevarul profesional sunt numai de partea conducerii care poate viola inclusiv propria lege de functionare si normele ei de aplicare si niciodata de partea membrilor organizatiei, nu mai are nici o legatura cu aceasta profesie in care trebuie sa li se reaminteasca ...decidentilor ca isi incalca singuri propriile norme de functionare. Si in aceste conditii nici un om onest nu isi mai poate face profesia in conditii de siguranta profesionala "sub litera si spiritul legii". Este legea "lor si pentru ei" si nu o lege a psihologilor si pentru psihologi . De ce are nevoie neaparat o profesie de o "lege" nu e foarte clar ( psihologii englezi , francezi, americani nu au nici o "lege" si le merge al dracului de bine...) dar e clar ca unii au vrut neaparat o lege si au avut-o peste capul psihologilor. Pe scurt, au pornit de la Caragiale , dar au trecut dincolo de Kafka si Orwell. Si acesta e numai inceputul ...

Lazar  Daca sunteti ,,angajati" pe la Colegiu, va raspund ca, cei care iau decizii la dvs. le iau discriminatoriu, gandindu-se la buzunarul lor, la interesele personale. Pentru cei ce vor sa devina membri cu iluzii, cu sperante de viitor: nu va faceti sperante, deciziile ,,colegiului" - decizii mizerabile - o sa lase pete pe dvs., urme adanci, infecte, greu de scos. Cuvantul,, scarbe" veti dori sa-l folositi, vi se va parea potrivit, dragi membri, l-am auzit la ,,colegiul psihologilor" si am vazut fetele acelor oameni, talhariti, calcati in picioare, umilti, e groaznic sa vezi cum actiunile unor....schimba fete umane in imagini.... ,,Frumoase cuvinte", ,,bune" de pavat iadul.


Musafir

#292

2017-10-05 13:38

Discutie intre doi psihologi:

-Cine a iesit președintele colegiului?

 -...cel care a luat vacanta imediat dupa alegeri

 Se vehiculeaza in mediul profesional tot felul de prognosticuri cum ca actuala criza din CPR ar putea dura in cel mai fericit caz un an si jumatate, altfel undeva la doi ani. Cine stie ?


Musafir

#293

2017-10-06 07:24

Conflict între psihologi pentru conducerea Colegiului Psihologilor din România

adev.ro/ooavwe  

Anitei Mihai ,,Cele mai multe persoane din autoproclamata conducere interimară sunt persoane care au exercitat deja două mandate şi, potrivit legii 213/2004 nu mai pot candida. În fapt, sloganul «Ne luăm Colegiul înapoi» vine de la persoane care s-au legat de scaun şi nu doresc să renunţe la funcţiile deţinute în ultimii opt ani", anunţă Mihai Aniţei, preşedintele în exerciţiu până în 19 aprilie al Colegiul Psihologilor din România.   Potrivit lui Aniţei, care subliniază "dimensiunea ridicolului acestor acţiuni abuzive", directorul Departamentului de psihologie al Universităţii din Bucureşti, Avram Eugen, a escaladat gardul instituţiei, sub privirile agenţilor de pază.”

S-au legat de scaun? Nu doresc sa renunte la functii? Actiuni ridicole si abuzive?

Acesti indivizi la care facea referire Anitei, nu s-au nascut  ieri,  nici ei nici expresedintele, aveau aceste comportamente in sange si atunci cand erau fata in fata cu subalternii, slugile, psihologii aia multi si abuzati, torturati psihic  in ,,normalitatea,, activitatii anterioare la CPR, unde cei multi plateau iar ei/ele  ii  f…….u.

 


Musafir

#294

2017-10-09 13:26

Scrisoare deschisă către Colegiul Psihologilor din România


Musafir

#295

2017-10-09 13:33

http://www.puterea.ro/dezvaluiri/Psihologii, a căror meserie a fost radiată, obligaţi să plătească atestări de mii de euro în conturile COPSI

Comentarii:

PSIHOLOG INROBIT
12 Mar 2015
pe langa cheltuielile mentionate mai avem de dat 100 lei/luna pentru timbrele profesionale si x lei/benzina pe luna pentru a ridica timbrele de la filiala care in general se afla in resedinta de judet.
 
PSIHOLOG NEOBEDIENT, POSESOR "
13 Mar 2015
100 x 7000 psihologi x 12 luni + 8.400.000 lei cca 2mil euro doar din timbre. adaugati multitudinea de taxe, formari, avizari supervizori si formari si metodologii. suma a cam crescut asa-i ?!
 
PSIHOLOG NEOBEDIENT
13 Mar 2015
posesor "ilegal" de creier cf legii 213
 
ANONIM
13 Mar 2015
PSIHOLOG SPOLIAT - Grecu Mariana Masura aberanta a doamnei Plumb - atinge psihologii din spitale, scoli, armata, politie, SRI, SPP s.a. care sunt ANGAJATI ; Ei nu practica profesia liberala in cabinete sau ca persoane fizice autorizate. Este ca si cum ai obliga juristul de intreprindere sa intre in Barou sau in Uniunea Executorilor sau la notari adica aberant. De ce nu dispare si medicul? Sa ramana pediatrul, internistul, urologul ?
 
NICU MARDARE
13 Mar 2015
Medicul are rezidentiat platit si specializare . Aici la psihologi imi miroase a fabrica baneasca . Nu se mai inscrie lumea la aceasta facultate fiindca sunt mii de tineri fara loc de munca de psiholog si ei cauta sa-si extinda baza de impozitare. Pentru cei care sunt salariati la stat ii convine Rovana Plumb sa plateasca stagii de 5.000-10.000 de euro?! Ca sa fie ca la medici - formare platita. Si ce sa mai formeze cand oamenii (unii) au muncit o viata? DNA ce faci? Ancheteaza si aresteaza!
 
PSIHOLOG SATUL DE CPR
13 Mar 2015
aceasta institutie asa zis organism profesional nu a prezentat niciun audit financiar prevazut prin lege anual membrilor.de ce nu sunt afisate pe site ?
 
FANEL
13 Mar 2015
jurist la Colegiul Psihologilor, prins cu droguri în maşină Articol de: Publicat in: Observator Publicat la date de: 03 Feb 2012 - 10:06 Stefan Iulian Laurentiu, in varsta de 35 de ani, jurist la Colegiul Psihologilor, a fost prins cu droguri in jurul orei 10:15, de politistii sectiei 19 din Bucuresti, pe strada Stoian Militaru.Tanarul conducea o masina Kia Sid Break, iar drogurile au fost gasite in spatarul scaunului din dreapta. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el a sustinut ca are banuieli ca totul ar fi fost pus la cale de fosta sotie, cu care este in divort. Juristul a sustinut ca nu stie cum au ajuns drogurile in masina sa. Cazul va fi preluat de politistii de la Brigada Antidrog din Bucuresti, dar intre timp se asteapta si rezultatul analizelor de laborator.
 
ANONIMMM
13 Mar 2015
Poate ar trebui sa aflam si ce a fost cu cele 3 ipoteci de peste 300000 euro facute de anitei fara acordul comitetului director si achitate putin pana.n alegeri. Rusine alegatorilor din noiembrie 2013 !
 
AS FROM USA
13 Mar 2015
cu ce se ocupa psihopupu astia///?/////? (cu nimic evident....)
 
ADRIAN
14 Mar 2015
Ce se va intampla cu absolventii de facultate din anii anteriori, pana in 2006, pe vechiul sistem de invatamant, care au facut 4 sau 5 ani de facultate fara obligatia de a face master? De ce nu se recunosc si studiile lor universitare? Nimic din ce a fost inainte de 2005 nu mai este valabil acum. 2+3 ani de facultate nu mai fac 5. 2+3 fac 5000 - 6000 de euro. Deturnati probabil in sponsorizari politice. Eu cred ca pricipalul scop al acestei radieri a meseriei de psiholog din COR este demiterea personalelor licentiate in psihologie, angajate cu contract de munca in posturi de psiholog. Ele vor fi puse in situatia de a alege intre a plati nspe mii de euro spaga la COPSI sau a renunta la serviciu si a fi inlocuite cu noua tagma de psihologi cu aviz de la colegiu. Eu cred ca acesta este adevaratul scop: psihologii cu avize si cabinete sa fie favorizati la angajarea cu contracte de munca, deoarece psihologia in sistem de libera practica este practic in faliment. Pe de alta parte, eu cred ca angajatorii isi doresc un psiholog pentru firma, nu unul care vine cand vrea el si face ce vrea el. De aceea, pana acum era foarte greu sa te angajezi si cu contract de munca, si cu libera practica, iar de acum va fi poate mai usor. Asistam la o noua epurare, dupa modelul celor comuniste din anii 50, cu incalcarea drepturilor constitutionale ale unor cetateni romani, cu invrajbire la ura, un model atat de cunoscut si drag in Romania. Prin aceasta masaura cei din Colegiu vor doar sa-si acopere furturile si incompetenta din cei 10 ani de existenta. Rusine !!!
 
SOLICITATI DOSARUL CARE STA IN
14 Mar 2015
Se poate solicita de la Muncii dosarul care a stat in spatele radierii, solicitantul radierii trebuie sa fundamenteze baza/motivele care determina radierea, cel mai important motiv ar trebui sa fie acela ca in piata muncii NU ESTE SOLICITATA ACEASTA OCUPATIE, ceea ce nu cred ca este adevarat, dimpotriva, radierea in acest caz pune bazele unui monopol al acestui Colegiu
 
MIMI
14 Mar 2015
Dragilor, problema nu e ministerul muncii si modificarea din COR. Problema sunt taxele colegiului si cele pe formare, supervizie, formare continua, atestare si reatestare (incluzand si drumul pana la Bucuresti pentru cei care stau in celalalt capat de tara, ca doar filialele locale sunt pentru...timbre). Basca asociatiile care s-au prins ca pot sa nu crediteze workshop-uri si sa te oblige sa mergi la conferinta anuala, unde taxele sunt duble (700-800 ron pentru cele 10 credite anuale la COPSI pe formare continua/ an, pana la pensie). Stiti cat e pentru mine ora de supervizie? 80 ron. Stiti cate ore de supervizie trebuie sa fac in termen de 3 ani (obligatoriu in 3 ani, conform COPSI) ca sa trec de la practicant sub supervizare la practicant autonom? 160. Do the math. Si asta e dupa terminarea formarii. Alta chestie: COR = Codul OCUPATIILOR din Romania. Conform "Consiliere si orientare. Ghid de educatie pentru cariera" (coord. Mircea Miclea), “PROFESIA reprezinta calificarea pe care o persoana o dobandeste prin studiu, iar OCUPATIA este activitatea pe care o desfasoara efectiv o persoana, intr-o unitate economico-sociala, si care reprezinta pentru aceasta sursa de existenta.” De unde deducem posibilitatea recunoasterii competentelor dobandite la locul de munca. Recunoscute si acum, dar numai pentru cei pe educationala care deja erau de 10 ani pe un post in momentul schimbarilor de la COPSI din sept. 2014.
 
MATRAGUNA
14 Mar 2015
Doar Ceauseascu a mai desfiintat profesia de psiholog si acum COPSI...si-l mai si platim pentru asta!
 
MATRAGUNA
14 Mar 2015
Legea 213/2004 reglementeaza doar exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica,si cum prin titulatura legii nu reuseau sa detina monopolul si sa colecteze suficiente taxe(desi din punctul meu de vedere cumulate taxele erau mai mult decat prejudiciul din dosarul Microsoft) au gasit cea mai buna solutie...RADIEREA!
 
DAN C
15 Mar 2015
intentiile acestui colegiu au fost clare de la prima hotarare in 2006. incalcand art 6 din lege acolo fac talmes-balmes cu notiunile psiholog si psiholog cu drept de libera practica si introduc atestarea psihologilor angajati (segment pe care nu-l puteau taxa) interzicandu-le prestarea de servicii catre terti. cat despre transparenta financiara nimeni nu a vazut vreodata ce se face cu banii multi colectati. o serie de norme tampite in contradictie cu legea este toata activitatea lor. in plan legislativ au pierdut toate reglementarile favorabile ale ministerelor muncii si sanatatii. iar cu transporturil;e se stie ce au facut. nimeni din votanti nu a fost interesat de explicatii privind ipotecile de peste 300000 euro.sau de contractul incheiat cu posta pt timbre fara acordul comitetului director. istoria lor este un lung sir de abuzuri prezentat ca lupta intru propasirea psihologilor. o mizerie !
 
BEA C
15 Mar 2015
Ce mizerie...nu stiu cum sa mai suga bani de la psihologi.ce sa mai zic de acea taxa inutila anuala la Copsi...
 
MARIUS ULMEANU
15 Mar 2015
SCHIMBATI LEGEA PARLAMENTARILOR !!! ALTFEL SUNTETI IN COMPLICITATE. Acest colegiu sa fie doar deontologic nu sa incaseze !!!
 
DAN C
15 Mar 2015
pt bianca p : cati habarnisti sunt in acele comisii cpr ? stiti d-ra ? ca copsi poate te trimite la studiu , scuza.mi imitatia de cacofonie
 
ANA O
16 Mar 2015
Colegiul Psihologilor ....fara profesia de Psiholog... :))
 
 
 
 

Musafir

#296

2017-10-09 13:36

https://radunastasa.com/noaptea-mintii-in-copsi/

,,Poate sunt eu subiectiv si exagerez insa ce se intampla in COPSI (Colegiul Psihologilor) in momentul de fata nu poate fi decat ilustrarea perfecta a zicerii lui Ciutacu: „Noaptea mintii”

Nu tu motivatii individuale, nu tu analize de dosar, nu tu argumentatie individuala cu precizarea clara a normelor / articolelor de lege care au stat la baza deciziei. Parerea mea este ca transparenta a murit in COPSI, asa ca nu ne mai ramane decat sa intram in rand si sa strigam  Traiasca atitudinea de tip „ciocu’ mic ca acum noi suntem la putere”!


Musafir

#297

2017-10-09 13:40

VIDEO. Colegiul Psihologilor din România își alege conducerea, cu scandaluri, poliție și violențe l DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petre Badica , 29 martie 2017 - stire actualizata la ora 12:39, 29 martie 2017

Comentarii:

  • Grancea Marius

    21 aprilie 2017 7:10

    Dragoș Iliescu, ofițer de informații SRI, apropiat de familia Coldea, plimbat pe la SNSPA, apoi ajuns sub presiunea lui Mircea Dumitru la Universitatea din București Edmond Cracsner, ofițer MAN, ofițer de cadre, provenit din structurile PCR, ajuns psiholog și doctor in psihologie cu o lucrare in care sunt prezentate fotografii cu tehnica militara

    Ion Dafinoiu, colaborator al fostei Securitati, ajuns cadru universitar si apoi decan al facultății de psihologie din Iași

  • "Sănătoșel, sănătoșel ?"... HAHAHAHAHAHAHAHA !

    28 martie 2017 22:00

    ...Koledziul Psihopaților... Sekurei...


Musafir

#299

2017-10-09 14:03

http://adevarul.ro/news/eveniment/cuibusor denebunii colegiul psihologilor

Comentarii:

Cosmina Popescu: Am refuzat sa mai platesc taxa catre colegiu tocmai pentru ca niciodata nu ni s-a spus unde merg acesti bani (foarte multi raportati la cat castiga un psiholog). Pentru mine este un efort mare sa rup de undeva 250 lei. Inca de la inceput mi s-a parut nejustificata o asa taxa mare doar pentu simplul fapt ca "ne da voie " sa ne facem meseria pentru care am invatat am muncit am investit bani si nimic altceva...nici macar niste raspunsuri banale la mailurile pe care le-am trimis catre colegiu in legatura cu diferite probleme pe care le-am intampinat. Nu s-a deranjat nimeni sa-mi dea vreun raspuns. Colegiul nu ne-a ajutat vreodata cu ceva...noi doar cotizam. Sunt de acord sa existe colegiu, sa platim o taxa decenta si sa stim ce se intampla cu banii nostri sau macar de ce ii platim anual. Cand voi fi convinsa ca nu e doar o afacere pe seama haosului din acest domeniu voi plati taxe.

Mihnea Nicolae Petrea: Ce interesant.....S-au luat schizofrenicii la bataie.Long live THE INTERNET.

Citeste mai mult: adev.ro/mlby8c

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/Cum a ajuns breasla psihologilor sa fie condusa prin teroare si intimidare de un duet toxic cu apucaturi de afaceristi de SRL. Today’s specialty: superpsihologul fast forward cu accente autoritariste, Laurentiu Stefan (Premier partie)

Breasla psihologilor sta pe un butoi de pulbere, fiind adusa la exasperare de deciziile extrem de controversate ale duetului toxic de la sefia CPR, presedintele Mihai Anitei, si directorul juridic, Laurentiu Stefan, care sunt acuzati de numerosi psihologi ca au instituit un regim de teroare si frica prin intermediul caruia conduc discretionar lumea psihologilor. Nemultumirea o simti numai daca te uiti pe site-ul CPR www.copsi.ro si vezi ca la Registrul Unic al Psihologilor mai mult de jumatate din psihologi sunt “innegriti” si nu au teoretic drept de libera practica deoarece nu si-au platit taxele anuale. Toti cei cu care am stat de vorba au etichetat taxele catre CPR drept “taxe de protectie” si nu si le platesc tocmai din cauza faptului ca sunt extrem de nemultumiti de modul cum CPR si duetul toxic le reprezinta interesele. “Pur si simplu nu am de ce sa imi platesc aceste taxe pentru ca aceasta conducere nu imi reprezinta interesele si au trasformat CPR intr-un SRL in folosul propriilor interese. Toate deciziile lor se iau impunand un regim de teroare si prin folosirea fortei si autoritatii institutiei pe care o controleaza”, spune sub protectia anonimatului un psiholog. Divulgarea identitatii acestuia i-ar aduce, asa cum s-a intamplat in cazul multor altora care au avut curajul sa conteste autoritatea duetului toxic, numeroase controale inopinate, greutati si vorbe grele din partea celor doi si a apropiatilor acestora, intr-un cuvant probleme pe care nimeni nu si le doreste intr-o meserie pandita de spectrul deprofesionalizarii si a imposturii.


Musafir

#300 Minciuna, vrajeala, abureala, psihopati = ei vor sa ne f..a iar noi sa fim obligati sa platim

2017-10-13 10:27

Apogeul minciunii a fost publicat sub forma de ,,comunicat,, de catre cpr-ul paralel, alcatuit din paraleli.

Aceste specimene ce alcatuiesc cpr-ul paralel, pucisti cu gandul si ochii cat cepele la  buzunarelor psihologilor, au avut painea si cutitul in cpr-ul lui Anitei si au facut legile pentru ei dupa cum ,,au gandit,, cu bibilica. Rezultatul: mii de psihologi nemultumiti au dat peste cap Conventia Nationala si au pus cpr pe STOP. Oare cand o sa vada si o sa inteleaga specimenele ca minciuna, hotia, smecheria, abuzul, comportamentul psihopat nu trebuie indreptat asupra psihologilor. Vor puterea - au mai avut-o!. Din nou - pestele de la cap se impute.

Colegiul fantoma a emis un comunicat. Cati psihologi vor cadea in plasa lor ? 

,,Colegiul Psihologilor din România - hi, hi, hi, continuam sa facem ce am invatat cat am fost la putere - noi o sa va f...m iar voi psihologilor o sa platiti"

Dragi colegi, !!!!????? Iobagi,

Va invitam sa puneti botul la vrajeala noastra. E important pentru noi sa obtinem functii in cpr, platite de voi psihologilor. Avem cont nou, dati-ne banii vostri, ii iubim si ne fac fericiti cand va vedem in genunchi.

E important pentru noi sa facem legi in cpr doar pentru binele nostru, sa ne intarim puterea noastra asupra voastra, noi mai avem de construit vile, mai avem de facut plecari in strainatate pe banii vostri, deplasari cu avionul, hoteluri, piscine, mai vrem sa va f...tem in continuare, sa ne simtim bine. ,,Dragi,, iobagi va rugam sa platiti! Va rugam sa puneti botul la comunicatele noastre - stim ca sunteti fraieri si nu dorim sa va schimbam pozitia psihologilor. Am invatat cat am avut puterea in cpr ca frica bagata in psihologi ii face lasi, usor de abuzat, am invatat ca putem sa va obligam la orice vrem noi - voi psihologilor o sa executati si o sa platiti. Alegeti-ne in continuare. Ne place sa va abuzam, sa va f..m, sa ne simtim bine, dar nu gratis ci pe banii vostri. Puteti sta in genunchi(cu gura in sus, catre noi) si sa puneti botul la urmatoarele:

 ,,A fost finalizată postarea tuturor documentelor aprobate în ședința Comitetului director și Consiliului Colegiului Psihologilor din România din data de 06 octombrie 2017. Vom realiza o scurtă prezentare a documentelor afișate pe site, având certitudinea că, pentru mulți dintre D-voastră, deciziile adoptate răspund unor întrebări apărute în perioada aprilie 2017 – prezent. • Pentru prima data, după 13 ani de la înființarea Colegiului Psihologilor din România, organizația noastră profesională are un Director General, propus și votat în mod legal de Comitetul director și Consiliul Colegiului. (pentru detalii, studiați pe site Dispoziția nr. 42 din 06 octombrie 2017) Îl felicităm pe colegul nostru, D-nul Doru Dima și îi dorim mult succes în noua funcție de Director General al Colegiului Psihologilor din România! • Începând cu data de 09 octombrie 2017, plățile aferente taxelor profesionale achitate către Colegiul Psihologilor din România, reprezentând cotizații și taxe, vor fi achitate în contul bancar: RO5O BREL 0002 0001 6813 0100, deschis la Libra Internet Bank. (pentru mai multe detalii, consultați pe site Dispoziția nr. 43 din 06 octombrie 2017) Este important să precizăm că taxa pentru analiza dosarelor este în continuare amânată, plata cotizațiilor putând fi realizată în contul Libra Internet Bank. • A fost creat grupul de lucru pentru revizuirea ROFI și a Legii 213/2004. Membrii grupului de lucru sunt: Nedelcea Cătălin (coordonator), Iliescu Dragoș (coordonator), Grigoraș Petru Călin, Grădinaru Anghel Ilie, Alexa Petrică, Iancu Valeriu, Constantinescu Daniel, Ion Bogdan Cezar și Pătruț Laura Cristina. (pentru mai multe detalii, consultați pe site Dispoziția nr. 44 din 06 octombrie 2017) • De mare interes pentru furnizorii de formare profesională este Hotărârea nr. 6 a Consiliului Colegiului Psihologilor din România. Toți furnizorii de formare profesională avizați de către Comitetul Director al Colegiului Psihologilor din România până la data de 19 aprilie 2017, vor depune documentele corespunzătoare modificărilor intervenite la dosarul care a stat la baza avizării profesionale sau o declarație pe propria răspundere din care să rezulte menținerea condițiilor inițiale care au stat la baza avizării profesionale, până la data de 30 noiembrie 2017. (pentru mai multe detalii, consultați pe site Hotărârea nr. 6 a Consiliului Colegiului Psihologilor din România din 06 octombrie 2017) • A fost demarată activitatea de elaborare a noului site al Colegiului Psihologilor din România, Menționăm că niciun text publicat la adresa www.copsi.ro nu reprezintă acte sau poziții oficiale ale Colegiului Psihologilor din România. Până la implimentarea noului site, doar comunicatele expediate de pe e-mail-urile alegericpr.ro transmit documentele și pozițiile oficiale ale actualei conduceri a Colegiului Psihologilor. (pentru mai multe detalii, consultați pe site Hotărârea nr. 3 a Comitetului director din 06 octombrie 2017) • Depunerea dosarelor se poate realiza pentru colegii din întreaga țară, vă rugăm să consultați pe site secțiunea Filiale, sunt postate detaliile legate de locații, intervale orare și date de contact de la fiecare filială teritorială. Colegii din filialele Călărași, Gorj, Harghita, Covasna și Vaslui au fost arondați unor filiale învecinate pentru depunerea dosarelor. Pentru filiala teritorilă București, unde depunerea și înregistrarea dosarelor se realizează on-line, vă rugăm să completați formularele corespunzătoare postate pe site-ul alegericpr.ro, secțiunea Filiale / Filiala București, urmând a primi un e-mail de la adresa bucuresti alegericpr.ro cu pașii pe care trebuie să îi urmați. Luni, 16 octombrie 2017, vom posta pe site datele stabilite de fiecare filială teritorială pentru interviurile de acces în profesie ce se vor desfășura în luna octombrie. • Pentru depunerea dosarelor, în conformitate cu hotărârile Colegiului Psihologilor din România aflate în vigoare, vă rugăm să consultați pe site Procedurile de depunere a dosarelor votate în ședința din 06 octombrie 2017 și Anexele aferente. În conformitate HG 788/2005 care prevede că specialitățile aferente Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională sunt psihologie aplicată în domeniul securității naționale și psihologie judiciară - evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf, dosarele se depun exclusiv pentru aceste specialități. • În ceea ce privește sistemul de evidență profesională și securizare a actelor profesionale, în ședința din 06 octombrie 2017 s-a votat continuarea procedurii existente și menținerea sistemului, până la adoptarea unor noi hotărâri publicate în Monitorul Oficial, sistemul urmând a fi gestionat exclusiv de actualele foruri de conducere ale Colegiului Psihologilor.  IMPORTANT: Până la data de 15 noimebrie 2017, vor fi finalizate procedurile de achiziție, producție și distribuție a timbrelor profesionale, sub coordonarea D-lui Doru Dima și a D-lui Cătălin Nedelcea. Laura Cristina Pătruț Colegiul Psihologilor din România Consilier pe probleme de comunicare și purtător de cuvânt,,

Penibili. Vampirii vor victime in continuare.