Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#51

2014-06-21 16:17

Daca as initia o petitie online, bine argumentata s-ar vedea public profilul meu facebook? Cine imi garanteaza securitatea personala?
Vasile

#52 Re: Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

2014-06-21 19:49

#46: musafir - Re: Re: Re: Caracatita de interese si dependente condusa de dl Laurentiu Stefan

Multi membri ai Comitetului Director, unii angajati cu functii ai Colegiului si unii presedinti de filiale au uitat cel mai important lucru: respectul fata de colegi!

In ultimul an s-au straduit sa creasca birurile directe si indirecte fara a oferi prea multe psihologilor.

Tocmai de aceea nu respecta legislatia privind conflictul de interese si nici nu-i intereseaza decat imbogatirea prin orice mijloace pe spinarea amaratilor de psihologi!

Presedintele Mihai Anitei, fie este depasit de situatie, fie este complice la tot ce se intampla pe acolo!

Cred mai mult in varianta nr. 2, altfel nu-mi pot explica nominalizarea abuziva si fara mandat a unui angajat, Laurentiu Stefan, ca reprezentant al psihologilor din Romania pe un post in Comisia de etica a EFPA. Acest post revenea de drept Presedintelui Comisiei de Deontologie.

musafir

#53 Re:

2014-06-22 17:29

#51: -

Puteti sa publicati o petitie utilizand un alt nume. Este nevoie de o adresa de e-mail valida. Edivent, un organ de cercetare al statului ar putea afla cine este autorul, deci este obligatoriu sa va asumati ceea ce scrieti.


Musafir

#54

2014-06-22 20:07

In 2009 mi s-a luat cabinetul din spital si am mers la Colegiu pentru a discuta si a vedea ce am de facut. Mi-a zis foarte distant "Nu cred ca este bine pentru dvoastra sa faceti ceva pentru ca vreti sa ramaneti in spital, nu?". Am inteles ca nu am nici o sustinere, in consecinta, nici astazi nu am primit cabinetul inapoi. Pacat, dupa atata timp, profesia de psiholog este inca marginalizata in institutiile de stat, in special in spitale.
Virginia Rotarescu
Psiholog Clinician principal
Spit.Cl.de Urg. Bagdasar- Arseni
revolutionar

#55 Re:

2014-06-22 20:15

#54: -

Cam asa gandesc si colegii nostri. Nu e bine sa facem galagie, doar vrem sa ramanem in Colegiu...

Dar ce-ar fi sa-i dam jos pe cei care nu au alta preocupare decat sa-si umple buzunarele si sa punem oameni dispusi sa lucreze in beneficiul PSIHOLOGILOR si PSIHOLOGIEI?

N.A.

#56 Oamenii presedintelui

2014-06-25 19:09

Presedintele CPR si 17 dintre membrii actualelor comisii ale CPR iubesc “cașcavalul” workshop-urilor. Ei își aprobă workshop-urile, prin procesele verbale ale comisiilor din care fac parte (sau ale comisiilor colegilor lor), și tot ei le organizează, încasând bani frumoși de la colegii lor psihologi care au nenorocul să fie cursanți. Cei care se au mai bine cu președintele CPR și cu juristul fac mai multe workshop-uri, ceilalți - mai puține. Insusi presedintele CPR face workshop-uri cu profesoara Mihaela Craif prin firma Aquamarin. Aceste date nu sunt secrete ci pot fi regasite in Tabloul formatorilor sau in puzderia de e-mailuri trimise de organizatori ca sa puna mana pe banii nostri . Cei mai „tari” dintre apropiatii lui Anitei au reusit sa-si creeze scoli profesionale de 2 ani asigurandu-si astfel venituri permanente si distrugerea masterelor universitare. De asemenea colegii alesi n-au jena cand e vorba sa-si atraga in supervizare pe colegii incepatori ceea ce n-ar trebui sa le fie acceptat
Este salutară in acest context decizia unor colegi, membri ai comisiilor CPR, care au bunul simț să nu organizeze workshop-uri, atâta vreme cât ocupă posturi de decizie. Îi felicităm pentru atitudinea adoptată.
Topul organizatorilor de workshop-uri, la data de 19 mai 2014 se prezenta astfel:
Vaida Hadrian, (Aparare) – 5 ws, prin Asociația Română de Psihologie Comunitară
Butoi Tudorel (Aparare) – 4 ws, din care trei prin Institutul de Psihologie Judiciară, unul prin Fundația Generația
Halmajan Angelica (Munca) – 4 ws, prin Asociatia Româna pentru Cunoastere si Interventie Psihologica (ARCIP)
Gradinaru Anghel (Munca) – 4 ws, prin Asociatia Româna pentru Cunoastere si Interventie Psihologica (ARCIP)
Munteanu Doru (Munca) – 4 ws, prin Asociatia Româna de Psihologie Comunitara
Trifu Simona (Clinica) – 4 ws din care doua prin Fundația Generația, unul - prin Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti si unul - prin Societatea Româna de Psihanaliză Macavei Bianca (Clinica) – 3 ws prin Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din România (APCCR)
Mihaescu Vasile (Clinica) – 2 ws, prin Asociația de psihoterapie experențială și hipnoterapie
Voicu Teodor (Aparare) – 2 ws, prin Asociația de Psihologie Aplicată Timișoara
Gotcă Ioan (Metodologie) – 2 ws, prin Asociația de consiliere și terapie a familiei
Golu Florinda (Metodologie) – 1 ws, prin Asociația Română de Psihoterapie Integrativă
Patru Laura (Munca) – 1 ws, prin Centrul Euroregional de psihologie aplicata
Varga Delia (Munca) – 1 ws, prin Asociatia Nationala a editorilor si autorilor de teste psihologice si educationale
Popovici Doru (Educationala) – 1 ws, prin Asociația FORMAPSYBLU/formare complementară de 2 ani pe clinică
Sandovici Ana (Educationala) – 1 ws, prin Asociația Psihologilor de Familie din România
Vladislav Elena (Clinica) – 1 ws, prin Asociația Română de Psihodiagnoza proiectiva
Dimitriu Odette (Clinica) – 1 ws prin Asociatia de Hipnoterapie si psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Mona Lisa

#57 Re:Oamenii Presedintelui

2014-06-26 09:06

Asta-i ca si cum ai da spaga la judecatori, nu? Oamenii Presedintelui nu judeca schimbarea de trepte si alte alea?
dura lex sed lex

#58 NU ESTE VORBA DE CONFLICTE DE INTERESE CI DE INFRACTIUNI ASIMILATE INFRACTIUNILOR DE CORUPTIE

2014-06-26 14:20

Referitor de faptele savarsite de persoanele din lista publicata de N.A. o sa va precizez exact incadrarea juridica aflata de la un jurist de exceptie. Comitetul director este forul de conducere al COPSI constituit din presedintele Colegiului, care detine si calitatea de presedinte al Comitetului director, presedintii comisiilor colegiului si membrii acestora. Intrucat membrii COPSI nu sunt functionari publici faptele pe care le comit nu pot fi incadrate juridic ca fiind conflicte de interese. Colegiul Psihologilor din Romania este o persoana juridica fara scop patrimonial. Faptele acestora, daca sunt probate, cad sub incidenta articolului 13 referitor la infractiunile asimilate infractiunilor de coruptie din legea numarul 78 pe 2000. Continutul acestuia este urmatorul:


Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Daca vreti ca psihologia sa fie curatata de persoanele corupte care vor sa-si satisfaca interesele personale exploatand financiar in mod abuziv colegii psihologi faceti plangere penala in care sa mentionati art. 13 din legea 78 pe anul 2000. 

rita

#59 imi este scarba

2014-06-27 11:28

Cred ca salutam cu totii "decizia unor colegi, membri ai comisiilor CPR, care au bunul simț să nu organizeze workshop-uri, atâta vreme cât ocupă posturi de decizie" (citez N.A).Dar ce ne facem cu ceilalti?! Exista vreo solutie la noianul acesta de nemultumiri sau doar "facem terapie de grup"?! Eu vreau sa stiu de ce eu, cu studii de lunga durata (5 ani, in urma cu 6 ani am putut obtine treapta specialist autonom pe educationala iar acum sunt obligata sa-mi pierd timpul si banii urmand un surogat de curs tip "formare complementara", la Galati (sa nu las loc de interpretari sau sa-si puna mana in cap si altii) pe muncii-transporturi-aparare. Trebuie sa stiti ca la acest curs, nu doar pretul s-a schimbat in raport cu ce era expus pe site COPSI (girantul furnizorului de formare) ci si domeniile (au fost initial 3 la un pret apoi 2 la acelasi pret si pentru doritorii de "aparare" un plus de 10 mil), nu am semnat niciun contract de prestari servicii, nu am primit suport de curs, doar niste fascicule si un material pe stres organizational (sau cam asa ceva, pentru cultura generala,)nu s-a facut o prezentare in power point, nu s-a scris nimic pe flipchart. S-au dat dupa ce "ne-am mai pus intrebari" instrumente de lucru(scrise fara diacritice, intr-o prezentare de incepator in ale tehnoredactarii) si s-au lucrat cateva aplicatii la ultimile 2 intalniri (am lipsit).Asa se prezinta situatia la final de prim an de curs. Cu siguranta s-ar fi putut prezenta acelasi continut la un final de saptamana. Concluzia mea, este o peltea de curs continuu tras de par sa para formare complementara. Desi am trimis un mail cu privire la nemultumirea mea unuia dintre formatori dar si departamentului juridic COPSI, credeti ca s-a schimbat ceva la curs?! Am primit vreun raspuns, de la formator sau departamentul juridic?!Nimic! Dispret total.Imi este scarba!Rusine!
Avocat

#60 Inselaciune art 244 ncp

2014-06-27 21:42

Atentie! Tuturor organizatorilor de formari si workshop-uri trebuie sa le fie cerute chitante valide pentru banii dati pentru a face dovada la Politie/Parchet ca ati fost inselati. Daca acestia sunt membri ai COPSI cu atat mai mult trebuie sa le luati chitante, ca atunci cand va pica la examenul de schimbare a treptei sa aveti cu ce-i reclama pentru INSELACIUNE in baza articolului ART 244 Noul Cod Penal. Adica daca va vand un workshop si nu va dau trepte superioare sa puteti argumenta la Politie cu diplomele semnate de Anitei si cu chitantele ca ati fost pagubiti si inselati. Daca vreunii va si santajeaza, atunci invocati si art. 207 ncp Santajul.
Art. 244 Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Art. 207
Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
rita

#61 ori, ori

2014-06-28 07:34

multumesc, d-le Avocat.
Tibi

#62 Bercea Mondialu

2014-06-28 08:20

Sa-i filmam cu telefonul cand ne iau bani putem daca nu vor sa ne dea chitante sau uita sa faca contractele? Putem merge apoi la ANAF sa-i reclamam ?Vad ca bercea Mondialu a avut succes de ce nu am putea si noi?
alt musafir

#63

2014-06-28 09:59

pai daca le-o spuneti dinainte nu mai aveti mari sanse. faceti asta si nu mai aruncati banii prosteste. au ajuns mondialii astia mai destepti ca breasla asta de yesmen
Tibi

#64 Inregistrare si la Politie deci!

2014-06-28 11:08

Deci ii inregistram si ne autodenuntam la Politie sa-i convoace pe baza inregistrarilor noastre poate si la ANAF?Spalarea Banilor? Cred ca putem inregistra si bataia de joc de la interviurile de schimbare de treapta cand dam examene cu niste " privati" desi avem dilpome semnate de Ministerul Invatamantului si am facut facultatile masterate samd

Re: dura lex sed lex

#65 art. 13 din legea anticoruptie 78 pe anul 2000

2014-06-28 11:36

Multumesc dura lex sed lex. Este o directie buna si pentru cei ademeniti pe holurile COPSI de membrii comisiilor imediat ce li se da treapta de "practicant sub supervizare"...pentru a li se lua banii de catre acestia!
Avocat de drept penal

#66 Domnia legii in structura dvs. asociativa

2014-06-28 12:00

Sunt avocat de drept penal in Cluj-Napoca si citind aceasta petitie imi dau seama de abuzurile existente in structura Dvs. asociativa. Parcurgand postarile, cred ca, pentru unii dintre reprezentantii Dvs., Codul Penal este similar crucii pentru vampiri. Cu alte cuvinte daca apropii de acestia dispozitiile Codului Penal (care apara cetatenii de nelegiuti), mai intai "vampirii" se prajesc si apoi dispar cu totul.Va recomand calduros sa apelati la serviciile colegilor mei specializati in drept penal din toata tara. Va vor ajuta sa concepeti plangerile si va vor asista juridic in audieri si confruntari. Va doresc succes!Impreuna schimbam Romania!
Vasile

#67 Re: Oamenii presedintelui

2014-06-28 18:15

#56: N.A. - Oamenii presedintelui

Ati uitat tocmai angajatii Colegiului in frunte cu dl Laurentiu Stefan - seful Directiei Juridice si de Comunicare si altii, tot functionari cu salarii grase, aflati in conflicte de interese pe fata, care au fortat adoptarea unor hotarari abuzive privind obligarea psihologilor sa faca toata viata ”scoli profesionale de formare”, de cele mai multe ori, de o caliate jenanta, doar pentru a-si mai rotunji veniturile!!!

Codrina Iliescu

#68 Re: Oamenii presedintelui

2014-06-28 20:07

Aveti dreptate stimate coleg Vasile. Cred ca se impune conferirea treptelor de cariera de catre ministerele de resort in urma unor examene. Pentru clinica si terapie sa se dea examen la Ministerul Sanatatii (sa se vada pe ce se duc banii asiguratilor), pentru Industrie - la Economie, pentru Armata - la MApN etc, pentru Transporturi - la Transporturi, pt Justitie - la Justitie samd. Astfel nu s-ar mai pompa atatia bani din cotizatiile noastre intr-un aparat birocratic stufos al COPSI si nici in ditamai comisiile. Fiti siguri ca la organizarea examenelor taxa va fi una modica si ca lucrarile mai mult ca sigur s-ar corecta in centrele universitare. Ce atatea supervizari si scoli profesionale?! Psihologii absolventi de master sa fie considerati debutanti si sa se angajeze pe unde pot. Daca se angajeaza, peste 3 ani sa dea examen de specialist la ministerul de resort iar peste inca 3 ani - de principal. Credeti ca la Colegiul Medicilor medicii sunt jumuliti si examinati de colegii lor?! Nici nu-mi pot imagina ce scandal national ar fi. Noi cum dracu acceptam asemenea tratamente penibile si degradante?
Themis

#69 Formulati plangeri penale pentru cei din conducerea colegiului! Solicitati abrogarea legii 213/2004!

2014-06-29 09:59

In SUA, in fiecare stat, la propunerea senatului guvernatorul numeste un comitet care se ocupa cu licentierea psihologilor si cu reglementarea practicii licentiate. Astfel de comitete, cu un numar de membrii care variaza de la stat la stat, dar nu este mai mare de obicei de 8 membrii, cuprind psihologi din invatamentul universitar, psihologi practicieni si reprezentanti nepsihologi ai beneficiarilor serviciilor psihologice. Ideea este urmatoare: LICENTIEREA SE FACE PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR, NU PENTRU "APARAREA SI PROMOVAREA PSIHOLOGILOR" - DE FAPT A UNEI GASTI DE SMECHERI CARE SE ERIJEAZA IN ATOATESTIUTORI CUM SE INTAMPLA IN ROMANICA. In Romania Colegiul Psihologilor este o organizatie autista, destinata protejarii in exclusivitate a intereselor celor din conducerea colegiului si nu a intereselor beneficiarilor serviciilor psihologie.
In SUA licentierea psihologilor se realizeaza doar pentru psihologie clinica si educationala si nu pentru alte ramuri ale psihologiei, cum ar fi psihologia muncii si organizationala.
Sa dam dovada de spirit civic si sa depunem plangeri penale pentru membrii din conducerea colegiului care incalca legea si mai ales sa solicitam abrogarea legii mafiote 213 pe 2014 si elaborarea unei legi care apere pe cine trebuie, adica pe beneficiarii servicilor psihologice!

Musafir

#70 Sustin anularea Legii mafiote!

2014-06-29 10:40

Aveti dreptate stimate domn. Cred ca problemele noastre s-ar rezolva prin anularea legii mafiote a psihologului care protejeaza doar gasca de pe langa presedintele Anitei. Propun sa initiem pentru inceput o petitie online de anulare a acestei legi (bine argumentata, dupa care sa incepem sa strangem semnaturi pentru o initiativa legislativa de anulare a legii astfel incat COPSI sa nu mai ramana decat cu dispozitii de etica dupa modelul Colegiului Medicilor. Cred ca suntem capabili si sa ne identificam conexiuni parlamentare in judetele noastre capabile sa ne sustina initiativa.

Musafir

#71 Re: Oamenii presedintelui

2014-06-29 11:02

am si eu cateva observatii:
- numarul studentilor la Psihologie scade drastic - absolventi din ultimii ani cu masterate lucreaza la chioscuri si in hipermarketuri
- astfel COPSI va fi nevoit sa-i "incalece" mai tare pe cei captivi in sistemul sau respectiv psihologii deja atestati si universitatile, spre a face rost de bani pentru cei aflati in gratii
- cred ca vom fi pusi in curand sa dam examene anuale de reatestare si sa facem formari cu cursuri copy-paste pana ce ne va veni rau ca sa-si asigure ei veniturile cu care s-au obisnuit sau apropiate de acestea
- nu inteleg de ce universitatile nu riposteaza ?!
- nu inteleg de ce ne complacem si noi in aceasta batjocura, in aceasta dictatura odioasa?!
- cred ca solutia plangerilor penale este fezabila fiindca am ajuns unde am ajuns as vrea sa fie bagati cativa la puscarie pt ca vedeti ca judecatorii tineri nu se mai tem de lichele indiferent cati bani si ce functii au
un cetatean

#72 Stop abuzurilor realizate de asa-zisele organizatii profesionale!

2014-06-29 16:31

Problema organizatiilor profesionale care incalca dreptul constitutional la munca este veche si este intalnita in cazul mai multor profesii liberale, este vremea sa actionam concret fiecare pentru a opri aceste abuzuri! Fiecare poate trimite o petitie catre parlamentarii din zona in care locuieste!

Propuneri pentru mai buna şi corecta reglementare a profesiilor reglementate, aşa-numitele profesii liberale

Starea de fapt din România constă în confiscarea funcţiilor statului de către grupări private constituite neconstituţional. S-ar putea ca aceste cuvinte să vă surprindă prin gravitatea lor.


În textul integral al declaraţiei politice am descris pe larg fenomenul, am prezentat mecanismul diabolic al acestui fenomen şi paşii procedurali prin care se derulează, am prezentat efectele lanţurilor de ilegalităţi şi aceste trei capitole vi le prezint pe scurt, în câteva cuvinte.


În final, vă voi citi doar propuneri pentru soluţii, pentru îmbunătăţirea stării de fapt şi respectiv avantajele şi beneficiile acestor soluţii pe care eu le propun.


Începând din 1994, prin Ordonanţa nr.65 privind Corpul experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, în România s-a instituit următoarea regulă: în timpul vacanţelor parlamentare, guvernele - oricare ar fi ele - solicită în prealabil abilitare pentru a emite ordonanţe pe domenii care nu sunt prevăzute în Constituţie.


În graba sfârşitului de sesiune, Parlamentul aprobă în mod superficial astfel de abilitări şi aşa se permite guvernelor să organizeze activităţi profesionale prin înfiinţarea, prin lege, a unor structuri asociative private unice pe domeniul profesiilor respective, iar profesioniştii domeniului, dacă nu devin automat membri ai acestor structuri asociative, declarate prin ordonanţă persoane juridice fără scop lucrativ şi de utilitate publică, atunci profesioniştii domeniului nu pot să practice profesia respectivă.


Acest fenomen reprezintă o încălcare a dreptului constituţional de liberă asociere, consfinţit în Constituţie la art.40 alin.(1), şi respectiv a dreptului de liberă practică a unei profesii, consfinţit în Constituţie la art.41 alin. (1).


Care este nocivitatea fenomenului? Structurile asociative de tip privat, numite generic "corpuri profesionale" sau "asociaţii profesionale", nu sunt înfiinţate prin respectarea legii-cadru privind asociaţiile, ci sunt direct declarate de utilitate publică, de asemenea, nerespectându-se procedura legii-cadru, şi aceste structuri asociative private ajung să se comporte precum statul în stat. Ele îndeplinesc funcţii ale statului care, conform Constituţiei, ar trebui îndeplinite de autorităţi publice de specialitate (a se vedea art.116 şi 117).


Nocivitatea stării de fapt constă în aceea că informaţii specializate, domenii şi respectiv controlul asupra persoanelor care prestează profesii reglementate, sunt în mâna unor grupuri private, cele care conduc structurile asociative profesionale.


În dreptul european, aşa ceva este cu totul diferit reglementat şi, de aceea, eu propun următoarele soluţii:


Soluţii pentru îmbunătăţirea stării de fapt: constatarea neconstituţionalităţii şi ilegalităţii actelor normative prin care s-au înfiinţat asociaţiile profesionale unice pe ţară, eludând legea-cadru privind asociaţiile; abrogarea acestor acte normative care încalcă drepturi constituţionale de liberă asociere, liberă practică a unei profesii şi îngrădesc libertatea economică şi libera concurenţă; eliminarea condiţionărilor legislative pentru exercitarea dreptului de a profesa, de apartenenţa la o anume asociaţie profesională; înfiinţarea de autorităţi publice de specialitate, respectând prevederile Constituţiei, art.116 - 117 pentru toate profesiile reglementate; înfiinţarea de asociaţii profesionale exclusiv din iniţiativă privată şi prin hotărâri ale Justiţiei; adoptarea legii-cadru privind practicarea profesiilor reglementate, prin care să se separe atribuţiile de reglementare şi control ale autorităţilor publice de specialitate, de atribuţiile, rolul şi funcţiile asociaţiilor profesionale; în fine, adoptarea legilor speciale pentru fiecare profesie reglementată în parte, pentru a stabili condiţiile de exercitare a profesiei, criterii, standarde şi proceduri, şi stabilirea autorităţilor publice de specialitate care exercită controlul de legalitate.


Aceste propuneri pe care vi le prezint au avantaje foarte importante şi beneficii pentru cetăţenii României. Întâi de toate că se intră în legalitate, în domeniul profesiilor reglementate, respectându-se Constituţia, legea-cadru a asociaţiilor şi Legea concurenţei în privinţa autorităţilor publice de specialitate şi a asociaţiilor profesionale, se reglementează unitar domeniul profesiilor reglementate, se elimină ambiguitatea şi confuzia dintre stat şi asociaţii private prin separarea rolului şi exercitarea funcţiilor statului prin autorităţi publice de specialitate de rolul şi funcţiile asociaţiilor profesionale, se elimină suprareglementarea, care în prezent există privind asociaţiile, se elimină legiferarea prin concepte nedefinite juridic cum sunt cel de organizaţie sau corp profesional, se creează simplificare legislativă, se deschid pieţele serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate şi va acţiona concurenţa reală şi mecanismele pieţei în privinţa serviciilor oferite şi resurselor umane, se elimină discriminările şi strangulările pieţei serviciilor, se elimină preţurile minime impuse cetăţenilor prin tarife de către asociaţiile profesionale pentru serviciile oferite prin practicarea profesiilor reglementate, toţi cetăţenii vor beneficia de scăderea preţurilor serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate şi, în fine, tinerii specialişti vor avea acces liber pe piaţa serviciilor oferite prin practicarea profesiilor reglementate, se reduce evaziunea fiscală comisă de asociaţiile profesionale şi se asigură în mai mare măsură siguranţa statului în ceea ce priveşte caracterul de legalitate al funcţionării persoanelor juridice şi persoanelor fizice.


Vă mulţumesc pentru atenţie.


(Text consemnat conform materialului depus la secretariatul de şedinţă.)
Text preluat de la http://www.urbaniulian.ro/2009/01/27/propuneri-pentru-mai-buna-si-corecta-reglementare-a-profesiilor-reglementate-asa-numitele-profesii-liberale/
un cetatean

#73 legislatia care reglementează profesiile liberale din Romania incalca legislatia UE!

2014-06-29 16:46

Si o precizare pentru smecherasii locali de dambovita (securisto-comunistii): pe langa faptul ca toate ordonantele si legile care reglementează profesiile liberale sunt neconstitutionale, acestea sunt neconforme si cu legislatia Uniunii Europene dupa cum reiese din textul de mai sus! Iar legislatia UE primeaza in fata legislatiei nationale!
George L.

#74 Subscriu la anularea Legii mafiote a psihologilor

2014-06-29 21:53

Conform Constitutiei, dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.Legea mafiota a psihologilor ne ingradeste dreptul la munca obligandu-ne sa platim cotizatii unor privati (care se ingrasa din banii nostri) si sa dam examene cu privatii. Mai mult privatii intra acum cu bocancii in universitati hotarand cine are dreptul sa predea la mastere si umilesc cadrele universitare ademenindu-le la comisiile Colegiului luandu-le banii pe dosare si dandu-le calificative inferioare pentru a fi pusi cu botul pe labe si a mai veni la comisii sa si-o ia inca o data, si inca o data cu chitanta de la Raiffeisen. In curand privatii acestia verosi vor dispune cine sa fie angajat in facultatile din toata tara. Cu ce e mai prejos de d-ta domnule Anitei un profesor universitar care preda curs la masterul de clinica si este un psihanalist recunoscut, de l-au umilit ciracii tai dandu-i calificativul de incepator in ale psihologiei clinice? Nu v-a crapat obrazul de rusine cand v-ati batut joc de acest om, de vreme ce voi v-ati luat atestate pe toate domeniile imediat dupa ce s-a infiintat Colegiul Psihologilor? Cine v-a supervizat pe voi? Bunul Dumnezeu sau Sfantu Petru? Cine a supervizat-o pe madame Hiera de a devenit asa polivalenta dintr-o data? ce este cu tot circul asta? Legea mafiota trebuie sa dispara mai ales ca senatorul care a facut-o (si cu ajutorul firmei caruia s-a cladit sediul Colegiului) a murit. Gata cu jigodismul, nepotismul si facerea de bani pe spinarea noastra. Nu va este rusine?Mai dormiti bine noaptea dupa cati oameni faceti sa sufere? Nu va e teama ca pabna la urma o sa vi se infunde?
Marius

#75 Munca fortata pentru Colegiul Psihologilor

2014-06-30 05:47

O sa spuna ca nu ne ingradesc munca sau ca legea mafiota a fost declarata constitutionala. Dar ia uitati ce sa intampla dc nu platesc birurile lor: "Pentru evitarea incidenței Art. 18, lit (b) din Legea 213/2004 privind suspendarea dreptului de liberă practică după 6 luni de neplată a cotizației, solicităm psihologilor care nu și-au achitat cotizația de membru al Colegiului Psihologilor din România pe anul 2013 și care se află în stare de suspendare, să nu formuleze comanda pentru eliberarea timbrelor profesionale pana la achitarea acesteia" (Extras din Comunicatul CPR). Deci: nu le dau banu' adio drept la munca!
Ca sa le dau banu' adica 250 RON ar trebui sa muncesc pentru ei 36 de ore gratis adica aproape o saptamana din an (la = 8 ore/zi). Tariful pe ora calculat de mine este de 7 RON adica cat se lauda ei ca au obtinut pentru decontarea psihoterapiei de la CNSAS. Dar banu asta de la CNAS eu nu il iau decat daca teoretic am contract cu medicul (aproape imposibil) daca fac nu stiu cate hartoage etc. Deci e cu totul improbabil sa fiu decontat. Atunci din ce sa le dau banu'? Mai bine iau copilului o pereche de Adidasi din cotizatia lor si ma lupt ca sa ne mai lase dracu in pace ca noi functionam pe piata libera nu spoliem colegii psihologi!