Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#26 Re: Re: Re: Re: Stefan Iulian - presedinte al COPSI

2014-06-13 20:14

#20: Unul dintre cei multi - Re: Re: Re: Stefan Iulian - presedinte al COPSI

Multi dintre membrii comisiilor(chiar presedinti) sunt amicii dlui jurist. Si atunci, cum sa ia domniile lor masuri fata de ilegalitatile comise de dl director juridic, doctor in psihologie si expert psiholog?????!!!!!! Trebuie sa intelegem cu totii faptul ca, domnul jurist este sutinut in actiunile sale de mai multe persoane pe care noi le platim ( incepand cu dl Anitei pana la secretare).


Musafir

#27

2014-06-13 20:15

Ati observat ca TEP este dedicat fiicei domniei sale - Angelina Sanziana? Asa cum toti scriitorii care se respecta o fac...isi dedica opera unor persoane dragi. Sigur ca ii este draga fiica, foarte frumos...nu asta comentam, dar Tabloul Expertilor Psihologi nu este ceva scris din "imaginatie" (sau este???)...sau "inspirat din fapte reale"...nu este creatia "scriitorului".

Musafir

#28 Re: Re: Re:

2014-06-14 07:13

#25: - Re: Re:

Consultand Tabloul Consilierilor Juridici constatam ca nici dna/dra. consilier juridic CPR Monica Gabriela Braha nu apare. Ori nu e actualizat tabloul respectiv, ori se intampla lucruri grave la CPR, pentru care cineva va trebui sa dea socoteala!


Musafir

#29 Re:

2014-06-14 07:17

#27: -

Propun sa nu amestecam un copil nevinovat in mizeriile facute de tatal sau.

Dar trebuie sa observam ca la dl. Stefan totul e original. Si codul deontologic, si practicarea profesiei de jurist sau de psiholog... Ne ferim sa facem comentarii din perspectiva psihopatologiei, desi, fiind profesionisti, fiecare avem unele banuieli...


Musafir

#30

2014-06-16 13:09

Dl. Laurențiu Ștefan e ”Tartuffe”-ul Colegiului Psihologilor; (Tartuffe = în romînește trufă, o ciupercă care stă sub pămînt și e găsit doar cu porci sau cîini, dar si un personaj al lui Molierre care reprezintă ipocrizia). Ca aliment e unul scump, dar ca om , ferește-te. Din păcate ipocritul servește șefii și îi pervertește. Unde trufa crește e umed, întuneric, oscuritate.
musafir

#31 Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-16 15:57

Dl. Laurentiu Stefan, un personaj malefic pentru psihologia romaneasca,este intr-un triplu confict de interese: jurist, psiholog si angajat al Colegiului.
Sunt de admirat stradania sa si modul in care a reusit sa-si subordoneze propriilor interese multi psihologi de renume.
A creat o caracatita de interese si dependente, sustinut ”neconditionat” de presedintele Colegiului - profesor Mihai Anitei, greu de demontat fara spijinul autoritatilor competente!
musafir

#32 Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-16 20:13

#31: musafir - Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Singura sansa: Sesizare la Parchet, pentru CORUPTIE! Daca nu vor sa-l dea afara pe Maria-Sa Stefan, Intaiul Expert al Psihologiei, atunci nu au decat sa cada toti care sustin abuzurile si ilegalitatile lui!


Musafir

#33 Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-16 20:14

#31: musafir - Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Ati omis un aspect foarte important: psihologii de renume nu sunt "experti". Ar trebui sa se inscrie  si domniile lor la cursurile dlui Stefan Iulian(contra sumei de 2200 Euro),  pentru a  le impartasi din experienta sa vasta in domeniu. Pana atunci nu raman decat niste PSIHOLOGI DE RENUME.

musafir

#34 Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-17 05:32

#33: - Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

TEP este o pata pe obrazul Psihologiei Romanesti, o rusine si o jignire pt profesie si profesionisti. Dincolo de practicile ilegale prin care a fost promovat!


Musafir

#35

2014-06-17 09:56

Jos Caracatita !

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-06-17 09:57



Musafir

#37

2014-06-18 07:55

Mai intai Comitetul director al CPR sa initieze o ancheta pentru verificarea abuzurilor savarsite, iar daca petitia are temei real se impune de urgenta demiterea, excluderea din CPR si anularea titlurilor si functiilor obtinute fraudulos.
musafir

#38 Re:

2014-06-18 10:08

#37: -

A fost trimisa o sesizare dlui Presedinte si Comitetului Director in 20 mai 2014. Evident, fara nici un raspuns. Credeti ca vor tine cont de petitia noastra?


Musafir

#39

2014-06-18 17:21

Ar trebui demisa in bloc toata conducerea CPR! Nu fac NIMIC pentru promovarea PROFESIEI !
musafir

#40 Re:

2014-06-18 17:29

#39: -

Cum să nu? Își trag lefuri grase, se plimbă prin lume și prin țară, se recomandă pentru contracte bănoase... Iar de noi își bat joc cu nerușinare! Nici nu catadixesc să ne răspundă la sesizări!

amalia

#41 care pe care, lege sau hotarare?!

2014-06-19 15:54

• Conform Legii educatiei nationale nr. 1/05.01.2011, publicata in M.O. partea I, nr.18/
10.01.2011, cap. III – Organizarea studiilor universitare, sectiunea a 11-a, ciclul II – Studii universitare de master, A. Organizare, la “Art. 153. — (1) Programele de studii universitare de master reprezintă al II-lea ciclu de studii universitare și se finalizează prin nivelul 7 din EQF/CEC și din Cadrul Național al Calificărilor.Acestea au o durată normală de 1—2 ani și corespund unui număr minim de credite de studii transferabile, cuprins între 60 și 120. Pentru profesii reglementate prin norme, recomandări sau bune practici europene, ciclul I și ciclul II de studii universitare pot fi oferite comasat, într-un program unitar de studii universitare cu o durată cuprinsă între 5 și 6 ani, la învățământul cu frecvență, în condițiile prezentei legi, diplomele obținute fiind echivalente diplomei de master.
(2) Diploma de absolvire sau de licență a absolvenților învățământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.”
Observ ca, dupa Legea Educatiei (2011), diploma de licenta obtinuta la finalizarea a 5 ani de studii superioare, la zi, este echivalenta cu diploma de studii universitare de master in specialitate iar dupa Hotararea Comitetului director (2010), nu este asa. Si uite asa cu 5 ani de facultate sunt obligata sa urmez cursuri de formare complementara, niste "lalaituri" (cel putin in cazul meu), a variantei de formare continua. COPSI nu ma reprezinta, nu ma apara, nu ma ajuta. Rusine!

Musafir

#42 Anca Nistor

2014-06-19 16:18

Rusine sa le fie! Eu doresc sa nu mai platesc o cotizatie de 250 lei pe an. Cred ca 10 lei este o taxa mai buna. Banii incasati pe cursurile pentru experti ar putea compensa pierderea CPR la cotizatii!
altfel

#43 toti sunt la fel!

2014-06-19 16:25

Imi pare rau, dar adevarata problema nu este rezolvata de petitia aceasta şi nici de demiterea directorului juridic al CPR. Si acest lucru este clar pentru oricine stie principiul schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor. Adevarul este urmatorul: psihologii, care practica o profesie in stadiu de dezvoltare si care nu are deocamdata un statut onorabil in societate cum au alte profesii deoarece inca nu si-a demonstrat utilitatea sociala si daca se continua tendinta actuala isi va demonstra cu temeinicie inutilitatea datorita amatorismului generalizat existent la nivelul psihologilor, sunt o vaca de muls pentru alti psihologi mai smecheri decat ei, care au creat o asa numita organizatie profesională, de fapt o firma de produs banii. Cum? Prin vanzarea de hartii, atestate profesionale, prin autorizarea de cursuri asa zis de formare in care indivizi care au experienta profesionala in cel mai bun caz limitata formeaza psihologi cu practica veritabila, precum si de asa zise manifestari stiintifice.
Trebuie preluat modelul din SUA pentru asigurarea calitatii serviciilor psihologice, unde organismul care licentiaza psihologii este numit de congres. Controlul profesiei de catre gasti de indivizi care isi promoveaza interesele de grup in defavoarea calitatii serviciilor psihologice va duce in final la compromiterea iremediabila a profesiei de psiholog la nivelul societatii romanesti.
Asa ca trebuie sa dezavuam orice gasca de psihologi care lupta pentru ciolan, fie cea in care se afla directorul juridic al CPR fie cea in care se gaseste marele psihoterapeut cognitivst-comportamental si distribuitorii de teste. Si o mica remarca,daca am ajuns sa consideram traducerea si adaptarea unor teste realizari profesionale exceptionale inseamna ca nu meritam alt statut decat cel pe care il avem in prezent, de subordonati ai medicilor!

Musafir

#44

2014-06-20 07:09

Sunt de acord
rita

#45 talmes, balmes

2014-06-20 14:28

Unde sunt personalitatile din psihologie care au cum, in numele prestigiului, sa puna punct acestui circ?! Cine-i neica asta ajuns mare specialist in psihologie?! Cine a avut ideea asta hazlie cu cursurile de formare complementara?! Fratilor, v-ati uitat cine sunt furnizorii de formare?! Ati auzit de cei mai multi dintre ei?! Eu sunt pentru formarea universitara (3+2 ani)si apoi, trecerea de la o treapta la alta sa se faca in baza unui numar de credite obtinute prin diferite modalitati de formare, realizate de formatori recunoscuti, si dupa un numar de ani de vechime. Nu vad de ce trebuie sa stau sa plang pe la usile comisiilor (exemplu Comisia munca-transporturi), ce trebuie sa le mai dovedesc cand un dosar cu actele necesare(formari, vechime, credite) ar trebui sa fie suficient. Daca facultatea ar tria corespunzator (pe romaneste s-ar face carte,)formarile aplicate pe specialitate (continua)ar fi suficiente. Cu conditia ca furnizorii sa fie dintre specialistii recunoscuti ca practicieni nu doare ca teoreticieni.De ce supervizare 1 an si nu 6 luni, nu 4 ani?! In ce baza s-a stabilit acest timp? Cum facem cu cei care au ars aceste etape si sunt bine-mersi specialisti sau principali fara atatea formari?! Apropo, verifica cineva calitate unor astfel de formari?! Sa aplici o hotarare otova, nediferentiat este o mare prostie. O alta curiozitate, de ce nu va faceti o baza de date cu toate informatiile utile despre noi astfel incat sa nu mai fiu nevoita sa scanez ca tampita documente deja depuse la dosar? Unde gasesc adresele de mail ale secretarilor de comisii daca vreau sa aflu ceva?!
musafir

#46 Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-21 08:43

#34: musafir - Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Multi membri ai Comitetului director sunt angajati, cu acte sau la negru, ai dlui Laurentiu Stefan. A se vedea lista profesorilor de la ”Instititut”!

Altii sunt cei care forteaza adoptarea unor hotarari cu formari ”complementare” ”echivalente master” OBLIGATORII. Faceti o trecere in revista a ”profesorilor” de la aceste cursuri si apoi veti intelege de unde vine acest elan muncitoresc de supra-reglementare abuziva: Mihai Anitei, Mihaela Craif. Hiera Daniela, Ilie Gradinaru, Tudorel Butoi etc.

Se introduc, in mod voit interesat obligatii de cursuri peste cursuri pentru trecerea de la o treapta la alta. Nu sunt recunoscute masterele, dar sunt valorizate aceste scoli profesionale.

S-au schimbat criteriile de vechime si treapta profesionala pentru a putea fi formator si Laurentiu Stefan...

Ar trebuie ca fiecare angajat al Colegiului si membru al Consiliului sa declare transparent care este structura veniturilor proprii, cat la % primesc din cursuri si supervizari pe care le reglementeaza! Miroase de la o posta a conflict de interese, abuz in functie si constituire de grup organizat. Ceva mult mai mai grav decat la ASF. Au fost adoptate multe hotarari cu iz penal.

Probabil ca doar abordarea penala a activitatii din ultimii ani mai poate opri declinul Colegiului.

 

Un semnatar al petitiei

#47 Re: Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-21 10:55

#46: musafir - Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Constatam ca CPR se incapataneaza sa nu raspunda nici unei sesizari. Au fost notificati in scris, atat prin trimitere prin posta sau depunere la registratura, cat si prin e-mail. In momentul in care numarul de semnaturi a depasit 300, li s-a transmis si petitia. Prin posta, cu confirmare de primire. Nici unul dintre membrii Comitetului Director nu poate spune ca nu a stiut despre faptele penale care sunt imputabile dlui. Stefan, deoarece a primit prin e-mail sesizarea noastra.

In ultima scrisoare am amintit dlui Presedinte ca are obligatia legala, prevazuta de codul penal, de a sesiza organele de cercetare penala in cazul in care are cunostinta de fapte penale savarsite de un angajat.  Evident, nu am primit nici un raspuns!

Daca CPR refuza sa dea curs solicitarilor noastre, la sfarsitul lunii vom sesiza Parchetul. Consideram ca am asteptat destul o reactie de bun simt. Iar cand va incepe ancheta procurorilor, se va constata cu siguranta cine, cum si in ce masura a calcat legea penala.

Avem deplina incredere in Justitie! Daca un judecator nu a avut nici o ezitare sa dispuna arestarea fratelui presedintelui Romaniei, ma indoiesc ca ii va pasa ca un individ detine functia de director juridic al CPR, presedinte de comisie sau chiar presedinte al CPR.

Domniile lor ne-au determinat sa recurgem la solutii extreme, prin indiferenta si lipsa de elementar bun simt cu care ne-au tratat.


Musafir

#48 Re: Re: Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-21 11:18

#47: Un semnatar al petitiei - Re: Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Este o practica constanta a CPR de a nu da curs sesizarilor si cererilor transmise de psihologi. Atunci cand exista riscul de a iesi la iveala ilegalitatile lor, aleg sa nu raspunda acestor reclamatii. Merg pe principiul: "cainii latra, caravana trece"; ca doar au scapat de fiecare data cand au fost prinsi "cu mata-n sac".

 

reformator

#49 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-21 14:07

#48: - Re: Re: Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Adica suntem mai prosti ca ei? Ce ar fi sa facem in asa fel incat sa NU MAI SCAPE? Si cine va mai fi vreodata ales in CPR sa fie acolo pentru a SERVI psihologii, nu pentru a-si bate joc de ei!


Musafir

#50 Re: Re: Re:

2014-06-21 16:00

#25: - Re: Re:

Toate actiunile/inactiunile  domnului jurist, cat si ale dlui Anitei, denota faptul ca ne subestimeaza inteligenta ....... sau se considera mult mai inteligenti decat noi. Nu le  pasa lor de niste "neica nimeni" ca noi. Nu-si pierd ei  timpul cu unii "din astia", cu o inteligenta inferioara lor.